17-12-2016, 10:22
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Kayseri'de Bombalı Saldırı
|
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü önünde bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamanın çarşı iznine çıkan askerleri hedef aldığı kaydedildi. Olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların olduğu belirtiliyor.
10.18 ERDOĞAN, AKAR'DAN BİLGİ ALDI Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişmeleri yakinen takip ettiğini, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk otobüsünü hedef alan patlama hakkında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan da bilgi aldığını belirtti.
09.57 YILDIRIM BAKANLARDAN BİLGİ ALDI Başbakan Binali Yıldırım. patlamayla ilgili bakanlardan bilgi aldı.
|
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...yseri-patlama/
Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath
Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett
Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel
Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot
İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan
Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe
ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
|

17-12-2016, 19:48
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hükümetin olaydaki sorumluluğunu, istifasını çoktan geçtik. Belli ki yine terörü, terör kurbanlarını kullanarak özgürlük-adalet-medya mengenesini daha da sıkacaklar, muhalifler üzerindeki baskıyı arttıracaklar, halkı terörle terbiye edecekler. Sivas'ta insan yaktıranlar Kayseri'de de provokasyon peşindeydi. Bu beklenmedik bir şey değil. Faşizm tam da budur. 'Su 100 derecede kaynar' gibi bir bilgi.
Doğu-Güneydoğu'daki katliamlar sırasında, Suruç'ta, Ankara'da ne demişti ex muhterem bir zat sırıtarak: "Oylarımız artıyor!"
--/--
Filler tepişti, olan yine çimene oldu. Yazık oldu gencecik çocuklara.
Çok çok üzgünüm.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

17-12-2016, 20:17
|
 |
Üye
|
|
|
|
A.K. Partisi, kendisine gösterilen milletin teveccühü nerede biteceğini öngöremiyor. MHP ile yapılan anayasa ittifakı dolayısıyla, milliyetçi kültürün çoğunlukta olduğuna ve anayasa üzerinden kendilerine desteğin %65'e dayandığından emin durumdalar şuanda. Dolayısıyla akp geri adım atmayacaktır. Türkiye turizm ve tarım ile kalkınma politikalarında zaten gerçekçi değildi, akp istihdam yaratmak için turizmi kullanmıştır. Otellere yerleşen turistlere yeğ tutmuştur hep istihdamda çalışan elemanları. Sanayi sitelerinde düşük ücretle çalışan Suriyeliler dolayısıyla piyasada Türk işçi tayfa şuanda hayli sıkıntılı. AKP oy yitimine uğrarsa bu işçilerden uğrar, yoksa terörden oğlu ölen ebeveynlerden dolayı akp oy yitirmez, o ebeveynlerden çoğunlukla oğlu öldüğü için sevinen ebeveynler. Oğulları parçalanarak öldü diye Tayyip'e teşekkür bile ediyorlar.
islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
|

17-12-2016, 23:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
Siyasi ve dini taassuplar
Tartışmanın AKP'nin çapsızlığına takılması anlamsız. Bu saldırıların bu seviyede olmasından birincil derecede sorumlular zaten. Halkın terörle terbiye edilmesi hususunda ise sevgili halkımızın "bilinci" açılana kadar korkarım parti (her iki anlamıyla da  )devam edecek.
Esas soru bana kalırsa başka. Bu saldırının malum terör örgütünce yapılmasının altında hiç bir zeka kırıntısı göremiyorum. Hani derler ya, iyi düşman zeki olanıdır diye. Birisinin bu palyaçolara sorması gerek TSK neden El Bab yolunda diye. Çünkü TSK, daveti en başta Kilis'e taahhütsüz yollanan havanlarla aldı da ondan.
Bendeniz, bir merkep olmamdan mütevellit olsa gerek, bu ve geçen haftaki saldırıyı "sizi (TSK'yı) bizim bulunduğumuz kuzey Suriye'ye bekliyoruz" şeklinde algılıyorum. Akıllı insanlar, filleri rahatsız edip yeni gasp ettikleri topraklara çağırmazlar. Kilis'in havanlanmasında bir bit yeniği var deniyordu. Acaba bay Amerika sadece hela deliğindeki işleri için tuttuğu bu palyaçoları artık gözden çıkarttığı için yerlerine TSK'yı mı istemektedir diye sormadan edemiyorum.
Bu terör örgütü, geçen kış, 5 ila 10 bin militanını Nusaybin, Hakkari, vs de hendeklerle hapsedip bir taktik olduğunu düşündüğü aptallıkla kaybeden örgüt.
Ya bu terör örgütü "çalışanları ve üst yönetim", Allah muhafaza bizim aptal siyasilerden daha zeki olsalardı ?
Ha bir de biz varız tabii. Amerikan güdümündeki soytarıları hala özgürlük savaşçısı gören dostlar. Amerika'nın kuzey Suriye'deki petrol nakil hattı için adam öldürenlerin savaşına bağımsızlık savaşı diyen hayli (nasıl desem) sersem dostlar.
Ne diyelim, siteye uygun şekilde dersek, bay Allah düşürmesin efendim
Dini ve siyasi körlükler beyinde aynı noktada buluşuyorlar olsa gerek.
Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. M. Kemal ATATÜRK
|

