Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-11-2014, 16:07
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Bu forumun bilimden uzak olması sorunu

Evet böyle bir sorun var sitede.
Baktığımız zaman başlıkların çok az bir kısmı bilimsel içeriğe veya konuya sahip.

Daha çok dinlerle ve kutsal kitaplarla uğraşıldığını görüyorum.Bu durum bilinçli ateizm için yeterli değil.
Ateist olabilmek için bilimsel verilerle gelmek lazım.
Bilimsel hakimiyeti olmayan bir insan ateist olamaz, ateistçilik oynar sadece.

O yüzden anti-din başlıkları kadar bilim başlıkları da olması gerekir.
Bu forumda genelde öyle bir şey yok.
Bu kişiler dinsiz olduğunu iddia edebilir ancak ateist olduğunu iddia edecek seviyede olamazlar.
Alt 25-11-2014, 16:25
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zfr kendini geliştirdiğin bir alan var mı bilimde
Alt 25-11-2014, 16:58
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zfr87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Baktığımız zaman başlıkların çok az bir kısmı bilimsel içeriğe veya konuya sahip.

Daha çok dinlerle ve kutsal kitaplarla uğraşıldığını görüyorum.Bu durum bilinçli ateizm için yeterli değil.

Bu kişiler dinsiz olduğunu iddia edebilir ancak ateist olduğunu iddia edecek seviyede olamazlar.
İşin doğrusu burası bir tartışma platformu. Bilim ile ilgili ne derece verimli tartışabiliriz? Örneğin şu sıralar "Çocuğunuzun Beynine Hoşgeldiniz" adlı iki Ameriakn nörobiyolog tarafından yazılmış güzel bir kitap okuyorum. Kitap, nöronların yapısından, nörotransmitterlerin nasıl dendritlere yapıştığından, aksonlar aracılığıyla nasıl iletildiğinden, hangi dönemde beynin hangi kısmının gelişim gösterdiği ve bunun da gerek davranışsal, gerek bedensel olarak ne gibi etkilere sebep olduğundan vb. bahsediyor.

Şimdi burada bir başlık olarak bunları paylaşsam, sen yorum olarak hayır dendritler öyle çalışmaz ya da sinapslar o dediğin şekilde oluşmaz mı diyeceksin?

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
Alt 25-11-2014, 18:30
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben de şöyle diyeyim, senin gibi bir boktan çakmayıp da lagaluga yoluyla forumu s.kip atanlar nedeniyle artık forum sisteminin yararına inanmıyorum.

Nereden ürettiğini anlayamadığım fikirlerini, bir takım eksantrik konularla karıştırıp, sonuç olarak daha üç ay önce üyesi olduğun forumu bilimsel olmamakla suçluyorsun.

Bu ancak cehaleti öküzlüğe evrilen senin gibi tiplerin yapabileceği bir iş. Ve biz bu forumda senin gibi belki yüzlercesini gördük.

Daha geçen gün, evrenle ilgili bir teoriden bahsettin, sana bu tür teorileri tartışabilmek için kuantum mekaniğini anlamak gerekiyor dedim, sen bizi gayri bilimsellikle suçladın. Muhtemelen kuantum mekaniği falan deyince sen astrolojiden, medyumluktan, evrene mesaj göndermekten bahsettiğimi sandın.

Bir mevzuyu ortaya sürüyorsun, mevzuya ilişkin hiç bir fikrin yok. Sadece bizim oturup onu neden tartışmadığımıza, analiz etmediğimize değiniyorsun.

Sanırım oturduğun koltuktan götünü kaldırmadan, hiç bir şey okumadan, matematik bilmeden kuantum mekaniği falan öğrenebileceğini sanarak eğitilmişsin. Yazık.

Bence burada zaman kaybediyorsun, şimdi çalışmaya başlarsan 5 sene içinde iyi bir marangoz olursun. Güzel meslektir, yetenekliysen ekmek yersin.
Alt 25-11-2014, 18:45
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili zfr87

İnsanların hangi konuları gündem ettiği ya da neyi öncelediği, neleri sonraladığı, ya da kişilerin neyi sevdiği vb, bizlerin iradesinde değil ve belirleyemyiz. Öyle olsun demekle de olmaz, zira zorla güzellik olmaz. Buradaki güzellik dış güzellik değil, güzel iş, paylaşım, sonuç anlamında.

