Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 14-10-2015, 23:56
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Apr 2011
Mesajlar: 3.011
Standart Ankara Katliamı şüphelisinin babası:

Rezilliğe bakarmısınız!Baba ihbar ediyor çaresiz ve olan oluyor.
Bu düpedüz katliamla sonuçlanıyor sonra gelsin yayın yasağı...


Ankara Katliamı şüphelisinin babası: Oğlumu cezaevine atın dedim, serbest bıraktılar


Ankara Katliamı faillerinden olduğu ileri sürülen Ö.D.D.’nin babası, polisten oğlunu cezaevine atmasını istediğini, ancak oğlunun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.



Çarşamba, 14 Ekim 2015 18:38


Ankara Katliamı’nın faillerinden olduğu öne sürülen Ö.D.D.’nin babası Radikal’den İdris Emen’e konuştu. Baba M.D., “Benim oğlum böyle bir şey yapamaz. Oğlumu Suriye’den geri getirmek için defalarca emniyete gittim. Oğlum 2014 yılında Adıyaman’a geldi. 8 ay yanımda kaldı. Ben oğlumu Emniyet’e şikayet ettim. Emniyet’e, ‘bunu alın cezaevine atın’ dedim. İfadesi alındıktan sonra oğlum serbest bırakıldı. 8 ay sonra Suriye’ye gitti. Ö.D.D. evliydi, bir çocuğu vardı. Sekiz aydır hiç konuşmuyorduk. Şimdi ben ne yapacağım? Oğlumun böyle bir saldırı yaptığına dair emniyetten bana bir bilgi verilmedi.” diye konuştu.
Ankara Katliamı’nı gerçekleştiren intihar bombacılarının Suruç Katliamı’nı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi olan Y.E.A. ile Ö.D.D. olduğu iddia ediliyor.


http://haber.sol.org.tr/turkiye/anka...aktilar-132800
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 15-10-2015, 00:04
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Apr 2011
Mesajlar: 3.011
Standart

Buda bir başka ,aynı olaya dair.


Polise, emniyet müdürüne, savcıya, valiye yalvardım

1931-1941 Yılları Arasında Liselerde Okutulan ve Devrimci Kuşakların İdeolojisini Belirleyen Temel Eser; KEMALİST DEVRİM'İN TARİH DERSLERİ SETİ





14.10.2015 19:48 Karakter boyutu :
Oğlu IŞİD'e katılan anne “Polise, emniyet müdürüne, savcıya, valiye yalvardım.Adıyaman’dan bu çocukların (IŞİD’e) gidişini devlet önlemedi. Bugün bu olayların olacağını biliyordu, biliyordu” dedi.
5 Haziran’da Diyarbakır’da 5 kişinin ölümü, 300’ü aşkın kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıdan sonra IŞİD bombacısı olmaktan yakalanıp tutuklanan Orhan Gönder’in annesi Hatice Gönder DHA’ya açıklamalarda bulundu.
Oğlunun Suriye’ye gitmesi sürecinde olan biteni fark ettiklerini, IŞİD’e katılımın engellenmesi için kıvrandıklarını anlatan Hatice Gönder, “Adıyaman’da bu çocuklar gidiyorsa, gittiği zaman devlet bunu önlemedi. Önlemediyse bugün bunların olacağını devlet biliyordu, biliyordu” dedi.