18-12-2016, 00:02
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Çok üzücü
|

18-12-2016, 00:04
|
 |
Üye
|
|
|
|
Asinus Orientalis´isimli üyeden Alıntı
Tartışmanın AKP'nin çapsızlığına takılması anlamsız. Bu saldırıların bu seviyede olmasından birincil derecede sorumlular zaten. Halkın terörle terbiye edilmesi hususunda ise sevgili halkımızın "bilinci" açılana kadar korkarım parti (her iki anlamıyla da  )devam edecek.
Esas soru bana kalırsa başka. Bu saldırının malum terör örgütünce yapılmasının altında hiç bir zeka kırıntısı göremiyorum. Hani derler ya, iyi düşman zeki olanıdır diye. Birisinin bu palyaçolara sorması gerek TSK neden El Bab yolunda diye. Çünkü TSK, daveti en başta Kilis'e taahhütsüz yollanan havanlarla aldı da ondan.
Bendeniz, bir merkep olmamdan mütevellit olsa gerek, bu ve geçen haftaki saldırıyı "sizi (TSK'yı) bizim bulunduğumuz kuzey Suriye'ye bekliyoruz" şeklinde algılıyorum. Akıllı insanlar, filleri rahatsız edip yeni gasp ettikleri topraklara çağırmazlar. Kilis'in havanlanmasında bir bit yeniği var deniyordu. Acaba bay Amerika sadece hela deliğindeki işleri için tuttuğu bu palyaçoları artık gözden çıkarttığı için yerlerine TSK'yı mı istemektedir diye sormadan edemiyorum.
Bu terör örgütü, geçen kış, 5 ila 10 bin militanını Nusaybin, Hakkari, vs de hendeklerle hapsedip bir taktik olduğunu düşündüğü aptallıkla kaybeden örgüt.
Ya bu terör örgütü "çalışanları ve üst yönetim", Allah muhafaza bizim aptal siyasilerden daha zeki olsalardı ?
Ha bir de biz varız tabii. Amerikan güdümündeki soytarıları hala özgürlük savaşçısı gören dostlar. Amerika'nın kuzey Suriye'deki petrol nakil hattı için adam öldürenlerin savaşına bağımsızlık savaşı diyen hayli (nasıl desem) sersem dostlar.
Ne diyelim, siteye uygun şekilde dersek, bay Allah düşürmesin efendim
Dini ve siyasi körlükler beyinde aynı noktada buluşuyorlar olsa gerek.
|
Kilisin vurulmasıyla alakası yok.YPG nin Fıratın doğusuna geçmesiyle alakası var.
Kilisi vuran PKK veya benzerleri değildi üstelik.Kilisi önce Nusra sonra İŞİD vurdu.
|

