Aleph´isimli üyeden Alıntı
Kansere genetik yatkınlığı olanların çocuk yapmasının önüne geçilmeli.
|
Üstad, bu çok ağır oldu yavv
Çalışma ortamı radyasyondan mümkün olduğu kadar uzaksa, sigaradan, alkolden uzak durup, düzenli spor yapıp, sağlıklı beslenebiliyorsa bir kişi, sülalesi kanserden de ölse kansere yakalanma oranı çok azalır.Bir de rutin kontroller yaptırırsa(yılda 1 kez azından testler yaptırırsa) kansere yakalansa bile erken teşhis ile kanser ölümcül olmaktan çıkarılabilir.
Erken teşhis çok önemli. Geç kalındığında, kanserli hücreleri ameliyatla alsalar bile, kan yolu ile vücuda kanser artık yayılmış oluyor.
Tabi henüz nedenini çözemediğim, yukarıda söylediklerimi yalanlayan şeyler de mevcut. Sanırım biraz da yaşla da alakalı. Yaş ilerledikçe vücut direnci düşüyor. Benim nenem 80 yaşında kanserden vefat etti.Köy kadını idi. Köyde, yumurtayı besledikleri tavuktan,; eti ve sütü de, besledikleri koyunlardan,keçilerden,ineklerden alırlardı.
Köyümüz, 3-5 haneli, yüksek rakımlı bir dağ köyü idi. Tertemiz havası, sanayiden uzak bir doğası vardı. Nenemin sigarası, içkisi yoktu. Kadın, hayatı boyunca doktor yüzü görmedi. Ama Son 2-3 yılda kansere yakalandı. 77 yaşlarında falan...
Bir noktadan sonra ipimizi çekip gitmemiz lazım
Ama yine de sağlıklı yaşam mümkün.En azından 20 li, 30 lu,40 lı, 50 li hatta 60 lı 70 li yaşları sağlıklı yaşayabiliriz.
Mesela benim her iki dedemde de yüksek tansiyon vardı.Hatta birisi yüksek tansiyondan vefat etti. Amcalarımda da vardı.Dahası babam yıllardır yüksek tansiyon hastası ama ben de hiç olmadı. Hepsi 30 lu yaşlarda yüksek tansiyona yakalanmış.
Bunları bildiğim için beslenmeme hep dikkat ettim. Mesela kahve, sigara, maden suyu vb..şeylerden uzak durdum.Malum, bunlar tansiyon yükseltiyor. Besinlerim arasına,mevsimine göre, her gün muz, mandalina, limon,pancar suyu, bol salata,tuzsuz besinler vb. ekledim.Bunlar düzenli alındığında yüksek tansiyona ilaç gibidir.
Yani hem yapılmaması gerekenlerden uzak durmak, hem de yapılması gerekenleri yapmak; vücuda çok fayda sağlar ve direnci artırır.
Özetle; mutlu olun, pozitif olmaya çalışın, yılda 1 kez sağlam bir yerde check up yaptırın, spor yapın ve sağlıklı beslenin. En azından hayatınızı olumsuz etkileyecek rahatsızlıkları, yaşamın son anlarına ötelemiş olursunuz.