Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-01-2016, 20:44
dine mine ne dine mine ne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart ZAMANDA TESADÜF

Yaşamın altında yatan sonsuz Deniz boşluktur. Her şey boşluktan meydana gelir ve boşluğa geri döner. Ufacık bir parçasında bile bütünün bilgisini barındırır. Var etme gücüne sahip sonsuz potansiyel enerji. Belki de bütün düzenin sırrı budur.

Boşluğun elimizdeki yorumlanışı parçacıkların her an ortaya çıkıp kaybolmalarıyla kapsadığı alanların dalgalanmaları ile dolu muazzam enerjiye sahip bir ortam olduğu şeklindedir.

Maddeyi meydana getiren parçacıkların içinden doğdukları boşluktan ayrı olmamaları ve bu ortamın her an her yerde mevcut olduğu kabul edilir.
Belki de bu yüzden kuantum alan teorisi bir parçasın kendisini saran uzaydan ayri kabul edilemeyeceğini öngörür.
Bu boşlukta istemediğiniz kadar enerji bulunduğu öne sürülüyor. Boşlukta meydana gelen bir parçacık ve anti parçacık çifti gibi kısa sürede birbirlerini yok ederek enerjiye dönüşüyormuş.
Uzayda herhangi bir noktada sanal var olma durumuna sıçrayan ve daha sonra hemen birbirini yok eden bir parçacık ve onun anti parçacıgi boşlukta dalgalanmalar meydana getirir( boşluk dalgalanmaları). Bu dalgalanmalar sonsuz sayıda parçacık çifti gerçekliğin bir içine girip bir dışına çıkarak yaratılış ve yok oluşun muhteşem bir göstergesi gibi karşımıza çıkmaktadır.
Anladınız değil mi?. Yoktan var( Gerçek) oluyorlar ve yine yokluğun içinde kaybolub gidiyorlar. bilim boşlukta var olmuş veya var olabilecek her şey halihazırda potansiyel olarak orada diyor.
Toparlayacak olursak bu boşlukta her şeyi var edebilecek olan (big bang,multi universler) ENERJI nedir?.

hiç bitmeyen hep var olan tükenmek bilmeyen enerji neyin nesidir ?.

Hep var hiç tükenmiyor(ölmüyor). Iyide bu nasil olabilir . Bilim bizi kandirmiyorsa o zaman yokluk hiclik yok. O zaman büyük ihtimal bizde ölünce enerji olucaz , cünkü hersey gibi bizlerde ordan geldik.

Ben iste tam bu noktada tanrinin gemisine atliyorum.
Tabiki bu tanri iispati degildir, olamazda zaten ama en azindan bu teori tanri severleri yol da birakmiyor.
Ateistler bu konuda,iste bakin görün, hersey kendiliginden oluyor diye bilirler.

O zamanda tesadüf tartismalari ortaya cikiyor iste. Ne yapicaz ben de bilmiyorum.
Ama bildigim bir sey var o da yoklugun olmadigi.

Oradan geldik oraya geri dönücez gibi görünüyor.
1)Bilincli gelmedik ama bilincli mi gidecez ?. Bilincli gidersek birseyler görücez mi ?,göre bilirsek neyi görüp neyi yasiyacaz?.
2)Bilincli gelmedik ,bilincsiz de gider isek neyin anlami kalir ?. Sonsuz bir potansiyellikde tesadüfen gelmis anlamsiz gitmis oluruz.
Ama bu anlamsizlik nasil olabilir. Hayatimizda gördügümüz herseyin bir anlami yok mu ?. Maddeyi olusturan atomlardan, hücreden canlilara kadar ,her sey anlamli ve bilincli bir sekilde calismaktadir.
Sonsuzlukta zaman olmadigindan tesadüf olabilir ama hayatimizda zaman dedigimiz olay yüzünden tesadüf hesaplari tutmayacak derecede yoktur.
Hayatimizin icinde olup bitenleri hesaba vurursak tesadüf teorisi yok denecek derecede sayif kaliyor. Ama biz yok yoktur demisdik degilmi , ozaman tesadüf yok cümlesini kurmus olmam yanlis olmus olur degilmi , ama ne zaman yanlis olmus olur?. Iste zaman oldugu vakit hesaplarda tesadüf yok oluyor, ama zamanin olmadigi yerde tesadüf ola bilir.