18-12-2016, 00:17
|
 |
Üye
|
|
|
|
marcos´isimli üyeden Alıntı
...Kilisi vuran PKK veya benzerleri değildi üstelik.Kilisi önce Nusra sonra İŞİD vurdu.
|
Bu merkebe kişisel bir aydınlanma süreci yaşattınız, eksik olmayınız. Sayenizde havanların İşid/Nusraca atıldığından haberdar oldum, çok yaşayınız
Mesajın ruhunu ıskalamışsınız. (İşid ve alakalı dinci tayfanın) Kilis'i "havanlaması" husunda bir bit yeniği var kısmına dönmenizi salık veririm.
Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. M. Kemal ATATÜRK
|

18-12-2016, 15:57
|
|
Üye
|
|
|
|
17 -25 aralık indaregandi haftasında , cebe indirilen dünyalıklıklardan bahsedilmesi gerekirken bu patlamalar da neyin nesi?
Bi parti vardı ULUYARAK siyaset yapan hatırladınızmı? hatta zürriyetsiz birde başkani vardı. Demişdiki" al üçlüyü ver beşliyi".
Dönem deişdi tabi ULUYARAK siyaset olmuyor.
Nostaji yapalım. Patlamalar kime yarıyor görelim.....
Kayseride zalimce katledilen çocuklar HALKIN çocukları.....ZÜRRİYETSİZLERİN çocuklari orda deilki anlasınlar.
Zürriyetsizin çocuğu olsaydı ki yok . Zürriyetli olsaydı ,onunda ocağına ateş düşücekti. Zürriyetsiz ,zürriyetsiz olduğu için iti ve köpeği sokaga salarak , bölücü ,ayrıştırıcı, terörist halini dün belli etti.
Zürriyetsiz, dönek, ibrikci. Al koltuğu ver CUMHURİYETİMİZİ.
AHZAB DAN ÖNCE Zeynep mhmd'in GELİNİYDİ AHZAB DAN SONRA Zeynep mhmd'in KARISIYDI .
|

18-12-2016, 16:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bahçeli'den skandal bir tweetter!
İlahimasal´isimli üyeden Alıntı
17 -25 aralık indaregandi haftasında , cebe indirilen dünyalıklıklardan bahsedilmesi gerekirken bu patlamalar da neyin nesi?
Bi parti vardı ULUYARAK siyaset yapan hatırladınızmı? hatta zürriyetsiz birde başkani vardı. Demişdiki" al üçlüyü ver beşliyi".
Dönem deişdi tabi ULUYARAK siyaset olmuyor.
Nostaji yapalım. Patlamalar kime yarıyor görelim.....
Kayseride zalimce katledilen çocuklar HALKIN çocukları.....ZÜRRİYETSİZLERİN çocuklari orda deilki anlasınlar.
Zürriyetsizin çocuğu olsaydı ki yok . Zürriyetli olsaydı ,onunda ocağına ateş düşücekti. Zürriyetsiz ,zürriyetsiz olduğu için iti ve köpeği sokaga salarak , bölücü ,ayrıştırıcı, terörist halini dün belli etti.
Zürriyetsiz, dönek, ibrikci. Al koltuğu ver CUMHURİYETİMİZİ.

|
Çok güzel bir tespit. Sanırım Bahçeli'den söz ediyorsunuz.
Bahçeli, 11 Aralık'taki Vodafone ARENA'daki bomba patlamaları için tweetterdaki hesabından şu kritik açıklamayı yapmıştı:
Bu durumda dünkü 17 Aralık'taki Kayseri'deki bomba patlamasını da 17-25 Aralık 2013'e bağlayanlara kızmamak gerekir.
İyi de Bahçeli, şunu nasıl unuttu:
Yani Bahçeli'nin bu skandal tweetterı aynen şuna benzemiş:
Eh, her ikisi de ülkemizde iç savaş istiyorsa ne diyelim. Bol Şeytanlar!
|

18-12-2016, 17:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
MHP, 17 Aralık'ı neden unuttu?
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 17-25 Aralık'ta yaşananların rüşvet ve yolsuzluk olduğunu savunarak, "O günden bugüne devlete ve millete rahat yok" demişti:
Şunu da koyalım ki MHP, 2 yıl önceki azabını unutmasın:
|