Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-12-2015, 11:54
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart evrensel-insan

evrensel-insan adlı üyenin yasağının kaldırılarak, hala yaşıyorsa ve her nerdeyse bi şekilde bulunulup siteye davet edilmesini öneriyorum.

benimle aynı fikirdeki arkadaşlarında desteklemesi ve görüşlerini ortaya koyması için bu başlığı açtım.

sırf ironi olsun diye, talebimin haklılığına atıf bağlamında ekliyorum.

''he , agnostiklik korkaklıktır.''

gnos nedir, bağlamı nedir, a-gnos ne demektir, tabanı nedir bunları içermeyen bi başlıkta; siktirin lan ben agnostiğim ama bu korkaklık değil diye kendi çalıp kendi oynayanları okumak yerine evrenselle iki kelam etme hakkımızı gasp eden yönetime, hiç bedavadan gerekçeler üretmeden yaptığı uygulamayı yeniden gözden geçirmesini öneriyorum...
Alt 05-12-2015, 14:44
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bence de affedilmeli. Bir renktir, degerdir.
Ancak naçizane şöyle bir eleştirim vardır: evrenselin kullandığı felsefi terminolojiyi malesef ki akademik olarak felsefe öğrenimi almamış bizler anlamakta güçlük çekiyoruz. Evrensel aynı zamanda forumu oldukça aktif sekilde kullanan, kendi düşünceleri ile ilintili her konuya görüş yazan bir arkadas. Ancak evrenselin ağır felsefi dili ile bu aktifligi bir araya geldiginde çoğu ilginç felsefi tartışmanın kanal ahalisinin çoğunluğunun anlayışından kopuk bir şekilde sadece o teknik dile hakim olan birkac kisi arasındaki dar bir tartismaya dönüstügüne sahit oldum.

Öte yandan Nihilist de anlaşılan kanalda felsefeden anlamayanların felsefe yapmaya kalkismasindan sikayetci ve bu yüzden evrenseli istiyor.

Ortak bir noktada bulusulabilmesi en ideali olur..

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
Alt 05-12-2015, 15:33
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel'in ağır felsefi dili mi?
evrensel denen zat-ı kabzımal ne dediği anlaşılmayan ve zaten hiç bir şey demeden bolca konuşan bir adamdan başkası değilki.

Siteden de "ağır felsefi içeriği" nedeniyle değil, en basit konularda bile saçmalaması nedeniyle sürüldü.

Kafasındaki basit bir fikri, düşünceyi apaçık aktarmaktan aciz bir adam. Üstelik sözde varolmayan egosu ile er kişiyi deli divâne etmekten başka bir kabiliyeti de yok.

Dünyadaki tüm mevzular hakkında fikri olan ve bu fikirleri savunabilmesini sağlayacak dayanaktan yoksun olduğu durumlarda işi kendi sözde felsefi tezgâhına çekip sürekli dediğim dedik takılan biri.

Aman gelmesin, beynimize yazık.
Alt 05-12-2015, 16:27
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu forum yanlış bilmiyorsam dinlerden özgür bir site baglantılı olarakda tüm faşist düşüncelerden.

Ne demek o SÜRDÜK falan .

Biz gizli faşistlerin içindeyizde heberimizmi yok.

Bu forumda yasak,denetimde,SÜRDÜK gibi kelimeler bile insanı ürpertiyor.

Sanki burası nazi kampı da yahudileri SÜRDÜK diyen ler var. yakdık.sabun yapdık demeye hazır S.S subayları olduğunu sanmıyorum umarım bu forumda.

Birileri ile şahsi kavgalarını burada eli kolu bağlı biri için rahatca söylemek yerine evet veya hayır denir.

Bana sorulsaydı EVERENSEL İNSAN foruma gelsin diye......Evet derdim .
Fikir beyan edecek olursak Evrensel insan gayet başarıli bir üye belli derdim.

Sürdükkkkkkkkkkk.....ıygggggggg ne itici faşist bir kafa.
Alt 05-12-2015, 16:52
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Degerli evrensel-insan dusuncedunyasi.net adli forumda aktif idi bildigim kadariyla. Buraya doner mi emin degilim.
Alt 05-12-2015, 18:33
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evet, Evrensel hocamı severim, aramızda olmasını isterdim, istemeyen iletilerini okumaz değil mi?

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 05-12-2015, 18:58
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Forumu çalıştıramıyoruz sorun bu....