Bu zaman dedigimiz seyin neden var oldugunu kendime hep sormusumdur ,.
Tesadüf cümlesini düsünmemiz icin olmasin sakin ?.

Alt 05-01-2016, 22:28
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Tesadüf değil oluş var kardeşim oluş kafanız mı basmıyor anlamıyorum ki ne biz tesadüfüz ne gezegenler ne bok böceği ne osuruk böceği.Öyle olması gerektiği için burdayız şartlar bu gezegende bu şekilde olduğu ve bu şekilde olduğundan maddenin , cansızlığın farklı bir dalı olan canlılık oluştuğu için burdayız.Neresi zor bunun anlamıyorum mk?

Ayrıca diyelim ki nasıl olduğumuzu bilmiyoruz.
Bilmiyoruz gayet de bilimsel bir cevaptır senin hayalgücündeki Tanrın veya Tanrılarını yerin dibine sokar bu cevap.
Alt 05-01-2016, 22:39
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dine mine niye tanrı'nın kayığına biniyorsunki.

Şayet tanrı evrende ne varsa yarattım diyorsa ,yaratmadan öncesi ve sonrası var demekdir.

Hele birde lehvi mahvuz da her şey yazıldı diyor ise bunu yazdım diyen EZELİ se lehvi mahfuzda yazılı olan her ne ise hepside ezeli olur.ZAMANDA o kitapda yazılı ise .zaman tanrı ile ezeli ve tanrı ile birlikde sonsuzdur.

Bir tek onlarmı sen,ben,o hepsi ezeli oluyoruz.

Tabiki bu tanrınin kayığındakilerin idaası olan ezeli tanri fikrinin idaaları neticesinde ortaya çıkmış bir fikir olur.

Ben tanrınin kayığına da imamın kayığına da binmem.
Alt 05-01-2016, 22:42
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Dinleri hem teolojik olarak hem felsefi olarak hem bilimsel olarak hem antropolojik olarak hem siyasi olarak hem etik olarak hem tarihi olarak çok rahat bir şekilde çürütebiliyoruz.Tanrıyı Bigbang'in öncesine kadar kovaladık ki öncesi var mı bilmiyoruz.Büyük ihtimal yoktur zaman madde ile başladığına göre.Zamann yoksa neden-sonuç da olamaz dolayısıyla yaratıcı bir güç olamaz.Çünkü neden ve fail olamaz.
Alt 05-01-2016, 23:12
Aleph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aleph Aleph isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Meçhul şahıs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama bildigim bir sey var o da yoklugun olmadigi.
Ha şunu bileydiniz..

"Yaşama başkalarınca ve önceden verilmiş bir anlamı üstlenmek zor değil, zor olan ona kendince ve yeniden anlam verebilmektir." - Dücane Cündioğlu
Alt 06-01-2016, 18:00
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Tesadüfün anlamını bilmediğine eminim.
Alt 06-01-2016, 18:23
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tesadüfün anlamını bilmediğine eminim.
Nana buluku

Tesadüf demek---varlığı kesin olana kişinin istemesi dışında rast gelmesi demekmi oluyor.

Ben hiç tanrıya tesadufende olsa rastgelmedim.

Tanrı diye bir hiçe çok rast geldim.
Alt 06-01-2016, 19:12
Yasaklandı

Matematik insanoğlunun elindeki anahtardır. Bu elindeki anahtarla birçok soruya cevap bulur.

Tesadüften anladığım rastgele raslantı anlamlarına kullanılan bir kelime oldugudur.

