Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-06-2015, 01:40
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Herkesin ateist olduğu bir dünya

Bazen gelecekte insanlığın dinlerden tamamen kurtulmuş olacağını hayal ediyorum, bazen de dinlerin hiçbir zaman yok olamayacağını düşünüyorum.

Herkesin ateist olduğu bir dünyayı düşünün.
Dinler artık fosilleşmiş birer masal haline gelmiştir.
Homo sapiens türü yeni bir gelişmiş türe evrimleşmiştir.

Böyle bir dünyada bazı insanları kontrol altında tutacak din dışında bir araç bulabilir miydik?
Yoksa öyle bir dünyada cehalet sona ereceği için insanlık kendi kendini yönetecek kadar ahlaki erdemlere ve yeterli akla ulaşmış olur muydu?

Günümüzde dinsiz bir dünya mümkün değil. İstemem de zaten. Bazı insanları uykuda tutmak gerekiyor.
Sanırım din sırf bu amaçla binlerce yıl daha varlığını sürdürebilir.

İnsan türü hep daha üst seviyeye ulaşmak için çabalıyor. Bir gün her konuda zirveye geldiğimizde türümüzün amacı ne olacaktır?
Herkes dinsiz olsun, bilimde de herşeyin teorisini bulmuş olalım. Evreni de keşfetmiş olalım. Teknoloji sınırsız olsun. Bütün hazlar sınırsız olsun.
Homo sapiens zirveye ulaştığında ne yapacaktır merak ediyorum. Ya da zirveye ulaşmak mümkün müdür..
Alt 26-06-2015, 02:27
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Homo sapiens zirveye ulaştığında ne yapacaktır merak ediyorum.
Üremekten vazgeçerek kendi türünü sonlandıracaktır..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 26-06-2015, 02:42
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aleph´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üremekten vazgeçerek kendi türünü sonlandıracaktır..
Sonsuz zaman ve sonsuz mekan içerisinde zirveye ulaşıp kendi türünü sonlandıranlar da olmuştur o halde.

Şempanzelerle genlerimiz %98 oranında benzer. Bu azıcık farka rağmen biz çok daha zekiyiz. Düşünsene bi %2 daha farkla bizden de zeki ve bizden de üst bilince sahip varlıklara dönüşeceğimizi.
Belki de olaylara bakış açımız ve değerlendirme ölçütümüz çok farklı olacaktır.

Benim tahminim zirveye ulaşmak mümkünse ve ulaşırsak tamamen robotlaşacağımız. Duygulardan körelip kuantum bilgisayarlarına dönüşebiliriz. Sonsuza kadar var olmaya devam edip öylece kalabiliriz. Herhangi bir şey hissetmeden.

Evrenden geldik evrene gideceğiz. Bilinçsizdik, yine bilinçsizliğe döneceğiz. İradesizdik yine iradesiz olacağız.
Alt 26-06-2015, 06:19
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Belki herkesin Ateist olduğu bir dünyayı gözlemleyemiyoruz fakat çoğunluğun ateist olduğu ülkeleri gözlemleyebiliyoruz. Buradan yola çıkarak Ateist bir dünya hakkında bir tahmin yapabiliriz.

Dinlerin toplumlara zarardan başka bir getirisi bulunmuyor. İnsanların bir an önce uyanması, "bilim ne diyorsa o" şeklinde bir anlayışı kabul etmesi lazım. Bilimin şu an açıklayamadığı şeyler için de, "şu an bilmiyoruz" diyebilmeli herkes.
Alt 26-06-2015, 08:51
Karmana Karmana isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu Yıldıztozu

"Herkesin ateist olduğu bir dünya
Bazen gelecekte insanlığın dinlerden tamamen kurtulmuş olacağını hayal ediyorum, bazen de dinlerin hiçbir zaman yok olamayacağını düşünüyorum."

Ben de birgun yeryuzunun dinlerden kurtulacagini dusunuyorum. Birgun insanoglu "hey binlerce yildir cesitli dinlere inanmisiz, Dinler yeryuzu daha yasanasi bir yer olsun diye konduysa hicbir ise yaramamis.Dunya gittikce yasanmaz bir yer olmus ve tamami sinifta kalmistir." der mi acaba diye umuyorum ancak binlerce yildir suregelmis olmalari, insanlarin bilmeden, ogrenmeden, arastirmadan, SORGULAMADAN, butun dogmalara kosulsuz egilimi bu hayalime ihtimal vermiyor.
Alt 26-06-2015, 09:06
Lep Lep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazen gelecekte insanlığın dinlerden tamamen kurtulmuş olacağını hayal ediyorum, bazen de dinlerin hiçbir zaman yok olamayacağını düşünüyorum.

