09-03-2017, 16:11
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Tanah'taki Çocuk Düşmanı Peygamber - Elişa
2. Krallar 2:23-24 :
23 Elişa oradan ayrılıp Beytel`e giderken kentin küçük çocukları yola döküldüler. "Defol, defol, kel kafalı!" diyerek onunla alay ettiler.
24 Elişa arkasına dönüp çocuklara baktı ve RAB`bin adıyla onları lanetledi. Bunun üzerine ormandan çıkan iki dişi ayı çocuklardan kırk ikisini parçaladı.
Kendisini alaya alan çocukları sırf kel kafalı dedi diye lanetleyen ve hayvanlara parçalattıran bir peygamber ,sözde hocası İlyas. Bu konuyu Hristiyanforum'da sormuştum ve kıvırmaktan beter oldular. Bu adamlar Tevrat'taki veya Tanah'taki canilikleri savunmak için ne kadar takla atsalar da boş.O zaman o savunmalarla Kuran da aklanır.Rezalet.
|

09-03-2017, 16:12
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Elişa dostlar yanlışlıkla Elyesa yazdım konu açarken hiç dikkat etmiyorum şu başlıklara. Ayrıca Tevrat değil de Tanah dersek biliimsel açıdan daha doğru olur çünkü Tevrat ilk 5 kitaba verilen bir isim.
|

09-03-2017, 18:09
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
isim düzeltildi...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

09-03-2017, 21:44
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Sağolun bu başlık işleri beni delirtecek hep yanlış yazıyorum
|

09-03-2017, 22:20
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sn world;
Hangi ırk veya kültürden olduğunuz, ateist olup-olmadığınızla ilgili değilim. Musevilik ve Hristiyanlık konusundaki birikiminizden istifâde etmek isterim. Ben de yıllarca İslâm'ı araştırdım. Kendi çapımda bilgi sahibiyim. İnançları; kalabalıklara veya peygamberlerinin mucizelerine göre değerlendirmiyorum. İnancın temelinde bir ilkesellik var mı, buna bakmaktayım. Dört Gospelde belli ölçülerde bunu gördüm. Ne var ki cevaplanamaz çelişkileri de gördüm. "Evetiniz evet olsun" buyuran MESİH'e dalaveracı kahya'nın nasıl övdürüldüğünü gördüm. Bu "övgü"nün hemen sonrasında MESİH'in;
"Dünyanın aldatıcı serveti konusunda güvenilir değilseniz, gerçek serveti size kim emanet eder? " (Luka: 16/11)
buyurduğunu okuyunca kendime sordum.
Hangisi MESİH ?
Luka: 16/11 deki cümleyi kuran mı ?
Yoksa şarlatan kahyâyı öven mi
Her ne ise.
Sizin açtığınız başlığa aynı mantık temelinde benzerlikler gösteren bir İncil pasajını aktarıyorum;
Kenanlı Kadının İmanı
21 - İsa oradan ayrılıp Sur ve Sayda bölgesine geçti.
22 - O yöreden Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip, ‹‹Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutuldu, çok kötü durumda›› diye feryat etti.
23 - İsa kadına hiçbir karşılık vermedi. Öğrencileri yaklaşıp, ‹‹Sal şunu, gitsin!›› diye rica ettiler. ‹‹Arkamızdan bağırıp duruyor.››
24 - İsa, ‹‹Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim›› diye yanıtladı.
25 - Kadın ise yaklaşıp, ‹‹Ya Rab, bana yardım et!›› diyerek O'nun önünde yere kapandı.
26 - İsa ona, ‹‹Çocukların ekmeğini alıp köpeklere atmak doğru değildir›› dedi.
27 - Kadın, ‹‹Haklısın, ya Rab›› dedi. ‹‹Ama köpekler de efendilerinin sofrasından düşen kırıntıları yer.››
28 - O zaman İsa ona şu karşılığı verdi: ‹‹Ey kadın, imanın büyük! Dilediğin gibi olsun.›› Ve kadının kızı o saatte iyileşti.
Evladına şifa arayan bir annenin feryadına MESİH'in ilgisiz kalması, hattâ kadıncağızı aşağılaması beni hep düşündürmüştür. Günahkârlarla, hayat kadınlarıyla gezen, elit tabakaya yüz vermeyen MESİH bu mu diye sorarım hep kendime. Tuhaf olan da o ki koca İncilde MESİH topu topu iki kişinin imanını övmüş. Birisi bu kadın; diğeri Romalı bir yüzbaşı. İkisi de "İsrail'in kaybolan koyunlarından" değil. Hristiyan forumda yazmaya çabaladığım devrede kendi yorumlarımı yapar, hemen altına da "Bu kendi fikrimdir. Kilise onaylı öğretiş değildir." diye not düşerdim. Buna rağmen, "Sen burada öğretiş veremezsin, biz veririz" diyen "sadmin" tarafından ban edildim.
Ne kadar ilginç değil mi ?
Hayatında kilise görmemiş, tek kaynağı İncil olan bu fakirin bir kaç senede ancak öğrenebildiği kırık-dökük bilgileri kendisiyle "rekabet" edecek düzeyde görmüş olmalı.
Başka bir açıklama bulamıyorum çünki.
|

09-03-2017, 23:12
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Vefik sami;İsa'nın kadın için köpek tanımlaması yapması ile Muhammed'in kadınlarla köpekleri bir tutması hadislerinin olması ilginç değil mi?
Ayrıca İsa'nın kadını dışlaması ile kurandaki yüzünü ekşitti söylemi benzemiyor mu?
|

09-03-2017, 23:33
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı
Vefik sami;İsa'nın kadın için köpek tanımlaması yapması ile Muhammed'in kadınlarla köpekleri bir tutması hadislerinin olması ilginç değil mi?
Ayrıca İsa'nın kadını dışlaması ile kurandaki yüzünü ekşitti söylemi benzemiyor mu?
|
Kadına "köpek" demiyor.
Kızını kasdediyor.
Kadın, kızı için şifâ arıyor.
Muhtemelen, kız pagan olmalı.
Zâten İncilde bu hikâye "Kenanlı kadının imanı" başlığı ile veriliyor.
Yine de "köpek" nitelemesi keskin, ağır...
Ne kadar kıvırıp, yumuşatmaya çabalasam da mızrak çuvala sığmıyor.
*
"Yüzünü ekşitti" ibâresi Abese sûresinde geçer.
Şimdiki mealciler yüzünü ekşitenin İslâm Peygamberi olmayıp, Velid bin Mugire olduğu iddiasındalar.
Gerekçeleri de daha önce "inen" âyetlerle Muhammed'in ahlâkının övülmüş olması.
"Allah, Hz. Peygamberin ahlâkını övdüğüne göre; O, böyle bir şey yapmış olamaz" diyorlar.
|

09-03-2017, 23:51
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Hem Muhammed herkes gibi bir insan derler,hem de yüzünü ekşitemez derler..
Velid bin muğire'nin kuranda ne işi olabilir?
Neyse..
Muhammed'in İsa olduğunu söylerim..Metinler analiz edildiğinde karşımıza bu gerçek çıkıyor..
Konudaki eski ahit ifadeleri bile bana Muhammed'in Taif macerasını hatırlattı..Yani metinler değiştiriliyor,isimler,mekanlar değiştiriliyor ve alın size yeni bir mitoloji..Yersen tabi..!
|

