Dostlar konuyu biraz dar tutup asgari ücret üstüne düşüncemi yazayım. Ne diyorlardı, asgari ücret için kaynak yok, sonra la yükseltiriz taam dediler, şimdi tavsiye ederiz falan filan.
Konu şu , bu ülkede asgari ücretin anlamı çalıştıracağın işçiye verilecek en alt ücret demektir ve bunu sanıyorum hükümetler belirler. Doğru mudur? Can alıcı nokta şu, bu ücreti kim kime öder öder? İşveren işçiye öder, yani aslında kaynağı bulması gereken işverenken neden hükümet veya muhalefet sanki devlet ödüyormuş şeklinde bir hava estiriyor?
Devletteki işçi sayısı neki, polise, imama , askere düz memura 2,5-3 binlira basarken işçiye mi bulamıyormuşlar asgari ücreti? özel sektördeki işvereni korumaktır asgari ücret dediğiniz, epey salak mıyız bilemedim millet olarak?
Ayrıca hatırlatayım taşerona köle pardon işçi başına kelle hesabı para ödenir devlet tarafından ve taşeronlar işçiyi (benzetmemi mazur görün) kadın satan ve sermayesi şeklinde çalıştırır. Yani çalışan işçiyken karı alan peçete tutan taşeron .
Yanlışım varsa düzeltin ;
Tayyip dahidir elbette bu muhalefet ve halkla karşılaştırılınca
Bilalin nasada yapılan araştırmalarda normal insandan 3 kat zeki olduğunu iddia edenlere inananların olduğu bir ülkede tayyip aynştaynı bile sollar
Çünkü başka bir konuda mesleği net ortada bir hanfendi! akp yi tutku ile aşk ile savunurken bilalin zekasının ondan 15 kat fazla olduğunu anlamak zor değil. Türkiyenin normali bu hanfendi olunca sonuç budur
şimdilik saygımla gittim...