Herkesin ateist olduğu bir dünyayı düşünün.
Dinler artık fosilleşmiş birer masal haline gelmiştir.
Homo sapiens türü yeni bir gelişmiş türe evrimleşmiştir.

Böyle bir dünyada bazı insanları kontrol altında tutacak din dışında bir araç bulabilir miydik?
Yoksa öyle bir dünyada cehalet sona ereceği için insanlık kendi kendini yönetecek kadar ahlaki erdemlere ve yeterli akla ulaşmış olur muydu?

Günümüzde dinsiz bir dünya mümkün değil. İstemem de zaten. Bazı insanları uykuda tutmak gerekiyor.
Sanırım din sırf bu amaçla binlerce yıl daha varlığını sürdürebilir.

İnsan türü hep daha üst seviyeye ulaşmak için çabalıyor. Bir gün her konuda zirveye geldiğimizde türümüzün amacı ne olacaktır?
Herkes dinsiz olsun, bilimde de herşeyin teorisini bulmuş olalım. Evreni de keşfetmiş olalım. Teknoloji sınırsız olsun. Bütün hazlar sınırsız olsun.
Homo sapiens zirveye ulaştığında ne yapacaktır merak ediyorum. Ya da zirveye ulaşmak mümkün müdür..
Dinin toplumda adalet huzur ve güven sağlaması vasat bir argumandır. Yasa din den daha üstün bir koruyucudur. Günümüzde dinsiz ve dinsizlesmekte olan ülkeler mevcuttur. İnancın bazı insanlar için gerekli olduğu doğru olabilir ancak etik değil. Evet belki 16 saat maden ocağında günlüğü 2 dolara çalışan bir adama tanrının olmadığını söylemek acımasızlık olabilir zira motivasyonunu düşürür iyi sömürülemez ya da Bushun ırak işgali için tanrı benden Irakı İşgal etmemi istedi dediğinde buna inanan milyonlarca Amerikalıya kandırıldıkarını söylemek. Din olmasa her şeyi yaparım diyen adam herseyi yapamıyorsa bu dinden ötürü değil yasalardan toplum baskısından Bu dünyaya ait olgulardan ötürüdür. Dinin faydası zararını geçmez. Uyuşturucudan medet umulmaz
Alt 26-06-2015, 10:04
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkesin ateist olması durumu hem saçma hemde tehlikeli,hemde imkansız.

Ateizm veyahut diger düşünce ler tek başına hakim olduğu zaman diktacı olur.
Bu gün hakim olan düşünce sistemleri nasıl atesitleri baskı altinda yaşamaya mahkum ediyorsa ,ateist düşüncenin hakim olduğu sistemde digerleri baskı altında kalır.

İnsan denilen varlık güçlünün yaninda durmayi sever.güclünün düşünce sistemi deil güçlü olması önemlidir .güçlü bir ateist sistem baskı ve zulum yapabilir.tehlikelidir.

Renk her zaman guzeldir.
Alt 26-06-2015, 10:12
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Herkesin ateist olduğu bir dünya da kimse ateist değildir... Böyle bir konumlanma reel hayat açısından artık gereksizdir...

Bir gün öyle olacak

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 26-06-2015, 10:19
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanlık tarihi dinsel inanç,inançsızlık gibi düşüncelerle bu güne kadar geldi.tanrıları ve tanrısızlıkları deişdi,halende devam ediyor.ileride tüm dünya ateist olmayacak.

Tüm dünyanın tanrıları veya tanrısızlıkları deişecek.

Kendimizi yok etmez isek.ileriki kuşaklar bunu görücek
Alt 26-06-2015, 10:26
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkesin ateist olduğu bir dünya da kimse ateist değildir... Böyle bir konumlanma reel hayat açısından artık gereksizdir...

Bir gün öyle olacak
Doğru...

Forumda daha önce konuşuldu mu bilmiyorum da, Ateist kelimesini bulan ve bizim üstümüze takanlar da Teistler aslında

Bu konuyla ilgili Dawkins'e mail atmış. Şu kelimeyi değiştirelim demiştim. Kimse cevap vermedi tabi de...

Ateistlerin isim babasının teistler olması, ilginç biraz.

Önerilen Siteler