Sadece bir amino asitin veya protein molekülünün bile tesadüfen oluşması için dünyanın şu andaki yaşının kat kat aşan seneler gerektiği hesaplanmaktadır.

Tesadüfe insan inanabilir , ama bir tesadüf den bir yasam olusmaz, cünkü yaşam karmaşık bir yapıdır

Düşünün ki hayatınızda milli piyangoyu vurdunuz, işte buna tesadüf diyebilirsiniz , ama siz her gün milli piyangoyu vuruyorsanız , matematik orada ortaya çıkar ve bu olamaz der.

iste bende bu konuda matematiğin verdiği cevaba inanıyorum , hepsi bu.

Alt 06-01-2016, 20:04
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

dine mine ne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tesadüften anladığım rastgele raslantı anlamlarına kullanılan bir kelime oldugudur.
Haksız çıkarmadın.

Rastgele ile tesadüf kelimeleri birbirinden çok farklıdır. Tesadüf olayın özel bir amacı olmadığını anlamına gelir. Yani evren Tanrı tarafından bir amaca yönelik yaratılmadı. Evren tesadüfen oluştu dendiğinde anlatılmak istenen budur.

iste bende bu konuda matematiğin verdiği cevaba inanıyorum , hepsi bu.
Yalanlara inanıyorsun.
Alt 07-01-2016, 00:21
Yasaklandı

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Haksız çıkarmadın.

Rastgele ile tesadüf kelimeleri birbirinden çok farklıdır. Tesadüf olayın özel bir amacı olmadığını anlamına gelir. Yani evren Tanrı tarafından bir amaca yönelik yaratılmadı. Evren tesadüfen oluştu dendiğinde anlatılmak istenen budur.

Yalanlara inanıyorsun.
1) iki kelime üzerinden evrenin neden yaratildigi tartismasini yanlis buluyorum.
Tanri yi ispatlayamadikdan sonra bu amac tartismasini yapsak ne olur. Ha yapa biliriz bu
baska ama bu tartismada herks sadece kendi fikrini ortaya koymus olur.

AMAC,tanri varsa ancak var olur. Tesadüf de amac yok dur. Kuantuma göre yok olmadigina göre birseyler ola bilir diyor ve fikrimi paylasiyorum .

2) Yalanlara inanıyorsun diyorsun iyide matematik yalan degilki . YASADIGIN MÜDDETCE
Milli piyango olamaz diyor. Hayat birkac sayinin yanyana gelmesinden ötedir,daha karmasiktir.

Bunu anlamak icin matematik uzmani olmaya da gerek yok, köydeki copan dahi anlar yani.
Hayatin olusumunda kanun yoktur, olsa idi laberatuvar ortaminda hayat olusurdu. Belki bir gün
Insanlik bunu basara bilir, ama bu da tanrinin olmadigini bize kanitlamaz.
Insanoglu sadece isin sirrini cözmüs olur, ama olayda kendisinin bilincli tetikleyici oldugunu unutur.

Bu dogadaki tetikleyiciyi gözlemliyemiyorus diye de tetikleyici yok diyemeyiz.
Bilim bile belirli yerlerde sinira gelmistir artik.
Isigi gözlemleme siniri gibi. Adeta buraya kadar diyen bir güc var karsimizda.
Isik seklini degistiriyor, ama bilincli bir gözlemci oldugu zaman Dalga seklinden parcacik hali sekline giriyor. Gözlemlendigi an seklini neden degistirmez? kimse bilemiyor.
Isik Gözlemlendigini nasil anlar ? Bilncin oldugunu nasil anlar ? Kendisinin ölcüldügünü nerden bilir?.

Hani ben bir güc ten bahs ediyorsam , kafadan sallamiyorum, bunu anlatmaya calisiyorum size.

Su yalanlara inaniyorsun cümleni aciklarsan sevinirim ,matematik yalanmi ?.
Matematik elimizdeki tek anahtar, bu anahtar da giderse ne yapariz, kime nasil inaniriz.

Önerilen Siteler