Aslında bu konuyu burada ele almıştık.
http://www.turandursun.com/modules.p...&p=75862#75862
Bana göre, salt bir yerleri hedef göstermek değil aslen öze inmek gerekir.
Öyle yada böyle, şu yada bu, o kızcağız işte bunu yaptı, sevdi, ötesi yok! Oysa kutsal olanın tek istediği salt bağlılıktır, ezikliktir, kölece bağlılık, köleliktir oysa sevgi hedef tanımaz, sınır tanımaz, bu yüzden geçmiş toplumlar, inançları vs sevgiye aşağılık bir şey gibi bakmıştır, utanç kaynağı olarak görmüştür(yazık ki hala öyle görülüyor, 15 yaşına gelen kızlarını namus kisvesi altında, resmi bir giysi giydirilerek-evlilik- hiç tanımadıkları kişilere al mal senin, alan memnun satan memnun diye pazarlamak zorunda kalmaktadırlar, bakın korku aynı korku, psikoloji aynı psikoloji-.
Kutsallığın bezirganları bakmıştır, sevgi kutsalın emirlerinin yıkılmasına eşikde olmaktadır ve sevgi her türlü sınırı aşmaktadır, kutsalıda aşmaktadır, ondan daha yücedir(mecaz) dinler birbirileri arasında evliliği yasak etselerde insanlar buluştumu sevmişlerdir birbrilerini hatta sevgi yasakken bile! İşte Dünyayı kurtaracak güç bu, ne Zeus, Ne Taru, Ne Enlil, Ne Osiris, Ne El, Ne Ahura Mazda, Ne Brahma, nede El-İlah.
insanda olan sosyal yön ve insanda olan, öyle kafdağlarının ötesine çöreklenmiş bir sembol yada bir idolden değil, bizzat insanda olandan, yani sevgi. şu içinde olduğumuz dünyaya, egemen toplum yapısına baktığımızda şu aşağıdakini söylememem için ne gibi bir haklı neden olabilir ki?
Emin *olun *o *kalabalıktan *herhangi *birisi *yada *oracıkta *katledilen *o *küçük *kız *bizlerden *birisi *olabilirdi. *Hatta *acı *gerçek *hepsi *bizdik *zaten..
Ağaç *demiş *ki *baltaya*
Sen *beni *kesemezdin *ama
Ne *yapayım *ki *sapın *benden
Bak *şu *ağacın *bilincine *sen
Ölen *ben, *öldüren *benden
Bunca *analar *ağlayıp *durur *da
Akıp *gider *gelinciklerden
Kör *müdür *sağır *mıdır *bu *ırmak
Ölen *ben, *öldüren *benden
Her *yerde *böyle *olmuş *bu
Önce *dağa, *taşa, *ağaca *söyletmiş *halk
Sonunda *sabahın *bir *yerinden
Uyanıp *kalkmış *ayağa *ırmak
Ölen *ben, *öldüren *benden *
Tek *açıklaması *var, *oda *bu;
Uyanıp *kalkmış *ayağa *ırmak
Ölen *ben, *öldüren *benden *
* *Ruhi *Su-IRMAK