Arkadaş, "La ilahe illallah" derken, dudakların kıpırdamamasını, kapanmamasını bir mucize olarak nitelendiriyor anladığım kadarıyla. Ama örneğin "Siktir ol git" derken de aynı mucize(!) gerçekleşiyor...
Aynı bu facebook adamlarından dünyanın her yerinde var. Belki kuzey avrupa'da yoktur diyeceğim ama orada da pagan manyaklar türedi. Önceden yalnızca kilise yakarlardı şimdi insan da katlediyorlar. Son on yılda kimsenin fikrine yaşam hakkı tanımamaya yeminli bir nesil yetişti. "Bindik bi alamete gideyoz kıyamete" gibi geliyor bana.
5-6 Yaş grubunu geçemiyorlar, ortada... Bir kaç kelimeye bile tarifsiz şartlanmış durumdalar, sonrada bazıları bana kızıyor, neymiş pavlov'un köpekleri diyormuşum, halbuki dünyanın en sevimli, duygu yüklü canlılarından olan köpeklere hakaret, bu tip şartlı, saplantılara ise iltifat etmiş oluyorum... Gerçi orada amaç şartlı-refleks durumunu ifade edebilmek çabası, kimsenin şahsına dair değil, davranışa dair, davranış bilimi çerçevesinde bir tespit-teşhis...
Yine de her türlü hakareti yaparlar, en pislik, insana yakışmaz davranış sergilerler, size kusarlar, salya-sümük olurlar, en ufak bir dayatımlarına hayır kabul etmem derseniz sizden kötüsü de yok, anında mağdurum durumuna bağlarlar, içler acısı bir kişilik gelişiyor ve ben bunun tanımını yaptım, ZOMBİ-leşmek...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu