Save The Day´isimli üyeden Alıntı
Bilinci beynimiz mi sağlıyor?
|
Benim aklıma başka bir organ gelmiyor. Senin bir fikrin varsa söyleyiver lütfen.
Save The Day´isimli üyeden Alıntı
Başka bedene beynimiz koyulsa yine biz mi oluruz acaba yoksa başka biri mi?
|
Organ nakli birçok organ için mümkündür. Elim, ayağım, kalbim, bağırsaklarım "ben" değil. Hepsini deiştirsem de yine "ben" olurum. Burada bir sorun yok.
Save The Day´isimli üyeden Alıntı
Ayrıca beyin aynı kalıp beden değişince beden yenilenmiş oluyor fakat beynimiz de yaşlanmıyor mu? Yeni bir beyine ihtiyaç duymaz mıyız?
|
Bahsettiğim bilinç transferi beyin organıda hücre yenilenmesini zaman içersisinde yavaşlatıp durdurduğu için işe yaramaz hale geliyor evet.
Save The Day´isimli üyeden Alıntı
Bizi biz yapan yani bilinci sağlayan beyin ise beyin üretip vücuda koyarsak da farklı biri olabilir.
|
Beyin üretmek mümkün olmayacak sanırım. Nakli gibi durumlarda ilk etapta olanaksız. Son yapılan ve akılalmaz olarak nitelenen nakilde bile kafa nakli yapıldı.
Save The Day´isimli üyeden Alıntı
Bir de ölünce dondurulan insanlar var. Gelecekte canlandırılmayı bekliyorlar. 150 bin dolar veriyorsunuz bütün beden donduruluyor. 80 bin dolar da verirseniz sadece kafa. Böyle bir şey olabilir mi peki? Öngörülen nedir mümkün görünüyor mu yoksa fantezi mi? Bir de biyerde okumuştum bir canlı cinsel ilişkiye girince gençleşiyormuş. Gençleşme bir şekilde insanlarda da sağlanamaz mı? Ya da yaşlılığı durdurma?
|
Dondurulmak ve sonradan çözülmek mümkün ve olası ama ömür uzatmaz. Pratikte yine aynı sene yaşarsın. Sadece zamanda ileri gitmiş olursun o kadar.
Şöyle anlatayım birde biyolojik olarak ilk yaşlarda hızlı şekilde hücre yenileriz. O kadar hızlı yenileriz ki hücre yıkımından çok hızlıdır. Bu sebeple büyürüz ve gelişiriz. Belirli bir yaşa ulaşınca hücre yenilenmesi ile yıkımı aşağı yukarı aynı seviyeye gelir. Yani büyüme ve gelişme durur. Sonrasında ise yenilenme yavaşlar yıkım hızlanır ve yaşlanırız. Son dönemde yıkım çok artar ve biyolojik olarak organlar iflas eder. Geçen günler 112 yaşında ölen akrabam yürürken düştüğü için öldü. Yere çarpma ile neredeyse tüm kemikleri kırılmış ve birçok organı parçalanmış. Bu yaşlılık ile ölümdür. Beyin durumu ise fena değildi eski anılarını bile anlatıyordu ancak konuşma güçlüğü çekiyordu. Bu durum beyin organının daha uzun ömürlü olduğunu ama yine de yıkıma uğrayacağını gösteriyor.
Şimdi bu hücre yenilenmesini devamlı olarak sağlarsan belki biyolojik olarak yaşlanmayı önlersin. Ancak her organ için farklı hücre yapıları ve yenilenme şekilleri var. Bu durum pek mümkün gibi durmamaktadır. Ancak inan bu bile ciddi olarak araştırılmakta.
Benim bahsettiğim bilinç konusunda ise beynin değil bilinç ve hafızanın aktarılması söz konusu. Bahsettiğim araştırma tüm beyin fonksiyonlarının detaylı şekilde incelenmesini ve bilgisayarda beynin simülasyonun yapılmasını amaçlamakta. Tahmini on sene içerisinde beynin tüm fonksiyonları ve haritası net olarak bilgisayara aktarılırsa üzerinde istenilen manipülasyonlar yapılabilecektir. Günümüzde yaygınlaşan ses ile konut yerine düşünce ile komutun amaçlandığı söylenmektedir. Ancak bir cihaza düşünce ile hükmetmek karşılığı olan bir durumda ortaya çıkartmaktadır. Konumuz bu değil ama ilginç bence. Araştırma sayesinde beyinin tüm işlevi öğrenilirse içerisinde hafıza ve bilinç silme ve mümkünse bunu transfer etme konuları geliştirilmek istenmektedir.
Başarılır mı başarılmaz mı bilemem. Ancak başarılırsa yaşlı bir adam istediği bir gence bilinç, hafıza ve ben olmaya yarayan ne varsa naklederek o bedende yaşayacak. Sonrasında bunu tekrarlayacak ve sonsuzluk onun için mümkün olacak. Ya da???????