Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-08-2017, 12:04
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart 15 Temmuz 2016 üzerine

AKP iktidarı 15 Temmuz tarihi üzerinden bir "Devr-i sâbık" üretip şimdiye kadar kendisi için muazzam siyâsi rant elde etti. Siyâsette olup-bittiler ve algı operasyonları seçmenin istenen noktalara yönlendirlmesinde mühim etkiler yapmıştır. Fethulah Gülen'in "Cema'at" adı altında nasıl örgütlenip de devlete sızdığını artık bilmeyen kalmadı. Zâten benim maksadım da 15 Temmuz ile ilgili "karartma" yapmak ya da Gülen'i temize çıkarmak değil.

Bu "darbe" hâdisesine dâir bâzı sorularım var.
Bunların bir kısmını da burada paylaşacağım.

1 - Televizyon kültüründe "Prime Time/Altın saatler" diye nitelenen bir zaman diliminde Ankara semâlarında "Türk yıldızları" modunda şovlarla darbe olur mu ?
2 - Darbeciler, kuvvet komutanlarının hepsine ulaşabilmelerine karşın, neden siyâsi iktidâra mensup siyâsilerden herhangi birine ulaşamadılar ?
3 - Darbe siyâsi iktidâra karşı yapılır. Sokaktaki vatandaşın üzerine tank süren, kurşun atan şahıslar kimdi ve amaçları ne idi ?
4 - F. Gülen, nâm-ı diğer FETÖ, daha ziyâde İç işleri ve Adâlet bakanlıklarında mevzilenmişti. "Darbe" esnâsında "Fetöcü" polisler neden bu harekete entegre ol(a)madılar ?
5 - Bu "Necip" milletin kimi muazzez vatandaşlarının, darbecilerin yargılandığı mahkeme kapılarında "idam, idam" diye feryad-figan bağırmaya mecâlleri vardı da otuzbin kişinin ölümünden sorumlu Öcalan, yıllardır bir adada besiye çekilirken, bu "nezih" insanlar "Gırtlak kanseri"mi olmuşlardı ?
6 - Egemenlere entegre olup, kim güçlü ise onun davulunu çalmak bizdeki "Necip"liğin nişânı mıdır ?
7 - "FEÖ'ye vurma" görüntüsünde adım adım şeriat yaklaşırken bizdeki - sözüm ona - Atatürkçü, Lâik cenâhın, AKP'nın kuyruğunda konumlanmasını nasıl anlamalıyız ?

Son olarak da "Şeytan'ın avukatlığı" modunda bir ihtimâlden söz edeyim.
Acaba birileri "cambaza bak" modunda bir "darbe" görüntüsü üzerinden, devlet içindeki fethullahçı yapılanmayı çökertme uğraşı içinde midir ? Çünki; son derece kötü plânlanmış, hedefteki hiç bir siyâsiye ulaşılamamış ve sâdece vatandaşın zihninde "darbe" algısı üretmiş bu tip bir harekete hiç rastlamdığım gibi, "tarihin tozlu sayfalarında" böyle bir "örnek" bilgiyi de okumadım.

F. Gülen devleti soymadı.
Devletin alacağı vergilere ortak da olmadı.
Kendi müntesiblerinin ekonomik kaynaklarından faydalanıp örgütlendi.
Yani ortada "Tüyü bitmedik yetim hakkı" yok gibi görünüyor.
Bu durumda FETÖ "hain" ise devlete ait kurumların tüm reklam giderlerini kendi yandaş medyasına aktaran AKP ve bu kıyağın sorumluları "vatansever" mi oluyor ?

Beni bilen bilir.
FETÖ ile bir ilgim-alâkam olmadığı gibi müslüman biri de değilim.
Bu sorularımın cevaplarını bulamadım hâlen.
Benzer mesajlar astığım birkaç haber sitesinde beni "Fetö elemanı" veya "ahmak" diye niteleyip üyelikten çıkardılar.
Alt 11-08-2017, 12:11
serdo85 serdo85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Darbe veya değil bilmem ama 15 temmuz sonra Erdoğan ''bu bize Allahın bir lutfuydu''demesi aslında herşeyi açıklar nitelikte.
Alt 11-08-2017, 13:29
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Meclisin bombalanma şablonu mu, yoksa "derhal" güvenlikleri sağlanan kabine ile sözde "15 dakika" bir aralıkla yakayı kurtaran Tayyib'in telefon konuşması mı, darbenin "dandiği" olarak literatüre içerik sağlamalı, belki biraz da bu tartışılmalı

Sanıyorum bu tiyatronun Kemalistler tarafından bile alkış alması, ülke insanının içerisinde bulunduğu zihinsel felce iyiden iyiye ışık tutuyor.