Adıyamanlı gençlerin, hangi camilerde, hangi çay ocaklarında buluşup yönlendirildiklerini tek tek anlatan Hatice Güder, çocuğunun peşinden koştuğu günleri anlatırken, “Eğer benim çocuğum yarın bir gün, orada çocuğumu örgütleyip bu tarafa gönderir, bir şey olursa bunun vebalini, günahını kim verecek’ Bunu söyledim. Polise de emniyet müdürüne de, valiye de.. Defalarca gittim.. (AKP Adıyaman milletvekili) Ahmet Aydın ile de görüştüm. İsimleri yazdı cebine koydu. ‘Bizzat bu işle ben ilgileneceğim’ dedi. Gidiş o gidiş.” diye konuştu.
DİYARBAKIR BOMBACISINI AİLESİ ŞİKAYET ETMİŞ, POLİS İFADESİNİ ALMIŞ
Diyarbakır'daki HDP mitinginde bombayı alana yerleştirdiği belirlenen ve daha sonra düzenlenen operasyonla Gaziantep'te yakalanarak tutuklanan Orhan Gönder'in IŞİD'e katılmadan önce ailesi tarafından polise şikayet edildiği ortaya çıktı. Çocuklarındaki değişimden rahatsız olan anne ve babasının birkaç kez şikayetinin ardından geçen yıl 25 Haziran'da polisler Orhan Gönder'in ifadesine başvurdu. Gönder’in, polisteki ifadesinde hiçbir gruba üye olmadığını ve Alevi kökenli olduğu için namaz kılıp, oruç tutması ve Kuran okumasından dolayı ailesinin endişelendiğini ifade ettikten sonra serbest kaldığı öğrenildi.
ANNE: OĞLUM YAPMADIĞINI SÖYLÜYOR
Orhan Gönder'in Adıyaman'da yaşayan annesi Hatice Gönder, 2014 yılında oğlunun dershaneye gitmesinin ardından saç ve sakal uzatarak değişim yaşamaya başladığını ifade etti. Oğlundaki değişimden rahatsız olduğunu ve birkaç kez babasıyla polise şikayette bulunduklarını ifade eden anne Hatice Gönder, "Oğlum, bugün IŞİD'e katılan kişilerle arkadaşlık kurduktan sonra saç ve sakal bıraktı, tavırları değişti. Bundan rahatsız olduk ancak kendisi bize endişelenmememizi söyledi. Değişim sürünce polise gittik şikayet ettik, polis bir kez ifadesini aldı bıraktı. Daha sonra oğlum geçen yıl Ekim ayında evi terk edip Suriye'ye gitti. Sınırın her tarafını dolaştık, aylarca çocuğumuzu aradık ama bulamadık. Sonra bir gün polisler arayıp oğlumuz için Diyarbakır'a çağırdı. Bulunduğunu düşünerek Diyarbakır'a gittik, patlamayı yapacağı aklımızın ucundan geçmedi. Gittiğimizde patlamayı yaptığını duyduk. Kendisiyle konuştuğumuzda o gün de bugün de bombayla ilgisi olmadığını, kendisine tuzak kurulduğunu söylüyor."

Ailelerin çocuklarındaki değişime ve çevresine dikkat etmesi önerisinde bulunan Hatice Gönder, çocuğuyla ilgili şikayetçi olduğu zaman polisin duyarlı davranmadığını ve takibini yapabilse bugün patlamaların meydana gelmesinin engellenmiş olacağını da öne sürdü.
Orhan Gönder'in amcasının oğlu olan Ercan Gönder ise kuzeninin ve IŞİD'e katılan diğer kişilerin polis tarafından bilindiğini ancak Suriye'ye geçişlerinin önlenmediğini öne sürdü. IŞİD saldırılarının ardından büyük üzüntü yaşadıklarını, ancak ailelerinin ve Adıyaman'ın gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Gönder, kuzeninin geçen yıl Kobani protestolarının ardından kendisine gönderilen ve PKK'lılar tarafından kendisi ve ailesinin öldürüleceğine ilişkin tehditlerin yazılı olduğu mektubu aldığı 13 Ekim tarihinde ortadan kaybolduğunu, söz konusu mektubu da Emniyet Müdürlüğü'ne verdiklerini kaydetti.
GÖZLER ADIYAMAN’DA, ADIYAMANLILAR RAHATSIZ
Öte yandan Ankara'da cumartesi günü 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı katliamdan sonra, daha önceki Diyarbakır ve Suruç'taki bombalı saldırılar nedeniyle gözlerin çevrildiği Adıyaman'da, herkes IŞİD ile anılmaya isyan ediyor.
Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman ve Ankara'daki saldırıyı yaptığı tahmin edilen ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün ailesinin ise Suruç saldırısının ardından kenti terk ettiği ortaya çıktı. Adıyaman'da, Suruç'ta canlı bomba olarak kendini patlatan Şeyh Abdurrahman Alagöz ile Ankara'daki canlı bombalardan biri olduğu tahmin edilen Yunus Emre Alagöz kardeşlerin işlettiği İslam Çay Evi'nde örgütlenen çok sayıda Adıyamanlı genç, geçen yıl içerisinde peş peşe sınırı geçerek Suriye'ye gitti ve IŞİD'e katıldı.
Ailelerin şikayet etmesinin ardından İslam Çay Evi kapatılırken, IŞİD'e katılan Adıyamanlı gençlerden Orhan Gönder, geçen 5 Haziran'da Diyarbakır'daki HDP mitingine patlayan bombayı alana yerleştirdiği gerekçesiyle tutuklandı. 20 Temmuz'da ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde canlı bomba olarak kendini patlatan kişinin yine Adıyamanlı Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu ortaya çıktı.

13 KİŞİ HAKKINDA DA YAKINLARI BAŞVURMADI
Türkiye'de meydana gelen bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin Adıyamanlı olmasının ardından yapılan araştırmada son 2 yıl içerisinde kentten resmi olarak yakınlarının kayıp başvurusu yaptığı 18 kişinin Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldığı belirlendi. Bu kişiler 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranırken, güvenlik güçlerinin araştırmasında yakınlarının kayıp başvurusu yapmadığı ve farklı il ya da ülkelerde çalıştığını söylediği genç yaştaki 13 kişinin daha IŞİD saflarında olduğu belirlendi.

ALAGÖZ AİLESİ ŞEHRİ TERK ETTİ

Suruç'ta 34 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ailesi Temmuz ayında yaşanan saldırı sonrası kenti terk etti. Patlamada ölen oğullarının cenazesini bile almayan ve kentten ayrılan Alagöz ailesinin, çevre bir ildeki köyde yaşayan yakınlarının yanına yerleştiği öğrenildi.
VATANDAŞLAR RAHATSIZ
Çocukları IŞİD'e katılan bazı ailelerin şikayetinin ardından geçen yıl ocak ayında kapatılan İslam Çay Evi'nin bulunduğu işyerini kiralayanlar da burasının herkesin IŞİD'in merkezi olarak gösterildiği için iş yapamadıkları gerekçesiyle kapattı. Aylardır boş olan işyerinin bulunduğu sokaktaki esnaf iş yapamamaktan şikayet ederken, esnaf ve vatandaşlar ise Adıyaman'ın IŞİD ve bombalı saldırılar ile anılmasından rahatsız olduklarını dile getiriyor. Adıyaman'ın huzur şehri olduğunu ve terör örgütüne katılan kişilerin saldırılarının tüm şehre mal edilmesinden şikayet eden vatandaşlar, "Kendini bilmezlerin veya kandırılmış insanların yaptığı yanlışı tüm şehre mal etmeye çalışmak hepimizi üzüyor. Şehir dışına çıktığımızda tepki alacağımız endişesiyle Adıyamanlı olduğumuzu söylemeye çekinir hale geldik" dedi
ANNA HATİCE GÖNDER İLE AMCASININ OĞLU ERCAN GÖNDER’İN AÇIKLAMALARININ TAMAMI ŞÖYLE:
Hatice Gönder:
“Çocuğum dershaneye gidiyordu. 4-5 ay iyiydi. Gitti geldi. Hatta 7-8 ay. 7-8 aydan sonra anne rüya gördüm dedi. Namaza başladı. Namazı kıldı. Kuran’ı okudu. (İlk) 4-5 ay güzeldi, normaldi. Yapma dedik. ‘Anne rüya görmüşüm’ dedi. Biz çocuğun üstüne gitmedik. 4-5 ay normal kıldı. 4-5 aydan sonra bu çocuğun hal ve hareketleri değişmeye başladı. Çocuk herkesten uzaklaştı. Çevreden akrabadan herkesten uzaklaştı. Saç sakal bıraktı. Bol elbise giydi. Süreç bir buçuk sene sürdü. Ama benim oğlum kaybolmadan 6 ay önce Adıyaman emniyetine götürdüm. Ben bir kere, eşim iki kere gitti. Bir kerede çocuğumu götürdüm. Çocuğumun ifadesini aldılar. Dedim ki çocuğumun hal ve hareketleri değişiyor. Emniyet sizsiniz. Türkiye’yi yöneten sizlersiniz. Oğluma çare. Oğlumun ifadesini aldılar. Bizim yanımızda almadılar, tek aldılar. Geldik. 6-7 ay geçti. Bu çocuk ortadan kayboldu. Ben ve babası sınırlardan eve gelmedik. Hatay’dan Şanlıurfa sınırına kadar. Gittik haftalarca, karakola, savcılığa bildirmediğim yer kalmadı. Ben kendi adıma konuşuyorum. Diğer annelere bir şey diyemem. Sürekli aradım.
“TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR OLAY OLACAK”
Ben oğlum bu Diyarbakır olayı olmadan 10 gün önce Akçakale’den geldim. Aşiret sahibi yetkili kişiler var. Onlarla görüştüm. Dediler ki yenge sen git. Seçimden sonra biz Orhan’ı görürüz dedi. Getirtiriz dedi. Ben de geldim. Hatta bana orda birisi dedi ki; yenge bunlar konuşurken adam 72-73 yaşında yaşlı bir adam. Dedi ki; ‘kızım bunlar konuşurken -adam Suriyeli- dedi ki ben duydum. Seçimden 3 gün önce de sonra da Türkiye’de büyük bir olay olacak’ Gittim geldim zaten 10 gün sonra Diyarbakır’da bu olay oldu. Ben yine bilmedim. Gaziantep Emniyeti telefon etti. ‘Gelin oğlunuz burada götürün’ Biz de sevindik. Dedik ki çocuğumuz yakalamışlar alıp getiririz. Gaziantep’e gece 01’de gittik. Emniyet Müdürünü aradık. Dedi ‘biz sizi görüştüremeyiz. Sabahı bekleyin’ Sabahın 06.30’nda beni aradılar dedi. ‘Çocuk Diyarbakır’da Diyarbakır’a gelin’ Patlamayı Orhan’ın yaptığını bilmiyordum. Ne gördüm ne de haberim var. Benim çocuğumun Suriye’ye gittiğini devletten öğrendim. Ben Ankara’ya yazı gönderdim. Yazı bana geldi. Çocuğunuz IŞİD terör örgütüne katılma amacıyla gitmiş. Başbakanlık bana cevap verdi. Mektup gönderdi. Ben o zaman öğrendim. Benim çocuğum 18 yaşında. 30, 35 yaşlında olsa derim ki boynu altında kalsın. Gitsin ne hali varsa görsün. (Cezaevine) Gittim Orhan oğlumla 2,3 kere görüştüm. Anne ben yapmadım bana tuzak kurdular. Ben böyle bir şey yapamam. Benim çocuğumu Adıyaman merkezde bırak Diyarbakır’a, Şanlıurfa’ya git dense gidemez. Diyarbakır ne tarafta diye sorsan bilmez. Diyor anne ben yapmadım. Geldiler asker kaçağısın diye bana kağıda imza attırdılar. 3 tane polis geldi. Bana imza attırıp gittiler dedi. İkindi namazından sonra geldiler elimi kelepçeleyip götürdüler. Oteli basarak. Haberim bir şeyden yoktu dedi. Gaziantep’te yakalıyor götürüyorlar. Bir şey söylemiyorlar. Diyarbakır’a götürüyorlar. Diyarbakır’da söylüyorlar. İşte bu bombalama olayının içindesin diye. Ben yapmadım diyor. Alagözleri sonradan öğrendik. Alagözler’den Adıyaman’da 3 aile var. Hatta Orhan’a da sordum anne ben tanımıyorum dedi. Ne görmüşlüğüm, ne de tanıyorum dedi.
“ŞİMDİ KANIMIZ KURUYOR. KAFAYI YİYORUZ”
