Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-06-2017, 16:35
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Aziz Sancar: Ben Allah'a inanıyorum evrime isteyen inanır

Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, yeni bilimsel çalışmasını anlatırken ülkemizdeki sorunlara da değindi ve "Ben Allah'a inanıyorum. İsteyen evrime inanır" sözleriyle gündeme oturdu
Devamı...
http://www.milliyet.com.tr/aziz-sanc...undem-2470087/
Tayyip'in bilim adamı sonuçta..Yani diyor ki bu sözde bilim adamı,''Bırakın çocuklara biyoloji öğretmeyi filan,çocuklara Muhammed'in hayatını öğretin''..
''Bu tartışmalar boşuna,isteyen evrime inansın,biz Allah'a inanıyoruz'' diyor..Tam bir radikal müslüman kafası..
Türkiye'deki ünlü profesörümüz Celal Şengör gibi bir kafa yapısına sahipmiş..Celal'de ''ezandan rahatsız olan dağa çıksın'' demişti..
Türk profesörlerimiz bu haldeler..!
Alt 18-06-2017, 16:57
disbelief disbelief isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wiki'den baktım da adamın kardeşi emekli general, kuzeni de HDP'li Mithat Sancar. Siyaseten baya karışık.

Bu adam biyokimyacıymış. Büyük ihtimalle çalışmalarında o kadar detay şeylerle uğraşıyor ki büyük resmi görmekte zorlanıyor. O yüzden evrime inanmıyordur. Yazık tabii. Yakışmıyor da.
Alt 18-06-2017, 17:12
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben Allaha inanmıyor Biliyorum.
Allah insandır. Bu kadar savaşacak bir şey yok Allah la savaş insanla savaştır.
Aziz Sancar da kendini rahatlatmak istemiş Toplumla, sistemle, devletlerle çatışma yerine toplumla uzlaşmayı seçmiş.
Allah soyuttur onu somut yapan insandır. İyi insanların elinde olursa iyi kötü insanların elinde olursa kötü oluyor.
Alt 18-06-2017, 17:26
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bir bilim adamı "Evrime inanmıyorum" diyorsa demek ki evrim teorisi henüz kanıtlanabilirlik düzeyinde değil. Zaten kanıtlanmış olsa "teori" denmez, Evrim yasası adını alırdı. Nobel ödüllü bir bilim adamı da bu durumda "inanmıyorum" şeklinde bir ifâdeyi tercih etmezdi.
Alt 18-06-2017, 17:29
Saddam Hussein Saddam Hussein isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Aziz Sancar başarılı ve bu başarısı bizzat akademik olarak tescillenmiş bir bilim adamıdır. Fakat diğer yandan Lenin'in belirttiği gibi sınıflı toplumlarda sınıflardan bağımsız bir bilim anlayışı yoktur. Dolayısıyla Aziz Sancar'ın bu yorumunu bilimsel olmaktan ziyade, ideolojik olarak değerlendirmeliyiz.

Ayrıca akademik sıfatları bu kadar abartmamalı, sahibinin ağzından çıkan her sözün mutlak doğruluk taşıması gerektiği kanısında olmamalıyız bence. Tarihe damgasını vurmuş, pek çok bilimsel disiplin içinde önemli buluşlara ve gelişmelere yol açmış bir çok kişinin akademik sıfatı yoktu.
Alt 18-06-2017, 18:21
NickMickyok NickMickyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir bilim adamı "Evrime inanmıyorum" diyorsa demek ki evrim teorisi henüz kanıtlanabilirlik düzeyinde değil. Zaten kanıtlanmış olsa "teori" denmez, Evrim yasası adını alırdı. Nobel ödüllü bir bilim adamı da bu durumda "inanmıyorum" şeklinde bir ifâdeyi tercih etmezdi.
Big Bang de yasa değilAma evrim kadar eleştirilmiyor.Hatta ayet bile değiştiriliyor yorum olarak big bang e uysun diye
Celal Şengör yorumu ile Aziz Sancar ın asıl demek istedikleri
Alt 18-06-2017, 18:36
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Evrime inanmıyorum dememiş. Bunu derse zaten nobel ödülünü geri isteyebilirler..
Halk açısından konuşmuş, yani halk inanıyorum dese de inanmıyorum dese de fark etmez demiş, ülkenin daha önemli problemleri var demiş.

Onun dışında evrim yasası var zaten. Evrim yasası ve evrim teorisi farklı şeyler. Evrim teorisi evrim yasasının canlılar üzerindeki işleyişini açıklayan kısmı.

Aziz Sancar kimya konusunda uzman olabilir, ama gerçekten müslümansa din konusunda cahil kalmış demektir.

Evrimi bilmenin ne önemi var diyorsa, bu ifadesi kendi hayatı boyunca yaptığı işe hakaret olur. Madem önemsiz o halde kendisi niye bilimle uğraşmış sürekli..

Ona birileri bilimi anlatmasaydı bilimle ilgilenemeycekti ve nobel alamayacaktı. Kendi söylemlerini kendi pozisyonu çürütüyor.
Belki ifadeleri yanlış anlaşılmıştır veya kendisi yanlış ifade etmiştir.
Alt 18-06-2017, 19:07
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

NickMickyok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Big Bang de yasa değilAma evrim kadar eleştirilmiyor.Hatta ayet bile değiştiriliyor yorum olarak big bang e uysun diye
Teoriler bünyelerinde ne kadar güçlü argümanlar barındırsalar da yanlışlanabilir özelliğe sâhiptirler. BingBang da bir kuram olduğu için yanlışlanabilir. Bir kimsenin "Evrenin, büyük patlama ile oluştuğuna inanıyorum" demesinde bir yanlışlık yoktur.

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Onun dışında evrim yasası var zaten. Evrim yasası ve evrim teorisi farklı şeyler. Evrim teorisi evrim yasasının canlılar üzerindeki işleyişini açıklayan kısmı.
Eğer bir olgunun tanımı yasa düzeyine ulaşmışsa açıklanması için teorilere gerek yoktur. Bilimsel yasa, henüz aksi bir durumun gözlemlenmediği bir olguyu matematiksel bir kesinlikle tanımlayan açık, sade, hassas önermelerdir.

Konu Vefik Sami tarafından (18-06-2017 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-06-2017, 19:18
Amon yarebbi Amon yarebbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sancar hoca inanıyorumdemiş. VAR diyememiş.

İnanıyorumla - var demenin ayrımını onlar çok iyi bilirler.

Bir bilim insanı mesajını bu kadar politik verirse , bilimden siyasete kaydığı yada kaydırıldığı , dikkatli gözlemcilerden kaçmaz.

Bende süpermene inanıyorum ama var demiyorum.
Alt 18-06-2017, 22:02
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Vefik sami;Bilim adamları da inançlı olabilir..Bu çok abes bir durum değil..
Bir kişinin Nobel ödüllü bir profesör olması,o kişinin tüm sözlerinin doğru olduğu anlamına gelmez..Profesörler de saçmalayabilir ve bu profesörün yaptığı da budur..Saçmasapan bir açıklama yapmış ve siz de bu açıklamasını,kişinin statüsü yüzünden ciddiye almışsınız..Sizin tavrınız doğru..Çünkü bilmiyorsunuz konuyu..

İnanmak,bilmek ve anlamak..
Nuh tufanının tarihi bir olay olduğuna inanabilirsiniz ve bu inanmak,tamamen akıl dışı birşeydir..
Nuh tufanının bir mit olduğunu bilebilirsiniz..Bunu birkaç kitap okuyarak öğrenebilirsiniz..Buna rağmen Nuh tufanına inanabilirsiniz..Bu mitin sizi pozitif yönde geliştirdiğini söyleyip,bu tufana inanmaya devam edebilirsiniz..
Nuh tufanının Sümer ve devamındaki toplumlarda,köleleri kontrol altında tutmak amacıyla yazılmış bir mit olduğunu anlayabilirsiniz..Bunu anladığınız zaman,otomatikman bu tufanın gerçekliğini iddia edenleri ciddiye bile almazsınız..

Bir Hristiyan biyolog evrimi herkesten daha iyi bilebilir ama yine de İsa'nın öldükten sonra dirildiğine inanabilir..Ya da Hristiyanlara göre Dünya'nın yaşını gerçek kabul edip,buna inanabilir..Aslında Dünya'nın gerçek yaşını bildiği halde,inancının söylemini kabul edebilir..
Niye?
Çünkü anlama kapasitesi yok..İdrak/algı sorunu var..Yani bilmek herşeyi çözmez..Asıl bundan sonrası,yani anlamak önemlidir..

Evrime inanıyorum veya inanmıyorum söylemleri hatalıdır..Evrimi ya kabul edersiniz,ya da etmezsiniz..Eden normal bir insandır,etmeyen anormal..

Bakın teori neye deniyor;

Bilim ve Yaratılışçılık
Amerikan Ulusal Bilimler Akademisinin Görüşü kitabındaki teori tanımı;

Kuram(Teori): Bilimde, doğal evrene ilişkin olarak
bilimsel anlamda gerçekleri, yasaları, çıkarımları ve
sınanmış hipotezleri içeren ve kuvvetle desteklenen
bir açıklama.
Evrimin “bir bilimsel gerçek olarak değil, yalnızca
bir kuram” olarak öğretilmesini isteyenler, gerçekte
bu sözcüklerin genel kullanım anlamlarıyla, bilimsel
anlamlarını karıştırmaktadırlar. Bilimde, bulguların
birikimiyle kuramlar gerçeğe dönüşmezler. Tam
tersine, kuramlar bilimin son noktasıdır. Kuramlar,
yoğun bir gözlem, deney ve bilimsel yaratıcılık
sonucu geliştirilmiş ileri bir anlayış gösterirler. Çok
büyük miktarda bilimsel gerçek, sınanmış hipotez ve
mantıksal çıkarım içerirler. Bu anlamda evrim, en
güçlü ve yararlı bilimsel kuramlardan biridir.
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39327
Teoriler bünyelerinde ne kadar güçlü argümanlar barındırsalar da yanlışlanabilir özelliğe sâhiptirler.
Teori tanımı üstte..Dikkatlice okuyun lütfen..
Evrimi yanlışlayamazsınız..Artık bu konu kapanmıştır..Evrim,Dünya'nın dönmesi kadar gerçektir..Yani şempanzeler sizin kuzeninizdir..Bundan 1 yıl sonra da,1000 yıl sonra da şempanzelerin sizin kuzeniniz olduğu gerçeği değiştirilemeyecek..
Evrimin yanlışlanabilir olduğunu söyleyen birisi,evrimi anlamamıştır..

Önerilen Siteler