Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı
Haksız çıkarmadın.
Rastgele ile tesadüf kelimeleri birbirinden çok farklıdır. Tesadüf olayın özel bir amacı olmadığını anlamına gelir. Yani evren Tanrı tarafından bir amaca yönelik yaratılmadı. Evren tesadüfen oluştu dendiğinde anlatılmak istenen budur.
Yalanlara inanıyorsun.
|
1) iki kelime üzerinden evrenin neden yaratildigi tartismasini yanlis buluyorum.
Tanri yi ispatlayamadikdan sonra bu amac tartismasini yapsak ne olur. Ha yapa biliriz bu
baska ama bu tartismada herks sadece kendi fikrini ortaya koymus olur.
AMAC,tanri varsa ancak var olur. Tesadüf de amac
yok dur. Kuantuma göre
yok olmadigina göre birseyler ola bilir diyor ve fikrimi paylasiyorum .
2) Yalanlara inanıyorsun diyorsun iyide matematik yalan degilki . YASADIGIN MÜDDETCE
Milli piyango olamaz diyor. Hayat birkac sayinin yanyana gelmesinden ötedir,daha karmasiktir.
Bunu anlamak icin matematik uzmani olmaya da gerek yok, köydeki copan dahi anlar yani.
Hayatin olusumunda kanun yoktur, olsa idi laberatuvar ortaminda hayat olusurdu. Belki bir gün
Insanlik bunu basara bilir, ama bu da tanrinin olmadigini bize kanitlamaz.
Insanoglu sadece isin sirrini cözmüs olur, ama olayda kendisinin
bilincli tetikleyici oldugunu unutur.
Bu dogadaki tetikleyiciyi gözlemliyemiyorus diye de tetikleyici yok diyemeyiz.
Bilim bile belirli yerlerde sinira gelmistir artik.
Isigi gözlemleme siniri gibi. Adeta buraya kadar diyen bir güc var karsimizda.
Isik seklini degistiriyor, ama bilincli bir gözlemci oldugu zaman Dalga seklinden parcacik hali sekline giriyor.
Gözlemlendigi an seklini neden degistirmez? kimse bilemiyor.
Isik Gözlemlendigini nasil anlar ? Bilncin oldugunu nasil anlar ? Kendisinin ölcüldügünü nerden bilir?.
Hani ben bir güc ten bahs ediyorsam , kafadan sallamiyorum, bunu anlatmaya calisiyorum size.
Su yalanlara inaniyorsun cümleni aciklarsan sevinirim ,matematik yalanmi ?.
Matematik elimizdeki tek anahtar, bu anahtar da giderse ne yapariz, kime nasil inaniriz.