Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-06-2015, 07:18
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Secim sonrasi yorumlar.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin Sivas İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran genel seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. Yılmaz, "Seçimler ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.

.............................

Türkiye’de şu anda tek parti vardı. Tek parti AK Parti’ydi, çünkü Doğu ve Güneydoğu’da da birinci olan parti idi. Biz şunu söyledik, ’AK Parti’yi zayıflatırsanız Türkiye’yi zayıflatmış olursunuz’ dedik. Bu Sivas’ın dışında Türkiye’nin geneli için söylüyorum. Oy kaybımız var, onu görüyoruz” dedi.“ADALETLİ BİR SEÇİM DEĞİLDİ, HERKES AK PARTİ’YE SALDIRDI”
Bir basın mensubunun HDP’nin barajı aşmasını değerlendirmesini istemesi üzerine ise Yılmaz, "Türkiye’de iki tana etnik milliyetçiliği kullanaraktan siyaset yapan parti var. Birisi HDP, birisi de onun karşılığında MHP. İkisi birbirini besliyor. İkisinin birbirini beslediğini bu coğrafyalarda görmüş olduk. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Oysa Türkiye’nin çimentosunu, farklıklarını zenginlik olarak görmekten, birini diğerini yok etmek şeklinde görmemek lazım. Ne söyledik başka. İktidar olursa AK Parti olur, eğer iktidar AK Parti olamazsa ne olacak? MHP, CHP ve HDP. İki parti bunu söyledi mi? Çok net olarak. İki parti dahi iktidar olmaz. Çünkü AK Parti 40’ın üzerinde bir rakam, dolayısıyla 3’üncü partinin mutlaka gelmesi lazım. HDP. Şimdi diyorlar ki ’Biz HDP ile yapmayız.’ Adaletli bir seçim olmadığını söylüyorlar. Adaletli bir seçim değil ki İsrail AK Parti’ye saldırır, BBC AK Parti’ye saldırır, bütün Amerikan yayın organları AK Parti’ye saldırır, HDP, MHP, CHP, Saadet Partisi AK Parti’ye saldırır. Birbirlerinin aleyhinde tek kelime söylediler mi, söylemediler” diye konuştu.
http://www.habervaktim.com/haber/420...m-degildi.html
Alt 08-06-2015, 07:21
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Standart Secim sonrasi yorumlar.

Bölgeyi İran'ın kucağına attık, Türkiyeye geçmiş olsun.

........
İslam dünyası zor bir dönemden geçiyor. Suriye, Irak, en son Yemen’de savaş. Ve tabii ki El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri. Bu kaosun kaynağında ne var?
Şia için söyleyeceklerimi şimdilik bir kenarda tutalım, fakat Sünni dünyanın ideolojik anlamda kendi eteklerini temizlemesi gerektiği kanaatindeyim. Bir kere bugün İslam dünyasına hakim olan Sünnilik yorumunun mesela Osmanlı’nın anladığı Sünnilik olmadığını görmemiz lazım artık. Bu açıdan Türkiye Müslümanları olarak Arap Sünniliğini sorgulamak zorundayız. El-Kaide ve Daiş gibi örgütlerin Sünnilikten çıkmış olması vahimdir. Hâlâ kimse bu zihniyeti sorgulamıyor. Sanki bu hareketleri doğuran fikirler Selefilikten, Vahhabilikten neşet etmemiş gibi davranıyorlar. Afrika’da Boko Haram militanlarının hangi ülkenin açtığı Şeriat fakültelerinden mezun olduğunu görmek lazım. Arap dünyasındaki Sünniliğin sahiplenilmesi ve bize izafe edilmesinin neden olduğu sorunlar var. Türkiye’nin kendi İslam anlayışının referanslarını net bir şekilde ortaya koyamaması böyle ortak bir algıya sebebiyet veriyor.

AK Parti iktidarının Batı kamuoyunda Müslüman Kardeşler’in üzerinden tanımlanması, İhvan’ın Türkiye kolu olarak görülmesi gibi mi?
İktidar ile ilgili bazı çevrelerde öyle bir algı olabilir, ama benim kastım genel Türkiye Sünniliğinin Arap dünyasından farklı oluşu. Magrib Arapları bunun dışındadır. Onlarla benzeşmekteyiz. Ayrıca Müslüman Kardeşler hareketi yüzde yüz Selefi bir hareket değildir. Kurucuları Hasan el-Benna bir Şazeli dervişi idi. Sonradan politik bir hal aldı. İktidara gelmeden evvel daha çok Türkiye’deki Nur hareketi ile mukayese edilirlerdi.
Ama bugün Mısır terör örgütü olarak niteliyor?
İhvan-ı Müslim’in Arap dünyasının terör örgütleri listesinde yer alıyor olması çok ciddi problem. İhvan, Arap dünyasındaki dini gruplardan demokrasiye en yakın gruptur. Ben bölgedeki fanatik ultra Selefi İslami akımlara karşı bir sibop olduğu kanaatindeyim.
Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın da bulunduğu bir toplantıda ‘Türkiye’nin dış politikasını Suudi Arabistan’a rehin ettiniz, Selefilere entegre hale getirdiniz’ diye sert eleştrilerde bulunduğunuzu duydum. Doğru mu bu? Ne Cumhurbaşkanı’mızla ve ne de Başbakan’ımızla böyle bir sohbetim hiç olmadı. Yanlış bir bilgi. Ama bu yaklaşım bana yabancı değil. Daha alt kademedeki arkadaşlarla böyle bir konuşma yapmış olma ihtimalim olabilir. O fikirdeyim. Türkiye’nin dış politikasında duygusal yaklaşımların ağır bastığını görüyorum. ‘Sisters and brothers’ yaklaşımını çok ütopist görüyorum. Çünkü kendi çalıştığım alanda ben ‘sisters ve brothers’ı maalesef göremedim. Görmek isterdim. Üstelik o ‘brother’ denenlerin beni nasıl arkadan bıçaklamaya çalıştıklarını gördüm.
Arap Baharı’na kadar Türkiye Arap dünyasında çok etkiliydi. Hâlâ öyle mi sizce?
Arap dünyası Körfez’den Fas’a kadar çok geniş bir yelpaze ve homojen değil. Mağrib İslam’ı ile Körfez İslam’ı arasında ciddi farklar vardır. Araplar şöyledir diye bir genelleme yapılamaz. Bölgeye yönelik çok ciddi uzmanların olmaması veyahut olanların da bilinmemesi büyük zaaf. Mesela Yemen, Osmanlı İslam’ının devamı sayılabilecek bir ülke. Fakat Zeydiliği tanımadığımız için tabiri caizse Yemen halkını İran’ın kucağına attık. Evet bugün Yemen halkı İran’a meyletmiştir. İran’a hayırlı olsun. Türkiye’ye de geçmiş olsun. Sadece Yemen mi? Suriye’de de öyle. Orada da geçmiş olsun. Çünkü oranın gerçeklerini göz önünde bulundurmadık.

http://www.zaman.com.tr/gundem_bolge...n_2298850.html
Alt 08-06-2015, 14:32
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bunların millet oyuna verdiği önem bu işte. Şaşmamak lazım geliyor bu durumlara. AKP hükümeti kuramıyor mu? Yıkılsın dünya, altında kalsın herşey. Alıştıkları her şey yerle yeksan olunca, psikolojileri bozulunca iyice sırtlanlaşmaya koyuldular, yazık.

Demek ki 14 sene iktidarda olmak, tonla parayı yönetmek insanı âkil adam yapmıyormuş, altın semerle gezmekle adam olunmuyormuş.

Burhan Kuzu dünden beri milleti lanetlemeye doymadı, doyamayacaklar da:
https://twitter.com/burhankuzu
Alt 09-06-2015, 09:23
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Kezban Hatemi
BÖYLE BİR SEÇİM HAYATIMDA GÖRMEDİM" "Yapılmak istenen çökertmek, diz çöktürerek boyun eğdirmek. Emperyalist bir müdahale olmuştur bu seçimlere. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne bu şekilde alenen açıkça emperyalist müdahalenin olduğu bir seçim hatırlamıyorum. Dış güçler ciddi şekilde içimizden çıkan paralel maşayı kullanarak muvaffak olmuştur. NATO'ya havale edilmiştir hükümet ve Cumhurbaşkanı. "İçeride yapamadık, 'Gezi' ve 17 Aralık tutmadı, hadi şimdi NATO kanalıyla yapalım bunu" dediler. Garip, olmaz dediğimiz şeyleri yaşadık ve gördük. Kürt kardeşlerim davul zurna çalıyor. Nereye çalıyorlar o davul zurnayı anlamış değilim."

http://www.yeniakit.com.tr/haber/hat...ale-73312.html

Dağda silahlı çatışma yerine düz ovada siyaset yapın diyen Yalçın Akdoğan HDP’nin barajı aşmasıyla bambaşka bir kişiliğe büründü. Twitter’dan seçim sonuçları ve HDP’nin barajı geçmesine ilişkin yeni bir açıklama yapan Akdoğan’ın “Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar?” ifadesi büyük tepki çekti.

