Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-03-2007, 13:55
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart komünist ve bölücülere tek bir soru !

evet sadece bir şey söylüyorum :

kin ve intikam duygularıyla cemiyeti yıktıktan sonra, orada iyilik, mutluluk kalır mı ?

yıkıntılar arasında güller açar , bülbüller öter mi ?

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 18-03-2007, 16:03
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: komünist ve bölücülere tek bir soru !

komunistlerle ne alaka anlamadım ?

bu laf komunizme saldırı niteliği taşıyorsa imzanızda marx'ın sözü niye var onu da anlamadım çok karmakarışık bi başlık

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 18-03-2007, 18:06
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili habilis, *bu ülkede kırk türlü komunist, kırk türlü bölücü, tanımı var.senin tanımına uyan kimler?
Alt 18-03-2007, 19:15
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cnm arkadaşım ; tam anlaşılmadı herhalde yada ben tam ifade edemedim . ben MARX ı severim ; idolojisi ve felsefesiyle alıp veremediğim yok. en azından oda ateist ve akılcı , metaryalist . ..

fakat iş öyle dönüyor ,dolaşıyorki ; amaç birden değişiveriyor. kar elde etme çabasına yada bir ulusu milleti herneyse parçalamaya dönüyor. kapitalizmden farkı kalmıyor bir yerde.

söz konusu marx değil burda .. bu felsefeye kendini adamış bazı insanlar başka başka dolaplar çeviriyorlar.

leninide severim ben .. onuda geçtik ..

fakat iş bölücü lere geldi . acaba neden ? bu neden olabilir ? bir cemiyeti yıkmakla iş çözülecekmi ? ben bunun cevabını istiyorum . birilerine zulum - haksızlık yapılıyorsa buna nasıl cevap verilmeli ? ele silah alarak mı ? bugün ve dün bu yapıldı yapılıyor . peki ne kathedildi , nereye varıldı ? haklı olsanda haksız duruma düşüyorsun ..

anlatabildim mi şimdi

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 18-03-2007, 20:03
Kont Kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın habilis,

O zaman size göre Fransız Devrimi kötü bir vukuattır.Biliyoruz ki soyluluğa karşı burjuvazinin bu büyük mücadelesi insanlık için atılmış çok büyük bir adımdır.Şimdi biz Fransız Devrimi "zor" kullandığı için "Bu devrimi yapanlar yanlış yapmıştır." deme lüksüne sahip miyiz?Dersek saçmalamış olmaz mıyız?

Zulüm,adaletsizlik heryeri kaplamışsa ve egemen güçler bu yönlerini "devlet" adı altında baskı ve susturucu araç olarak kullanıyorlarsa komünistler için bunları zor yoluyla yıkmaktan başka ne çıkar yol vardır?

söz *konusu *marx *değil *burda *.. *bu *felsefeye *kendini *adamış *bazı *insanlar *başka *başka *dolaplar *çeviriyorlar.
*
leninide *severim *ben *.. *onuda *geçtik *..

''Zor, yeni bir topluma gebe her eski toplumun ebesidir.'' (K.Marks)

Komünistler, kendi görüşlerini ve amaçlarını gizlemeye tenezzül etmezler. Hedeflerine ancak tüm mevcut toplumsal koşulların zorla yıkılmasıyla ulaşılabileceğini açıkça ilân ediyorlar. Varsın egemen sınıflar bir komünist devrim korkusuyla titresinler. Proleterlerin zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri yok. Kazanacakları bir dünya var. (K.Marks-F.Engels)

Böylece Kautsky, hepsi de "proletaryanın gereksinimlerini karşılamaya çalışan" bir hükümet için savaşımda oybirlikli olan Scheidemann'lar, Plekhanov'lar, Vandervelde'ler ile çok sevdiği "birlik"i gerçekleştirme düzeyine düşecektir.
* * *Bize gelince, biz bu sosyalizm dönekleriyle selamı-sabahı kesecek ve, silahlı proletaryanın kendisinin hükümet durumuna gelmesi ereğiyle, tüm eski devlet makinesinin yıkılması için savaşacağız. "İki büyük ayrım"dır bu. (V.Lenin)

Birazcık daha Lenin'i Marx'ı anlamaya çalışın.
Alt 18-03-2007, 21:12
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

,
* * *Mustafa Kemal, Vahdettin ve Damat Ferit'e göre bölücü ve haindi, ümmeti bölmeye çalışıyordu.

* * *Deniz Gezmiş ve arkadaşları o zamanki söylemle anarşist idiler, bir süre sonra eylemciler komünist oldular şimdi agırlıklı kullanılan söylem teröristtir.

* * *Hrant *Dink kimilerine göre bölücü idi ve katli vacipti.

* * *Bu tanımlar bana kalırsa rastgele tanımlar ve aynen dış mihraklar tanımlamasına benziyor. Bir kaçış ve çıkış yolu olarak ortaya çıkıyor.

* * *Komünistler için böyle bir sorun yok tabii ki. Onlar her şart ve ortamda fikirlerini çekinmeden ifade ederler ve varolan kanunlar onları pek de ilgilendirmez. Felsefesi de ideolojisi de aslında oldukça açıktır.

* * * Ancak bölücülük kavramının üstünde durmak gerekiyor. Mehmet Agar bile bölücü olduktan sonra bu kavramda yanlış giden bir şeyler var diye düşünüyorum. Biraz kurtuluş simidine benziyor.

* * * O halde tanımlamak lazım diye düşünüyorum. Tanımlayalım ve soruyu somutlayalım ki yanlış sularda seyretmeyelim.

* * *saygılarımla
Alt 18-03-2007, 22:16
Üye Değil

" leninide *severim *ben *.. *onuda *geçtik *.. "
"ben *MARX *ı *severim *; *idolojisi *ve *felsefesiyle *alıp *veremediğim *yok."

Sevgili habilis,
che nasil adamdi? severmiydin? mao arkadasini hic darda birakmazmis diyolar dogru mu?

denildigi gibi komunistin turlu turlu tanimi var, en populer tanimida sudur;

komunist (kgb): karisini paylasan, diktator ruhlu, butun dunyanin tek tip olmasini isteyen, ozgurluk ve servet dusmani. "Dayimin oglu komunist olmus"
Alt 19-03-2007, 13:40
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

çok saçma bir soru cevap vermeye bile değmez insanları tek bir insan milleti olarak görmek isteyen bir ideolojiye bölücü sözü yakışmaz

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 19-03-2007, 15:43
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Valla hakkaten bende anlamadım bölücülük ile komünizmin nerede çakıştığını. Hatta çakışıyormu? *Ha bu memlekette Atatürkçülüğüde kullanan var Komünizmi de dinide mücadelemiz hepsiyle.
Saygılarımla

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 19-03-2007, 18:38
sosyalist-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sosyalist-R sosyalist-R isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

raspependial yapmış olduğun komunist tanım tam bir faşist veya islamcının ağzın dan çıkacacak kadar alçakça yaklaşım
sadece sana şunu söyleyeyim senin sübyancı peygamberin ölen arkadaşlarının , kendi evlatlığının karısnı alıp yatağına sokmadımı 9 yaşındaki aişeye nefsi uyanacak kadar alçalmadımı sizin muhammedinize ve iğrenç dininize bakarak komunizm ahlaklık *abidesidir ve komunizmde felsefe sudur _paylaşırız nazlı yarin yanağından gayrı herşeyimizi _ *bunu bilin ve öyle konuşun.

Önerilen Siteler