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 11-08-2017, 15:12
Üyeliğini Sonlandırmış

Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Meclisin bombalanma şablonu mu, yoksa "derhal" güvenlikleri sağlanan kabine ile sözde "15 dakika" bir aralıkla yakayı kurtaran Tayyib'in telefon konuşması mı, darbenin "dandiği" olarak literatüre içerik sağlamalı, belki biraz da bu tartışılmalı

Sanıyorum bu tiyatronun Kemalistler tarafından bile alkış alması, ülke insanının içerisinde bulunduğu zihinsel felce iyiden iyiye ışık tutuyor.
Son tahlilde benim elde etttiğim sonuç, "Darbe" makyajlı bir algı opersayonu üzerinden, devlet kurumlarında mevzilenmiş Fethullahçılar tasfiye edilmekte. Bir Gayr-ı Müslim olarak, aslında bu duruma sevinmem gerekir. Çünki; şeriat bu devletten ne denli uzak olursa Gazi Paşanın hedef gösterdiği "muasır medeniyet"e ulaşma imkânları da o denli gerçekçi birer amaç olarak önümüzde durur. Hayretime mûcip olan husus ise "Elhamdülillah müslümanıh" diyen yığınla Hacı-Hoca takımının, kendileri gibi müslüman olan Fethullah'a yapılanlar karşısında son derece sâkin bir tavır sergilemeleri. Hattâ, Fethullah'a sinkaf edenlerle berâber bunlar da esip gürlüyor. Tabii, böyle bir ortamda bir metrelik çaputa bile tahammül edemeyip "rejim sorunu" yaparak Anayasa Mahkemesi kapılarını aşındırınların, şimdilerede "Allah adâleti sever" pankartı ile siyâset sahnesinde arz-ı endâm eylemelerini de artık "anlaşılır" buluyorum.

Çünki; bu ülkede kimin ne olduğu, hangi siyâsi çizgide konumlandığı aslâ kesin olarak bilinemeyeceği gibi karşılaştığım hiç bir vaziyete de hayret etmemem gerektiğini öğrenmiş bulunmaktayım.
Misâl; yolda yürürken kafanıza gemi düşer mi ?
Tabii, buna "Ne saçma soru ?" diyebilirsiniz.
Ama sakın unutmayın !..
Yaşadığınız yer Türkiye ise kafanıza her an bir "gemi" düşebilir.
Alt 11-08-2017, 17:09
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

"F. Gülen devleti soymadı.
Yani ortada "Tüyü bitmedik yetim hakkı" yok gibi görünüyor."
Vefik Sami.

Vay vay vay!... Demek sizin oradan öyle görünüyor. Benim sizin bu yazdıklarınızı okuyunca gördüğüm ise sadece hayalkırıklığı.

Demek FETÖ sınav sorularını çalıp, yandaşlarının haksız yere ve başkalarının hakkını gasp ederek devlet kurumlarının her yerine sızmasını sağlarken yetim hakkı yemiş olmuyor!

Diğer pislikleri de cabası. Ama insanın gözü bozulmaya görsün. Hiç birini görmez.

Eski bir düşünür, "dünyayı olduğu gibi değil, olduğumuz gibi görürüz" demiş.

Çok doğru, muhteşem bir söz!..
Alt 11-08-2017, 18:55
Üyeliğini Sonlandırmış

Nero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"F. Gülen devleti soymadı.
Yani ortada "Tüyü bitmedik yetim hakkı" yok gibi görünüyor."
Vefik Sami.
Vay vay vay!... Demek sizin oradan öyle görünüyor. Benim sizin bu yazdıklarınızı okuyunca gördüğüm ise sadece hayalkırıklığı.

