Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-06-2017, 22:23
SelGom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SelGom SelGom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Celal Şengör Din Bilim ve Darwin

Programı izlediniz mi? Program hakkında konuşabiliriz. Bence Celal hoca çok yetersiz kalmış, evrimi ve ateizmi anlatamamış. İlahiyat öğrencileri epey zorlamışlar Celal hocayı. Celal hocanın argümanları oldukça basit idi, balığın yüzlerce yumurtasından bi kaçı hayatta kalıyor ve canlılar birbirini yiyor ve tesadüftür, yaratıcı yoktur dedi. Argümanları bu seviyedeydi hocanın. Tatmin edici izahlar kesinlikle değildi, ilahiyat öğrencileri ve ilahiyat profesörleri de anında itiraz etti zaten. Düzen, ölçü falan dedi ilahiyatçılar. Bir de Abdülaziz Bayındır bu evrimi nasıl ispat edeceksiniz diye sormuştu. Celal hoca da milyonlarca yıl önceki fosillere bakıyoruz ve günümüzdekilere bakıyoruz ve beyin kapasitesi artıyor diye örnek vermişti, onları ölçüyoruz yaşını buluyoruz ve değiştiğini tespit ediyoruz gibi bir şey dedi. Abdülaziz hoca da hemen dedi ki bu varsayımdır, tahmindir nerden bileceksiniz falan dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bilebilir miyiz? Yani bu tahmin ve varsayımı da konuşmak lazım. Evrim tarihsel bir süreç olduğu için mecburen hepsini göremiyoruz, fosillere bakmak gerekiyor günümüz gözlemleri yetersiz olduğu için. Yani işin içinde milyonlarca sene var. Milyonlarca sene der demez hemen karşı taraf, o halde bilinemez ve varsayımdır diyor. Beynin evrimini düşünün, beyin kapasitesi şöyle değişti beyin böyle oldu diye ispat etmek zor mu? Veyahut şu tür şöyle değişti ve şuna dönüştü demek zor mu? Programdaki Celal hoca yetersiz kaldı mı sizce? Evrim örneği sorulduğunda konuklardan biri olan ilahiyatçı düşüncelerimiz değişiyor manevi olarak değişiyoruz demişti. Abülazüz bey ve Celal hoca da öyle evrim değil, biyolojik evrim diye düzeltmişti. Yani düşüncelerimizin değiştiği veyahut büyüyüp yaşlandığımız konusunda şüphe yok zaten. Fakat bu milyonlarca sene süren biyolojik evrimi ispat etme konusunda tarihsel süreç işin içine girdiği için doğrudan göremiyoruz, fosillere gidiyoruz ve o zaman da karşı taraf tahmin ve yorum diyor, şurda şu eksik var ve bilinemez diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Program hakkındaki yorumlarınızı da alalım.
Alt 22-06-2017, 22:41
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Af edersin ama bu programı birkaç kez izledim hepsini de gözümle izlemiştim ve Celal Hoca mort etmişti sen acaba göz deki son harfi mi karıştırdın?
Alt 22-06-2017, 22:46
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şu seviyenin olduğu ortamda Celal Şengörün de seviyesini yüksek tutmamasını normal karşılıyorum. Fazlaca bilimsel açıklamalar yapsa kimse anlamayacaktı zaten.

Alt 22-06-2017, 22:57
Yasaklandı

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu seviyenin olduğu ortamda Celal Şengörün de seviyesini yüksek tutmamasını normal karşılıyorum. Fazlaca bilimsel açıklamalar yapsa kimse anlamayacaktı zaten.

Tek öğrenciye neden indirgiyorsun ki? Program bu öğrenciden ibaret değil. Yanında 2 ilahiyat profu vardı celal hocanın, ayrıca salonda daha birsürü ilahiyat öğrencisi vardı ve Celal hocaya itiraz etti birçoğu. Celal hoca tesadüf ve canlıların birbirini yemesini anlatırken onlar da düzenin parçası diye itiraz edip tartışma başlattı proflar. Ordan biraz tartışma sürdü ve sonra sorulara geçildi. İşte Celal hoca kesinlikle yeterli bir açıklama yapamadı. Seviyeyi düşürmek için önce yüksek seviye lazım, yani yüksek seviye bir açıklama görmedik ki düşürsün. Proflara izah etseydi tesadüf meselesini. Yahu bu forumdaki filozof arkadaşlar emin ol bu meseleleri Celal beyden çok daha iyi izah ediyor yahu. Gerçekten programı izlerken üzüldüm, yeterli açıklamalar bulamadım Celal beyden. Mesela Celal bey etki tepki ve burdan değişim çıktığını anlatmadı, düzensizliğin içinde geçici düzen oluşması ve büyük resimden bakmamız gerektiği ve tek düzenli ortama indirgemememiz gerektiği anlatılmadı. Yani spartacus'un rutin olarak yaptığı açıklamaların hiçbirisine yaklaşamadı ki Celal hoca. Herkes Celal hoca şöyle yaptı böyle yaptı diyor ama gerçekten yanlı bir yorum bu. Celal hocanın yetersiz kaldığını görmek zor değil.
Alt 22-06-2017, 23:01
Yasaklandı