Şimdi kanımız kuruyor. Kafayı yiyoruz. Ben 3 gündür içerideyim. Adıyaman çok büyük bir yer değil. Adıyaman’da bu çocuklar gittiği zaman devlet bunu önlemedi. Önlemediyse bugün bu olayların olacağını devlet biliyor. Biliyordu. (AK Parti Adıyaman milletvekili) Ahmet Aydın ile de görüştüm. Milletvekilleri ile. Salih Fırat da gelmişti. Ahmet Aydın isimleri yazdı cebine koydu. ‘Bizzat bu işle ben ilgileneceğim’ dedi. Gidiş o gidiş. Benim çocuğumun Suriye’ye gittiğini devletten öğrendim. Eğer benim çocuğum, yarın bir gün orada çocuğumu örgütleyip bu tarafa gönderip bir şey olursa bunun vebalini, günahını kim verecek? Bunu söyledim. Polise, emniyet müdürüne, valiye söyledim. Yüzlerce emniyet müdürünü, valini yanına gittim. Maraş Camii’nde örgütlendi. İslam Çay Ocağı’nda beyni yıkandı. Gaziantep Camii’nde toplanıldı. Oradan da Suriye’ye geçildi. Çocuklarına sahip çıksınlar. Benim çocuğum rüya görmüşüm dedi. Namaza başlayacağım dedi. Babası dövdü. Ben kızdım. Sonra dedim ki benim oğlum 18 yaşında pırıl pırıl bir genç. Belki dedim rüya görmüştür. Belki ben oğlumun günahını vebalini alıyorum. Düştüğüm hale bak”
ORHAN GÖNDER’İN AMCASININ OĞLU ERCAN GÖNDER: “SUÇ UNSURU YOK” DEDİLER
“Emniyet mercilerinde hal ve hareketlerinden şüphelendiğimize dair bilgiler verdik. Onlar daha önce bir defa çağırıp ifadelerini aldılar. Ondan sonra bu işi bıraktılar. Dediler ki herhangi bir suç unsuru olmadığı için biz hiçbir şey yapamayız. Biz bunların bu işi yapamayacağını bu kadar çok masum insanın bu kadar canavarlaşacağını tahmin edemedik. İslam Çay Evi’nde bunların gidip sohbet ettiklerini öğrendik. Kötü bir şey yapmıyoruz sohbet ediyoruz. Daha sonra IŞİD’in bayrağının oraya asıldığını duyunca tamamen bu işin bu farklı boyutta olduğunu anladık. Bunun üzerine oraya gittik. Tartıştık, kavga ettik. Suç duyurusunda bulunduk. Daha sonra emniyette kontrol etmiş. Yine bir suç unsuru bulunmamış. Bizim dışımızda da 3, 4 aile de şikayetçiydi bu konuda. Burası küçük bir yer aynı adamla gün içerisinde 6,7 defa karşılaşabilirsiniz. Emniyet görevini yaptı, yapmadı tam olarak bir şey diyemeyiz. Sonuçları ortada görüyoruz. Bugün her defasında Adıyaman’ın güdeme gelmesi biz çok rahatsız ediyor. Her defasında Orhan Gönder’in gündeme gelmesinden biz rahatsız oluyoruz. Tamamen ben yapmadım diyor. Kesinlikle ben bu işi yapmadım bu konunu araştırılmasını istiyor. Ben bomba götürmedim diyor. Ben bunu yapmayacağımı siz benden daha iyi bilirisiniz diyor. Çünkü Orhan’ın önceki yaşamında aşırı sosyal, cesareti olmayan genç bir çocuktu. 6-7 Ekim olayları vardı. O süreçte anne baba Elbistan’a akraba ziyaretine gidiyor. Kardeşleri birlikte o burada yalnız kalıyor. Evde Kuran okuyor, namaz kılıyor. Bu olaylar başlayınca kardeşi ile konuştuktan sonra kardeşi dedi ki çok ciddi şekilde rahatsız oldu ve korkmaya başladı. Kendisinin deşifre edildiğine inandırılmış. Burada eğitim verenler, kandıranlar çocuklara bunu iyi aşılamışlar. Aile düğünümüze, bir aile geldi. Arıyoruz ulaşamıyoruz. Arıyoruz ulaşamıyoruz. Telefon bir kereden kapanınca biz anladık kötü bir şey olduğunu. Bu çocuğun kandırıldığını, gittiğini, götürüldüğünü düşündük. Biz hemen eve geldik. Evde bir mektup bulundu”
PKK DA TEHDİT ETMİŞ
“Bu mektupta, PKK’nın onları tehdit ettiğini, deşifre olduğunu, kendilerine bir zarar geleceğini ihtimali üzerine bununla ilgili bir mektup bırakılmış bizimle birlikte 5 aileye. 5 aileye bırakılan mektuplar da aşağı yukarı aynı kalemden aynı yazı karakteri ile çıkmış. O mektupla emniyete müracaatta bulunduk. Yaklaşık yarım saat 45 dakikadır bu çocuk kaybolmuş bu anlamda elinizden geleni yapın diye müracaat ettik. Onlar da araştıracağız dediler. Aileyi sabaha kadar soruşturdular ifade aldılar. Gidilen noktayı biz aşağı yukarı filan kavşaktan diye de söyledik. Onlar da kesin emin olmadıklarını, reşit olduklarını, bizim çeviremeyeceğimizi, yasaların buna izin vermediğini söylediler. Bizim kendi ailemizden böyle bir canavar çıkartıp da böyle bir şeye sokmaları bizi darmadağın etti. (Güya) Biz bilinçli olarak örgütlenmişiz, aile, Adıyaman olarak Ankara’da Suruç’ta patlattırdık gibi bir izlenim alıyoruz halktan. Saflaştırıldık. Bu süreci yaşıyoruz. Çok ağır. Emin olun Ankara’daki barış mitingine katılmak istedim. Sadece soy ismimden ve daha önceki bu olaydaki şu an kuzenimden dolayı gidemedim. Bir şey olsaydı, ben yaralanmış olsaydım. Bombacının amcasının oğlu da buradaydı denecek korkusu ile bugün biz en insani haklarımızı savunamayacak derecede kaldık”
Odatv.com
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 15-10-2015, 00:09
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 06 Apr 2006
Mesajlar: 13.676

Onur Üyeliği 

Standart

Sevgili xcan hadi o bir şey değil, ama son iddialar bombacıların zaten bombacı listesinde olduğu..

Ama bombacı neyse ne de sonuçta hedef belli, işçi, emekçi, sendika, sol, demokrat, yani devletin önlem alması bu eylemlerde ancak kitleyi nasıl yıldırabilirim, gaza tutarım, copa boğarım.. Yani Bakan'ın dediği gibi zaafiyet yok, zira polis gaz attı mı, attı, asayiş sağlanmış, görev tamdır...

Kısaca kitle belli, o kitle aksine Davutoğlunun yaptığı miting olsa, bildikleri bombacıyı takip etmezler miydi(kaç gün evvelden alanda nöbet tutulur, şüpheli davranışlara bakılır hatta şüpheli davranış gösterdi diye bazı insanlar bir süre alıkonurdu)? Bombacılar alanda sanırım eylemden 1 gün önce-net değilim ama sonuçta önce- talim yapmış.

Sonuç olarak solcular eylem yaparsa devletin can ve mal güvenliği kaygısı yoktur, tek kaygısı vardır eylemcilere saldırmak, bir şekilde bastırmak, eylemin amacına ulaşmasına engel olmak, kendilerine biçtikleri görev bu...

Bu günden sonra değişir mi? Göreceğiz.

Birde milli maçta yapılanlar var.Saygı duruşu anons edilir, edilmez seyirciler

"Şehidler ölmez, vatan bölünmez"
"Tekbir->Allaahh"

Sloganları ile provake etmişler. İki sloganında sahipleri belli(Türk-İslam dahili), yani bu ülkede insanlarımızın durumu bu(%50 en azından)..

PKK bile tehtit etmiş, bırakın istihbaratı, PKK bile biliyor, yani o kadar ki kaza geliyorum demiş, bas, bas bağırmış, çok garip değil mi? Hiç bir zaafiyet yok-mu-

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 15-10-2015, 00:21
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Apr 2011
Mesajlar: 3.011
Standart

Pkk bir hafta önce öğrenmiş.
Fakat ne hikmetse oda bu işten yarar ummuş besbelli.
İnsanın midesi bulanıyor.
Abd ile yatağa girilmez.
Bunu anlatamıyoruz.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 15-10-2015, 01:38
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 21 May 2015
Mesajlar: 1.732
Standart




Demirtaş bu devlet tarafından halkımıza yapılmış bir saldırı dedi. Yaptığı çok yanlış bir şey. Demirtaş'ın provoke edici konuşmaları bu sürece zaten en kötü zarar veren uslup.Bu adamın samimiyetsizliği alnında yazıyor ,böyle hemen kolaycı tavırla püskürtmek , bu ne demek ya? . İstifa etmiş bir vali yardımcısı çıkmış ne diyor: Doğu ve güneydoğu illerinde bir an evvel 81 vali istifa etsin Hükümeti felçe uğratalım diyor, var mı böyle bir şey ya.Terörden de beter örgüt ile karşı karşıyayiz dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şey bu. Bölgede de bir dizayn yapıldı , Bu Dizaynın işit gibi pekaka gibi Örgütlerin artık sahada aktör olmaya başladığı Bir noktada değerlendirmek gerekiyor.Demirtaş'ın yaptığı gibi sağduyusuz hemen yani saldırı yaşandıktan 10 dakika sonra devleti parmakla göstermek Ve buradan siyasi bir puan kazanmak aşağılıkca bir davranıştır, ehh Bu da karşılığında bu iş kimin işine yarıyor kardeşim sorusunu getiriyor.orası siyasi fatura kesilecek bir yer değil. Bu noktada düşman da olsanız elele tutuşup bu memleket için ne yapabiliriz bunu bitirmek için ne yapabiliriz denmesi gereken bir noktada Türkiye. Ortada bir netlik yok iken büyük bir Eminlik içerisinde demirtaş çıkıp ak partiye ve bu ülkenin cumurbaşkanı işaret edilmesi bence bir suç çünkü hedef gösteriyor, halkı kine nefrete bir cumhurbaşkanına bir şahsa ,devlete karşı İsyana teşvik ediyor.Ne yapabiliriz yok, sakin olalım yok, şu mesele bir bakalım demek varken, Müthiş bir siyasi rant devşirme hali var bu şerefsizin. Seçim endeksli konuşmasını çok zavallıca buluyorum açıkçası.Yaptığı suçlamalar aslında Türkiye'nin demokrasisine varlığına ve onun İstikrarsızlaşması için yapılan hareketler diye görüyorum. Peşpeşe baktığımızda Diyarbakır'daki HDP mitinginde hayatını kaybeden herkesin bir siyasi kimliği vardı HDP ligdiler , Etnik kimliği vardı kürtdüler.Bunları işte Özellikle tahrik ederek hdp'ye oy veren insanları ayrıştırmaya çalışıyorlar, Suruç ve ankara'dada bunu yaptılar. Türkiye'de pekaka terörünün sonlandırılmaması halinde Ülkeyi bir iç savaş beklendiyi hep yayılmaya çalışılıyor bunu kck'lı yöneticiler Kandilden yaptıkları açıklamaları İle vurguladılar bilmem bu tür söylemleri HDP mitinglerinde de duyduk .Hdp'nin sözcüsü yaptığı bir açıklamada ysk'nın beklendiği gibi bir karar almazsa türkiye'de bir iç savaşı başlata bileceklerini söylemişti. Bu defalarca söylenmişti Çok yayıldı bir iç savaş hazırlığı ve beklentisi olduğunu anlayabiliyoruz, gezide olsun, 6 ,7 Ekim, Meshep olarak Alevilere etnik olarak Kürtlere yönelik bir tahrik var , silahlı Kürt Siyaseti,Sol sosyalist marjinal grupları Türkiye içinde bir hedefe hazırladıkları anlaşılıyor. Asıl amaçları bu çok uzun süredir bu tür ayrımcılığı farklılığı yaratmak istiyorlar Ama milletin sağduyusu bunu engelliyor. Demirtaş'ın batıya da cumhurbaşkanına başsağlığı dilemeyin gibi bir söylemde bulunması da dehşet verici bir şey . Cumhurbaşkanı Ülkede %52 oyla seçilmiş bu çok önemli böyle bir kesim var iken sen böyle bir kesime karşıSen halkı kin ve nefret duyguları aşılayarak başkaldırtıyorsun. Bunlar çok tehlikeli şeyler. 312. madde halkı tahrik etmek, Hükümeti küçültmek gibi ,bu bir suç yahu. Terörü lanetlemek ve birliktelikten bahsedeceğini adamın yaptığına bakar mısınız. Ulan böyle bir adam türkiye'ye ne verebilir ki. Bu ülkede Sünnilerin Aleviler ile kürdün Türk ile bir problemi yok. Bunları birbirine bağlayan kilit nokta İslamdır. Bu oyunları oynayanlar en başta din düşmanları . 12 sene öncesine kadar devletle bu insanların problemi vardı Şimdi neyi halledemiyoruz da bu terör ortaya çıkarılıyor? Demekki bu bizim Kürt kardeşlerimizi aracı olarak kullanmaktan başka bir şey değil, bunu görmemiz lazım. Dikkatli olmamız lazım, bir gün uyanıyor , bakıyorsun ki,çok uzun zamandır iç savaşdasın. PKK'nın 11 Temmuz''a ateşkesi bitirmesi İlçelerde özyönetim ilan etmesi, hendek Siyaseti yürütmesi Ve bu tür katliam olaylarında birinci dakikasında pekaka hesaplarından medyasının bunu akp'nin yaptığı bilgileri yani yayılma operasyonu başlanmış bile, iste bana bu katliamı kendileri hazırladıklarını göstermekte. Büyük bölgesel oyuncular Ortadoğu'da aktif olarak burada bir şeyler yapıyor iken , Türkiye'de kendi birlikteliğini korumaya çabalıyor iken birileri bu vatani arkasından vurma peşinde olduğunu görüyorum.terörist pkk ve bunların siyasi kolu olanlar KATLIAM;DAN rant sağlayacak Bu katliamlar onların işine yaradığı için bunlar bu katliamları tetiklediklerini düşünüyorum.amerikan demokrasisi bölücülük getirdi Demirtaş'ın demokrasi oyunu da BÖLÜCÜLÜK ,bunları görmemiz lazım diyorum.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 15-10-2015, 02:09
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Apr 2011
Mesajlar: 3.011
Standart