Hepimizi etkisi içerisi altına alan, insanalrın nelere önem verip vermediğine göre değerlendirme yerine, kendimizin neyi önemsediğini ikame etmek, aslında bir yerde toplum içinde edindiğimiz, başkasının düşüncesinin, yerini, yurdunu belirleme diyebileceğimiz, davranış anlayışından geliyor diye düşünüyorum. Yani insanların ne seviyede olduklarını da aslında bu forumla belirleyemeyiz, biz ancak bilgi alışverişinde bulunur, alan alır, dahil olan olur ve genelde belirleyici olan kitlenin gündemidir. Alanımız dinler ve tabulardan özgürlük o nedenle önceliğimizde budur, tabualrdan özgür olmayan bir insanında bilime ne derecede yakınlaşacağı malum. Örneğin evrim teorisi için ayrı sitemiz var, yine forumda Bilim ana kategorimiz var.

Bilim forumlarımızda mevcut, ama biz zorla başlık açtıramaz ya da açamaz, ya da insanları dahil edemeyiz, çünkü buradaki insanların çoğunluğu din ve tabular gündemiyle geliyor... Ayrıca bilim bir çok noktada özel bilgi çabası ve edinimleri, akademik yetkinlik vb, konualrının zorluğu vb bakımından herkesin rahatlıkla dahil olduğu alanlarda değil. Bir insan Andromeda'yı bilmeyebilir, ama bu o insanın bilimsel yaklaşmadığı, bilimsel düşünce ve görüşlere önem vermediği ya da bilimsel düşünme modelini bilmediği, haliyle ateist olduğunu iddia edip etmemenin seviyesi keyfiyetle belirleyebileceğimiz bir iş değil. Atist olmak illa quantum üzerine araştırmak yapmak gereğini zorunlamaz, bilimsel temelde bir kaç temel kriter vardır ve o yeterli, bu yeterlilikde ateizmin kriterleriyle ölçeklenir, bilimin değil. Böyle düşünüyorum ve elbette farklı düşünebiliriz ve bu forumda din ve tabulara dair aydınlanmanın her şeyden daha önde olması gerektiğinin, çünkü varlık koşulunun zeminin burası olduğunu düşünüyorum. Yani bir çok şeyden sorumlu tutulabilirz lakin öncelikli sorumluluğumuz aydınlanma, bilinçlenme çerçevesinde, haliyle bilim temelli bilgilerle edinilen tüm edinimleri de kapsıyor ve bu edinimler din ve tabu konulu başlıkalrda da hayat-anlam kazanıyor..

Tüm bunalrla birlikte bilim forumalrımıza da katılımların daha fazla olması gerektiğ çerçevesinde hemfikir olabilirim.
https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=32

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 25-11-2014, 20:01
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben buradaki kişilerin tamamını bilimden bihaber olmakla suçlamadım.
Ortada bir gerçek var ki forumlarda bilim çok az tartışılıyor.
Bilim felsefesi yapmak için profesör olacak kadar bilim uzmanı olmaya gerek yok.

Ateizmin daha baskın olduğu böyle bir forumda, yaratılışı tanrısız açıklayabilmek için kullanılabilecek en önemli araç bilimdir.

Sorsak buradaki çoğu kişiye, ben araştırdım okudum da dinden çıktım ateist oldum der.
Ateistlerin neredeyse tamamı bu savunmayı yapar.
Ben de diyorum ki madem araştırıp okuyup dinden çıktın ve tanrıyı reddettin, öyleyse bunu bilimsel olarak aktarabilmen lazım.
Dediğim gibi bunu yapabilmek için kuantum profesörü olmaya gerek yok.

Bilimsel bilgi objektiftir ama bilim insanlarının subjektif olması mümkündür.Bu yüzden profesör öyle dedi diye kabul edilmez, biz bilimsel bilgiye ulaşıp kendi yorumumuzla felsefe yapmak zorundayız.En azından düşünen normal insanlar bunu yapmalı.
Alt 26-11-2014, 00:02
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorsak buradaki çoğu kişiye, ben araştırdım okudum da dinden çıktım ateist oldum der.
Ben de diyorum ki madem araştırıp okuyup dinden çıktın ve tanrıyı reddettin, öyleyse bunu bilimsel olarak aktarabilmen lazım.
Bu yanlış bir çıkarım olur bence, Müslümanın diyenlerin HEPSİ namaz, abdest, oruç vb.leriyle ne kadar haşır neşirdir ki yapmadıkları için sen müslüman değilsin densin.
Aynı bunun gibide Ateistlik illa bilimle olur diye, o insanlardan BİLİM beklensin.
Ateistte olsa, dindarda olsa İNSAN İNSANDIR yahu, tercihi onu ne mükemmel yapar nede basit yapar.