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Af edersin ama bu programı birkaç kez izledim hepsini de gözümle izlemiştim ve Celal Hoca mort etmişti sen acaba göz deki son harfi mi karıştırdın?
Abdülaziz hoca epey zorladı aslında Celal hocayı. 'Her şeyi siz mi biliyorsunuz Celal bey', 7 milyon yıl önceyi nerden bileceksiniz varsayımdır' falan yorumlarla geldi. Celal hoca ölçüyorumdan başka bir yorum yapmadı maalesef. Düzen ve tesadüf konusunda da Celal hocanın zorlandığını görebilirsin. 2 ilahiyatçı hoca oldukça zorladı Celal hocayı. Soru soran öğrenciler evrime ve ateizme itiraz etmişlerdi, Celal hocanın söylemlerine itiraz ettiler. Ayetler var ayetler diyen kişiden başkasını düşünemiyorsunuz yahu, diğerlerini de görün. Diğer itirazları görmeyip sadece sanki ayet var diyen itirazı varmış gibi davranmaya gerek yok ki.
Alt 22-06-2017, 23:04
Yasaklandı

Bu arkadaş Bedevi mi ?
Alt 22-06-2017, 23:05
Yasaklandı

Bu arkadaş Bedevi mi ?
Herkese de aynı şeyi söylüyorsun yapma yahu. Ben burda evrime ve ateizme itiraz etmiyorum, evrim ve ateizmin mantıklı izahları var ama Celal hoca hiç bunlardan bahsetmedi, aşırı basit anlattı ve haliyle de itiraz edildi diyorum. İtiraza yer bırakmayacak şekilde gerekli izahları yapamadı diye düşünüyorum. Yani ünvanların yanıltıcı olduğu görülüyor videodan.
Alt 22-06-2017, 23:11
Yasaklandı

SelGom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese de aynı şeyi söylüyorsun yapma yahu. Ben burda evrime ve ateizme itiraz etmiyorum, evrim ve ateizmin mantıklı izahları var ama Celal hoca hiç bunlardan bahsetmedi, aşırı basit anlattı ve haliyle de itiraz edildi diyorum. İtiraza yer bırakmayacak şekilde gerekli izahları yapamadı diye düşünüyorum. Yani ünvanların yanıltıcı olduğu görülüyor videodan.
Senin hala troll olduğuna inanıyorum bu programda Celal Hoca'ya ne güzel itirazlar yapmışlar diyen biri ya aşırı şeriatçı bir Müslüman'dır ya da trolldür.
Alt 22-06-2017, 23:14
Yasaklandı

Senin hala troll olduğuna inanıyorum bu programda Celal Hoca'ya ne güzel itirazlar yapmışlar diyen biri ya aşırı şeriatçı bir Müslüman'dır ya da trolldür.
Ad hominem yapman çok bunaltıcı ve sıkıcı, fikir paylaşamayacak mıyız yahu şurda. Düzgünce fikrimizi paylaşalım işte. Burda şeriattan da bahsetmedim, bir dayatma yapmadım. Sadece Celal hocanın yetersiz kaldığını düşündüğümü söyledim. Çok basit şeyler anlatıyor hoca, bunun için prof olmaya gerek yok. Sade vatandaş da aynı şeyleri söyleyebilir, çok bilinen ve yetersiz argümanlar. Gerekli izah yok orda. Burdaki filozof arkadaşlar çok daha iyi izah ediyorlardı, programdakilerle forumu kıyaslayınca programdaki profların çok yetersiz kaldığını görerek üniversitelerin haline acıyorum ve üzülüyorum. Bunu birçok kişi fark etmiştir, fark etmemek zor. Forum ile profların seviye farkını farkettin mi mesela sen? Proflar çok basit anlatıyor, tartışmalara baksan dahi kendi görüşünü savunamıyor ve karşı tezi çürütemiyor. Fakat çok daha ileri seviyesini bu forumda bulabilirsin. Bunda bir tezatlık yok mu?
Alt 22-06-2017, 23:17
Yasaklandı

SelGom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ad hominem yapman çok bunaltıcı ve sıkıcı, fikir paylaşamayacak mıyız yahu şurda. Düzgünce fikrimizi paylaşalım işte. Burda şeriattan da bahsetmedim, bir dayatma yapmadım. Sadece Celal hocanın yetersiz kaldığını düşündüğümü söyledim. Çok basit şeyler anlatıyor hoca, bunun için prof olmaya gerek yok. Sade vatandaş da aynı şeyleri söyleyebilir, çok bilinen ve yetersiz argümanlar. Gerekli izah yok orda. Burdaki filozof arkadaşlar çok daha iyi izah ediyorlardı, programdakilerle forumu kıyaslayınca programdaki profların çok yetersiz kaldığını görerek üniversitelerin haline acıyorum ve üzülüyorum. Bunu birçok kişi fark etmiştir, fark etmemek zor. Forum ile profların seviye farkını farkettin mi mesela sen? Proflar çok basit anlatıyor, tartışmalara baksan dahi kendi görüşünü savunamıyor ve karşı tezi çürütemiyor. Fakat çok daha ileri seviyesini bu forumda bulabilirsin. Bunda bir tezatlık yok mu?
Taslaman ne ufuk açıcı şeyler söylüyor değil mi sana göre hiç öyle değil deme taslaman sana göre bir deha önceki mesajlarından biliyoruz.

Celal Hoca Pavlus'un deyimiyle ''bebeğe katı yiyecek değil süt veriyor.'' 632'de kalmış bir topluma Hardy-Weinberg Dengesi'ni anlatacak hali yok. Celal Hoca bu programda gereken izahları ve ayarları yapmıştır Taslamancılar ağızlarından köpükler saçarak hocaya laf attıkça hoca büyüyor farkında değiller.

Önerilen Siteler

Etiket
ateizm, celal şengör, darwin, evrim, teizm