Bence ilk önce yaşadığımız ülkede islamın etkinliği ve çoğumuzun islamın içinden gelmesi ilk neden. Yani en iyi bildiğimiz islam.
Kitaplar konusunu yazanlara sormalısın.
İnternet konusuna gelince, bu foruma gelen dindarların çoğunluğu müslüman, ayrıca türkiyede azda olsa hıristiyan var ve onlarda geliyor ara ara. Yani genel yoğunluk müslüman olanlarla tartışmaki gayet doğal, çünkü onlar siteye girip tartışıyor. hıristiyanlar ara ara, hiç yahudi görmedim, denk gelmedim ben.
Eleştiriliyor ayrıca, tevratın içeriği ile ilgilide çeşitli konularda en az islam kadar katı ve tehlikeli bir inanış olduğu, kurandaki hikayelerin çoğunun orjinal metinlerinin tevratta olduğunu biliyoruz ve yazıyoruz. yahudiler ve hıristiyanlar ayrıca çoktan ikinci versiyona geçip anlamların sembolik olduğu şeklinde manevradalar ve siyasi ve devlet işlerinde islam ülkelerindeki kadar din baskısı yaşanmıyor. Yani sembolik değil illa uygulatacağız uygulayacağız saldırganlığı ilk önceliği islama eleştiri konusunda haklı olarak vermekte.
Yahudiler bence bunu çok güzel gizlice yapıyor (dini kullanmayı) ve tepki almıyor islam kadar. Yoksa tevrat kuranı bile sollar içerik olarak vahşet ve çelişkiler konusunda
Eh ayrıca şu an bu coğrafyada islamdan kurtaramadıkki kendimizi onlara sıra gelsin, yani önümde bana çevrilmiş silah varken önce onu bertaraf etmeliyim di mi ama
Kısa ama kişisel bakışım bu, senin düşüncenide eminim okuruz sonra :9
Şimdilik saygımla gittim...