Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2014, 15:26
baydinsiz baydinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart oh bee sonunda kurtuldum

Tüm sevgili forumdaki abilerim ablalarıma ve kardeşlerime merhaba. Yaş olarak gencim daha 21. Serüvenim 1 yıl öncesine dayandı ve bu gün itibariyle sollandı. Oruç tutuğum zamanlar derdimki bari orucu tutuyorum kuranıda okuyayım ( Çifte sevap). Başladım okumaya. Okudukça hayretler ettim hırsızlık yapanın elini kesinemi takılsam kadın erkek eşitsizliğinemi takılsım üvey kızlarınızla evlenmek helal kılındıyamı takılsam. Şaşırdım durdum en başlarda işid el-kaide gibi örgütlerin yaptığını din dışı görürdüm. Lakin kuranı türkçe okuyuncaya kadar şimdide hiç bir müslaman çıkıp diyemez din dışı. Tamamıyla dinin izinden hareket etikleri bir gerçektir. Bakınız islam dinin yaratığı örgütler başka nerde var? Neyseki sonunda kurtuldum bu lanet illeten. Öfkeliyim çünkü yıllardır beni kandıran bir cemiyet ve bir kitap var. Zaten bir kötülüğü allah korkusu yüzünden yapmıyorsan sen zaten kötü bir insansın diyerek noktalıyorum. İyi geceler.

Teşekkürler
Alt 07-08-2014, 17:35
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kitabi okuyup, islamin ne mal oldugunu anlayan yalniz sen degilsin, aramizda imam hatip mezunu olup,peygamberin ahlaksizliklarini fark edip, kuranin da diger dinler gibi insan uydurmasi oldugunu okudukca goren ateist kardeslerimiz var.
Daha onunde nice yillar var, vaktini olmayan bir tanriya ve sahtekarlara harcamayip, insanlik icin calisabilecegin uzun yillar.. zararin neresinden donulurse donulsun, kardir.
Bu vesileyle aramiza hos geldin der, korkunu atlatabilip gercegi kavrayabildigin icin tebrik ederim.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 07-08-2014, 21:56
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitabi okuyup, islamin ne mal oldugunu anlayan yalniz sen degilsin, aramizda imam hatip mezunu olup,peygamberin ahlaksizliklarini fark edip, kuranin da diger dinler gibi insan uydurmasi oldugunu okudukca goren ateist kardeslerimiz var.
Daha onunde nice yillar var, vaktini olmayan bir tanriya ve sahtekarlara harcamayip, insanlik icin calisabilecegin uzun yillar.. zararin neresinden donulurse donulsun, kardir.
Bu vesileyle aramiza hos geldin der, korkunu atlatabilip gercegi kavrayabildigin icin tebrik ederim.
Bence, baydinsiz'in gerçeklerin farkına varıp, neye inanırsa inansın, ona göre yaşaması daha doğru olur. Bu, onun için daha iyi olacaktır.
Alt 09-09-2014, 13:15
kylebrof kylebrof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

O zaman ayetleriyle bu zamanı karşılaştırarak büyük bir saçmalık içine düşmüşsün. Dolayısıyla ateist olman çok saçma bir nedenden dolayı olmuş. Bunların hepsini düşündüğüm zaman insanlık adına en önemlisi kendin adına çok vasıfsız beceriksiz, hayatta bir başarısı olmayan bir eleman olduğunu anladım. Zaten boşluktaymışsın iyice boşluğa düşmüşsün. Hayırlı olsun diyelim.
Alt 09-09-2014, 13:51
Aborjin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aborjin Aborjin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kylebrof siz bu hayatta ne başardınız ? Dininiz ne başardı ? Hangi yüzle gerçeği sorgulamaya cüret etmiş ve tabularını yıkmış birisiyle bu şekilde konuşuyorsunuz ? Pardon ! Sizin başaramadığınızı başardığı için mi canınız yandı ?
Alt 09-09-2014, 14:49
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Baydinsiz;

Öfkeli olmanı çok iyi anlıyorum. Merak etme o öfkende zamanla geçecektir. Tartışmaların bile yersiz olduğunu anlayacaksın. Dinin bile aslında yararlı birşey olduğunu anlayacaksın. Çünkü, her şey aslında inançlarla gelişti. Eğer totemlerimiz olmasaydı, biz düşünmeyi öğrenemeyecektik. Din de evrimleşti zamanla. Genç yaşta bu tecrübeleri kazanmana çok sevindim. Daha çok yolun var.

Önerilen Siteler