Bu başlıkta hayatımızı derinden etkileyen, unutamadığımız filmleri/dizileri paylaşalım istiyorum. Başlığı açan kişi olarak müsadenizle ben önden gideyim:
Kavanozdaki Adam: 4 bölümlük bir film. İlk bilim-kurgu denemelerinden. Filmde beyin nakli gerçekleştirilen bir adam eline baltayı alıyor, beynini aldığı adamın kanlısının peşine düşüyor. Çocuk yaşta TRT'de izlemiştim ve dehşet korkmuştum. Bu da filmin jeneriği:
Yine TRT'nin siyah beyaz ekranlarında izlediğim ve etkilendiğim bir film, Avarahu. Sanıyorum bu filmden etkilenmeyen yoktur:
Aliş ile Zeynep: Saraybosna'da geçen bir aşk öyküsü. Klasik zengin kız fakir oğlan ekseninde gelişen bir dizi. İnanılmaz zevk alarak izlediğimi hatırlıyorum:
Reis bey: Beni derinden etkileyen filmlerden bir tanesidir. Suçsuz yere idama mahkum edilen bir adamın hikayesini anlatıyor:
Yılmaz Güney'in Duvar filmi:
Selvi Boylum Al Yazmalım:
Hayat Ağacı ve Sam :
Uzay Yolu:
Terminator 1:
Son olarak nispeten yakın dönem çekilmiş bir film. Utancından Yıkılan Buda (Buda as Sharm Foru Rikht). 2007 yapımı bir film, yönetmeni İranlı Hana Makhmalbaf. Afganistan'da okula gitmek isteyen bir kız çocuğunun dramını anlatıyor. Filmin özellikle son sahnesi çok çarpıcı. "Baktaaay, ancak ölürsen özgür olursun!.."
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sizler de hayatınızda iz bırakan filmleri/dizileri paylaşmak isterseniz bu başlığa yazabilirsiniz dostlar..
"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Başka bir galaksiye indiğimiz an tüylerim ürpermişti, duygulanmıştım. Hâlâ etkilenirim.
Karadeliğe düşülen anlar da etkileyiciydi.
Dizi olarak da Spartacus'u beğenmiştim.
Belgesellerden ise; Through the wormhole, Beyond the cosmos, Wonders of universe, Cosmos, Home, Grand design, Mankind rising, Evrenin ucuna yolculuk. Aklıma gelenler.
Yıldıztozu, 5 yaşında mısın? Öncesi yok mu yahu? Çocukluğun, ergenliğin..
Bu arada "Ekilendiğiniz" nedir yahu? Ekinlendiğiniz olsa hadi bir yere kadar, kültürlenmek der bir şekilde kıvırırız. Ama hiç olmamış böyle, moderasyondan ricam bir el atıversinler..
"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Asıl onlar biçimlendiriyor hayatımızı.. Etkilendiğiniz derken sevdiğiniz ya da beğendiğiniz anlamında söylemedim, bir şekilde aklınızda yer eden, belleğinizin derinliklerine kazınan filmleri kast ediyorum..
Asıl onlar biçimlendiriyor hayatımızı.. Etkilendiğiniz derken sevdiğiniz ya da beğendiğiniz anlamında söylemedim, bir şekilde aklınızda yer eden, belleğinizin derinliklerine kazınan filmleri kast ediyorum..
Senin paylaşımlar güzeldi zaten Ama terminator 2 filmi 1'den daha fazla etkilemişti beni çocukken.