2 Kez uzaklaştırıldı, ikisinde de aynı şeyi yaptı. Defalarca uzaklaştırma konuları gündeme geldi, devam etsin, biraz daha gözlemleyelim, biraz daha fırsat verelim diyenlerimiz oldu(ben de dahil!), böyle, böyle 6 ay daha uzatmıştık, sonuçta ne oldu, fırsat verelim diyenlerde ne olur bir an önce engel olalım demek zorunda kaldı? o pratiği yaşamadıysanız bilemezsiniz...

Bende severdim, ama bu forum ve işleyiş açısından geçerli değil. Daha evvel nedenleri defalarca yazıldı, forumlarda konu işlenemez hale geliyor, en fazla ayrıcalık tanınmış insanların başında gelir. Olmayınca olmuyormuş demek ki, gönül işi değilmiş...

Her konuda sadece bir şeyi tartışıyor, istisnasız her konu arap saçına dönüyor, muhataplarını ilgisiz, alakasız sorularla eziyor, monolog dışında diyalog kurmak imkansız, ne olur bir çare bulun, o yazarsa ben artık yazmayacağım diyenlerde var... ilgisiz iletiler forumuna yazı taşımaktan gına geldi ve şu aşamada buna vakit ve emek verecek sayıya da sahip değiliz, Eİ aktif olursa hiç bir şeye yetişemiyoruz... yetmiyor ilgisiz iletilere taşıdık diye demediğini bırakmıyor, olmuyor, zorlamanın anlamı yok...

Bakın ben nasıl konuya göre yazdım değil mi? Peki bu konuya şöyle yazsaydım ?

"İnsan dinozora dinozor demezken dinozor yoktu"

Dark Prince, İlahi Komedya vs..

Sevmek nedir?
Sürmek nedir?
Faşist nedir?
Şahsi kavga ile kastın nedir? (İlahi), konu hakkında ne biliyorsun ki böyle yazıyorsun? Orada mıydın? Hem ben senin DÖG üyeliği onaylamasına tabi tutulduğunu hatırlamıyorum, nasıl DÖG üyesi oldun? (kişisel husumet mi işte böyle olur! Eİ bunu da yapard, gerçekten)

Dıdığının dıdığını dıdıklarsam dıdıkladığımın dıdığı ne olur?
Dıdıkladığımın dıdığının dıdığı ne olur peki?
Bir koltukta iki karpuz taşınmaz mı? Bu sözü ilk kim söyledi, hadi cevapla, karpuza karpuz demeden önce karpuz diye bir şey var mıydı?...

Neyse uzatmayım, her konu sadece kendisinin basit bir gündemine saplı idi, takıntı etmişti açıkcası, iflahda olmadı, keşke olsaydı...

Kısaca her konuda
Klavyeye, klavye diyen insandır demek ki insan yoksa klavyede yoktur.
Dinozora dinozor diyen insandır o zaman insan yokken dinozorda yoktu...

Abisi asla diyalog kurulamıyor buna da razıyız yeterki ilgili başlığında yazsaydı... Kendisine özel Evren İnsan köşesi dahi yaptık -yıllar önce, tuttuk birde o başlığını öne çıkanlar yaptık, elimizden geleni yaptık, kaç tane moderatör geldi geçti, yalvardılar ne olur yapma diye. Çünkü moderatörlerede yazık, yazısını ilgisiz iletilere yollayacak, geç kaldı mı yollayamıyor, Eİ girmiş, hallaç pamuğu gibi dağıtmış ardınca bir sürü kişi yazmış, konu sapıtmış, moderatör taşırsa hooop hem forumda başlık açmış şu kişi benim yazımı neden kire yolladın! sizin demokrasinize, hem de şikayet formları dolurur, hem de aynı zamanda bana, ötekine, moderatörlere, YK üyelerine PM atar, yanıt bekler, insaf, her gün böyle, her gün 5 yazısı kire gider, 5 ayrı dilekçe yazar, öm atar, hesap sorar...!... iyide her gün 10 konu bu halde.... Defalarca uyarıldı, onlarca kez, ama yapıyor ne yapalım, yapıyor(bunu ifade etmem doğru değil, bir ölçütde alınamaz, ama bir çok forumdan atıldı, nedeni belli, o forumalarda bu kadar olanak tanınmamıştı, yine de sabredemediler), demek istediğim sorun FORUMLARIMIZDA ya da bizde değil, yıllarca uğraşmışız ama bir şey değişmemiş, hamalliyetide bize kalmış yapmışız....

neyse, Duyurularda gerkçesi açıklanmıştı. Başka bir gerekçesi yok, başka bir sebebide yok, özel bir sebebide yok, olamaz!

Bu forumda kişisel husumet diye bir değer yargısı bulunmuyor, konulardaki tartışmalarla forum işleyişini karıştırmayalım! Lütfen olmayan şeyleri kullanmayalım, "kol kırılır yen içinde kalır"...

Bende seviyorum Evrensel İnsanı, ama mesele sevgi değil, Eİ'nin kim olduğu değil, karakteri, şahsı değil, bunlar bizi ilgilendirmez, sadece sergilediği pratiğidir -ki bu bizi forum alanı kullanımı çerçevesinde bağlar.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 05-12-2015, 19:36
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Spartaküs sürüldü kelimesi o üyenin bu sitede kalma isteği var iken birileri onu kovdu tüm mal varlığına el konuldugibi anlaşılıyor.

Ben o üyenin forumda yazı yazmasının yasaklandığı yazısı ve son bir yazı yazma fırsatı verilmesini forumunuza uye olmadan önce hepinizin yazılarını takip ederken hatırlıyorum.

O üyenin yazılarinıda okuyordum anlamaya da çalışıyordum beni düşündürmeye yönlendirdiği yazıları vardı .o üyeye bir anda yazı yazmaması gerektiği konusuna emin ol bir anlam verememişdim. Belliki içeride kaynamalar olyormuş o uyeye karşı ben bilmiyorum o konuları bilememde .Benim için burada üyenin yazıları dır.

Yazıların ağırlığı konusu ise kişinin cahilliğine bağlıdır.spartaküs senin bazı yazılarını 10 sefer tekrar okuduğumu ,baska bir sayfa açıp oraya yazdığın benim bilmediğim kelimelerin manalarını dakikalarca arayıp senin yazının ne anlatmaya çalışdığını anlamaya çalışıyorum. Bir kaç üyenin yazilarindada bu durum aynı.

O üyenin yaziları tavri hadi çekilmezde birileri içinde hadi benim gibi bir adamın yaziları çokmu çekilir zeus,meus aşkına.

Nihilist bu başlığı açarken evet ,hayır seçenekleri suncak bir ortam oluştursaydı gereksiz bir yorum yapacağıma

Evet der bitirirdim. Hata bende ne gerek var yorum yapmaya .

Hem o üye biz evet desekde gelirmi ? Belkide küsdü

Bahşettiğiniz Dög üyeliğide güzel sadece etiket deil ....alt satırda açılan yeni başlıklarida kurcalama fırsatı buluyoruz.....

Daha çok. Daha çok başlık açın. Üyeler ,misafirler her el-ilahin kulu faydalansın
Alt 05-12-2015, 20:36
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

İlahi Komedya

1 değil, tam 6 ay daha, 1.000 mesajla fırsat verildi(sorumlularından birisiyim, kalması için ayak diretenlerden) Errata da üyedir, ifadeler kendi tasarrufunda ve evet yasakladık... Önceden de 2 yıl uzaklaştırdık, sonuç olarak uzaklaştırmak ile sürülmek arasında bağ kurmak forumu bağlamaz... Sende aynı şeyi yaparsan sende uzaklaştırılırsın, bende yaparsam bende.. Önemli olan yazılarınız değil, içeriği değil, bilinciniz, kişiliğiniz, vasıflarınız değil, defalardır açıklıyorum ya, TUTUM, DAVRANIŞ, KULLANIŞ biçimi...

Mesele aracın kullanımında, tamam en kabasıyla ifade edeyim, otobüs şoförü, otobüsü en arka koltuğa oturup kullanıyor ve sırtıda yola dönük... ne yaparsın? Ya sen koltuğunu terk edeceksin ya da şoför değiştirilecek... Sonuç olarak burada otobüsü tartışmak, efendim direksiyon kılıfı olabilirdi, şofr koltuğu renkli olabilirdi, ön silecekler 3 cm daha büyük olabilirdi vs anlam taşımaz, mesele araçta değil, kullanımında ortaya çıkmış

bakın onbini aşkın yazısı var, bir çok yazısı ilgisiz iletiler, kirlerdedir, bir çoğuda kendisine münhasır ayırdığımız başlıktadır. Oradaki mesajalrın %90'ı bizlerin taşıması.... Moderatör yazıyı okuyacak, sonra karar vrecek efendim kire mi gitsin, Evrensel İnsan Köşesine mi taşısın, hadi ayda 3-5 tane, 10 tane kabul edilebilir bir rakam, her gün 3-5 tane olunca olmuyor, zincirleme cevap gelmişse içinden de çıkılamıyor... hadi bu da tamam, ÖM lerle moderatörleri doğduğuna pişman ediyor, herkese ÖM atıyor, yazımı neden taşıdın!, dilekçe dolduruyor, şikayet metni yazıyor, yani o varsa moderasyonun bu işleri oluyor, dilekçesine ayrı cevap yaz, ÖM lere ayrı yaz, foruma başlık açar yetiş onları sandığa taşı, her gün 3-5 Öm, 3-5 mesaj kaldır, 3-5 dilekçe, başlıklar arapsaçına dönmüş, üyeler garip, guraba sorularla bunaltılmış, sıkıştırılmış...

İkincisi Eİ zamanında DÖG de idi zaten bakın bilmiyorsunuz, süreç tecrübeniz yok, mesele bir günlük değil 5-6 yıllık DÖG'de idi ve İNGİLİZCESİ iyi olduğu için çeviriler vardı, neymiş dini metinleri çevirmezmiş! Buyur, sebep kendisi nötrmüş, yani hayata böyle bakan bir insan, her eşyin merkezinde kendisi olan bir insanla mesajlaşmak, konuları, konusuyla tartışmak zor oluyor, sıkıntı yöntemde

Benim yazılarım evet yazarken bende zorlanıyorum, neden çünkü literatürden, sokak diline inmek, ama kime göre yazacağını bilmemek... Ne bileyim Evrim, Kozmoloji konusunda filan yazdığını ve okuyucuların da dünya dönmüyor inancında olduğu bir potansiyelde olduğunu düşün ne yapacaksın?
Siyasi ise diktatör keliemsini yazdın, ama adam hayatında ilk defa duyuyor kusur sende mi?

O nedenle ben her paragrafımı saçak gibi uzatmak zorunda kalıyorum-hem çarpıtıldığı hemde anlaşılamadığı için-, kimileride açıklamadan geçer, tercih meselesi. Eİ benim açımdan anlaşılmaz değildi, anlamadığım hiç bir yazısı yok(bazı kavramları yanlış kullanıyordu, bazılarını ise literatür ismiyle, haliyle herkesin anlayacağı kelimeler değil), mesele bu değil, kullanım biçimi... Örneğin antagonizma nedir? Tezattır, zıtlıktır, ama aynı biçimde, sosyal bilimde, biyolojide farklı, ilaç sanayiinde farklı şeyleri işaret eder, literatürde yazmak kolay, zor olan okuyucunun anlayacağı dilde yazmak ki, ne diyeyim ölümlerden, ölüm beğen

Buyur dünyayı anlatıyorsun, ama okuyan küre nedir bilmiyor, kutup nedir bilmiyor, yerçekimi bilmiyor? Elden bir şey gelmez, 2 yol var ya her kavramı açıklayarak gitmek ya da direk yazıp çıkmak... Benim tercihim 1 noludur, her zaman açıklığa kavuşturmak, bu başlığada katılma maksadım aynı. Gerçek nedenleri tartışmıyoruz sorun burada, asıl neden işte dediğim gibi aracı yanlış kullanmak, ama bunu bilerek ve ısrarla sürdürmek...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 05-12-2015, 20:38
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrenseli sevmek başka,bir derin yanlışın düzeltilmesi başka.
Çok basit söyleyeyim Evrensel forum için zararlıydı.
1-Tartışma adabı yoktu.
2-En verimli konuları sabote ediyordu.
3-Entel görünmeye çalışan bir zır cahildi.
4-Hatasızlık hastasıydı,şişkin rgosu ile ilericilik arasında tüm tercihleri ego yönündeydi.
5-Hiç anlamadığı konularda uzmandı.
Bir demokrattı fakat ,gereksiz demokrattı.
Işığı halka salmayan demokratada ,aydınada değer vermem.
Geziye verdiği destek ise mükemmeldi.
Artılar eksiler yan yana geldiğinde artıydı diyemiyorum.
Dönmesin.

Önerilen Siteler