Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-04-2017, 23:52
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ne için tartışıyoruz?

Tartışmak eskiden teorik bilgileri artırmak ve daha doğru olanı tahlil etmek içindi.
Kasıtlı yapılan saptırma, demogoji, ajitasyon gibi davranışlar kişiye eksi olarak döneceğinden bu riski göze alan pek olmazdı.
Günümüzde ise tartışma, çok fonksiyonel bir hale getirilerek asıl amacından saptırıldı. Hatta sırf bunun için trollük yapmaya çalışan ve trollüğü meslek haline getirenler türedi. Bu da haliyle tartışmanın karakter ve kalitesini düşürerek tartışma gibi bir değeri basitleştirdi. Bu gibi yollara başvuranlar özellikle ateistleri ve antiemperyalistleri hedef alanlarda görülmektedir. Bu yola başvuranlara günümüzde trol deniyor. En fazla T-D forum ve diğer ateist forumda görülen bu troller karşımıza çok çeşitli maskeyle çıkabilmektedir. Maskelerini gizleyebildikleri en büyük açık ise bu forumların herkese sunduğu özgür tartışma ortamıdır. Ateistlere bu kadar özgür tartışma ortamı sunan bir tane dahi karşıt forum bulamazsınız.
Ateistlerin özgürlük anlayışını bir açık olarak kullanarak trollük yapmakla daha başından iddia ettiği insani vasfını kaybetmektedirler.
Konu hakkında yeterli bilginiz yoksa en fazla soru sorabilir, görüş belirtebilirsiniz ama tartışamaz veya iddiada bulunamazsınız.
Oysa tartışmak bilinç ile olur, konu üzerinde hakim değilseniz istemeseniz de trollük yapmış olursunuz.
Ne için tartışıyoruz sorusu için benim tartışma anlayışım böyledir.
Sizler ne için tartışıyorsunuz, ne için tartıştığınızı ciddi olarak düşündünüz mü?
Bir amaç mı bir eğlence mi iş olsun diye mi yoksa kendinizi tartıştığınız konularda zorunlu mu hissediyorsunuz?
Örneğin benim üç nedenim var, öğrenmek-öğretmek ve koşullara göre de yaşama geçirmek...
Alt 27-04-2017, 00:04
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sadece Trol değil, bilmediğini ya da yanlış bildiğini bilmeyen ruh hastaları da türedi.
Ben, kendi uzmanlık alanım da çok iyi olduğumu söyleyebilirim.
Türkiyede sayılı kişilerden birisiyimdir.Ama benim alanımda, %100 yanlış şeyler bildiği halde ısrarla benimle tartışanlar gördüm.
Hatta kendini haklı çıkarmak için, aynı kişinin 5-10 tane nik alıp tüm nikleri ile kendisini desteklediğini gördüm.Ve dahası, çoğu ilkokul çocuğunun kültürüne bile sahip değiller.
Bu yüzden sanaldaki tartışmaları bıraktım.İsteyenle yüzyüze kaynağa dayalı tartışırım sadece.

Fakat işin iyi tarafı şu ki, biz bilimin yolundaydız ve gerçekçiyiz.Bu yoldan sapmadığımız müddetçe, eninde sonunda biz kazanacağız.
Alt 27-04-2017, 00:40
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu forum bir okul gibi. Bana bilmedigim pek cok sey ogretti. Yada ogrenmeye tesvik etti. Fakat tartismaktan yoruldum. Uzun zamandir da bu yonde gidiyor. Aslinda bir kafa tatiline ihtiyacim var. Belki de cok uzun bir sure..

Bazilarimiz tartismayi kazanmak icin yaziyor. Bilmiyorum, bir arastirayim diyeni az gordum. Bu sekilde bir yol alinmaz. Hem enerjimize hem zamanimiza yazik. Zaman geri alinmiyor. Gecince kiymeti anlasiliyor.
Alt 27-04-2017, 01:00
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu forum bir okul gibi. Bana bilmedigim pek cok sey ogretti. Yada ogrenmeye tesvik etti. Fakat tartismaktan yoruldum. Uzun zamandir da bu yonde gidiyor. Aslinda bir kafa tatiline ihtiyacim var. Belki de cok uzun bir sure..