Düne kadar Demirtaş Akp'nin dostu değilmiydi?Birbirlerine toz kondurmuyorlardı şimdi siz Akp'nin ikiiyüzlülüğünü içinize nasıl sindiriyorsunuz?Bakın arkadaşım ,önce samimi ve mert olmak lazım.Kürtler kardeşim diyorsunuz ama parlementoya girmesin miting yapmasın,konuşmasın diyorsunuzda Bu biçim Abd istemidir ve vatana zarar insanlığa zarar ırkçı bir biçimdir.
Kürtler ölsün demekle aynıdır,Türkler ölsün demekle aynıdır.Adamlık adam gibi tavır ister.
Suriyede ne işimiz vardı diyemiyorsanız konuştuklarınız riyadır yalandır.
Esada efelik yapan rezile tepki veremiyorsanız Ozaman aynı efeliği Rusyaya neden yapmadığını soracaksınız.
Türkiyede diktatörlük komşularda demokrasi istemek riyakarlıktır kapı kulluğudur.
daha fazla söyletmeyin beni.
Suut kralına birgünlük yas ilan edenler demokrasi lafını bile edemez.
Sıkıyorsa Rusyaya demokrasi getirsin.
Sıfırlamacı Bopçu Abd kuklalarını bana anlatmayın.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 15-10-2015, 03:35
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Apr 2011
Mesajlar: 3.011
Standart














Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 15-10-2015, 04:01
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 21 May 2015
Mesajlar: 1.732
Standart

[QUOTE]
xcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Düne kadar Demirtaş Akp'nin dostu değilmiydi?Birbirlerine toz kondurmuyorlardı şimdi siz Akp'nin ikiiyüzlülüğünü içinize nasıl sindiriyorsunuz?
[QUOTE]

Demirtas neden degisti ? sorusunu cevaplarsan akp,nin iki yüzlülügünü anlarsin .
pkk,ya biz silah biraktiracagiz, Akp degil ,diyen bir Demirtas vardi .
dagdan indirmeyi biz basaracaz diyen bir demirtas vardi .
adamin samimiyetsizligini akp nerden bilsin.



Bakın arkadaşım ,önce samimi ve mert olmak lazım.Kürtler kardeşim diyorsunuz ama parlementoya girmesin miting yapmasın,konuşmasın diyorsunuzda
sen yazimi okumudan,mi yahu?
niyeti iyi olmayan ,kim olursa olsun parlamentoya neden girsin arkadasim , adamin niyeti ortada, bunun maksadi kaos yaratmak bu ülkede. katliamin 10 ncu dakikasinda devleti polisiyle yapisi ile hedef gösteren, bu ülkeye ne verebilir kaosdan baska ,daha kac sefer yazicam bunu .
bu adama karsi cikma kürte karsi cikmak degil ,bunu anlayin artik.
Özal böyle mi yapti ?
bunlardan baska kürt yok mu bu memlekette , parlamentoya girecek .
miting adam gibi mualefet edip yapilir .
müslüman kürtleri kendilerine cekebilmeleri icin katliam yapanlardan hayir gelmez kimseye.
Bunlarda katliamlar üzerinden (kürt)milli suur yaratmak isteyi var .Ülke adina, bu cok tehlikeli bir adim ,bunu görmüyormusunuz .
benimkisi kürt düsmanligi ile ne alaka ?


