Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-02-2016, 00:24
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ya herşey bir rüyaysa?

Bu soru hiçbirinizi şaşırtmıyor mu? Rüya görmek kimseyi şaşırtmıyor mu? Ben bir rüyadan uyandığımda çoğu zaman şaşırıyorum. Gerçeklik ne peki diye şaşırıyorum.

Inception'dan kesitler:

Az önce beynim ya da kendim, işte her ne isem bambaşka bir gerçeklikteydim ve uyanana kadar bunun farkında bile değildim. İşte bütün kuşkum bundan doğuyor: uyanana kadar farkında bile değildim. Rüya gördüğüm esnada şu an yaşadığım dünyadan kopuktum ve şayet uyanmasan hiç de bunu farketmeyecek gibiydim, rüyada olduğumu...

O zaman diyorum, ya bu hayat da bir rüyaysa? Bundan şüphe edemez miyiz?

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
Alt 06-02-2016, 00:34
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Dialectics´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O zaman diyorum, ya bu hayat da bir rüyaysa? Bundan şüphe edemez miyiz?
Edemeyiz, edebilseydik, rüya gördüğümüzü iddia edemezdik...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 06-02-2016, 00:37
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Edemeyiz, edebilseydik, rüya gördüğümüzü iddia edemezdik...
Evet bunu da düşündüm ancak şu var, çok ender de olsa kimi zaman rüyadayken rüyada olduğumuzu ve uyanmamız gerektiğini hissettiğimiz oluyor.

Alt 06-02-2016, 00:42
Selmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Selmet Selmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bazen öyle guzel ruyalar goruyorum ki! uyandigumda keske uyanmasaydim diyorum. gunlerce, aylarca ve hatta yillarca o ruyalari unutmuyorum. Beynim bu ruyalardaki goruntuleri veya senaryolari nasil olusturuyor veya uyduruyor!!?? İlginc..
Alt 06-02-2016, 00:42
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Rüya olması için bizim olmamız şart , o halde biz gerçekte neredeyiz , neyle meşgulüz ya o da rüyaysa bunu sürdür sürdürebildiğin kadar sonu yok yani.Mantıklı değil bence bu söylemler.
Alt 06-02-2016, 00:45
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Rüya için hayal kurmak diyemez miyiz? Mesela şu an ben hayal kurarak kendimi bir dağın tepesinde hayal edebilirim. Rüya da bir hayal kurma yöntemi olabilir.

Rüyada olup olmadığımızı anlamanın tek bir yolu var bence. Rüya diye bir şeyin var olduğunun farkındalığına sahip olduğumuz anda rüya dışındayızdır. Şu an rüyada olmadığımı nereden biliyorum? çünkü geçmişte gördüğüm rüyaların bilincindeyim ve rüya denilen bir olayın varlığının da farkındayım. Yaptığım bu ilişkilendirme ve kıyas neticesinde şu an rüyada olmadığımı anlayabiliyorum.

Rüyamızın içindeyken ''rüya'' denilen bir eylemin var olduğunun farkında olduk mu hiç? Rüyanın içindeyken rüya ve gerçeklik ayırımı yaptınız mı hiç? Bende olmadı.
Merak ediyorum, rüyanın içerisinde başka bir rüya gören olmuş mudur? Konu açısından bu soru çok önemli.
Eğer rüyanın içinde rüya görmek mümkünse, bunu gören kişi rüyanın içindeki diğer 2. rüyadan uyanarak 1. rüyanın içerisinde kalır ve kendini rüyadan uyanmış zanneder. Fakat aslında hala 1. rüyanın içerisindedir.
Alt 06-02-2016, 00:49
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Selmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bazen öyle guzel ruyalar goruyorum ki! uyandigumda keske uyanmasaydim diyorum. gunlerce, aylarca ve hatta yillarca o ruyalari unutmuyorum. Beynim bu ruyalardaki goruntuleri veya senaryolari nasil olusturuyor veya uyduruyor!!?? İlginc..
Bencede çok ilginç , doğuştan görme engelli insanlar görsel rüyalar görmüyorlarmış ancak ses veya koku şeklinde rüyalar yaşıyorlarmış.Ben bazen rüyamda hiç tanımadığım kişileri görüyorum bu beyin nasıl o yüzleri , vücutları oluşturuyor gerçekten çok ilginç.Bazen düşünüyorum yaşadıklarım nereye gitti , hatırlayamadıklarım , nereye gitti bunlar , çoğu zaman davranışlarımı kontrol edemiyorum acaba diyorum yaşadıklarım mı şekillendiriyor davranışlarımı , hepsi beynin içinde bir yerlerde pusuya yatmış istediğim gibi hareket etmemi engelliyorlar.
Alt 06-02-2016, 00:58
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rüya için hayal kurmak diyemez miyiz? Mesela şu an ben hayal kurarak kendimi bir dağın tepesinde hayal edebilirim. Rüya da bir hayal kurma yöntemi olabilir.

