|
"Hrant *Dink'in *İslama *yönelik *kritikleri *yok *idi. *Bu *nedenle *İslamcılar *tarafından *öldürülme *ihtimalini *sıfıra *yakın *görüyorum.
*
Dink, *Anadoludaki *3000 *yıllık *Ermeni *uygarlığını *yok *eden *şoven *milliyetçi/militarist *anlayışa *karşı *mücadele *ediyordu. *Bu *nedenle *fanatik *milliyetçiler *tarafından *hedef *gösterildi *sürekli. *Türk-İslam *sentezcisi *BBP *ve *ona *yakın *yelpazedeki *çevreler *tarafından *yapılan *bir *cinayet *söz *konusu.
*
İstanbul *Emniyeti'nin *cinayet *ihbarına *duyarsız *kalması, *Valinin *"bir *gencin *milliyetçi *duygularla *işlediği *bir *cinayet" *diyerek *adeta *cinayeti *mazur *görülebilir *bir *havada *anlatması, *Samsun'da *jandarma *ve *polisin *"kahraman" *Samast *ile *çektikleri *anı *fotoğrafı, *cinayetin *sosoyal *köklerinin *devletin *içine *ne *derecede *nüfuz *ettiğini *gösteriyor. *Bu *cinayeti *şeriatçilere *yıkmaya *çalışmak *hedef *sapıtmaktır. *Şeriatçilerin *işlediği *cinayetlerden *ayırt *edilmelidir *diye *düşünüyorum."
|
Ben de Cem gibi düşünüyorum.
Neden Mhp bağlantılı değil de Bbp bağlantılı?
Neden her iki cani de ışık evleri ve nurcu kökenli?
Bunu analiz edebilmek için Nizam-ı alem ocaklarının kuruluşuna ve ülkü ocaklarından farklı olarak ne sunduklarına iyi bakmak lazım. Bir de desteği kimlerden gördüğüne.
Akıncıların vurucu tarafının zayıf kalması, ülkücü tarafta ise İslamcı yanın yetersiz bulunması Nizam-ı alem ülkü ocaklarını ve Bbp'yi doğurmuştur. En büyük desteği de İslamcıların şiddetten, sertlikten yana olan kanadından almışlardır.
Yani Nizam-ı alem ocaklarına ve Bbp çizgisindeki yeni oluşumlara, Alperen ocaklarına;
Akıncı + ülkücü sentezi diyebiliriz. Türk-İslam sentezinin terör kanadını oluştururlar.
Dolayısıyla Hrant Dink'in faillerinin kökü milliyetçilere dayanır ama İslamcı milliyetçilere.
Nitekim bulgular da bunu göstermektedir. Bundan sonrası için de potansiyel tehlike bunlardır.