Hacı;
Ben biraz taraflı olduğunuzu düşünüyorum...
|
Şimdiye kadar ateistlerin düşüncelerine paralel düşün üreten tek bir teist bile görmedim. Yakınına bile gelemediler
|
Ben de tam tersine çevirip sana bunu söyleyecektim...
Ateistlerin en önemli hatası sürekli "bilimsellikten" "ilericilikten" "teizm ile bilimselliğin bağdaşmayacağından" bahsetmeleridir...
Ama geçmişe baktığımızda bilimi "Tanrı''nın yaratış sanatını keşfetmek onun sanatının güzelliklerinin farkına varmak" şeklinde tanımlayan çok önemli bazı bilim adamları vardır ve bunlar inkar edilemez...
Ben Türkçe forumlardan değil ingilizce olanlardan ve ateist sitelerle sürekli "debate" yapan ingilizce "intelligent design" tarzı sitelerden bahsediyorum...
Bu tür sitelerin kurucularının ve tartışanların "debate" halinde olanların en az bir doktorası vardır mesela......(Teist Biyoloji profesörlerinin yazdığı kitaplara hiç girmeyeceğim bile) yani bırakın bilim adamı olan teistler "bilimin teizmi reddedip reddetmediğini" söyleme hakkına sahip olsunlar yani "bilimsellikten uzak" insanlar değildir bunlar(daha sonra istersen bunların adreslerini verebilirim)
Yıllardır hem ateist sitelerini takip ederim hem de teist sitelerini...
Ulaştığım sonuç Anthony Flew''unki ile aynı oldu...O da bir nevi, yaratılışçıların evrimcilere galip geldiğini söylüyordu..Her ne kadar klasik teist olmasa da(Deist''tir) bunu kabullenmişti...
Saygılarımla