Dialectics´isimli üyeden Alıntı
Rüyasında rüya gördüğünü gören birini dinlemistim ben. Neticede hayalinde hayal kurduğunu hayal edebilirsin.
Demişsin ki ruya diye bir şey gördügumüzun farkındalığına vardığımız an rüya dışındayızdır... Peki ancak benim bir şüphem var: ya ölüm bir rüyadan uyanış ise? Öldügümüzde bu hayatın bir rüya oldugunu farkedersek.... Evet çok bilimkurgu yaklaşım ama ya öldüğümüz anda kendimizi bambaşka bir galaksideki bambaşka bir gezegende uyanmış bulursak????
|
Ölümün bir rüyadan uyanış olamayacağını şu şekilde anlayabiliriz sanırım. ''Ben'' dediğimiz şeyin tamamen fiziksel yapılardan oluştuğunu biliyoruz. E ölünce bu fiziksel materyal dağılarak ayrışıyor. Rüyada olan kim o halde? Madde dışında bir ruhumuz olsaydı rüyada olmamız mümkündü.
Yine de ortaya koyduğun iddia tamamen çürütülebilecek bir iddia değil. Fakat ona benzer şekilde şu iddiam da çürütelemez.
Ya ben tanrıysam? ve tanrı olmaktan sıkılıp kendimi bir insan bedenine dönüştürdüysem ve tanrı olduğumu geçici bir süreliğine unutturduysam kendime? Bu da tanrının kendini bir rüyaya hapsetmesi olarak düşünülebilir. Senin iddian kadar geçerli bir iddiadır sanırım.