Demek FETÖ sınav sorularını çalıp, yandaşlarının haksız yere ve başkalarının hakkını gasp ederek devlet kurumlarının her yerine sızmasını sağlarken yetim hakkı yemiş olmuyor!
Sanıyorum "40. yoğunluk" varlıkları ile "üst düzey" bağlantılara alıştığından olsa gerek, bir ilkokul bebesinin bile rahataça algılayabileceği basit-sıradan bir yazıyı anlayamayıp, bu şekle dönüştürdün. Orada kasdedilen şey çok açıktı oysa ki. Bu ülkede iktidar olan her parti devlet imkânlarını kendi yandaşlarına kanalize eder. AKP'nin bu gün yaptığı da bu. AKP muahlifi hiçbir medya kuruluşuna reklam pastasından pay gitmez. Tayyip yalakalığı yaparsan, tüm imkânlar ardına kadar açılır.

Soruların çalınıp "yandaş"lara dağıtıldığı bir siyasi iktidar iddiasıdır. Bu yapıldı mı bilmiyorum. Ama; yapmışsa yaradan onu kahretsin. İddia edilen husûsun savunulacak bir tarafı yok çünki. Medya üzerinden tanıdığımı sandığım F. Gülen'in bok üzerine konan sineklerden 'medet' umacak kadar ahmak olabileceğine ihtimâl vermem. Soru çalarak makam sâhibi olanlar, yarın-öbür gün kendilerine en çok ihtiyaç duyulduğu bir anda başkalarını da satar. F. Gülen karşısında duyduğun bu "Hassâsiyetin bir benzerini, siyasi iktidara eklemlenip "tüyü bitmedik yetim hakkı"nı cukka eden, ardından da "Milletin a. na koyacağız" diyenler için de göstermeni beklerdim

Bu bilinen hususları es geçip, son günlerin moda "Fetö" yayagarası üzerinden, şark kurnazlığına tevessül etmen, buraya aktardığın o "düşünür"ün tesbitinde ne derece haklı olduğunun da göstergesi. Nelerin görülüp-görülmediği ile ilgili olarak başkasına lâf sokuşturmadan evvel, bir aynadan yardım almanızda fayda mülâhaza etmekteyim.

[B]Diğer pislikleri de cabası. Ama insanın gözü bozulmaya görsün. Hiç birini görmez.

Eski bir düşünür, "dünyayı olduğu gibi değil, olduğumuz gibi görürüz" demiş.

Çok doğru, muhteşem bir söz!..
Alt 11-08-2017, 19:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanıyorum "40. yoğunluk" varlıkları ile "üst düzey" bağlantılara alıştığından olsa gerek, bir ilkokul bebesinin bile rahataça algılayabileceği basit-sıradan bir yazıyı anlayamayıp, bu şekle dönüştürdün. Orada kasdedilen şey çok açıktı oysa ki. Bu ülkede iktidar olan her parti devlet imkânlarını kendi yandaşlarına kanalize eder. AKP'nin bu gün yaptığı da bu. AKP muahlifi hiçbir medya kuruluşuna reklam pastasından pay gitmez. Tayyip yalakalığı yaparsan, tüm imkânlar ardına kadar açılır.

Soruların çalınıp "yandaş"lara dağıtıldığı bir siyasi iktidar iddiasıdır. Bu yapıldı mı bilmiyorum. Ama; yapmışsa yaradan onu kahretsin. İddia edilen husûsun savunulacak bir tarafı yok çünki. Medya üzerinden tanıdığımı sandığım F. Gülen'in bok üzerine konan sineklerden 'medet' umacak kadar ahmak olabileceğine ihtimâl vermem. Soru çalarak makam sâhibi olanlar, yarın-öbür gün kendilerine en çok ihtiyaç duyulduğu bir anda başkalarını da satar.

Yazdıklarım çok açıktı halbuki. Yurt dışında faaliyette bulunan Gülen okulları devletin tek kör kuruşu ile yapımadı. Ama AKP şimdi devlet imkânlarını yandaşlarına akıtıyor. Sanırım bunu es geçip, son günlerin moda "Fetö" yayagarası üzerinden, şark kurnazlığına tevessül etmen, buraya aktardığın o "düşünür"ün tesbitinde ne derece haklı olduğunun da göstergesi. Nelerin görülüp-görülmediği ile ilgili olarak başkasına lâf sokuşturmadan evvel, bir aynadan yardım almanızda fayda mülâhaza etmekteyim.
Okullar değil, genel olarak söz ettiniz. Şimdi neden manevra yapıyorsunuz?

Sınavda kopya fetö işi olamaz mı? O zaman tamam!
Alt 11-08-2017, 19:20
Üyeliğini Sonlandırmış

Okullar değil, genel olarak söz ettiniz. Şimdi neden manevra yapıyorsunuz?

Sınavda kopya fetö işi olamaz mı? O zaman tamam!
Bak bu şark kurnazlığını devamlı yapıyorsun.
Gözüne kestirdiğin herhangi bir mesajı bilerek farklı algılıyor, bunu muhatabı rencide edecek ya da "savunma" moduna sokacak şekle getirip üzerinden aklın sıra "eleştiri" getiriyorsun.

Sahnede değişik fügürler eşliğinde raks ederek hayatını kazanan kadınlar "Dansöz" isim-sıfatı ile aşağılanır. Ama en değme dansözler bile "zât-ı âli"nizin eline su dökemez "Manevra" bahse konu olduğunda, bu forumda hiç kimse seninle yarışamaz. F.Gülen bütün etkinliğini-gücünü dünyanın dörtbir tarafına yayılmış okullardan alır. Kasdettiğim okullar değil de ne olacaktı ki ?

Sınavda kopya "Fetö işi" mi bilmem.
Ne var ki bu yöntemlerle makam sahibi olan insanlara güvenecek kadar "ahmak" olabileceğine ihtimal vermiyorum.
Söylediğim bu !..
Alt 12-08-2017, 17:34
Üyeliğini Sonlandırmış

Hocam, darbe girişiminin iktidar işi olduğunu çözmüşsün ama fetö'nün yandaşlarını çalıntı sorularla devlete yerleştirdiğini bir türlü çözemiyorsun. Tercihe bağlı çözme böyle işte!

Okullar sadece yardımlarla mı kuruldu? Zorla, şantajla alınan paralarla da kurulmadı mı? Bu ne aklama, arındırma böyle!

Güvenle ilgisi yok bu işin hocam. Bunlar örgüt. Neler yaptılar neler! Bunları nasıl kaçırdınız?

Ahmak değil, akıllı. Hatalı bir son hamleyi yapmasaydı hâlâ devlette etkin konumdaydı. Aslında hâlâ da biraz gücü var.

Düne kadar fettoş diyordunuz, sırf Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya geldiler diye şimdi birden Hocaefendi mi oldu yoksa?!
Alt 12-08-2017, 19:16
Üyeliğini Sonlandırmış

Hocam, darbe girişiminin iktidar işi olduğunu çözmüşsün ama fetö'nün yandaşlarını çalıntı sorularla devlete yerleştirdiğini bir türlü çözemiyorsun. Tercihe bağlı çözme böyle işte!

Okullar sadece yardımlarla mı kuruldu? Zorla, şantajla alınan paralarla da kurulmadı mı? Bu ne aklama, arındırma böyle!

Güvenle ilgisi yok bu işin hocam. Bunlar örgüt. Neler yaptılar neler! Bunları nasıl kaçırdınız?

Ahmak değil, akıllı. Hatalı bir son hamleyi yapmasaydı hâlâ devlette etkin konumdaydı. Aslında hâlâ da biraz gücü var.

Düne kadar fettoş diyordunuz, sırf Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya geldiler diye şimdi birden Hocaefendi mi oldu yoksa?!
F. Gülen'e hiçbir zaman "Fettoş" şeklinde aşağılayıcı, sinkaflı yakıştırmalar yapmadım. Genelde belaltı vurmam. Birine karşı isem, yapabildiğim kadar mücâdelemi fikren sürdürmeyi yeğlerim. Ben müslüman iken bu adama, - İslâmi ilimlerdeki derinliği ve yetkinliğinden ötürü - saygı duymuşumdur. Aslâ cemaatte yer almadım, Fethullah'ın ya da AKP'nin şakşakçılığını yapmadım. Bu gün bu adama atfedilen kimi suçlamalar bana pek mantıklı gelmiyor.

Hepsi bu !..

Önerilen Siteler