Yalçın Akdoğan, “Bazı HDP’lilerin en sevdiği söz ‘sus, konuşma’. Bizde sıfatı olanlar değil fikri olanlar konuşur. Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar? Bu kadar tahammülsüz, eleştiriye kapalı bir anlayış istediği kadar oy alsın demokrat olamaz. Konuşan Türkiye’ye susturucu takmaya çalışıyorlar” değerlendirmesini yaptı.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/...-tweet-854789/

Konu Neva tarafından (09-06-2015 Saat 10:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 10-06-2015, 11:34
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn Hatemi doğru söylüyor bende ilk defa böyle bir seçim görmekteyim.

Bütün muhalefet partileri tek hedefe kilitlendi birbiri hakkında en ufak eleştiri bile yapmadı halbuki bazı partilerin kan davasına varan düşmanlıkları bile vardı. Bütün muhalefet partileri çok akıllı davranıp dolduruşa gelmedi.Ve amaçlarına vardı.

Ama bu neden olduğunu anlaması için Sn Hatemi birde arkasına bakmalı Türkiye yi kendi mülkü gibi gören C.B -Erdoğana bakmalı .sistemi tanımayan hukuku hiçe sayan bütün devlet kurumlarını ağanın marabaları yönettiği gibi yöneten Erdoğana bakmalı.Hiç bir hukuki yetkiye sahip olamayan bilal e bakmalı kendini imparatora benzeten Erdoğan,a bakmalı.Öyle NATO veya emperyalist parelel sözleri falan ancak suçluların kendi suçlarını kapatmak için yaptığı boşuna gayrettir Sn Hatemi.

Hiç bir eleştiriyi kaldıramayan espiriye bile tahammül edemeyen mizahı timsah sanan erdoğana bakmalı.

Evet bu seçim türkiyede ilktir ama bunu yaratan da ilktir.

Bu güne kadar hiç bir yasal parti sistemi değiştireceğim diye iktidar olmadı bütün iktidar ve muhalefet partileri sistemi daha iyi işleteceğiz diye probaganda yaptı Türkiyede ilk defa sistemi geriye doğru değiştirmek isteyen AKP diye bir parti ve onun Erdoğan diye bir genel başkanı iktidar koltuğuna oturdu Sn Hatemi.

Öyle NATO emperyalist parelel falan hikaye halk isyan etti ve saltanatı yıktı.
13 yılın 11 yılı parelel emperyalist işbirliği ile geçerken şimdi ne oladuda düşmanların oldu bir bak bakalım kim kime ihanet etti kim kimi koltuğundan etti kim dostu düşman ilan etti.Kim kime darbe yaptı.Kim hukuku keyfine göre işletti Sn Hatemi.

Artık AKP de yok Erdoğanın saltanatıda kendini yeni döneme alıştırsan iyi olacak Sn HATEMİ.
Alt 10-06-2015, 12:07
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn Hatemi doğru söylüyor bende ilk defa böyle bir seçim görmekteyim.

Bütün muhalefet partileri tek hedefe kilitlendi birbiri hakkında en ufak eleştiri bile yapmadı halbuki bazı partilerin kan davasına varan düşmanlıkları bile vardı. Bütün muhalefet partileri çok akıllı davranıp dolduruşa gelmedi.Ve amaçlarına vardı.

Ama bu neden olduğunu anlaması için Sn Hatemi birde arkasına bakmalı Türkiye yi kendi mülkü gibi gören C.B -Erdoğana bakmalı .sistemi tanımayan hukuku hiçe sayan bütün devlet kurumlarını ağanın marabaları yönettiği gibi yöneten Erdoğana bakmalı.Hiç bir hukuki yetkiye sahip olamayan bilal e bakmalı kendini imparatora benzeten Erdoğan,a bakmalı.Öyle NATO veya emperyalist parelel sözleri falan ancak suçluların kendi suçlarını kapatmak için yaptığı boşuna gayrettir Sn Hatemi.