Rüyada olup olmadığımızı anlamanın tek bir yolu var bence. Rüya diye bir şeyin var olduğunun farkındalığına sahip olduğumuz anda rüya dışındayızdır. Şu an rüyada olmadığımı nereden biliyorum? çünkü geçmişte gördüğüm rüyaların bilincindeyim ve rüya denilen bir olayın varlığının da farkındayım. Yaptığım bu ilişkilendirme ve kıyas neticesinde şu an rüyada olmadığımı anlayabiliyorum.

Rüyamızın içindeyken ''rüya'' denilen bir eylemin var olduğunun farkında olduk mu hiç? Rüyanın içindeyken rüya ve gerçeklik ayırımı yaptınız mı hiç? Bende olmadı.
Merak ediyorum, rüyanın içerisinde başka bir rüya gören olmuş mudur? Konu açısından bu soru çok önemli.
Eğer rüyanın içinde rüya görmek mümkünse, bunu gören kişi rüyanın içindeki diğer 2. rüyadan uyanarak 1. rüyanın içerisinde kalır ve kendini rüyadan uyanmış zanneder. Fakat aslında hala 1. rüyanın içerisindedir.
Rüyasında rüya gördüğünü gören birini dinlemistim ben. Neticede hayalinde hayal kurduğunu hayal edebilirsin.

Demişsin ki ruya diye bir şey gördügumüzun farkındalığına vardığımız an rüya dışındayızdır... Peki ancak benim bir şüphem var: ya ölüm bir rüyadan uyanış ise? Öldügümüzde bu hayatın bir rüya oldugunu farkedersek.... Evet çok bilimkurgu yaklaşım ama ya öldüğümüz anda kendimizi bambaşka bir galaksideki bambaşka bir gezegende uyanmış bulursak????

Alt 06-02-2016, 01:07
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dialectics´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rüyasında rüya gördüğünü gören birini dinlemistim ben. Neticede hayalinde hayal kurduğunu hayal edebilirsin.

Demişsin ki ruya diye bir şey gördügumüzun farkındalığına vardığımız an rüya dışındayızdır... Peki ancak benim bir şüphem var: ya ölüm bir rüyadan uyanış ise? Öldügümüzde bu hayatın bir rüya oldugunu farkedersek.... Evet çok bilimkurgu yaklaşım ama ya öldüğümüz anda kendimizi bambaşka bir galaksideki bambaşka bir gezegende uyanmış bulursak????
Ölümün bir rüyadan uyanış olamayacağını şu şekilde anlayabiliriz sanırım. ''Ben'' dediğimiz şeyin tamamen fiziksel yapılardan oluştuğunu biliyoruz. E ölünce bu fiziksel materyal dağılarak ayrışıyor. Rüyada olan kim o halde? Madde dışında bir ruhumuz olsaydı rüyada olmamız mümkündü.

Yine de ortaya koyduğun iddia tamamen çürütülebilecek bir iddia değil. Fakat ona benzer şekilde şu iddiam da çürütelemez. Ya ben tanrıysam? ve tanrı olmaktan sıkılıp kendimi bir insan bedenine dönüştürdüysem ve tanrı olduğumu geçici bir süreliğine unutturduysam kendime? Bu da tanrının kendini bir rüyaya hapsetmesi olarak düşünülebilir. Senin iddian kadar geçerli bir iddiadır sanırım.
Alt 06-02-2016, 01:09
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yine de ortaya koyduğun iddia tamamen çürütülebilecek bir iddia değil. Fakat ona benzer şekilde şu iddiam da çürütelemez. Ya ben tanrıysam? ve tanrı olmaktan sıkılıp kendimi bir insan bedenine dönüştürdüysem ve tanrı olduğumu geçici bir süreliğine unutturduysam kendime? Bu da tanrının kendini bir rüyaya hapsetmesi olarak düşünülebilir. Senin iddian kadar geçerli bir iddiadır sanırım.
Zaten paylaştığim 2. video ki bu videoyu daha önce de paylastim tam da bu dedigini anlatiyor.

Önerilen Siteler