manas´isimli üyeden Alıntı
Kartopu, inanmayanların tanrıyı suçlaması kadar bir absürtlük olamaz zaten. Sende biliyorsun ki inananların nazarında olayı değerlendiriyoruz, onların inancında ki mantığını sorguluyoruz. Biz ölen veya acı çeken kişiyi tanrıya bağlamayız dimi. Eğer dinlerde ki bahsedilen tanrı olduğuna bir an için inanılsa bile tanrı kimseyi böyle süründürmez dünyada çarpıklıkları yaşatmaz diye düşünülür.
Hoş ben tanrıya -adına ne derseniz deyin- inanan biri olsam da dinlerin ilahlarına inanmıyorum.
|
Sn Manas bende olayı inanmayanlar yönünde bakmadım İnananlar için kendilerini kolay ve kötüyü arkada bırakmak için izlenen yol dan söz etmekteyim.
Örnek. Askerde 20 yaşında bir genç ölür devlet yetkilileri bir iki nutuktan sonra Allahtan geldi allah günahlarını Affetsin mekanı cennet olsun der ve giderler Ama bu söyleyenin hiç birinin oğlu askerde ölmez.
İşte biri inanmak isteyen diğeri inandırandır.
Bütün olaylar böyledir unut gitsin bir de geride kalanlara uzun ömür dilenir. Yani o gitti gerisi ile yetin gibi.
Hassan Sabahla Bir tapınak Şovalyesi arasında geçen tanrı ili ilgili bir konuşmayı buraya yazmıştım. Bu iki kişide inançlı. Ama amaçları yaşadıkları dünyaya hükmetmek. Onun için Tanrı İnsan kulda insan diyorum.
Bu insanlarda öyle. Bir inanlar var birde inandıranlar bu iki insan türü birbirinden çok farklı. İnandıranların Tanrı ve öbür dünya ile hiç işi yok ama inanların var. Diğerleri (inandıranlar)var olmasını istiyor.