Hiç bir eleştiriyi kaldıramayan espiriye bile tahammül edemeyen mizahı timsah sanan erdoğana bakmalı.

Evet bu seçim türkiyede ilktir ama bunu yaratan da ilktir.

Bu güne kadar hiç bir yasal parti sistemi değiştireceğim diye iktidar olmadı bütün iktidar ve muhalefet partileri sistemi daha iyi işleteceğiz diye probaganda yaptı Türkiyede ilk defa sistemi geriye doğru değiştirmek isteyen AKP diye bir parti ve onun Erdoğan diye bir genel başkanı iktidar koltuğuna oturdu Sn Hatemi.

Öyle NATO emperyalist parelel falan hikaye halk isyan etti ve saltanatı yıktı.
13 yılın 11 yılı parelel emperyalist işbirliği ile geçerken şimdi ne oladuda düşmanların oldu bir bak bakalım kim kime ihanet etti kim kimi koltuğundan etti kim dostu düşman ilan etti.Kim kime darbe yaptı.Kim hukuku keyfine göre işletti Sn Hatemi.

Artık AKP de yok Erdoğanın saltanatıda kendini yeni döneme alıştırsan iyi olacak Sn HATEMİ.
Helal olsun sana, KARTOPU. Bu seçimde kesinlikle öyle yandaş ve candaşların iddia ettikleri gibi NATO gibi dünyanın askeri bir gücüyle birlikte yapılan antlaşma yoktu. Eğer öyle olsaydı, o zaman ailecek VP'ye değil, CHP ya da HDP'ye oy verirdik.

Ailecek çok önceden karar almıştık; CHP Cumhuriyeti ve Atatürk İlke ve İnkılapları'nı terketti diye VP'ye oy vermeyi. Yoksa, biz hep CHP'liydik.

Tamam, millet bunalmış; okulda ve diğer yerlerde AKP gitsin de ne olursa olsun diyerek CHP ya da HDP'ye oy vereceklerini söylüyorlardı. Hatta ben ailecek bu sefer VP'ye oy vereceğiz demiştim de, millet dalgasını geçiyordu. Yani kimse VP'nin barajı geçeğine inanmıyordu. Çünkü VP'nin barajı geçmesi demek;
oylarını bir önceki seçime göre 100'e katlaması demekti (ki 3,5'a katladı). Oysa HDP'nin barajı geçmesi için, bir önceki seçime göre oylarını 2'ye katlaması yetiyordu!

En son gördüğümü söyleyeyim: Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra dönercide yeni bir tat deniyorum. Sordum: Adam, tadı beytiye benziyor ama çok güzel dedi. Ben dönerden yapılan bu yeni tadı denerken (ki cadde tarafında idim) Selocan'ın şarkısı eşliğinde HDP'nin bir seçim minübüsü geçiyordu. Sadece boş boş bakıyordum ve HDP'nin barajı geçebileceği aklımın ucundan bile geçmiyordu. Bu, Pazar günü saat 16.00 sıralarında oyumu kullanırken bile geçmiyordu. Sadece, oyumu kullanırken CHP'ye mi versem diye bir ikilem yaşadım. Ama seçim boyunca VP'nin Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet'i yağa kaldıracağını söylediği için söz vermiştim ve sözümden dönemedim. Pardon, Cumhuriyet ve Atatürk İlke ve İnkılapları'ndan vazgeçemedim, dersem daha doğru olur!

Seçim gecesi de şok geçirdik tabii. Çünkü hiç ummadığımız bir sonuç çıktı. Bizimkilerin suratı asıktı ve ben, bu sonucun da iyi olduğu söyleyerek (ki hata yapsak bile hiçbir şeyi kaybetmediğimizi belirterek) onları ikna etmeye çalışıyordum. Hepsi bu!

Özetle, NATO'nun eğer bu seçimde bir dahli olsaydı, neden VP'ye oy vererek oyumuzu boşa harcayalım, kardeşim? Yahu, kardeşim, ben bu insanların içinde yaşadığım halde (CHP ve HDP'lilerin çoğunlukta olduğu yerlerde), ben göremediysem nasıl oluyor da NATO böyle bir organizasyonu yapmış oluyor?
Alt 10-06-2015, 12:26
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Helal olsun sana, KARTOPU. Bu seçimde kesinlikle öyle yandaş ve candaşların iddia ettikleri gibi NATO gibi dünyanın askeri bir gücüyle birlikte yapılan antlaşma yoktu. Eğer öyle olsaydı, o zaman ailecek VP'ye değil, CHP ya da HDP'ye oy verirdik.
ABD ya da Emperyalizm, Türkiye gibi jeopolitik önemi yüksek yerlerdeki siyasi dengeleri tesâdüflere bırakmaz.
Onların "A-B-C" plânları, alfabenin 29 harfinden daha fazladır.

