Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2007, 21:24
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Turkiye'deki 'Ateistler'in sayısı ve gücü..

Turkiyedeki ateistlerin sayisi hakkinda bilgisi olanlar lutfen yaziniz. Mumkun oldugu kadar abartmadan gercek sayilari ne olabilir. Bunlara agnostik ve panteistleri de katmali miyiz? herhangi resmi bir dernek olmadigini zannediyorum, bu sartlar altinda sayilarini bilmemizin imkani var mi?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 06-04-2007, 22:38
Üye Değil

Standart Re: Turkiye'deki ateistlerin sayisi ve gucu.

sevgili vartor, türkiye'de bırakın derneği kendini ateist olarak tanıtmak bile güçtür, bir
dernek kurulması demek, tüm dernek üyelerinin linç edilmesi anlamına geliyor.

ben şahsen emin olmadıkça hiç kimse ile bu konulara girmiyorum, çünkü deşifre edilirseniz
tüm iş hayatınız, geleceğiniz yok olur, zaten ateist olduğunuzu kimseyede inandıramazsınız
yakın arkadaşlarımdan biriyle sohbet ederken ateist olduğumu söyledim, inanmadı, belki
20 hez '' yani hiçmi inanmıyorsun'' *diye sordu. tanrı ruhsal bir hastalık gibi insanların kafasında
öylesine yer etmişki inanç biçimi sorgulanır ama tanrı asla !

benim tahminlerime göre 5 veya 6 bin ateist var, bir çoğu sosyal statüleri gereği kimliklerini
açıklayamıyor, insanların bu kadar tanrıcılık cennetçilik oynaması birilerinin işine geliyor
haliyle, insanlar *afyonlanmış gibi, tüm günlerini ibadet etmeye ayırıyorlar, üretim yok
icad yok sadece tüketim var, tüketim toplumu olarak kalmamızda üretici ülkelerin işine
geliyor, ne kadar çok camii yapılırsa o kadar kazançlı çıkar avrupa ülkeleri.
Alt 06-04-2007, 22:51
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Benim gencligimde bile, ateist olmasa da agnostic diyebilecegim bir suru insan vardi, 40 senede geriledik mi? Gercek ise bu verdigin rakkam ki inanamiyorum, cok dusundurucu. Avrupa ulkelerinde %50 den bahsediliyor.Kanada'da %22 zannediliyor. Sesimizi cikaramiyor olmamiz tabi ki hakiki bir rakkam bulmamiza engel ama %1 bile olsa 700.000 insan yapar. O kadar da mi yok diyorsun?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 06-04-2007, 23:08
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"benim tahminlerime göre 5 veya 6 bin ateist var, bir çoğu sosyal statüleri gereği kimliklerini
açıklayamıyor, insanların bu kadar tanrıcılık cennetçilik oynaması birilerinin işine geliyor
haliyle, insanlar *afyonlanmış gibi, tüm günlerini ibadet etmeye ayırıyorlar, üretim yok
icad yok sadece tüketim var, tüketim toplumu olarak kalmamızda üretici ülkelerin işine
geliyor, ne kadar çok camii yapılırsa o kadar kazançlı çıkar avrupa ülkeleri."
Ne yaptın sen Gandalf ya!
İstanbul'un bir ilçesindeki ateist sayısından bahsediyorsun sanırım.
O verdiğin sayı açıkça ateist olduğunu söyleyen İstanbul'dakilerin rakamının bile onda biridir belki. Bırak Türkiye'yi sadece İstanbul.
Bir de açık etmeyenleri düşünürsen ve *buna ateistlerin 2 mislinden de fazla panteistleri, deistleri, agnostikleri katarsan bu sayı oldukça yüksek olur?
Benim kanımca sadece ateistler % 3-4 civarındadır. Bu da çok düşüktür aslında.
Yani her yüz kişiden sadece 3-4 kişi.
Bu oran diğer katılımlarla birlikte % 10'un kesin üzerindedir.
Alevilerin İslam'a yakın düşünenleri de bu orana dahil değildir. Alevilerin tamamı katıldığında oran %15'i geçer.
Burdan yola çıkarak, seçimlerde niye bu görüntü ortaya çıkmıyor? derseniz, sağa da sola da dağılıyor oyları, dini görüşler siyasette birleşmiyor. Yani bir islam karşıtı ya da şeriat tehlikesi için birliğe dönüşmemiş olay.
Alt 07-04-2007, 00:13
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Panteye katılıyorum

* * *Bir kere tüm solcuları, ya da devrimcileri bu listeye al.