Bazilarimiz tartismayi kazanmak icin yaziyor. Bilmiyorum, bir arastirayim diyeni az gordum. Bu sekilde bir yol alinmaz. Hem enerjimize hem zamanimiza yazik. Zaman geri alinmiyor. Gecince kiymeti anlasiliyor.
Bende çok yoruldum sevgili Natan. Beyin artık kaldırmıyor, dinlenmek de pek bir işe yarayacağını zanetmiyorum ama adam gibi tartışanlar olursa o da bir dinlenme gibi oluyor. Belki de bu başlığı açmamın bir nedeni de beynimin çok yorulmuş olması olabilir. Üstelik alkol veya herhangi bir uyuşturucu da kullanmıyorum, oysa ben halen bu beyin yorğunluğu yüzünden psikoljik tedavi görüyorum ama dediğim gibi doktorların verdiği ilaçları da kullanmıyorum, kullandığım zaman salaklaşıyorum, bazen salaklaşmak işe yarıyor ama salaklık geçince dünya daha ağır oluyor maalesef...
Alt 27-04-2017, 09:56
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende çok yoruldum sevgili Natan. Beyin artık kaldırmıyor, dinlenmek de pek bir işe yarayacağını zanetmiyorum ama adam gibi tartışanlar olursa o da bir dinlenme gibi oluyor. Belki de bu başlığı açmamın bir nedeni de beynimin çok yorulmuş olması olabilir. Üstelik alkol veya herhangi bir uyuşturucu da kullanmıyorum, oysa ben halen bu beyin yorğunluğu yüzünden psikoljik tedavi görüyorum ama dediğim gibi doktorların verdiği ilaçları da kullanmıyorum, kullandığım zaman salaklaşıyorum, bazen salaklaşmak işe yarıyor ama salaklık geçince dünya daha ağır oluyor maalesef...
Sanırım üreten birisisin.Sadece üret ve ürettiklerini paylaş.
En iyisi ve en güzeli bu.
Alt 27-04-2017, 11:03
Üyeliğini Sonlandırmış

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben alkolu hergun alirim. Rahatlatiyor. Suan sabah sabah basladim mesela. Bir iki bira ic, siteye bak, nette takil..ilac milac iyi degil dostum.ha bir de evli misin?
Alt 27-04-2017, 11:58
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Niye tartışıyoruz?

Öncelikle şu tespiti yapalım, bizi böyle kızdıran , bıktıran tartışmak değil, yaşadığımız ortamdaki "siyaset" adı ile dinin arkasına saklanıp artık inanılmaz faşizan bir noktaya getirilerek neredeyse insani hiç bir değer bırakmayan "din simsarlığı ile" resmen insanları cahilleştirme ve cehalete tapma noktasına taşıyan ve çıkarları uğruna "insanca yaşamak adına "umutlarımızı tüketen güç odakları ve etraflarındaki inanılmaz boyutlardaki omurgasızlar sürüsünün ellerindeki gücün (din-inanç) tadını alıp engellenemez şekilde kullanması.

Bu öyle bir sömürüki "inancın" kendisinde olmayanı dahi( eleştirdiğimiz yönü çokta olsa) rahatlıkla insanlara varmış gibi kabul ettirebilme rahatlığını yaşıyor.

Aslında inananı dahi çaresiz bırakıyor inancı katledilirken. Yani böyle bir slahın önünde durmak ve gerçekleri anlatmak veya söylemek ve karşı durmak cesaret ile bile engellenemeyecek bir noktaya ulaştı.
İnanç özündeki "tanrıya tapınmanın "ötesine taşınıp yaşayan somut "kişilere" tapma noktasına taşındı. Bu nokta o kişilerin suç işleme konusunda dokunulmaz bir zırha bürünmesi noktasına geldi.

Tanrılaştılar desek yeri. Bu nokta inançlı kişilerde rahatsızlık verir halde ama o din zırhını atıp altındaki mafyayı göstermek öyle kolay değil. Dinin bu özelliği, kutsiyet zırhı her daim tehlikelidir. İşte bu gücü eline geçirmiş çevreler bunu hak hukuk tanımadan rahat rahat kullanmakta, dinler tarihinde yeni bir din( mezhepte diyebilirsiniz) nasıl ortaya çıkmıştırıda canlı canlı yaşayarak görmüş oluyoruz.

Kızgınız, sadece biz değil, refrormistçilerden tutunda samimi olarak insanı değerlerle(hak-hukuk çerçevesinde) dini yorumlayarak yaşamaya çalışan inananlarda , farklı inançlara sahip olsalarda, eğer bu güç odaklarının yaptıklarından yararlanmıyorlarsa her kesimden her tür insan kızgı, umutları kırılmış, geleceğe kaygıyla bakıyor.