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ailecek çok önceden karar almıştık; CHP Cumhuriyeti ve Atatürk İlke ve İnkılapları'nı terketti diye VP'ye oy vermeyi. Yoksa, biz hep CHP'liydik.
Doğu Perinçek Kıbrıs savaşında Türk ordusunu "işgâlci" olarak nitelemişti. Eğer buna gerçekten inanmışsa, şimdilerde Doğan Avcıoğlu modunda takılmasını anlamlı bulmak zor. Düşmanım bile olsa ben insanları dik duruşlarıyla severim. Siyâset kaypaklığa müsâit olabilir de devrimci ahlâk buna müsaade etmez. Bu tavrın "İki adım ileri, bir adım geri" stratejisi ile de ilgisi yoktur.

Ayrıca CHP hiç bir zaman gerçek anlamda solcu/komünist olmamıştır.
Merhum İnönü'nün 1960 sonrası orta attığı bir stratejidir CHP solculuğu.
Alt 10-06-2015, 12:46
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kezban Hatemi
BÖYLE BİR SEÇİM HAYATIMDA GÖRMEDİM" "Yapılmak istenen çökertmek, diz çöktürerek boyun eğdirmek. Emperyalist bir müdahale olmuştur bu seçimlere. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne bu şekilde alenen açıkça emperyalist müdahalenin olduğu bir seçim hatırlamıyorum. Dış güçler ciddi şekilde içimizden çıkan paralel maşayı kullanarak muvaffak olmuştur. NATO'ya havale edilmiştir hükümet ve Cumhurbaşkanı. "İçeride yapamadık, 'Gezi' ve 17 Aralık tutmadı, hadi şimdi NATO kanalıyla yapalım bunu" dediler. Garip, olmaz dediğimiz şeyleri yaşadık ve gördük. Kürt kardeşlerim davul zurna çalıyor. Nereye çalıyorlar o davul zurnayı anlamış değilim."
/[/url]
Kezban hatemi denen aşşağılık kadını altan kardeşlere benzetiyorum,
Arpalarının kesildiği anda sağa sola kıvırtan karektersizlerdir.

Kezban hatemi denen karı, akp iktidarında taraf olan medya ve gazeteler dışında hiç bir yerde fikir beyan etmedi.

Diğer medya ve gazetelere gidip beyanlar verseydi önüne engelmi vardı.
Haysiyetsz bir kadın bana göre. Fikirleri ise yalakalık ettiği iktidarın tabanında bile anlaşılıp kabul edilecek fikirler deil.

Kezban hatemi denen karı sana sorarım

Akp hangi oyunların üzerine iktidara getirtilip bopa ortak edildi
Arap coğrafyasında dökülen kanların sorumlusu kim
Geziymişde,17 aralıkmışda

Ulan aşşağılık kadın sen insanları kerizmi sandın ,bak gördünmü barajı bile kaldırtmayanları sen destekledin nooldu

Baraj alayınızın üzerine göçtü.

Bu adi kadın bu coğrafyada dökülen kanın tamamına çanak tuttu.o pislik fikirleri ile

Ey pislik beni sen nasıl olurda. Batılı güçlerin ve paralelcilerin güdümünde rey kullandı diye fikir üretebilirsin.

Sokakda gezemeyeceğiniz günler yakındır.

hdp ye oy vermedim ancak barajı bunların başına yıktığı için kutluyorum onları
Alt 10-06-2015, 12:50
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Hatırla!

Ne içtiyseniz, aynısından istiyorum, ulan!!!
Alt 11-06-2015, 07:15
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Shibumi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Burhan Kuzu dünden beri milleti lanetlemeye doymadı, doyamayacaklar da:
https://twitter.com/burhankuzu
Enteresan yorumlar, sayfasindan;

Türkiye 2000 öncesinin Kaos ve karanlık günlerine geri döndü.Demekki Milletimiz o günleri özlemiş olsa gerektir ki bu sonucu çıkardı.

Önerilen Siteler