10-03-2017, 01:18
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı
Sn world;
Hangi ırk veya kültürden olduğunuz, ateist olup-olmadığınızla ilgili değilim. Musevilik ve Hristiyanlık konusundaki birikiminizden istifâde etmek isterim. Ben de yıllarca İslâm'ı araştırdım. Kendi çapımda bilgi sahibiyim. İnançları; kalabalıklara veya peygamberlerinin mucizelerine göre değerlendirmiyorum. İnancın temelinde bir ilkesellik var mı, buna bakmaktayım. Dört Gospelde belli ölçülerde bunu gördüm. Ne var ki cevaplanamaz çelişkileri de gördüm. "Evetiniz evet olsun" buyuran MESİH'e dalaveracı kahya'nın nasıl övdürüldüğünü gördüm. Bu "övgü"nün hemen sonrasında MESİH'in;
"Dünyanın aldatıcı serveti konusunda güvenilir değilseniz, gerçek serveti size kim emanet eder? " (Luka: 16/11)
buyurduğunu okuyunca kendime sordum.
Hangisi MESİH ?
Luka: 16/11 deki cümleyi kuran mı ?
Yoksa şarlatan kahyâyı öven mi
Her ne ise.
Sizin açtığınız başlığa aynı mantık temelinde benzerlikler gösteren bir İncil pasajını aktarıyorum;
Kenanlı Kadının İmanı
21 - İsa oradan ayrılıp Sur ve Sayda bölgesine geçti.
22 - O yöreden Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip, ‹‹Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutuldu, çok kötü durumda›› diye feryat etti.
23 - İsa kadına hiçbir karşılık vermedi. Öğrencileri yaklaşıp, ‹‹Sal şunu, gitsin!›› diye rica ettiler. ‹‹Arkamızdan bağırıp duruyor.››
24 - İsa, ‹‹Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim›› diye yanıtladı.
25 - Kadın ise yaklaşıp, ‹‹Ya Rab, bana yardım et!›› diyerek O'nun önünde yere kapandı.
26 - İsa ona, ‹‹Çocukların ekmeğini alıp köpeklere atmak doğru değildir›› dedi.
27 - Kadın, ‹‹Haklısın, ya Rab›› dedi. ‹‹Ama köpekler de efendilerinin sofrasından düşen kırıntıları yer.››
28 - O zaman İsa ona şu karşılığı verdi: ‹‹Ey kadın, imanın büyük! Dilediğin gibi olsun.›› Ve kadının kızı o saatte iyileşti.
Evladına şifa arayan bir annenin feryadına MESİH'in ilgisiz kalması, hattâ kadıncağızı aşağılaması beni hep düşündürmüştür. Günahkârlarla, hayat kadınlarıyla gezen, elit tabakaya yüz vermeyen MESİH bu mu diye sorarım hep kendime. Tuhaf olan da o ki koca İncilde MESİH topu topu iki kişinin imanını övmüş. Birisi bu kadın; diğeri Romalı bir yüzbaşı. İkisi de "İsrail'in kaybolan koyunlarından" değil. Hristiyan forumda yazmaya çabaladığım devrede kendi yorumlarımı yapar, hemen altına da "Bu kendi fikrimdir. Kilise onaylı öğretiş değildir." diye not düşerdim. Buna rağmen, "Sen burada öğretiş veremezsin, biz veririz" diyen "sadmin" tarafından ban edildim.
Ne kadar ilginç değil mi ?
Hayatında kilise görmemiş, tek kaynağı İncil olan bu fakirin bir kaç senede ancak öğrenebildiği kırık-dökük bilgileri kendisiyle "rekabet" edecek düzeyde görmüş olmalı.
Başka bir açıklama bulamıyorum çünki.
|
hristiyan forum beni sırf Yeşeya 53'te İsa'yla ilgili bir kehanet yok dedim diye atmıştır. Mesajlarımı bile onaylamıyorlardı günlerce, orası karışık bir yer Katolik ve Ortodoks dışındakilere söz hakkı inanılmaz az.
Bahsettiğiniz pasajın yazım tarihi açısından çok da kötü bir laf göremiyorum. Örneğin Davut'un Mezmuru 22:16 ne diyor:
'' Köpekler kuşatıyor beni, Kötüler sürüsü çevremi sarıyor, Ellerimi, ayaklarımı deliyorlar.''
ki bu yanlış çeviri aslında bunu İsa'ya uyarlamak için kasıtlı olarak yanlış çevirmiş Hristiyanlar doğru çeviri de şu:
''Köpekler kuşatıyor beni, kötüler sürüsü çevremi sarıyor, bir aslan gibi, ellerimde ve ayaklarımdalar.''
Burdan şunu anlayabiliriz köpekler İsa'nın toplumunda Yahudi olmayanları yani kötü olanları ya da sünnetsiz olanları da temsil ediyor. İsa'nın davranışı ise aslında İncil'deki İsa'nın misyonu için doğru. Çünkü İsa ''ben İsrail'in kaybolmuş koyunlarına gönderildim'' der. İsa'nın öncelikli misyonu İsrail'dir bu bir nebze de olsa Tanah'a da uygun bir söylem. Tanah'taki kehanetlere göre de daha doğrusu geleneksel Yahudilik'e göre de Mesih İsrail'e önce kendini kanıtlar sonra tüm dünya onun ve İsrail'in önünde barış ve Tanrı için Tanrı'nın tapınağında bir araya gelir. Benim yorumum bu hatalı olabilirim.
|

10-03-2017, 01:29
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Yeni antlasma da, son kitabinda iman etmeyenleri kopek olarak tanimlamistir. Bu sevgi kitabinin baska yerlerinde de durum benzerdir. Zannediyorum -yanlis hatirlamiyorsam- Kuran'da da inanmayanlari "assagilik maymunlar" olarak niteliyordu, degil mi?
|