Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı
Evet doğru. Bilinçlerimizdeki hafıza sıfırlanmış oluyor. Ama en azından yaşadığımız sürece bizi daha iyi bir dünya bırakmaya motive edebilir. Çünkü bizim bilincimizden sonra gelecek olan bizimkiyle benzer veya aynı bilinçler olacak ve şu an hissettiklerimize paralel hislere sahip olacak.
Bir bakıma ''gelecekteki kendime'' yardım etme hissi. 
|
Zaten reenkarnasyonda ki olay, gelecekte ki kendime odaklanma değil mi?
Kafa hep geleceğe odaklı kalınca, bugünü ıskaladıklarını da fark edemiyorlar, zira kafa geleceğe takılı kalıyor.
Öteki türlü "
daha iyi bir dünya" bırakma bilinci bile bu meyanda samimi değildir, yoksa dünya yanmış yıkılmış umurunda da olmaz.
Tabi bu reenkarnasyon olayını bu kadar güncel tutan şey, TEKAMÜL denen, hep o gelecekte ki MÜKEMMEL kişiliktir. Ona ulaşma sevdasıdır.
Oysa İnsan hayattayken, yaşarken tekamül edeceği kadar etmiştir, MALZEME BUDUR, bunun daha ötesini arzulamak, bunun için tutuşmak, içsel bir ihtirastır.
Her zaman dahasına ulaşmak gayesidir.
Kısacası HAYALDİR.
Mistik dünya da ihtiras kaldırmaz, ama kaldırdığını zannedenler bunu icat etmişlerdir.
Dünyanın hepi topu budur, insanları budur, gerçeği budur, bunu alıp başka bir şekillere sokup, geleceğe odaklanmak bugünü ISKALAMAKTIR.
Bugünü ıskalayan, geleceği de zaten ıskalamış demektir.
Aslında bu çok BASİT bir şeydir, ama bir o kadar da zordur.
Bugünü yaşayan, bunu gerçekten hisseden, başka bir günün hayalini bile kurmaz ama mistik öğretiler her ne hikmetse TEKAMÜL denen saçmalık yüzünden, bugünü yok ederler.
Oysa yok olan gelecektir, var olan bugündür, şimdidir.