Bu biçim Abd istemidir ve vatana zarar insanlığa zarar ırkçı bir biçimdir.
Amerikanin getirdigi demokrasi,yi biliyorsunuz ,Demirtasin,ki de aynisi = bölücülük.


Suriyede ne işimiz vardı diyemiyorsanız konuştuklarınız riyadır yalandır.
geo politik anlamda türkiyenin atigi adimlari nerden bile biliriz ki?
haberciler haberlerine yorum getirerek veriyorlar insanlara , ellerinde bir kanit yok.
olup bitenlerden fikir üretip haber sunuyorlar.

Esada efelik
yapan rezile tepki veremiyorsanız Ozaman aynı efeliği Rusyaya neden yapmadığını soracaksınız.
rusya,ya ,da yanlis yaptiklari söylendi , ne efeliginden bahs ediyorsun .


Sıfırlamacı Bopçu Abd kuklalarını bana anlatmayın.
Yasadigimiz dünya cikar dünyazi olmus ; kimse kimseye güvenci yok ,
bu yüzden nato nun beli izinden gitmek mecburiyeti doguyor, yoksa yanliz kaliriz ortada, bunu mu istiyorsun ?.
Amerikanin gücü ortad anlatmaya gerek yok , sadece kontrol ettigi medya üzerinden seni beni toza dumana verir .
Ayi,ya dayi demek mecburiyeti var malesef.
Öyle bir yaziyorsunuz ki , zannedersin Türkiye bir süpergüc, varmi öyle bir durum. ?
Amerika aslan ,Türkiye sirtlan , bunu unutma lütfen . Dünyamiz insanliktan coook uzaklarda , doganin kanunu sistemlere de gecerli , güclü gücsüzün hakindan gelir.
Kaptitalizm kalkmadigi müddetce kuklalar hep ama hep var olucaktir.

Kapitalizme karsi mertlik sökmüyor malesef.
Kizma ama ben sana hayatta oy vermezdim cünkü asiri delikanli ayaklarindan gidiyorsun, memeleketi üc günde geldigi yere postalarsin.
Dünya Kapitalizmin carkiyla dönüyor , bu carki durdurmanin cezasi ölüm .
Erdogan bir kürdistana karsi cikti diye basina gelmedigi kalmadi .
küresel güclerin isini bozmaya kalkarsan cezasi bu olsa gerek.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 15-10-2015, 04:07
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 21 May 2015
Mesajlar: 1.732
Standart

xcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster















Dedim ya Kürdistana karsi cikanin hali bu olur. Amerika bu sana. Kukla görevini tam yerine getirmek istemeyenin hali bu olur iste .
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 15-10-2015, 07:47
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 17 May 2015
Mesajlar: 1.556
Standart

Dine Mine Ne Diyor ki
dagdan indirmeyi biz basaracaz diyen bir demirtas vardi .
adamin samimiyetsizligini akp nerden bilsin.
Yaw sizin mantık nasıl çalışıyor yaw?

Sizin mantık nasıl çalışıyoryoryoryoryor?

Sana bir örnek;

Diyelim Yunan siyasetçiler AKP'yi kandırdı ve adalara el koydu. Çipras Tayyip'i dümene getirdi ve Midilli adası gitti elimizden.

O zaman da "AKP, Çipras'ın samimiyetsizliğini nereden bilsin" mi dicen?

Hayret bir şeysiniz yaw...

Zaten insanların sıkıntısı bunların beceriksizlikleri....

Dine Mine Ne Diyor ki
Kizma ama ben sana hayatta oy vermezdim cünkü asiri delikanli ayaklarindan gidiyorsun, memeleketi üc günde geldigi yere postalarsin.
Peki bana oy vering mi? Bana oy vering mi? Vering mi?

Ben postalamam... Elimle teslim ederim... 1 gün sürer..

Daha kısa sürede.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ankara pursaklar plajı İlahimasal Konu-dışı 3 04-06-2015 04:14
Ankara’da polisten lise öğrencilerine işkence!Ankara’da polisten lise öğrencilerine i xcan Politika 0 04-06-2013 20:46
babası, dedesi ve büyük dedesi peygamber olan kimdir...?? dolfen Konu-dışı 40 02-07-2007 11:16
Ankara'da Patlama! pante İslam 20 24-05-2007 21:44

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:59 .