10-03-2007, 02:31
|
|
Üye
|
|
|
|
Turan Dursun müftüden bozma bir ateisttir!
Değerli arkadaşlar. Ben hayatımı Turan dursun ile bulmuş birisiyim. Onun hayatını okuduktan sonra hayatta bir amacım olduğumun farkına vardım. ama gelin görün ki.h ttp://forum.ateizmecevap.org sitesinde Rad nikli şahıs hayatımda addebileceğim en dürüst insana Neden İslam isimli, açılan başlıkta aşağıda ki çirkef atmakta.
Turan Dursun müftüden bozma bir ateist..
Ne kadar dürüst olabilir ki ?
Bu adamların İslam hakkında konuşması bile bir fiyaskodur !
Lütfen birlik olup gereken cevabı verelim.. Turan dursuna yapılan bu hakareti ben şahsım adına üzerime aldım....
Teşekkür ederim
|

10-03-2007, 03:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Turan Dursun müftüden bozma. bir ateisttir
Sağduyu - Tanrısızlık İlmihali'nin yazarı Jean Meslier de ölünceye dek rahip olarak kaldı. Çünkü aksi ölüm demekti o dönemde.
Darwin üniversitede teoloji öğrenimi alıyordu. Beagle'a bindiğinde de yaratılışın kanıtlarını bulmak için yola çıkan bir rahipti. Ama bulguları, gerçeğin hiç de sandığı gibi olmadığını gösterecekti.
Freud koyu musevi bir ailede yetişti. Ancak insanı anlamaya başladıkça her şeyin metafizik değil somut birer açıklaması olabileceğini gördü.
Vs. vs. vs...
Doğuştan kimse ateist olmaz, kimse doğuştan dindar olmadığı gibi. Tam aksi olsaydı zaten saçma olurdu. Ateizm araştırmayı, öğrenmeyi, idrak etmeyi gerektirir.
Çamur atacak olan için araştıran, sorgulayan insanların gözünün üstünde kaşı olması yeterli zaten.
Dogmacılarla hiçbir şekilde rasyonel bir tartışma yapılamayacağından bunlarla vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim sadece.
"Dinsel çılgınlığın çekiciliği her şeyi açıklayabilme gücündedir. Her şeyin sebebi olarak Tanrı (ya da Şeytan) bir kere kabul edildiğinde, ölümlü dünyada şansa yer kalmaz. Artık "sağduyu", rahatça kapı dışarı edilebilir." Stephen King
|

10-03-2007, 03:34
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
anti mhmmd, sen tasalanma. onların verdikleri cevapları bilmiyorum ama, incir çekirdiğini doldurmayacak basitliktedir.
* *onların ağa şeyhleri ulemaları, diyanetten hiç kimse sağlığındaT.D.nun karşısına çıkamadılar.
* şimdi anlattıkları davulcu osuruğu ölçüsündedir. hiç bir bilgiyi ve hişbir şeyi, sorgulamayan *hazır din haplarını yutup rahat eden bir guruhtur.
*kendine İSLAMİ kimlik uyduran bu tip sitelerin tamamı *benzer düzeydedir.
*bırak muhammed'in otlaklarında otlamaya devam etsinler.
bunlara cevap verip çeneni yormaya değmez. zaten bir çoğu bu siteye misafir olarak giriyorlar.
*sonra bir kaç gün üye olup, kendi çöplüklerine geri dönüyorlar.
|

10-03-2007, 08:58
|
|
|
Sevgili antimuhammed,
O arkadaş "müftüden bozma ateist" derken aslında müftüleri aşağılamış. Bence buna ateistlerin değil diyanet işlerinin cevap vermesi lazım. Turan Dursun'un fikirleri tartışılabilir ama dürüstlüğü tartışılamaz. Zaten bunu bildikleri ve fikirsel tartışma gibi bir mefhumdan da haberleri olmadığı için akılları sıra böyle çamur atmaya çalışıyorlar. Bir ateist'in islam karşıtı söylemleri bu insanları o kadar etkilemez, zira o zaten ateisttir, yani onların gözünde yarım akıllı, dinsiz olduğu için otomatikman ahlaksız da olması gereken bir kişidir. Ama kendi aralarından çıkmış, özellikle de savunmaya çalıştıkları konuyu kendilerinden çok çok daha iyi bilen ve yanlış olduğunu söyleyen bir kişinin sözleri onları çıldırtır. Turan Dursun'a öfkelerinin hala geçmemiş olmasının nedeni budur. Benim Hitler-soykırım topiğine bakarsan aslında bunun radikal islamcılara has bir davranış biçimi olmadığını görürsün. Gaz odası bulunmadığını araştırmaları ile gösteren bir yahudi David Cole hakkında JDL'nin ölüm fermanı çıkartması da aynı çaresizliğin göstergesi, sözün bittiği nokta. Ya karşındakinin sözlerine inanacaksın, ya da onu yok edeceksin. İşte Turan Dursun'un büyüklüğü burada, o yok edileceğini bildiği halde kendi doğrularını savunmuş. David Cole ise çark etmiş. Herkes Turan Dursun olamıyor tabii.
|

10-03-2007, 12:46
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sevgili antimuhammed
* * *bu ve bu tarz sitelerin tek amacı gericiligi ve dogmayı daha da güçlendirebilmek, Td hakkında söylenebilecek bir şey varsa bunu bizzat gelip burada da yapabilirler. Ancak düşünsel olarak yapabilecekleri hiç bir şey olmadıgından bunu kendi çöplüklerinde belden aşagı vurarak gerçekleştirebilirler ancak. Bu tarz insanlarla ugraşmak bir zaman kaybından başka bir şey degildir. Herhangi bir bilgi birikimleri olmadıgı gibi yaşadıklarından bile bihaber bunlar. Aramıza arada sırada takılan sazanlardan bunu izlemek çok basit.
* * * Bizim onlara verilecek tek bir cevabımız var. O da örgütlü ve kitlesel olarak yapılmalı. Bizim tarz oluşumların güçlenmesi, ilişkilerinin yaygınlaşarak genişlemesi, dikkate alınır ve dinlenebilir hale gelmesi onlara verilecek tek cevap olacaktır. O halde daha çok üreterek, daha çok genişleyerek daha yaygın ve etkin ilişkiler kurarak, onları hak ettikleri çöplükte gereken cevabı verebiliriz.
* * * *saygılarımla
|

10-03-2007, 13:12
|
|
Üye
|
|
|
|
"Turan *Dursun *müftüden *bozma *bir *ateist.. "
Bunu diyenin zeka seviyesinden şüphe ederim."Müftüden bozma" demek açıkça müftüleri aşağılamaktır.
Ayrıca müftülerin günümüz tatlı su müslümanlarından daha fazla bilgiye sahip olduğu düşünülürse bir müftünün ateist olması ateistler için hiç bir zarar getirmez.
Bana göre bu adamın sitesine cevap yazmak bile gereksizdir,pisliğinde boğulsun...
|

10-03-2007, 13:56
|
|
|
Antimuhammet arkadaşım,
Ben bir ara bu tarz sitelerden birine çok yazdım. Birincisi yazdıklarımı birkaç gün hatta bazılarını birkaç hafta yayınlamadılar. Bende yayınlamayacaklarını zaten bildiğim için bunları okuyupta *yayınlamayan kişiye yazdım. Yayınlamamalarının sebebinin korkaklık olduğunu , bu forumun *herkesin fikirlerini özgürce beyan edecekleri bir platform olmadığını yazdım.Sonra hotmail ime adminden bir mail geldi. Kendisi yurtdışında bir gezide olduğu için yazdıklarıma cevap hazırlama imkanı bulamamış. Bu yüzden yayınlamamış. Bundan birkaç gün sonra yayınlandı. Benim yazılarımın arasına kendi açıklamalarını yerleştirmiş. Bana cevap vermiş yani. Konu muhammedin ayşeyle evlendiğinde ayşenin yaşıydı. Bu konuyla ilgili durumun bugün bile ahlak dışı olarak algılandığını yazmıştım. Arada benim kişiliğimede saldırarak; sanırım siz kendinizden yaşça büyük biriyle evlisiniz ve mutlu değilsiniz gibi cümleler atıştırmış. Okuyunca gözlerime inanamadım. Dayanamayıp tekrar yazdım. Evli bile olmadığımı tartışmanın seviyesiz bir hal aldığını ve gerekli iğneli lafları aynen iade ettim kendisine. Sonuç itibariyle, bunlarla tartışmaya girersen tartışma dönüp dolaşıp senin hayatına, kişiliğine gelir. Saldıracak zayıf karın ararlar kendilerine. Bu yüzden onlara verilecek en güzel cevap onları dikkate almamaktır. Hiç kendine dert etme böyle şeyleri.
|

10-03-2007, 15:19
|
|
Üye
|
|
|
|
Aynen dediğiniz gibi sadece savunma yazıları yazdığım, içiriğinde hakaret bulunmayan yazılarımdan dolayı siteden atıldım.. Haklısınız bırakalım kendi kendilerine cevap verip 1400 yıllık acizliklerinin, geri kalmışlığın karşısında Â*uyuşmak için daha da narkoz alsınlar...
|

10-03-2007, 15:46
|
|
Üye
|
|
|
|
nedir bu anlamıyorum, hiçkimse tanımadığı, bilmediği bir insan hakkında yorum yapamaz yukarıda bir arkadaşın dediği gibi düşüncelerine katılmıyor olabilir ama bu ona hakaret etme hakkını vermez bu kişi Turan dursun da olsa Hz.Muhammed de olsa. Herkes haddini bilmeli
|

10-03-2007, 16:00
|
|
|
jejem Abi/Abla *hoşgeldin.
Ne Muhammede hakaret edilsin,nede Turan abime,İnsanlar insan gibi
konuşsun anlaşsın,bu site onun için var.Dinlerden Özgürlüğe hoş geldin.
|