Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 11-04-2007, 21:59
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 22 Jul 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 880
Standart kral çıplak...

KRAL GERÇEKTEN ÇIPLAK MIYDI?

hikaye herkesin malumu o yüzden uzun uzun anlatmaya gerek yok. direk açıklamalara ya da sorgulamalara geçelim. bizce terziler haklıydı çünkü:




1- terziler krala "bu elbiseyi aptallar göremez" demişlerdi. bu durumda topluluk içinde kralın çıplak görülmesi elbisenin olmadığı anlamına geldiği gibi,-en az 1. hüküm kadar doğru olduğu kadar kuvvetle muhtemeldir ki- hazır bulunan topluluk içinde akıllı kişi olmadığı anlmına da gelebilir. kimsenin elbiseyi görmemesi öncülü bizi kesin olarak "elbise yok" sonucuna götürmez.



2- kralın çıplak olduğunu söyleyen bir çocuktu. buda bizim kralın çıplaklığından şüphe etmemiz için ciddi bir nedendir. Çünkü:
a- terziler "aptallar göremez" demişti. zihinsel olgunlaşma sürecini tamamlamaış hatta henüz başlarında olan bir kişi (burada bu kişi çocuk) aptal yada akıllı olarak nitelenemez.bu durumda elbise konusundaki yorumları doğal olarak delil kabul edilemez.
b- çocuğun zihinsel olgunluğunu tamamlamamış olduğunun bir başka dayanak noktası ise (yani aklı başında biri olmadığının delili) krala çıplak diyebilecek kadar davranışlarını tartmaktan aciz ve bir adım sonrasını hesaplayamayacak derecede akıl yürütme melekelerinden yoksun olduğunu gösterir.
her halükarda bu konuda çocuğun sözleri delil kabul edilemez ve buradan kralın çıplak olduğu sonucu çıkarılamaz. (aslında diğer insanların çocuğu onaylaması inandırıcılık arz eder gibi görünse de az sonra bu konuya da değinilecektir.)
sonuç olarak çocuğun "kral çıplaaaaak" diye bağırması kralın çıplak olduğu anlamına gelmez.

3- bir başka dikkat edilmesi gereken nokta da şudur ki; Söz konusu olan kişi bir kraldır ve düşmanlarının olması da son derece doğaldır. böyle bir durumda kralın yerine göz diken bir takım şer güçler ve hatta dış mihraklar kralı toplum içinde küçük düşürmek,karizmasını zedelemek için böyle bir yola başvurmuş ve ahaliyi (özellikle aptal olanları) daha önceden provake ederek "zaten elbise falan yok bu adamlar kralı kandırıyor kral da hazineyi çar çur ediyor bak göreceksiniz kral çıkınca elbisesi üzerinde olmayacak.....öle di mi abi sen aptalmısın?değilsin o halde elbiseyi görmüyorsan yok demektir...haksız mıyım abi?" bu soruya kimse evet demeyeceği için kitle gaza gelerek toplu bir hareket ile hem aptallılarını gizleyecek hem de halk kahramanı olacaklardı. bu gerçeğin farkında olan şer güç odakları elbette bunu kullanarak komplo hazırlamış olabilir. zaten duygusal ve naif bir insan olan kralın bu durumda çok utanmış ve kan dökülmesini önlemek için sarayına çekilmiş olması da muhtemeldir. (zaten bir dirayetli bir yöneticinin de farklı davranması beklenemez. bkz. muhtelif yeniçeri ayaklanmalarında ki padişahların durumu)

4- büyük bir çoğunluğun bir şeyi onaylaması onun doğru olduğu anlamına gelmez. bundan bin yıl önce de herkes dünyanın düz olduğuna inanıyordu. (örneğin euclides ve düzlem geometri)ama bu asla dünyanın düz olduğu anlamına gelmedi. bir grupta kimsenin elbiseleri görememesi, elbiselerin olmadığı anlamına gelebildiği gibi oradaki herkesin aptal olduğu anlamına da pekala gelebilir.

5- kralın çıplak olduğunu bir an için kabul edersek;bunu bağırarak ifade den bir topluluk zaten aptladır. çünkü;kralın çıplak olduğunun herkesçe bilinmesi ülkenin politik ve ekonomik konumunu,diğer ülkeler arasındaki karizmasını zedeler.(örneğin, ooooo sizin kral geçenlerde çıplakmış cillop gibi de kasesi varmış, abi sizin ülkede herkesin kasesi kralın ki gibi dimdizlak mı,yada politik bir toplantıda diğer ülke temsilcilerinin ara verildiğinde,kralın arkasından kral bey herkese göstertmişsiniz bize de gösterin hatta farkı neyse verelim de bi sürttürelim....vs vs vs) böyle bir ülkenin de dünya dengesinde söz sahibi olması ekonomisini düzeltmesi mümkün değildir. bu durumda eğer kral çıplaksa bile akıllı bir halkın susması ve el altından sorunu çözmeye çalışması gerekir. konumuz olan halk ise böyle yapmamış bağırmış çağırmış hatta bununla da yetinmeyip her önüne gelene bu hikayeyi anlatarak,unutulmasına da engel olmuştur. böylesi bir toplumun aptal olduğu tartışmasızdır. aptallarda bu elbiseyi göremediğine göre tabii ki kralı çıplak sandılar.

sonuç olarak : kralın çıplak olduğu yolunda inandırıcı hiç bir delilimiz yoktur.

sonuç olarak 2 : burada dikkat edilmesi gereken bir başka önemli nokta da zavallı dürüst ve alınteriyle çalışan terzilerin şarlatan olarak karalanmasıdır. burada ota boka tepki gösteren sivil toplum örgütlerini özellikle de terziler federasyonunu göreve davet ediyoruz. tüm terzilerin alnına sürülen bu lekeyi temizlemek onların asli görevidir.

not : ayrıca çıplak olmak hiç te öyle kötü bir şey değildir.

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 11-04-2007, 22:55
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: kral çıplak...

Güzel konu.

Yahu bu kral ne giydiğini farketmez mi? Giysinin ağırlığını, teması hissetmez mi?

Yanlış yaptım değil mi? Konumuz kral değil de ona bakanlardı *
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 12-04-2007, 17:17
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 28 Nov 2006
Mesajlar: 305
commandante - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: kral çıplak...

keşke herkes çırılçıplak olabilmese bütün fikirlerini sansürsüz ortaya sürebilse

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....


http://commandantembaran.blogcu.com
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 18-10-2012, 21:11
Sami Dede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sami Dede Sami Dede isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 18 Oct 2012
Bulunduğu yer: Mersin
Mesajlar: 68
Standart

Ne kadar Haklısın Dostum, Keşke Kemal Sunal Aramızda olaydı da Hakkı yenen Terzilerin öncülüğünü yaparak zevahiri kurtarsaydı..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:42 .