akp öncesini düşündüğümde şeriatçı gösterileri hatırlıyorum. O zamanlar meydanlarda hep şeriatçılar, türban eylemcileri, cuma vaazcıları, hizb'ul tahrirciler, fethullahçılar vs. vardı. Şimdi hiç biri ortalıkta gözükmüyor çünkü 5 yıldır iktidardalar. Meydanlara dökülmelerine gerek yok çünkü 5 yıldır bu ülkeyi onlar yönetiyor.
Bu sessizlik ortamını "şeriat tehlikesi yok" diye yorumlayanlar çok yanılıyor. Sessizler çünkü 5 yıldır emin adımlarla amaçlarını gerçekleştirme yolunda ilerliyorlar. Amacına ulaşmakta olan bir kesim meydanlara dökülüp isyan edecek değil ya. Elbette meydanlarda olmayacaklar.
İlk defa şeriatçıların amaçlarını gerçekleştirmeye bu kadar yaklaştıklarını düşünüyorum. Tabi 2002 seçiminden sonra bunların hepsi buhar olup uçmadıysa...
Bu yüzden bence 5 nolu ihtimalin gerçekleşme olasığı daha önce hiç olmadığı kadar yüksek:
sargon";p="´isimli üyeden Alıntı
5. Ülke hızla şeriata doğru gider. Ordu müdahale yapamayacak duruma getirileceği için ancak sivil direnişler olur. 10 yıla varmadan laiklik falan gider, İran kadar olmasa da ona yakın bir şeriat rejimine gireriz.
|
Peki ne yaparım?
Tabi ki savaşırım. Mustafa Kemal'in Bursa nutkunda söylediği gibi taşla, sopayla, elime ne geçerse onunla savaşır, gerekirse hapse atılır ya da çarpışırken can veririm.
Şeriatı durdurmak için üstüme düşen görev neyse onu yaparım. Umutsuzluğa da düşmem, "şeriat geldi, artık bitti" demem. Vaktiyle en ırkçı, en faşist iktidarın %80 oyla başa geldiği Almanya nasıl şimdi faşizme ve ırkçılığa karşı en sert tedbirleri alan ülkeyse Türkiye de şeriat'ı yaşadıktan sonra buna karşı en sert tedbirleri alan ülke olur. Belki ben bu şeriat döneminden sağ çıkıp o günleri göremem ama birileri mutlaka görür. Önemli olan da bu.