TVler bu kadar, ta çocukluktan beri izleyince, kanıksayınca, insan öldüğüne bile inanamıyor, güle güle Zeki Alasya :\
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Mizahı çok iyi kullannan toplumdaki olumsuzlukları ince mizahla yolu ile eleştiren komedi gibi ama yerine göndermelerde yapan sanatçılardan Zeki Alasyayı kaybettik.
Yılbaşından önce bir toplantıdayım, bir de baktım karşıma Zeki Abi oturdu. Hemen fırladım, ellerini sıktım, onunla büyüdüğümü söyledim, varlığı için, emekleri için teşekkür ettim.
Ben hayatımda önemli yeri olan, üstümde çokça emeği olan bir ağabeyi gördüğüme sevinmiştim, o da yıllardır görmediği bir kardeşini görmüş kadar sevinmişti. Bir süre sonra çıktım, çıkarken selam verdim, içten karşılık verdi.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Zeki Bey benim müşterimdi, kendisini ve ailesini de tanırım evine de gittim 2 kere. Yaptığım iş dolayısıyla bir çok ünlü ile tanışma fırsatım oluyor ama Zeki Alasya gibi bir şahsiyetle tanışmak hepsine bedel. Kendisini tvlerde nasıl neşeli güleryüzlü mütevazi görüyorsanız aynı öyleydi. Kendi ağzından hayat hikayesini dinledim saatlerce muhabbet etmiştik sabahlara kadar da dinleyebilirim o kadar tatlı dilli biri. Aklıma gelen herşeyi soruyordum en meşhur filmleri hakkında çekim süreçleri ve diğer yeşilçam ünlüleri hakkında yorumlarını dinleme fırsatım oldu.
Hastaneye kaldırıldığından 3 gün sonra haberim oldu kendisini aramam gerekiyordu telefonuna da Jülide Hanım bakmıştı o zaman haberim, oldu çok üzülmüştüm kara haber de tez duyulur o kadar kötü olduğunu bilmiyordum .Sabah haber izlerken gördüm inanamadım şok oldum gözlerim doldu o değerli insan ölürken o kadar gereksiz insan yaşıyor...
Saygılarımla
Bugün allah oldum! Bir insan vardı ve çok acı çekiyordu...
Ben ona yardım edebilirdim ama sadece baktım ...
Huzur içinde yat güzel insan.
Hiç tanımadığın, görüşmediğin, ismini bilmediğin insanlar bile sen öldün diye hüzünleniyorsa hayatını boşa harcamamışsın demektir.