Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2007, 21:18
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart türkiye islam ülkesi olmuşşş........

ece temelkuran'ın yazısı milliyet...

Rakıyı Savunmak

Danıştay 8. Dairesi daire üyelerinin ellerine, akıllarına sağlık!- İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı, Başbakan Tayyip beyin cansiperane savunduğu "kırmızı nokta" uygulamasını iptal etti.
Allah başka keder vermesin, İçişleri Bakanlığı, içkinin şehrin her yerinde içilmesinden rahatsızdı. Bu yüzden belediyeler tarafından haritalar üzerinde kırmızı noktalarla işaretlenen "gettolarda" içki içilmesi gerektiğini düşünüyordu. Ve fakat Türkiye'de "düşmeyen son kale" yargı, bu "alkolü gettolaştırma" planına engel oldu.

Eğer İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi iptal edilmeseydi içkili yerler şehrin dışına taşınacak, şehirler İslami hayatın merkezi olmaya bir adım daha yaklaşacaktı. Öyle olmadı ve dün Danıştay'ın kararı, "vatandaş" tarafından Salacak kıyısında, Kız Kulesi'ne karşı kadeh kaldırılarak kutlandı. Neşeleri bol olsun!

'Günah' saffına atılmak
Malum genelge iptal edilmiş olsa bile, her birimizin kendi şehrinde, kendi köyünde her gün izleyebileceği bir hızda İslami bir hayata, muhafazakâr bir hayata doğru adım adım gidildiğini biliyoruz.
Artık hiçbir kadın şort giyemiyor, ramazanda iftar olmadan yemek yenemiyor, Ankara metrosunda insan trafiğini engelleyecek şekilde toplu namazlar kılınıyor vesaire... Kendiniz muhafazakâr olmasanız bile muhafazakârlara göre yaşamak zorunda kalıyorsunuz. AKP iktidarıyla iyiden iyiye şahlanan bu genel vaziyet giderek daha can sıkıcı bir hal alıyor.
Ne ki buna karşı ne yapılacağı, daha nasıl yapılacağı problemli bir konu.
Çünkü öyle içinden bir duruma sokuluyor ki insanlar "günahı" savunmak zorunda kalıyorsunuz. Abuk sabuk bir hale geliyor mesele.
Açık saçık giyinmeyi savunuyormuşsunuz gibi, ayyaşlığın tarafını tutuyormuşsunuz gibi ve daha çok birçok tam olarak istemediğiniz şeyleri savunuyormuşsunuz durumuna düşürüyorlar sizi.
Oysa siz, yani biz, insan gibi yaşamayı, herhangi bir yaşam tarzının bize dayatılmaması gerektiğini savunuyoruz.

Başörtülü genç kadınlar
Lüzumsuz ve dayanaksız bir hınçla davranıyorlar. Sanki bunca zaman çok zulüm görmüşler de şimdi zulüm sırası onlara gelmiş gibi...
Oysa muhafazakâr kesimden zulüm görmüş tek topluluk, başörtülü, öğrenci genç kadınlardır ve kendi düşünceleri iktidarda olmasına rağmen o düşüncenin taşıyıcısı olan erkekler kendileri için hiçbir şey yapmamaktadırlar. Bu ikiyüzlülüğü o erkeklerin yüzlerine vurmak isteyen genç kadınlar ise "cazgır" olmakla suçlanmaktadırlar.

Yapı değişecek
Önümüzdeki bir yıl içinde, göreceksiniz, Türkiye çok değişecek. Bilhassa seçimlerden sonra izleyeceksiniz, Türkiye "ılımlı bir İslam ülkesi" olacak. Basında kilit noktalara AKP'ye ve muhafazakâr kesime yakın isimler ana medyada kilit noktalara gelecek örneğin. Göreceksiniz. Sokaktaki hayatımız da değişecek.
Yargı, bir biçimde en ağır yapı değiştirme operasyonunun hedefi olacak. "Günahları" savunanlar giderek azalacak ve daha ürkek davranacaklar. Daha doğrusu, rahat, normal, özgür bir hayatı savunanlar giderek daha çok "günahı savunur" pozisyona itilecekler.
Bu iş, militarist ritüellerle beslenen ve kendine tarihe ihanet ederek Kuvayı Milliyeci diyenlerin eline bırakılmayacak kadar ciddi bir iş. Ülkenin kıvamı bozuluyor. Muhafazakârlığın nişastasıyla iyice sertleşiyor kıvam. Bilirsiniz, sonra ne kadar su dökseniz de yumuşamaz. Öyle bir gidiş bu gidiş.

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 06-04-2007, 21:28
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: türkiye islam ülkesi olmuşşş........

