|
Dün geceyarısına kadar ana caddeden geçen klakson seslerini ve çeşitli sloganları dinledikçe bu karşılaştırma aklıma geldi. "Tanrı" nasıl bir uyuşturucu ise "millet/ulus" kavramı da öyle bir uyuşturucu dedim.
|
Diğer yazdıklarına katılıyorum fakat ulusun uyuşturucu olduğuna katılmıyorum. Sınırların olmadığı, Suriyeli çocukların boğularak ölmediği bir dünyada yaşıyor olsaydık, ancak o zaman katılırdım.
Türk İslamcıların yaptıklarından yola çıkarak, ulus uyuşturucudur demek doğru değil.
Aynı adamlar Çinli diye Korelilere saldırıyorlar.
Türkiye'de yaşayan vatandaşların arasında etnik kimliğe bakılmadan bir bağ olması lazım ki; bu insanlar birlik içinde ülkelerinin ilerlemesi için mücadele versinler.
Bizde bu birliği bozanlar kimlerdir?
İşte bu Irkçılardır. Etnik Türkçüler. Rengi koyu diye Kürt kökenli vatandaşı dövenler.
İşte bu Kürt milliyetçileridir. Etnik Kürtçüler. Biz kendimize Türk demeyiz diye doktoru öldürenler.
Şimdi Japonya'da vatandaşlığa geçen bir insan çekik gözlü mü oluyor? Fakat Japon vatandaşı oluyor.
Bu durumu kim bozar?
1. Ya birisi gelir adama sen Japon değilsin, sen Türksün diye ayrımcılık yapar. Vatandaşlık haklarını tanımaz, adama dışkı yedirir, Japonluğu çekik gözlü olmak sanar.
2. Ya da birisi gelir ben Japon değilim ulan, bana Japon diyemezsiniz diye Japon askerine saldırır, Türk kökenli Japon'u öldürür.
Burada bir uyuşturucu varsa o da bence bu yukarıdaki 2 örnektir.
HDP binasına saldıranlar ile doktoru öldürenler işte bu yukarıdaki tiplerdir.
Yapılması gereken devletin ulus tanımını yok etmek değil, bunu etnik kimlikten ziyade Türkiyelilik anlayışına doğru çevirmek olmalıdır.
Bu yapılabilir.