Reina'daki katliamda 35 kişi hayatını kaybetmesi sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada büyük ses getirdi.
Dünya kamuoyundan tepkiler ve kınama mesajları gecikmezsen ABD'den dikkat çeken başsağlığı mesajları ve haberleri gelmeye başladı.
Örneğin, ben
YAHOO'ya hemen her gün girerim ve ne var ne yok diye bakarım.
Bundan önceki terör saldırılarına (ki kayıp şimdikinden fazla olmasına rağmen) ilişkin hiç haber görmezdim.
Ama şimdiki terör saldırısı YAHOO'nun hemen dikkatini çekmiş ve aşağıdaki haberi (hem de anında) siteye koymuştur. Neden acaba? diye de sormadan edemiyorum.

39 killed in 'terror attack' at Istanbul club
Bizimkiler 35 olarak açıkladılar ve bu sayı halen değişmiş değil. Peki YAHOO, bunun 39 olduğunu nereden biliyor? Bu kaçıncı hata be? Bundan önceki Vodafone ARENA'daki saldırıda da bizimkiler daha ölü sayısını açıklayamazken RT, en az 13 ölü olduğunu söylüyordu (Bkz.
#1639).
Ne oluyor, ortada Devlet mi yok? Çünkü bu olanlar başka türlü açıklanamaz. Bizimkiler uyurken yabancılar mı bu olaylarla ilgileniyor?...
Diğer taraftan, ABD'den bir başsağlığı mesajı ise dünyanın en büyük şirketlerinden Apple'ın CEO'su Tim Cook'tan geldi. Tim Cook, Twitter hesabından saldırıdan ardından yaptığı açıklamada Türkiye'ye üzüntülerini iletti. Cook, "Sevgili Türkiye, acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyoruz. #Istanbul kalbimiz sizinle" ifadelerini paylaştı.
İşte o paylaşım...