Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-02-2005, 00:25
Üye Değil

Standart SİTENİN GELİŞMESİ

Turan Dursun Sitesinde görmek istediğiniz yeni özellikler veya daha geliştirilmesini istediğiniz özellikler var mı? Yoksa, site şu anki hali ile yeterli mi? Görüşleriniz nelerdir?

Siteye katkı yapmak ister misiniz ve nasıl bir katkı yapabilirsiniz?
Alt 18-02-2005, 01:38
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

turandursun.com dan mı bahsediyorsun yoksa forumdan mı?
.........
Her ikisinden de bahsediyorum Russel.
Cem
Alt 18-02-2005, 02:08
baybars
Üye Değil

daha fazla e-book olabilirdi...

daha fazla link olabilirdi...(ilgili sitelere)

konuları genişletilebilirdi (bundan emin değilim, belki olumsuz olur)...

Belki bir grup bile oluşturulabilirdi...

Yardım edebileceğimiz konuları yazsan, ona göre birşeyler yapmaya çalışırız herhalde...
Alt 18-02-2005, 02:59
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turan Dursun sitesinin varlık nedeni doğrultusunda gelişmeye ve ilerlemeye gereksinim olduğu kesin.. Forum bunu gerçekleştiremeyecek kadar gerilimli bir ortam yaratıyor. Sitenin diğer taraflarının geliştirmek gerekiyor. Baybars güzel noktalara değinmiş.. Linklere önem verilebilir. Yabancı linkler de oluşturulabilir. Diğer ateist sitelerle bağlantılar kurulabilir. Yabancı dil bilen ateistlerin bu konunda önemli yardımları olabilir. Hristiyanlık ve Yahudilik konusunda bilgilerimiz yetersiz. Bu alanda çalışmalar yapılır. İlerde bir mecmua çıkartmak düşünülebilir. Zengin ateistlerin mali desteğinden yararlanmak için çalışmalar yapılabilir. Aziz Nesin vakfı ile yakın ilişkiler kurulabilir. Vakfa yardım etmeye aracılık edilebilir. Çeşitli konularda edebi müsabakaları düzenlenebilir. Ateizm temasını işleyen şiir ve nesir şeklinde yazılara ödüller verilebilir. Gazete ilanları ile sitenin reklamı yapılabilir.
Yapacak çok şey olduğu bir gerçek.. Tabii bütün bunlar mali olanaklara bağlı olacaktır. Önce bu konuyu halletmemiz gerekiyor. Nasıl para toplarız? O parayı nasıl harcarız? Bence önce bu konuya önem verelim. Bir vakıf kuralım ve banka hesabı açalım.. Gazete ilanları ile halka seslenelim.. Siteyi izleyenlere kaliteli yazılarla hitabedelim. Türkiye''de ünü olan ateist yazarları davet edelim..
Neyse.. Bir yerden başlamamız gerekiyor.. Önce biraz para sahibi olalım..

Selamlar

HACI
Alt 18-02-2005, 04:12
Üye Değil

Açıkçası bu forum ve site 1 milimetre bile gelişemez.neden mi?

1 ) İslama saldırırken kullandıgınız argumanlar daha oncedn defalarca cavabı verilmiş çürütülmüş argümanlar.Kitapçılarda bir çok yazarın burada ortaya atılan soruları cevaplamış oldugu yuzlerce kitap var.Yani zaten yazılmış konuları foruma taze cevaplanmamış çütrütülmemiş bi şlleymiş gibi getirmenin bi mansı yok ve bu foruma bişe kazandırmas.

2 ) Forumda aktif olan ate,istler gerçektende çok kalın kafalı.İnlkarlarında ısrar uğruna aptalca işler yapıyolar.Örnegin konu tartşılmaya deam edilirken birden muhabın son mesajına cevap olara rezil oluyosun falan yazıyolar.Bu resmen verecek cevap ya da düşünecek kapasite olmamasının gostergesi.Böyle ateist katılımcıların oldugu bir site gelişemez.

3 ) Ateistlerin yazılarının çoğu copy paste ve bu copy past lerin altında hiç bir yorumları düşünce parçaları yok.Bu aklımıza yoksa ateistler bir kutsal kitap mı seçyti konusunu geitiryor!

4 ) Ateist katılımcılar yaratılışı ewrşime dayandırıp burada ewrimin bir yasa oldugunu iddia ediyolar.Hadi yaratılışı ewrime dayandırmak bir inanç (ön kabul diyeyin ateistler kızmasın inanç iman filan kendileri ile anılınca) meselesi.Ama ewrim yasa demek ateistlerin bilime ve bilimsel düşünceye yaptıgı en buyuk saygısızlık.Hem bilimi Allahın olmadıgının kanıtı olarak bir eline al hemde bilimin gözünde yasa olmaktan cok uzak olan ewrimi bir yasa kabul eip diger eline al.Bu şekilde bu forum gelişemez.

5 ) Müsülüman katılımcılar bu siteyi ateistlerin kendi aralırında takılmak için açmadıgının zaten farkında ateistlerde açıkça bu site islama saldırmak için açıldı diyo zaten.Durumun farkında olan mmüslüman katılımcılar için sitenin gelişimi filan onemli degil zaten.Müsülüman katılımcılar ilk onnce islmama yapılan saldırıları uygun bir şekilde cevplamak sonra gözünü karartmış bu ateistlerden belki bir gun imanlı insanlar çıkkar umudu il buradalar.Ve de hayatlarında hobileri buradan ateistlerin bu tutarsızlıklarına cewap yetiştirmek degil.Müslüman katılımcılar kendilirinin
yeterinc konuda yeterli uyarı yaptıktan sonra zaten çekilirler buradan.Ama üzücü bir gerçek var ateistler için türlkiyede 70 milyon dunyada 1.5 milyar müslüman var ve her zaman bu ve bunun gibi forumlarda ateistlerin inanamamak için yırtındıkları islamı savunacak ve inanmamak için turlu taklalar atılan islamı anlatacak daha cok müslüman var.En önemlisi Allah ın islamı kıyamete kadar koruyacagını belirtmesi var.
Alt 18-02-2005, 10:57
quixsoul quixsoul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tasarım oldukça kötü daha göze hitap eden tasarım olabilir ve içerik yönünden daha genişletilebilir ( forumda gayet güzel yazılar var bunlar konulabilir mesela )

Bu sitenin islama saldırı olarak açıldığını zannetmiyorum.Bence en önemli hedefi islam hakkında kafasında soru işareti olan insanları bilinçlendirmektir.Yani islamiyete inanan ve tam ortada olan yüzlerce hatta binlerce insan var.

Ateist bir site olarak gösterilsede bu site -ana sayfadaki linklere bakılırsa- ateist sitesinden daha çok salt islamı eleştiren bir site olarak görülüyor.

Islamı yıkmaktan çok daha özgür ve insanların kendini değil toplumu bütünüyle düşündüğü bir ülke için çalışmalıyız.İslam zaten süresi geldiğinde bilimin çok altlarında kaldığında kendini yenileyecek yada tamamen değişikliğe uğrayacaktır.

Mantığın en büyük düşmanı anlam veremediklerimizin tanrısıdır.
Alt 18-02-2005, 11:34
Üye Değil

Linkler sayfasına eklemek istediğiniz linkleri buraya yazabilirsiniz. Uygun nitelikte bulursam memnuniyetle linler sayfasına ekleyeceğim.
Ayrıca download sayfasına koyabileceğimiz nitelikte dosyalar biliyorsanız bunları da önerin.
Aziz Nesin Vakfı ile bağlantı kurmak iyi bir fikir. Varsa web adresi veya emaili araştırılmalı.
Russel''in site güvenliği konusunda faydalı pek çok önerisi oldu. Ona gene teşekkürler. Ayrıca bu konuda gelişmeleri takip edebilen kişiler var ise Russel ile birlikte bir ekip olmasında fayda var.
Şu anki ihtiyaçlarımızdan biri php dilinden anlayan birisidir. Chat odasının geliştirilmesi için hazır bir scripti foruma entegre edemedim. Bu konuda yardım lazım.
quicksoul, site tasarımı ile ilgili daha detaylı görüşlerini almak isterim, ister burda ister özel mesajda. Genellikle site tasarımını ziyaretçiler beğeniyor ve üstelik ben bunu sormadığım halde. Ki aralarında müslümanlar da var.
haci''nin önerileri benim de ideallerim ama en zorları da bunlar. Yine de konuşmalı ve çabalamalı bu konuda.
Alt 18-02-2005, 15:06
ReS ReS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sahsen ben bir arheist olsan ve boyle bir sitenin yapimcisi,

dinler hakkinda resim panosu koyardim.dinlere ve din mensuplarina ait resimler..

[b:5cf617df5c]“Topra?a her türlü kötü ?ey at?l?r. Fakat topraktan hep güzel ?eyler biter...."

[color=indigo:5cf617df5c] Ak?emseddin

[
Alt 18-02-2005, 16:32
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cem kardeşim.. Bu iş maddi kaynak meselesi. Başka sorun yok. Bir vakıf kurup örgütleneceğiz. Başka çaremiz yok. O zaman sesimizi halkımıza daha iyi duyurabiliriz. Türkiye''de çok sayıda ateist var. Onları haberdar etmemiz, bir ideal etrafında toplanmalarını sağlamamız ve bilinçlendirmemiz gerek. Ben vakfın çekirdeğini oluşturacak olan fonu sağlarım. Turan Dursun vakfı var mı?
Ben daha sonra Türkiye''deki ünlü ateistleri forumda yazmaya davet ederim. Türkiye çapında ünlü bir ikisi arkadaşım ya da büyüğüm vardır.
Site aydın ateistlere olduğu kadar her türlü Türk aydınına hitabedecek şekillde düzenlenmelidir.

Selamlar

HACI
Alt 18-02-2005, 16:52
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

turan dursun ödülleri diye bişey görmüştüm ama bu bir vakfa bağlımı bilmiyorum.

Önerilen Siteler