* * *Bu *sitenin bir sene sonra katılımcı sayısı on binlerle ölçülmesi gerekiyor. Bunu yaşayıp görecegiz. Şu anki veriler bunu dogrular gibi.

* * * saygılarımla
Alt 07-04-2007, 00:39
DrLecter DrLecter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Umuyorum ki; dünya binlerce yıldır inanlarla bu hale geldiyse yine bizim şu andaki yüzde 1 lik dilimimizin yüzde 90 lara gelmesiyle ( bu hayal olabilir) daha yanaşınılabilir bir hal alcaktır elbet. Ancak ve kahretsin ki şu anda çok fazlalar ve bu gidişle bu ülkede .ok hızlı çoğalamıycaz gibi..
Alt 07-04-2007, 00:45
maddeoz maddeoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim de yorumum şu şekilde:
Her yüz kişiden en az biri "gardaş allah yoktur, kim gitmiş de gelmiş" düşüncesine sahip olsa gerek (yani tam atesit)
yine en az her on kişiden birinde de ilahi adalet, cennet cehennem, işte mucizeler, (eğer öğrenme fırsatı olduysa) islami öğretilerin kabul edilemez olduğu (kendi gibi düşünmeyenleri öldürmek, kadın-erkek haksızlığı vs.)'yla ilgli şüpheler vardır. (bunlara da agnositk denilebilir belki ama tabi bu fikirlerini dışa vurmadıkları için birşey diyemiyoruzz)

benzeri bir soru daha öncelerde Aurelien tarafından sorulmuştu: http://www.turandursun.com/modules.p...986&highlight=

http://maddeoz.blogcu.com
Alırım anahtarını elinden şakirtt !..
Alt 07-04-2007, 00:46
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Panteye katılıyorum

Â* Â* Â*Bir kere tüm solcuları, ya da devrimcileri bu listeye al.

Â* Â* Â*Bu Â*sitenin bir sene sonra katılımcı sayısı on binlerle ölçülmesi gerekiyor. Bunu yaşayıp görecegiz. Şu anki veriler bunu dogrular gibi.

Â* Â* Â* saygılarımla
Site dediniz belki konu dışı olucak hostunuzu degiştirmeyi düşünüyormusunuz çünkü site normalin altından daha yavaş 1 yıl sonra bu rakamlara ulaşmanız icin sitenizin hostu çok hızlı olmalı. Bu konuda bilgilerimi paylaşabilirim.
Alt 07-04-2007, 03:32
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

* *

* * timsah dünü bilse, ahh ahh

* * garibanlıgın gözü kör olsun. *

* * *saygılarımla
Alt 07-04-2007, 06:57
InVitatio
Üye Değil

arkadaslar,
türkiye'de bence cok din/meshep/tarikat/hadis elestirmeni var ama cidden bilincli bir sekilde *bir Tanriya iman etmekten kopuk ciddiye alincak bir toplum yok.....
ya anadolunun her karis topraginda bir tanriya iman edenler var.....onlarin sizler gibi fazlaca bos vakti yok entelcilk dantelcilik oynamak icin....
onlarin sorunu ekmek is güvence gecim sigintisi oglunun dügünü kizinin okul masrafi ara sira ibadet etmek .....

haa bakin ben bir ateist dernegin kurulmasi taraftariyim ve tüm dernekler vakiflar gibi birde tabi tüm yasal haklara sahip olabilmeliler....sonra kayseri'de...yozgat'da...van'da...bitlis'de....kar s'da özgürce toplantilar yapip kendilerini özgürce ifade edebilmeliler.....gazete dergi cikarsinlar tv kursunlar vs vs yani toplum icine cikabilmenzi imkaninizin olmadiginizi düsünüyorsaniz devlet'den sizlerin de haklarini korumasi icin sikayetci olabilirsiniz.....
sonra gidin millete derdinizi anlatin....evet kayseri ve yozgat'dan baslayin sonra kars'a erzuruma da ugrayin....millet sizi tanisin hele belki sonra sahiplenir fikirlerinizi ......

hadi kolay gelsin *8)
eger bu isler olamaz türkiyede mümkün degil diyorsaniz o zaman ilk önce devletin kendisini ve hukuk adalet anlayisini sorgulayin.....

Önerilen Siteler