Tartışmak için insan psikolojiside biraz düzgün olmalı, rahat hissetmeli, aşırı baskı olduğu yerde birde trol denen tiplemeler ortalığa salınınca bu siyasi ve düşünsel HY tiplilerle bilime kafa atılan ortamda rahatsızlık gitgide artıyor artacak. Doyum noktasını aştı ama bu şirketdeğil, inanç, tabu öyle kolay kolay sermayesi bitmez ,çünkü sermayesi zaten bedava inanç.

Neden tartışıyorum, trollerle tartışmıyorum, direk küfrediyorum zaten Kendi özgün görüşünü sunmayan, empoze etme peşinde koşan yada dürüstlükten uzak tartışmayı kazanayım( yenme-yenilme) şekliyle ele alanlara karşıda sabır bu şartlarda gösteremez olduk.Belki biraz onlara benzedik.

Amacım burda öğrendiklerimi( öğrenebildiğim kavrayabildiğim kadar) çocuklarıma çevreme topluma yaşarken anlatabilmek ama etkilemek değil, kendi özgür iradeleriyle kendilerinin bir şeyleri sorgulamaya başlamalarını sağlayabilmek. Çocuğum kuran kursuna gitmek istedi, gitti, sonra büyüdü, şimdi ateistim diyor amma hala çocuk, fırçayı yedi benden Çünkü ben ateistim diye ateist olmaması gerektiğini, bunu kendi bilgi ve düşünsel kendini bilme tanıma süreciyle beraber değerlendirerek, kim ne diyoru öğrenerek yapması gerektiğini, sonucu hazır birinden değil, kendine ait ulaştığı sonuç olması gerektiğini söylüyorumki bu konuda anlatmayı başardım sanıyorum.

Din dersinden nefret eder amma ona bu bilgiler gerçek dışıda olsa kendi düşüncesine ulaşmasında referans olarak kullanabileceği, yararlı hale dönüşecek-karşıt görüşü bilmeninde gerekliliği olduğunu öğrettim . Yanlış bilgilerle dolu din kitapları onuda araştırarak doğrularına ulaşabileceğini, şu anda devletin resmi ideolojik din diye öğrettiği ile gerçeği arasındada böylece kıyas yapabileceğinide anladı.

Neyse sonuç mu, notlar süper amma ısrarla ben ateistim diyor Daha çok yolu var.Neyse.

Sanırım bu sitede olmakta bir nebze biraz olsun bunca çarpıtılmış yalan yanlış ideolojiyle aptallaştırılmış ve sürüklenen toplumda aklı başında tek tükteolsa karşıt görüş bulabilme umudu. Onlara karşıda bu gerginlikle ilk anda "trol "muamelesi yapabiliyoruz.sabrımızı ve insana olan güvenimizi kaybettik resmen, umudumuzu tükenme aşamasına getirdiler.

İçki sevmem, sigara ve çay için adam öldürüm

Bildiğim yanıbaşında senin gibi düşünebilen tartışabileceğin ve destek olabileceğinyada o sana olacak eşin veya dostun olmalı. O zaman daha kolay oluyor bu coğrafyada ayakta durup kendini kaybetmemek.

şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 28-04-2017, 22:44
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Son mesajim

Tum site sakinlerine duyrulur;

Ben bu Harun Yahya'ci, C. Taslaman'ci adamlarin -kendilerine sayfalarca cevap verilmesine ragmen- yine TEKRAR TEKRAR BASA DONUP AYNI zirvaliklardan bahsetmelerinden sikildim.

Sayfalarca, onlarca, yuzlerce cevap veriliyor,

sanki hic bir sey soylenmemis gibi tekrar basa donup ayni seyi (hassas ayar, sabitler, hicbirsey kendiliginden olmaz, ama Caner Taslaman soyle demis, evrim yok, pilot kalemle ateizmi cokertmek, nurcularin sozde ilimsel videolari, taslaman videolari )

PAPAGAN GIBI TEKRARLIYORLAR.

Ben hic makale kitap okumadim sizi anlamak icin, sadece video izledim deyip, (cahilligini ortaya koyup) sayfalarca yazdirip, uyelerin zaman ve enerjisini calisp, yine TEKRAR "o zaman yaratici kesin olmali" deniyor. Sanki BIKTIRMAK ICIN GIRISILEN BIR PROJE gibi. Bu adamlar proje adamlari gibi bir algi veriyor.

