Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-04-2017, 15:01
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Save The Day örneği

Save The Day rümuzlu üye yorumları nedeniyle bu forumda ben de dahil bir çok kimse tarafından eleştirildi, azarlandı, hakaret edildi, küfür yedi.
Kimisi saygısız dedi, kimisi trollük yapıyon dedi, kimisi konuyu kaydırıyorsun dedi, kimisi de örgütlü bir yapılanmanın ürünü dedi...

Save, kendisi üzerine atfedilenlerin hepsini yaptığını görüyoruz, bu saydıklarımızın belki hepsi doğrudur belki de iyi niyetli yanlışlar yapıyordur, bilemiyoruz. Ancak uyarılara rağmen her başlığı ilgili-ilgisiz aynı konuya kaydırması ve başlıkların çoğunda taslamanı göstermesi iyi niyetli de olsa bu yaptığı T-D foruma aykırı davranışlardır.
Ayrıca kendini bir şey bilmeyen gösterip sonradan yaptığı entellektüel yorumlarıyla dürüst olmadığını görüyoruz...

Kendi fikrimi söylemek gerekirse, taslaman reklamcılığı, olduğu gibi görünmemesi ve her başlıkta aynı konuya kaydırma davranışından vazgeçmediği müddetçe forumda istemem ama bunlardan vaz geçer de biraz çeki düzen verirse sorun olmayacaktır.

Bu kadar açık yanlışlar, tutarsızlıklar ve taslaman seviciliğine rağmen bunu iyi niyete mi bağlıyorsunuz yoksa bu forumdan atılmasını gerekli görüyor musunuz?
Alt 03-04-2017, 15:15
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Save The Day, mükemmellik takıntısı olan birisi.
Bir ateist çıkıp Taslaman gibileri ekranda rezil etmedikçe, inanmayı sürdürecek.
Kesin kanıtlar arıyor.2 kere 2= 4 edercesine.

Belki diyeceksiniz ki, bu kadar şüpheci birisi neden inançlı olur?İnanç, kesin kanıta dayanmıyor ki....
Evet bu aslında çelişki.

Ama inancı hayatının merkezine oturtup, daha sonra başkalarının bunu çürütmesini bekliyor. Sonrasında kesin kanıtlar arıyor.
Alt 03-04-2017, 15:39
Save The Day Save The Day isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Entellektüel yorum demişsiniz. Teşekkür ederim. Ayrıca spartacus bile kendine cahil diyordu, ben kendimi bilgili olarak takdim edemem. Bak bilgivehis dostum sen düzgün bir adamsın. Öyle seziyorum. Güzel tespitlerin var ama benim hakkındaki tespitlerin pek doğru değil kanımca. Caner Taslaman reklamı falan yapmıyorum. Kendisi teizmi çok iyi savunuyor. Ben de ondan örnekler veriyorum. Bir çok inanan kimse Taslaman'dan örnekler veriyor. Ondan ilham alıyorlar. Ben mümkün olduğunca tarafsız olmaya gayet gösteriyorum. Bir tarafa meyletmemeye çalışıyorum. Mesela ben evrime inanan birisiyim fakat evrim karşıtıymış gibi tartışabiliyorum. Dar kafalı olmamaya özen gösteriyorum. Bu da olduğum gibi görünmediğimi düşündürtüyor sana dostum. Yani sanki dürüst değilmişim havası uyandırıyor. Fakat objektif olmaya çalışıyorum sadece. İnandığım şeye bile karşı çıkıp tartışabiliyorum. Dürüst olmamakla bir ilgisi yok. Objektifliği seviyorum. Sevgili NickMickyok güzel tespit etmiş. Mükemmellik takıntısı var demiş. Evet güzel tesbit. Bilim ve felsefenin mükemmelini arıyorum. TV programlarında Taslaman'ın karşısına çıkan karşıt görüşte insanlar maalesef tatmin etmiyor. Ben de soluğu bu forumda aldım. Bu forumda çok entellektüel filozof kimseler mevcut. TV programına çıkan proflardan daha çok tatmin ediyor bu forumdakiler açıkçası. NickMickyok'un bahsettiği gibi kesin kanıt önemli.
Alt 03-04-2017, 15:40
Üye

Bir taraftan kesin kanıt yoksa o halde ateizm çürümüştür, dayatmasını getiriyor diğer taraftan zerre kadar kanıtı olmayan tanrıyı temel alıyor.
İşte buna kasıtlı davranış denir.
Üstelik bilimi tanrıyla sorgulamak ve her başlığa taslamanı yapıştırmak hiç de dürüst bir davranış değil...
Alt 03-04-2017, 15:43
Üye