Sevgili Dolfen!
Hele Büyük Şeyh bi dönsün sen ozaman gör. Bunlar iyi günlerimiz bide büyük şehirlerde pek bir şey belli olmuyor sen bi içlere doğru gezinti yap İran dan bi farkımız varmı yokmu gör. Sağlık ocaklarındaki hemşireler kafa kapalı. Öğretmenler erkek eli sıkmazlar ve kafaları kapalı belediyeler aynı ama yinede umudumuzu kaybetmeyelim yoksa düşünmek bile istemiyorum
Senin yukarda saydıkların oldu oldu. Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerinin başı sağolsun
Saygılarımla

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 06-04-2007, 21:38
Kıdemli Üye

ne yapmak gerek arkadaşlar aramızda bi müzakere yapalım isterseniz...

http//dolfen.blogcu.com/

Alt 06-04-2007, 22:00
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Okurken ruhum daraldı.
Manzara bu kadar kötü olamaz değil mi? (ümit işte)

Dolfen'e katılıyorum. Birşeyler yapmak lazım.
En başta da Sol'u bir şekilde birleştirip güçlendirmek lazım kanımca.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 06-04-2007, 22:07
Kıdemli Üye

k.c. (sevgili) neden sol!!
daha başka bir isim de uzlaşamazmıyız anarşizm olmazmı meselaaaa...
yada yeni bir oluşum
ne derrsin......

http//dolfen.blogcu.com/

Alt 06-04-2007, 22:24
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dolfen,
Siyasetten, partilerden (hiç'e yakın bir düzeyde) anlamam.
Anarşizm adı altında bir oluşum oldu diyelim, bu oluşuma kimler, kaç kişi, seçmenin % kaçı oy verir. (kısa vadede) Gerçi uzun vadede bile yeterli oyu bulabileceklerini sanmıyorum.

Cumhuriyete sahip çıkan, çıkabilecek olan ve kısa vadede şiddetle ihtiyaç duyulduğundan (ancak uzun vade için de adımlar atılarak) bir birleşme veya yeni oluşum şart diye düşünüyorum. En kestirme yol da "sol" geldi aklıma.

Anarşizm ile tam olarak neyi kastediyorsun? Cumhuriyet'e zarar vermez mi bu sistem? Devlet'e karşı olduğuna göre, tüm kurumlara karşı olduğuna göre... (bilmediğimden soruyorum)

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 06-04-2007, 22:52
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Geçmişte insanların çoğu seçimlerde hep ehven-i şer mantığıyla oy kullandılar. Yani kötüler içinde iktidara en yakın iyi partiyi seçtiler.
Çok az kimse gerçek fikrine, dünya görüşüne uygun partiye oy verdi.
Asıl şimdi ehven-i şer mantığıyla hareket edilmeli.
Şu anda AKP anketlere göre açık ara 1. parti durumunda.
Tehlikeyi önemseyenler 2. partide birleşseler, o partiyi 1. duruma getirebilirler.

Bu konuda en şaşırtan yaklaşım eski MHP'li ülkücü Yaşar Okuyan'dan geldi.
Seçimlere katılacak bir parti lideri olmasına rağmen, seçime doğru anketlerde hangi parti 2. sıradaysa onu destekleme kararı aldı. "CHP 2. partiyse şehir şehir, meydanlara çıkacak ve CHP'ye oy isteyeceğiz" diye açıkladı ki bu kararı alamayan, hatta alamıyacak olan ve başarı şansı hiç olmayan sol partiler var. Karayalçın'ın, Mümtaz Soysal'ın partileri gibi. Halbuki isimleri oldukça etkili. Ayrı hareket yürütmek yerine "Türkiye için elele" deseler durum çok farklı olacak.

Ama insanlar hala "Baykal'ı beğenmiyorum, gıcık oluyorum." vs. kişisel ya da duygusal düşünceler içinde. Ben de beğenmiyorum ama gün gelir değil Baykal'ı, Ağar'ı dahi mumla arayabiliriz diye düşünüyorum.
Alt 06-04-2007, 23:05
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

televizyonblara dikkat edin sansür tam gaz, bundan on yıl önce gece yarısı şovları vardı, şimdi bir filimde bir göğüs gözükse anında sansür, bir kaç yıl sonra filimlerdeki öpüşme sahnelerinide göremeyeceksiniz., ne demişti millet vekili Şevki yılmaz şeriat ilacını damardan yavaş yavaş zerk edeceğiz... ediyorlar işte. yavaş yavaş ve uyuşuk gençlikten tıs yok nerde 70 lerin üniversite gençliği iş işten geçince mi *uyanacaklar, kardeş kardeşe kurşun sıkarkenmi uyanacaklar.
Alt 06-04-2007, 23:06
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bu sozler mubalagadir umarim. Bu dereceye geldi mi bu ulke? ABye ulasma cabalari hep goz boyama mi? Insanhaklarini hice sayacak bir rejime dogru mu ilerliyoruz? Arkadaslar, beni korkutuyorsunuz. 30 senede 500 yil geriledik mi?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 06-04-2007, 23:09
mep
Üye Değil

ÖDP liyim.
Bu seçimde oyumu 2. büyük partiye vericem.

Önerilen Siteler