Sonra ddos saldirilari yapiliyor icimizden birileri bu siteyi izliyor ve kizinca teknik olarak site cokertilmeye calisiliyor.

Bu HY/TASLAMAN cilar, sozde hic kitap okumadigini ifade edip sayfalarca yazabiliyorlar.

Biktirmak, bezdirmek icin bunu yapan belki de yonlendirilip kanalize edilen adamlar.

Ben gercegi ariyorum, sorguluyorum diyorlar,
ama kitap okumak, arastirmak, anlamak istemiyorlar.
kardesim sorgulayan samimi biriysen, ac bilimsel bir iki kitap oku diyorsun,
gerk yok, videolari dinliyorum diyorlar.

o zaman ben de samimiyetini sorgularim.
ogrenmek isteyen acar okur.

Taslaman sunu demis.
Bana ne ulan Taslaman'dan?

Sen Taslaman misin?

SENIN fikrin nedir?

Taslaman sunu demis, ben de onu diyorum.
iyi git o zaman taslamancilar dernegi kur, ifade et.
Gelip de bana fikir vermeyeceksen ne anlami var!

Taslamanci götler bu forumda "taslaman sunu bunu dedi, tanri var "propagandasi.....

.....YAPTIGI MUDDETCE BEN YAZMAYACAGIM VE BU DURUMU PROTESTO EDIYORUM.

Moderator olarak gorevimi yerine getirmeye fakat bir yazar olarak bu durum duzeltilmedigi mudedetce yazmamaya karar verdim.

Bu ileti benim forum yazari olarak SON ILETIMdir.

cevap doguracak bir ileti yazmamanizi talep ediyorum.
cunku cvp yazmayi da dusunmuyorum.

Ese dosta selamlarimi iletir, tum tartisma ve sohbetler icin tesekkur ederim.

Iyi forumlar
Alt 28-04-2017, 23:23
Üye

Sevgili Natan bizleri forumdan bıktırmak için yapılmış bu bir tuzaktı, sen de bu tuzağa düşüverdin.
Tam tersi forumda daha çok bulunman gerektiği bir zamanı yaşıyoruz.
Zaten onların istediği de bu değil mi bizlerin forumda etkisiz olması, küsmemiz, kızmamız, ya yazmayı bırakmamız, ya da bir şekilde forumun kalitesini düşürmek onların istediği.
Lütfen kendine gel ve bunun bir tuzak olduğunu artık anlamalısın.
Üstelik dürüst arkadaşlar da var onları yarı yolda bırakmak sana yakışır mı, bugün sen, yarın ben, olur mu böyle tuzağa düşmeyelim...
Alt 29-04-2017, 00:01
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bende yazmama yada siteden ayrılıp kaçanları protesto ediyor ve bundan sonra yazmıyorum. Bu mudur?

İsterseniz yönetimide onlara devredin tam olsun, tamam ülkeninde insanlığında .......koydular. Engel olamıyoruz ve dellenmemek mümkün değil. Bu bildiğimiz doğruları geleceğe onlardan daha inatla çocuklarımız için taşımaya egel mi?

Kurşun türküye neyler.

Avunmak değil, avutmak değil derdim, omuz verdiğim, omuz veren insanların tek tek düştüğünü görmek zoruma gidiyor.

Kimi zaman bende kaçmak istedim, ama nereye?

Bu trollerin dost yüzlü düşmanlar olduğunu biliyoruz. Sorun onların bu omurgasız, arsız davranışlarını silah olarak kullanması değil, bu onların işi, bıksak kaçsak bundan zevk aldıklarından emin olabilirsin.Olan biten bizim bir kişiye dahi olsa bu artniyetli ve propaganda amaçlı tartışmalarda doğruyu göstermemizden en azından sorgulatmayı başarmamızdan korktuklarını bilmediğimizi sanmaları.

Bıktık mı hedeflerine ulaşmış oluyorlar, sürekli aynı propagandanın pompalanması ve sitenin saldırıya uğrama sebepleri bu korkularının eseri.

Bırak o spartacusun başına bela olmuş zaten bazende düşünüyorum, ihtiyarı bıktıramıyor ve bu yüzdende her geçen gün saçmaladığını bunların herkes( okuyan) daha net farkedip benden daha çok küfrediyordur

Çok bu saçmalığa, propagandaya devam ederse zaten konular çöp olacak. Yani kendine benzeyecek

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...

Önerilen Siteler