Bu aslında tarafların karşı tarafı tanımamasından kaynaklanır, yani Ateist olmayan Ateistlik hakkında anca ZANDA bulunur/bulabilir.
Bunun terside böyledir bu değişmez.

Hasılı bu insanlar 7/24 bilimle yatıyor, bilimle kalkıyor mu anlaşılıyor uzaktan, bana ilginç geldi gerçekten.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 26-11-2014, 01:22
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Sevgili Shibumi...

zfr87 kendisine göre eksik gördüğü bir durumu eleştirmiş...Bunu eleştirmesini eleştirebilirsiniz ancak, arkadaşın mesajını okuyunca hiçkimseye de hakaret etmemiş olduğunu görüyorum ben, bilmiyorum, yanılıyor muyum...Öküz altında buzağı ararsak, şu söylemin ucu hakarete gider diye algılayabiliriz...Ancak alenen hakaret etmemiş arkadaş, sadece düşüncesini kendince aktarmış...

Ancak sizin mesajınızı okuyunca, bu siteye yakışıyor mu diye de sorgulamadan edemiyorum...

Forum içerisindeki konularda tartışmış olabilirsiniz, ancak üyelerin forum hakkındaki düşüncelerini açıklama özgürlüğü varken ve bu özgürlüklerini kullanırken hakaret etmezken nedir bu hakaretler...?

Böyle olmamalı, sokak ağzı olmamalı diye düşünüyorum...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 26-11-2014, 01:40
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Ben buradaki kişilerin tamamını bilimden bihaber olmakla suçlamadım.
Ortada bir gerçek var ki forumlarda bilim çok az tartışılıyor.
Bilim felsefesi yapmak için profesör olacak kadar bilim uzmanı olmaya gerek yok.
Karşılıklı fikir alışverişi olarak ele alın, maksadım itiraz etmek değil, bağlam kuramadığım noktaları dile getirmek.
Bilimsel zemin-olmak ayrı bir kavram, bilim ve bilim yapmak ayrı.
Siz ateistin dinden nasıl çıktığının, bilimsel olup, olmadığına nasıl karar verirsiniz? Mesela bilimin dallarıyla ilgili bir şey paylaşmıyor demek, o kişinin din ile olan ilişkisinin kopuş sürecinin bilimsel olmadığı anlamına gelmez. Ateistler bilimsel irdelemelerle dinden kurtulurlar zaten, lakin aslı, ana etken din değil tanrı inancının bilinçsizliği, anlamsızlığı ve mantıksızlığı temelinde olur. Örneğin inancın, safsataya dayalı olması, yargının kendi kendini doğrulaması, totoloji gibi, "her şey yaratılmıştır, o halde bir yaratıcı vardır", ya da "bizi yaratan Allah, o halde Allah var", ya da "bu gördüklerimi ancak Allah yaratmıştır" gibi örneklerin tümü de safsata örneğidir ve bunun mantığıyla, akla yatkın ifadesi, ve neden safsata olmuşluğunun ifadeside bilimseldir.
Ateizmin daha baskın olduğu böyle bir forumda, yaratılışı tanrısız açıklayabilmek için kullanılabilecek en önemli araç bilimdir.
yaratımla ile kastınız, yaratılmışlık değildi sanırım, öyle ise ateizm böyle bir konuda baskın olamaz, zira inanç temelli(yaratılmışlık, varlık yerine yaratık vb) yaklaşım, konusu değil.
Öyle değil mi size göre, neye göre belirlediniz? Ateist olmak ayrı, dinden çıkmışlık ayrıdır, insanlar dinden çıkış pratikleri ve ateizme varan pratiklerini ortak bir zeminle değerlendiriyorlar(sadece din değil metafizik üfürmelerin tümden reddi).
Dediğim gibi bunu yapabilmek için kuantum profesörü olmaya gerek yok.
Yani sitedeki konulardaki bir çok aktarım bilimsel değil mi? Bilimsel demeniz için illa Quantum teorisinden mi bahsetmeli? Ve dini nasıl reddettiğinin konusu, Bilim kategorisinde mi olmalı, dinler kategorisinde mi forumda? Bilim kategorisinde olmaz ise kişilerin görüşü bilimsel olmamış mı olur? Mesela dini konularda öğrenmek isteyenler dinsel konulara mı yönelecekler sitede yoksa bilim kategorisine girip, kafasına takılan iançları için işte aradığım başlık, Quantum Mekaniği üzerineymiş mi diyecekler, yoksa din forumunda, inanca dayalı başlıklar mı olacak tercihi.

