Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-07-2015, 14:59
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Laboratuvar ortamında yapay sinir hücresi (nöron) geliştirildi.

İnsan vücudunda yenilenmeyen sinir hücrelerini laboratuvar ortamında geliştiren bilim adamları, yapay sinir hücrelerini gerçek hücrelerle sinyal alışverişine soktu. Sonuç ise başarılı! Bilimsel çalışmalarda çığır açacak olan bu yeni gelişme, insanlık tarihine de damga vurabilir.

Haber

Batı medeniyeti neler üretiyor; bizler nelerle uğraşıyoruz.
MESİH'in şu buyruğunu hiç unutmayacağım.
Ölüp, mezarımda otlar bittiğinde dahi.

"Her ağaç meyvesinden tanınır. (Luka: 6/44)
Alt 01-07-2015, 16:08
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

İnsan vücudunda yenilenmeyen sinir hücrelerini laboratuvar ortamında geliştiren bilim adamları, yapay sinir hücrelerini gerçek hücrelerle sinyal alışverişine soktu. Sonuç ise başarılı! Bilimsel çalışmalarda çığır açacak olan bu yeni gelişme, insanlık tarihine de damga vurabilir.

Haber

Batı medeniyeti neler üretiyor; bizler nelerle uğraşıyoruz.
MESİH'in şu buyruğunu hiç unutmayacağım.
Ölüp, mezarımda otlar bittiğinde dahi.

"Her ağaç meyvesinden tanınır. (Luka: 6/44)
Mesih'e inanıp Tevrat'a inanmıyorum diyorsunuz da İncil'i okursanız Mesih de Yahudi ve Tevrat'ı kendi Mesih'liğine delil olarak ''yazılmıştır '' şeklinde kehanetlerle getiriyor.Çıkın işin içinden hadi.Mesih İncil'de ben Tevrat'ta geleceği yazan Mesih'im diyip İbrahim'i Musa'yı övüyor siz Tevrat yalan diyorsunuz...
Alt 01-07-2015, 17:00
Alibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alibey Alibey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesih'e inanıp Tevrat'a inanmıyorum diyorsunuz da İncil'i okursanız Mesih de Yahudi ve Tevrat'ı kendi Mesih'liğine delil olarak ''yazılmıştır '' şeklinde kehanetlerle getiriyor.Çıkın işin içinden hadi.Mesih İncil'de ben Tevrat'ta geleceği yazan Mesih'im diyip İbrahim'i Musa'yı övüyor siz Tevrat yalan diyorsunuz...
Doğru söylüyor. Tevrat yalan dır. Çünkü tanrı sözüdür ordan gelmiştir diyor.
Ama incil öyle değil havarilerin mektuplarıdır. Yani insan yazısı ve sözüdür. Nasıl yalan olsun mektuplar ortada.
Hem her dinden her görüşten insan ve fikir olsun. Fikrini ve görüşünü eğip bükmeden açıkça yazabilsin. Yalnız kendi görüşünü ahlak olarak diretmesin.
Bence inanmayanlar daha tekamül etmiş görünüyorlar. Dinler insan korkularının eseri. Başlangıçtan bu güne kadar dinler tarihine baktığımızda bunu açıkça görürüz. Biz zaten inanmadığımızdan dinler konusunda taraf değiliz saldırmadığı müddetçe yaşasınlar demokrasi içinde yarışsınlar. Bunda insanlığın faydası olur.
Fikirde küsmek olmaz. Aşırı gidenin cevabı en ağır şekilde yüzüne vurulur.

Aklı başında hiçbir insan kendi özgür aklını bir dine ya da ideolojiye teslim etmez
Alt 01-07-2015, 17:23
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok çok önemli bir haber.
Beyin hücrelerinin yaşayabileceği yaş sınırlı. 3D printing teknolojisinin ilerlemesiyle birleştirildiğinde;
1- Ölümsüzlük elde edilebilir.
2- İnsan beyni, hazır bilgi/yargı yapılarıyla takviye edilebilir. Örneğin okullarda yıllar süren meslek edinimi beyinde 3D print ile dakikalara inebilir.
3- Kaza, hastalık gibi sebeplerle gerçekleşen erken ölümlerde kişinin beyni 3D printing ile klon bedenlerde oluşturulabilir.

Ucu açık azıcık da kaçık bir teknoloji.

Du bakali ne olucek.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 01-07-2015, 20:21
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

En önemlisi de trafik kazalarında vs. sakat kalan hastalar iyileşebilir.. Felç, bir sorun olmaktan çıkabilir..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 01-07-2015, 20:51
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte

Önerilen Siteler