Senin tanrın dahi kesin kanıtı bulamamış da kanıt diye muhammedin dudağının arasına sıkıştırmış kendini.
Dünyanın yapısının kesin kanıta uygun olmadığını bile bile kesin kanıtı araman ve bunu da din üzerinden yapman hiç de inandırıcı değil...
Alt 03-04-2017, 15:44
Save The Day Save The Day isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir taraftan kesin kanıt yoksa o halde ateizm çürümüştür, dayatmasını getiriyor diğer taraftan zerre kadar kanıtı olmayan tanrıyı temel alıyor.
İşte buna kasıtlı davranış denir.
Üstelik bilimi tanrıyla sorgulamak ve her başlığa taslamanı yapıştırmak hiç de dürüst bir davranış değil...
Hayır dostum ateizm çürümüştür iması yapmadım. Ateizm felsefi bir görüş. Teizme karşı olarak ortaya çıkmış. Bir nevi tepki olarak diyebiliriz. Bu görüşün sağlam savunucuları var. Bu forumda örnekleri mevcut. Teizmin de sağlam savunucuları var. Ben ise fikirleri çarpıştırmak ve hangisi doğru onu bilmek isterim. Hatta kesin olarak emin olmak istiyorum ve bu çok zor. Diğer insanlar nasıl bilmem ama ben kesin olarak emin olmak isterim. Şüphe yer bitirir insanı. Bak dostum kanıtı olmayan tanrı demişsiniz. İşte tanrı var mı yok mu, kanıtı var mı vs onu tartışıyoruz. Taslaman olayını da şöyle düşün. Profesör akademisyenleri referans göstermek kötü bir şey mi? Bir de bu açıdan bak.
Alt 03-04-2017, 15:45
Sundance Sundance isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NickMickyok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Save The Day, mükemmellik takıntısı olan birisi.
Bir ateist çıkıp Taslaman gibileri ekranda rezil etmedikçe, inanmayı sürdürecek.
Kesin kanıtlar arıyor.2 kere 2= 4 edercesine.

Belki diyeceksiniz ki, bu kadar şüpheci birisi neden inançlı olur?İnanç, kesin kanıta dayanmıyor ki....
Evet bu aslında çelişki.

Ama inancı hayatının merkezine oturtup, daha sonra başkalarının bunu çürütmesini bekliyor. Sonrasında kesin kanıtlar arıyor.
Bu kanıyı save ile özel sohbetler ederek mi edindiniz?

Umumi mesajlarından sorgulama yerine tebliğ izlenimi ediniyorum ben daha çok.

İster tebliğ, ister tartışma olsun eğer bu forum serbest ise terbiyesizlik, cıvıklık, bayağılık olmadıkça, foruma katkıda bulunanların atılmasına karşıyım.

İlahiyatçılar, tarikatçılar kesinlikle girmiyorlar tartışmaya, Adnan hoca, Taslaman gibi soytarılar direk kontakt kurup yaldızlarının dökülmesini istemiyor. Normal dindar vatandaş zaten İslam'ın İ'sinden habersiz, tartışamıyor bile. Hiç bir forumda İslam adına tartışabilecek kimse kalmadı artık.

Son kalanlar da savetheday gibi işi saflığa verenler ve Hasan Akçay gibi yanlış anlaşıldıkçılar. Bunlar da kalsın atmayın artık.
Alt 03-04-2017, 16:04
Üye

Save The Day´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Taslaman olayını da şöyle düşün. Profesör akademisyenleri referans göstermek kötü bir şey mi? Bir de bu açıdan bak.
On binlerce bilim adamının aynı şekilde on binlerce taslamanın gelip geçtiği bu dünyada illa ki taslaman ile mi kesinliği arıyorsun, bak save buna kuşlar dahi güler. Kendini makul göstermeye çalışman dahi niyetinin dürüst olmadığını gösteriyor. Üstelik o kadar demogoji yapıyorsun ki, sıradan bir sorgulayana benzemiyorsun, her yorumun senin üzerinde daha çok kuşku bırakıyor ben de.
Ancak tekrar diyorum uyarıları ciddiye aldığın müddetçe kendi adıma kalmanı isterim ama gerçekten çok mazlumu oynuyorsun yorumların ise öyle demiyor...
Alt 03-04-2017, 16:14
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sundance´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kanıyı save ile özel sohbetler ederek mi edindiniz?
Yo hayır hiç özel mesajla konuşmadık.
Bu kanılara varmak için, "Lafla peynir gemisi yürümez" konusu bile yeterliydi benim için.

İlk mesajını okuduğumda, askıda kalan sözlerden ziyade, hemen yansımasını görebileceğimiz sonuç odaklı bir bakış açısını aradığını sezmiştim.
Alt 03-04-2017, 17:07
postalmarx postalmarx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kadar açık yanlışlar, tutarsızlıklar ve taslaman seviciliğine rağmen bunu iyi niyete mi bağlıyorsunuz yoksa bu forumdan atılmasını gerekli görüyor musunuz?
Forumda bir tane akıllı müslüman bulmuşsunuz, onu da atmayı mı hesaplıyorsunuz? Niye ki?

Bu kadar akılsız olmayın. Tam tersi böyle bu forumun varoluş amacı zaten akıllı müslümanlarla akıllı ateistlerin kaliteli tartışmalar yapmasıdır.

Bir sürü cahil cühela, kenarından marksizm duymuş, faşist zihniyetli, iki üç tekerleme dışında kafası boş, ağzı bozuk adamların kendi kendilerine din çürütüp birbirlerini alkışladığı bir yer mi olsun? Öyle yerler de var. Onlar da zaten kaliteli insanları (teist veya ateist) forumdan ikrah ettirip bıraktırarak şu anki oldukları entelektüel çöl haline getirdiler forumlarını.

Herkes tabii vizyonu ve kapasitesi elverdiğince bir "tartışma ortamı" hayal ediyor.

Önerilen Siteler