Neyse ifadelerinizin tespiti, analizi ancak objektifle elde edilebilir, bu da forumda dinsel konularda ateistlerin, bilimsel mesaj yazmıyor oluşduur(bilimsellik demek değil ki dinin bir konusunda oturup Quantum fiziği işlesin, ilgili, ilgisiz, gerekli, gereksiz..
Bilimsel bilgi objektiftir ama bilim insanlarının subjektif olması mümkündür.Bu yüzden profesör öyle dedi diye kabul edilmez, biz bilimsel bilgiye ulaşıp kendi yorumumuzla felsefe yapmak zorundayız.En azından düşünen normal insanlar bunu yapmalı.
Evet, ancak ne yazık ki günümüzde subjektif olanlar cehalet biliminin konusu için haddinden fazla örnek oluşturacak olan, cehaletin subjektifleridir, yarattıkalrı 1 çuval kirlilik ve kirlilikten doğan katsayılarla srekli ilerleyen 30 çuval kirlilik ve 30 çuval kirde 300 çuvalı getirecek...

Bir diğer konuda bilimsel teorileri kişilerin objektif değil kendi inanç, fikir, varsayım, zan gibi sebeplerle önyargılarına bağlı okumaları, anlamamaları ya da ön ayrgılarına bağlamaları ve üzerinden üfürmeler sorunu var ve bu pislik bilimin 10 yılda dökemediği kadar materyali, 3 bilemedim 6 ayda kir olarak döküyor, ve okuyanların çoğunluğuda bilim merkezli, bilimsel ifadeler sanıyor onlarda yeni türden üfürmeler üretip salıyorlar kir okyanusuna. Neyse, gelinen konum itibari ile, kirlilik adına kullanımının oluşturduğu pislik deryasını temizlemek, bir okyanusu temizlemekten daha zor bana göre

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 26-11-2014, 02:40
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Sevgili Shibumi...

zfr87 kendisine göre eksik gördüğü bir durumu eleştirmiş...Bunu eleştirmesini eleştirebilirsiniz ancak, arkadaşın mesajını okuyunca hiçkimseye de hakaret etmemiş olduğunu görüyorum ben, bilmiyorum, yanılıyor muyum...Öküz altında buzağı ararsak, şu söylemin ucu hakarete gider diye algılayabiliriz...Ancak alenen hakaret etmemiş arkadaş, sadece düşüncesini kendince aktarmış...

Ancak sizin mesajınızı okuyunca, bu siteye yakışıyor mu diye de sorgulamadan edemiyorum...

Forum içerisindeki konularda tartışmış olabilirsiniz, ancak üyelerin forum hakkındaki düşüncelerini açıklama özgürlüğü varken ve bu özgürlüklerini kullanırken hakaret etmezken nedir bu hakaretler...?

Böyle olmamalı, sokak ağzı olmamalı diye düşünüyorum...

Sağlıcakla kalınız...
Bilim kategorisine "bu sitede bilimsel birşey yok, ateistler de hiç bilimsel değil" kabilinden şeyler zırvalarsan sana aynı tepkiyi verecek değilim. Nihayetinde geçen sürede ne yapıp ettiğin, ne konuştuğun ortada. Ancak burada kimsenin kimseye arka çıkmasını gerektirecek bir durum da yok değil mi?

zfr87'nin yaptığı şey, hiç bir dayanağı olmayan şeyleri ortalığa atıp olan ciddiye alıp bir şeyler yazanları salak yerine koymak. Dahil olduğu hiç bir konunun özüyle alakalı kurduğu bir cümle yok. Bu arkadaş temelsiz argümanlarının harmanından çöplük üretiyor.

Az buçuk okuduğunu anlayan biri zfr87'nin bu açtığı konuyu neden açtığını anlayabilir. Adam bir şey söylemek istiyor, ama bilgisiz ve fikir üretemiyor, en sonunda üzerinde bulunduğu platforma laf atıp "yerim dar" muhabbeti yapıyor.

Bazı tekil iletileri:
http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=170
http://www.turandursun.com/forumlar/...2&postcount=96

"Felsefe bilim midir?" başlığna yolladığı ileti:
http://www.turandursun.com/forumlar/...3&postcount=42

Çoklu evrenler hakkında buyurduğu deneysel kuantum mekaniği yasaları:
http://www.turandursun.com/forumlar/...9&postcount=99
...

Böylesi çöp üretmek suç mu?
Elbette değil.

Ancak, bu çöpçü kafasıyla sitedeki dinsiz/ateist insanları yermeye çalışırsan, biri de gelir senin içeriğini ifşa eder.

Önerilen Siteler