Sevgili özgür beyin;
"Özgürlük bir mekan durumu değil bir ruh halidir.İnsan benlik hapishanesinden kurtulduğunda gerçek özgürlüğe kavuşur"
1 yılı aşkın Turan Dursun sitesinde hem yazı yazıyor hemde katılımcılarını yazılarındaki duygu ve düşüncelerden dolayı tanıyorum.Allah'a inanmadıklarını beyan eden bu arkadaşlarımın İNSANA dair ne kadar güzel duygu ve düşünce varsa,tüm bunları yaşamlarında da gösterdiklerinden en ufak bir şekkim ve şüphem yok.Dolayısı ile bu sitedeki
İNSAN larla ortak paydamız olan
İNSAN olmak şuurunu,ciğerleri bayram ettirecek kadar teneffüs etmekten inanılmaz bir zevk ve onur duyuyorum.
"İstendiğin yerden erinme,istenmediğin yere görünme" sözüne binanen,şu an sevgili troyya'nın yaptığı gibi,melis_durul nickli bir üye "Gelinde adalet görün,hoşgörü görün" diyerek o dönemde site sakinlerimizi İslamışığı sitesine çağırmıştı.Tabi davete icabet edip gittik.

sonucu sen yazında anlatmışın zaten.
Zaman zaman kalbim kırılması pahasına kimsenin kalbini kırmamaya özen gösteren şahsım malum sitede "Saygısız" ifadesi ile siteden atıldım.
Genelde tüm davranışlarımı bir kültür gibi edinip,doğal bir davranış olarak içimden gelen bir konumda dışarı yansıtmama rağmen ,sonuçta insan olduğum için benimde bir zaafım var.Eğer karşımdaki küstah ise bende küstah oluyorum.Ama bu küstah oluşu bile bir saygı çerçevesinde yapıyorum.Halihazırda bu zaafımı yenebilme çabalarım devam ediyor.
İnsanın,bilgi,birikim ve
İNSANİ sıfatlarla donanımına göre değil "Selamün aleyküm" vb jargonun kullanmasına göre
ADALET ve
HOŞGÖRÜ olan bir yerde
İNSANLIK adına ne beklenebilir ve verilebilir ?
50 yaşıma geldim hala bu sorunun yanıtını,bırak bir başkasına kendime bile veremedim.
Dolayısı ile troyya'nın da verebileceğini düşünmüyorum.
Son söz sana sevgili troyya yaş itibarı ile senden büyük olmamız ve sen kabul etmesende
İNSANI sevmemizden kaynaklı,"Dost acı söyler" sözüne güvenerek derim ki;kendini bir check et daha önce İslamışığında sonra nurbahçesinde ve tekrar İslamışığında başaramadığın sinirlerine hakim olabilme durumunu ne yapacaksın ?
Çünkü sevgili sodomo'nunda ifade ettiği gibi burada ortaya konulan belge ve bilgilere dayalı yorumlar senin onayına ihtiyaç duymuyorlar.Seni fersah fersah aşan ve 1260 yılı aşkın İslamı kabul etmiş bir topluma,son 80 yıl hariç hüküm vermiş,gelenek oluşturmuş,bir Kur'an ve Hadisler zincirinden bahs var ortada.
Seni çok izledim bunuda daha buraya ilk geldiğin zaman açtığın başlıkta direk isminle hitap ederek ortaya koydum biliyorsun.
"Malatya katliamının psikolojik ve sosyal tahlili" isimli başlıkta diyorsun ki :
"islam bunlardan munezzehtir
nokta bitti."
"
nokta bitti" nasıl yani Â*
Düşün ki Turan Dursun sitesinde bile,adeta bir kralın konuşma bittiğinde,ellerini şaklatarak karşıya cevap hakkı vermemesi edasında ettiğin bir söz bile,senin nasıl bir içsel dünyaya sahip olduğunun yansıması olarak dikkat çekiyor.
Daha önce Hz.Muhammed için duyduğum "Anam babam yoluna feda" sözünü menzil şeyhi için edebilen tekadım gibilerle fikirsel arkadaşlık edebilen birisi için söylenebilecek tek şey var o da :"
Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır"