Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Ekoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-06-2015, 09:09
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Uygulamalı Kent Bahçeciliği

Şehirde yaşıyor ve doğanın tahribatına dair her gün korkunç haberler okuyorsunuz. "Ben tek başıma ne yapabilirim?" diyorsunuz. Buna cevabımız, "Çok şey!".
Buğday Derneği'nin tohum ve kent bahçeciliği alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi, yoğun talep üzerine, bir kez daha, 20-21 Haziran tarihlerinde, Buğday Derneği'nin Kadıköy ofisinde ve Büyükada, Adalar Kent Konseyi bahçesinde gerçekleşecek.
Eğitimde, kısıtlı alanlarda kendi gıdamızı yetiştirmeyi, atalık tohumlarımızı çoğaltmayı, gerçek gıdaya ulaşmayı, mutfak atıklarımızı komposta dönüştürmeyi öğreneceğiz. Bunun yanısıra enerjinin, gıdanın dönüşümüyle ilgili Buğday Derneği'nin 20 yıllık birikimini katılımcılarla paylaşacak ve hep birlikte çözümün birer parçası olma yolunda adım atacağız.
Programda göreceğiniz gibi, ilk günkü eğitimde atalık tohumlarımızı ekiyor, apartman dairelerinde kompost uygulamasını ve çuvalda patates yetiştirmeyi öğreniyoruz. İkinci günkü eğitimi ise, Büyükada'nın temiz havasında, bahçe içerisinde, kuş cıvıltıları arasında, bahçe kompostu ve yükseltilmiş sebze yatakları inşa ederek; tohuma, toprağa dokunarak yapıyoruz.
Paylaşılan bilgilerin notlarda kalmaması ve en kısa zamanda uygulamaya konabilmesi için eğitimi interaktif, bol atölye çalışmalı ve uygulamalı planladık. Elimiz tohuma, toprağa değecek.

http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=7797
Alt 16-06-2015, 09:23
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Böyle haberleri görmek güzel, teşekkürler bilgi için.
İşin içinde enerji, geridönüşüm filanda olunca, sanırım oldukça kapsamlı bir olaymış Kent Bahçeciliği, sadece domates ek değilmiş mesele.
Böyle bir belgesel seyretmiştim Kentsel Tarım diye, özellikle de binaların teras ve tavanlarını Sera biçimine uydurup orada yapılan, tarımdan bahsediyordu.
Tabi dış devletlerdeydi bu olay ama Şehirler bu hızla zaten, bu gibi çözümleri de üretecekler mecburen, kaçarları yok.

Bir kaç gün önce epeydir görmediğimiz bir tanıdığa gitmiştim, bahçesini ekiyormuş, bamya, kabak, fasulye, biber, patlıcan, soğan, maydanoz filan ekmiş, bana gösterdi tek tek ve onlarla konuşması ise çok güzeldi.
İnsanlar doğaya mı özlem duyuyor, yoksa doğa bana mecbursunuz mu diyor nedir çok bilemem ama İnsan doğadan kopamayacak, o kesin.
Binaların arasında, tepesinde, yanında, ona yer açacak, açmak zorunda buna mecbur.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.

Önerilen Siteler