Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-02-2017, 12:16
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Evrime inanmıyorum

Başlığı görüp de "Bu gerzek ne diyo la ?" diye celâllenenler olmuştur muhakkak. Başlığa konu olan iki kelime bana âit değil. Türkiyede evrim teorisi karşıtlarının başında geldiği ve evrim teorisinin 'yanlışlığı' üzerine "Bi kamyon" kitap yazdığı ileri sürülen, hakkında 'mason' olduğuna dâir bolca söylenti bulunan, memleketin "mümtaz" şahsiyetlerinden Adnan Oktar'ın televizyonundaki bir programda, belki otuz farklı insana evrimle ilgili sorulan soruya, mikrofon uzatılan kişilerin verdiği cevap !

"Evrime inanmıyorum"

Evrim teorisi hakkında ciddi itirazları ve bilimsel çalışmaları olduğu iddia edilen sn. Oktar'ın kanalında, bu kadar abuk-subuk konuşmaların, röportajların yapılabileceğini rüyamda görsem hayra yormazdım. Adı üzerinde "Evrim teorisi" Yâni; temeli, bir takım araştırma ve bilimsel çalışmalara dayanıyor. Bu teoriye karşı olanlar, yine bilimsel olmak kaydıyla kendi argümanlarını, gerekçelerini ortaya koyduktan sonra, "Evrim teorisini kabul etmiyorum" diyebilir. Ama; kesinlikle, "inanmıyorum" diyemez. Bir teorinin mantıksal ve bilimsel temelleri varsa, artık o "inanmak" konumundan çıkar ve kabul etme-etmeme noktasına gelir.

Benim bu konudaki şahsi kanâ'atim ise şudur:

Evrim teorisi dünyadaki canlı hayat üzerine kurulu. Kâinatın evriminden söz edilmiyor. Sâdece dünaydaki biyolojik evrimden hareketle, tüm kâinat hakkında hüküm vermek, buradan Tanrı'nın varlığı ile ilgili inancı temelinden sarsacak hükümler çıkarmak, benim açımdan mümkün görünmüyor.

Tanrı'nın varlığı bilmin değil, inancın konusudur. Bilim Tanrının varlığı noktasındaki inancı temelinden sarsacak buluşlara imza atarsa, işte o zaman fikrim değişebilir. Böyle bir durumu görmeye de ömrümün yeteceğini sanmıyorum. Belki de teori şu an bu noktaya gelmiş de olabilir ve ben incelemediğim için farkında olmayabilirim.

Ne var ki; evrimi bahâne ederek "ateist" olduğunu ileri süren, buna rağmen inanmadığı Tanrı'yı muhatap alıp, sabahtan-akşama kırk kez sinkaf eden, Tanrı fikrine olan muhalefeti, evrimden ziyâde içinde yaşadığı yobaz çevrenin baskı ve hakaretleri ile şekillenen "ateist"(!) olmak bana uymaz.

Bu tiplere ateist değil, "Küs mü'min" deniyor.
Alt 12-02-2017, 12:36
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında bilim, bizim gibiler için de inanç işi.
İşin mutfağında değiliz çünkü.Bilim dünyasına güveniyoruz ve evrim var diyoruz.Yani işin mutfağında olanlar derinlemesine bilir, biz ise inanırız.Bu kadar insan aynı anda yanılıyor olamaz, diyoruz,.
ArgümalarınI ortaya koyuyorlar, çürütülemediği müddetçe kabul ediyoruz.Yoksa hiçbirimizin ömrü yemez tüm bilimlere vakıf olmaya.

Dinlerden farkımız şu. Onların inancı yanlışlanamaz, 1000 yıl önce neyse şimdi de o. Ama bilim yanlışlanabilir ve güzel tarafı da bu.
Yoksa halk tabanında her ikisi de inanca dayalı.Ama bilimi doğrudan hayata katıp test edebiliyoruz. Antibiyotikler sayesinde evrimin mantığını halk tabanında da anlayabiliyoruz vs..
Alt 12-02-2017, 12:52
Üyeliğini Sonlandırmış

NickMickyok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında bilim, bizim gibiler için de inanç işi.
İşin mutfağında değiliz çünkü.Bilim dünyasına güveniyoruz ve evrim var diyoruz.Yani işin mutfağında olanlar derinlemesine bilir, biz ise inanırız.Bu kadar insan aynı anda yanılıyor olamaz, diyoruz,.
ArgümalarınI ortaya koyuyorlar, çürütülemediği müddetçe kabul ediyoruz.Yoksa hiçbirimizin ömrü yemez tüm bilimlere vakıf olmaya.

Dinlerden farkımız şu. Onların inancı yanlışlanamaz, 1000 yıl önce neyse şimdi de o. Ama bilim yanlışlanabilir ve güzel tarafı da bu.
Yoksa halk tabanında her ikisi de inanca dayalı.Ama bilimi doğrudan hayat katabiliyoruz. Antibiyotikler sayesinde evrimi mantığını halk tabanında da anlayabiliyoruz vs..
Bu samimi mesajınızdan ötürü sizi kutlamak isterim. Benim; "Dünyada inanmayan insan yoktur" şeklinde bir iddiam vardı. Bu iddianın açılımı da şu idi: "İnsanların bir kısmı Tanrı'nın varlığına, geri kalanlar da böyle bir Tanrı'nın olmadığına inanır." Buna en çok itiraz edenler, kendilerini "ateist" olarak nitelendirenler olmuştu.

Gerekçeleri ise:

"Olmayan şeyin ıspatı olmaz. Bilimsel olarak Tanrı varlığını ıspat edemzsin" şeklindeydi.

Evet doğru.
Ama; olmadığının ıspatı da mümkün değil.
Kaldı ki Tanrı'nın varlığı bilmin konusu değil.
Tanrı, daha ziyâde inançla ilgili bir kavram.
İnanç ise kişinin bir takım bilgi, tesbit, ön kabûl ve kanâ'atlerine dayanıyor.

"Tanrı yoktur" diyerek, bilimsel temelli bir çok argüman ortaya koymak mümkündür. Ama; tüm bunlar, Tanrı'nın olmadığını ıspatlamaz. Zâten bilim, Tanrı'nın var olmadığına dâir kesin kanıtlar ortaya koymuş olsa idi, bu gün inançlı tek bilim adamı kalmazdı.
Alt 12-02-2017, 12:53
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ateist olmak için evrime ihtiyacınız yok..Evrimi,kendi inançsızlığımız için bir araç olarak kullanmıyoruz..Materyalistlerin evrimi kendi görüşleri için kullandıkları gibi saçma bir fikir var..Böyle bir şey yok..
Evrim salt tanrı fikrini çürütmek için kullanılacak bir bilimsel teori değildir..Bunu yapıyoruz ama bunu yapmadan da tanrı fikrini çürütebiliriz..
Evrimin asıl işlevi,aklı başında kişilerin kendilerine sordukları ''ben kimim?'' sorusunun cevabını vermesidir..Eğer kim olduğunuzu,ne olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız,evrimi öğrendikten sonra anlamaya çalışmanız da lazım..Salt öğrenmekle olmaz bu..Eğer evrimi anlarsanız da,kim olduğunuzu öğrenmiş olursunuz..Kim olduğunuzu öğrendiğiniz zaman,tüm mitolojiden otomatikman uzaklaşırsınız zaten..

Sn.vefik Sami'nin şu cümlesi de önemlidir;
Bir teorinin mantıksal ve bilimsel temelleri varsa, artık o "inanmak" konumundan çıkar ve kabul etme-etmeme noktasına gelir.
Evrimi ya kabul edersiniz,ya da etmezsiniz..Bu tıpkı yerçekimini kabul edip etmemek gibidir..Bugün yerçekimini kabul etmiyorum diyene ne denirse,evrimi kabul etmiyorum diyene de o denir..
Alt 12-02-2017, 12:57
Üyeliğini Sonlandırmış

Sn.vefik sami;evrim Tanrı'nın var olmadığına dâir kesin kanıtlar ortaya koymuştur..Evrimi anlarsanız,ne demek istediğimi de anlarsınız..

Ayrıca tanrının olmadığına inanmak diye bir şey yoktur..Ateistin lugatında inanmak yoktur..Bu dini kavramları,ateizmin üstüne yıkamazsınız..
Alt 12-02-2017, 13:31
Üyeliğini Sonlandırmış

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.vefik sami;evrim Tanrı'nın var olmadığına dâir kesin kanıtlar ortaya koymuştur..Evrimi anlarsanız,ne demek istediğimi de anlarsınız..

Ayrıca tanrının olmadığına inanmak diye bir şey yoktur..Ateistin lugatında inanmak yoktur..Bu dini kavramları,ateizmin üstüne yıkamazsınız..
Öğrenciliğim esnâsında Fen bilimlerine karşı son derece ilgisiz ve yetersiz idim. Özellikle matematik ve kimya hiç sev(e)mediğim derslerdi. Bir ara Biyolojiye merak saldım. Konular ilerleyip de latince kelime ve kavramlar çoğaldıkça bu dersten de soğudum. Bu nedenle, evrimle ilgili kuramları okuyup anlayabileceğimi sanmıyorum. Anlayanları tebrik etmekten öte, söyleyecek bir şeyim olamaz. Zâten evrim teorisi temelinde yapılan hiç bir münâkaşaya müdâhil olmadım. Bilmediğim için, olmam da abesle iştigâl olur. Burada yazdıklarım; bir tartışma başlatmaktan çok kişisel kanâ'atlerimi açıklamak amaçlıdır.
Alt 12-02-2017, 13:48
Üyeliğini Sonlandırmış

Evrimin kabaca bize dediği şudur;hayat devam ediyor..Biten bir şey yok..Değişmeyen tek şey değişim..
Tanrının kabaca bize dediği şudur;ben yarattım..OL dedim,oldu..Birkaç gün uğraştım ve bitti..
Mevzu bu..
Bir tarafta devam eden bir süreç,diğer tarafta biten bir süreç..Biten sürece inanırsınız,devam eden süreci bilirsiniz/anlarsınız..

Evrim o kadar zor bir konu da değil..Fizik gibi anlaşılması zor değil..
Evrimi anlamak için kendinizi ve çevrenizi de gözlemlemeniz lazım..

Hiç hayatında evrimi bile duymamış birisiyle bir belgesel izlerken,bu kişinin veya kişilerin belgeseldeki şempanzeleri gördüğünde ''ne kadar da bize benziyor..'' dediğini duymadınız mı veya böyle bir şey demediniz mi?
Alt 12-02-2017, 14:32
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

O dinden bu dine dansöz misali geçen bireylerin evrim üzerinden , ateistler çevresel faktörlerden etkilenip evrimi bahane edip benim yüce tanrıma sinkaflı sözlerle isyan etmeleri demek. gülünç ve komik oluyor.

Evrim bilimsel bir konudur.İnanmışların evrim konusuna sinkaflı cümleler kurması birşey ifade etmez. Boş lakırtı olur.

AHZAB DAN ÖNCE Zeynep mhmd'in GELİNİYDİ AHZAB DAN SONRA Zeynep mhmd'in KARISIYDI .
Alt 12-02-2017, 14:50
Üyeliğini Sonlandırmış

İlahimasal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O dinden bu dine dansöz misali geçen bireylerin evrim üzerinden , ateistler çevresel faktörlerden etkilenip evrimi bahane edip benim yüce tanrıma sinkaflı sözlerle isyan etmeleri demek. gülünç ve komik oluyor.

Evrim bilimsel bir konudur.İnanmışların evrim konusuna sinkaflı cümleler kurması birşey ifade etmez. Boş lakırtı olur.
İnsanların fikirleri değişebilir.
İnançları da.
Bunu "Dansözlük" olarak nitelemek, çamur atmak, mevzuyu kişiselleştirmek için "Fincancı katırları"nı ürkütmüş olmak gerek herhalde.

Yoksa "Küs Mü'min"ler mi demeliydim ?
Alt 12-02-2017, 15:13
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Küsmek ile terk etmenin ayrımını yapamamak , inançlı bir düşüncenin ürünüdür

Aynı köyde iki cami olur hemde hiç gerek yok iken.
Sebebi ihtiyaçtan deil küskünlükten kaynaklanır. Aynı şeylere inandıkları halde birbirlerine küsen MÜMİNLER ibadet yerlerini değiştirirler. O inancı terk etmezler.

İşde din deiştirenler sadece ibadet yerlerini değiştirirler fakat değişkenin inancın binası olduğunu idrak edemezler. Değişmeyen tanrı inançlarıdır . Sadece ibadet ettikleri müminlere küstükleri için diğer müminlerin yanına giderler. Orda da rahat durmazlar. Pastörlerine, hocalarına küsüp mezhep adı altında ayrılırlar.

Ateistler sonradan ateizm tercih edenler öylemidirler? Değildirler.
Tümünü terk etmişlerdir.

Terk etmelerine etken olanlar ise bilimin gerçekliğidir. Evrim bunların başında gelir.

Bir insanın ateizm kavraması da evrim gibi süreç ister. Öyle hemen olmaz. Oluncada inancı TERK etmesi tescillenir.

Küsmek ve terk etmeyi anlamanı umuyorum.
Darısı başına.

AHZAB DAN ÖNCE Zeynep mhmd'in GELİNİYDİ AHZAB DAN SONRA Zeynep mhmd'in KARISIYDI .

Önerilen Siteler