Çok ilginçtir; PARİS'teki terör saldırıların olduğu dünkü Hürriyet'in Kelebek ekinde şu haber varmış:
Çok iyi hatırlıyorum; ben dün Türkiye-Katar dostluk maçına öylesine bakıyordum ve 1-0 yeniktik. Ama sonra ARDA'nın dümeni ele almasıyla onun sağ ayağından bir gol bulduk: 1-1. Daha sonra Cenk oyuna girdi ve o da gol attı: 1-2.
İlginçtir; maçı izlerken bir ara Katarlı futbolculara baktım; sanki kazandibi gibi yanık görünüyorlardı ve aklıma 9/11 ilgili
"Uçuş 11'in Son Saati" belgeseli ve bu belgeseldeki
Muhammed ATTA ile birlikte diğer Araplar geldi. O sırada onlar gibi, Arapça şiveyle,
"Allah-u Akbar" dedim (ki PARİS'te terör saldırganlarından biri de böyle diyerek katliam yapmış).
Bu maçı izlememe neden bir diğer neden, Katarlı
ASAD adındaki futbolcu idi. Bakalım, bizim TRT spikeri bu ismi
"ESET" mi diye okuyacaktı, yoksa
"ESAD" mı?
Daha sonra ben maç böyle biter diye diğer kanallara geçtim (ki öyle bitmiş). O da ne? HALK TV'de PARİS'teki Stade De France stadındaki Fransa-Almanya dostluk maçı esnasında stad dışında patlatılan bir bombadan ve gelişmelerden söz ediliyordu. Doğru mu diye Youtube'a girip bu maçın özetine baktım. Gerçekten de öyleymiş. Maçın özetini veren videolar 3 dakikayı geçmiyordu ve bunların içinde bir de 1 dakikalık gösterilen stattaki patlamayı gösteren amatör bir çekim vardı.
Çok ilginçtir; Fransız futbolcular orta sahanın sol tarafında top çevirirken birden güm diye bir patlama sesi duyuluyor ama kimsede reaksiyon yok. İnsan bir döner bakar değil mi? Ama yok, kimse bakmıyor bile. Fransız futbolcular bu patlama sesinden sonra bile sanki hiçbir şey olmamış gibi paslaşmalarına devam ediyor (ki ben bu durumu futbolcuların adrenalini artmasına bağladım. Yani futbolcunun ayağı kopsa bile aldırmaz oyununa devam eder) ve seyirciler de izlemeye...
İşte bundan sonra PARİS'te neler olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladım.