Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-10-2017, 20:00
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart 48 aylık bebeklere dini eğitim

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü “okul öncesi eğitim” adını verdikleri programla henüz 48 aylık olan bebeklere Kuran, Arapça ve dini eğitim vereceklerini duyurdu.
http://odatv.com/48-aylik-bebeklere-...610171200.html
Alt 26-10-2017, 20:17
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Çocuk daha doğmadan dini eğitim vermenin bir yolu var mı?

Evet var.

Binlerce yıl süren dinsel yaşamda doğan çocuklar dine yatkın olarak doğar, onu daha kolay algılar.
Bunun yanında çocuk doğar doğmaz kulağına ezan okuyarak, ezan sesine aşina olmasını sağlarlar.
Böylece çocuk daha doğmadan dine zincirli olarak doğar.
Bu ortamda yetişen çocuklara bu yüzden özgürlüğü anlatmak çok zordur...
Alt 27-10-2017, 13:41
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence bu ülkede dindar çok az kaygı veren dindarlık olmamalı diye düşünüyorum. Bu ülkede tüccar çok din iman ticareti yapan dini kullanıp iş bulan işinde yükselmek isteyen ticaret yapıp yükselmek isteyen çok .

Ben şunu anlıyorum bu ülke de çok iki yüzlü insan var. Bir de dinini bile bilmeyen onu tanımayan hatta bilmek öğrenmek için çaba harcamayan insan sürü ile.

İşte bundan en çok faydalananlar da politikacılar.
Şu feto culuğa bak devlete yerleş sermayeni katla prof ol iş yerinde yönetici ol ve bunların hepsini siyaset yolu ve devletin yardımı ile yap.
Ne dini buz gibi siyaset ve destek.

Bu gün aynı şeyleri başka cemaat ve tarikatler yapıyor.

Çocuklara din eğitimi de bu çerçevede .Keşke bir çok insan arapça bilse bir dil bir insan iki dil bir insanda iki kişilik gelişme.
Alt 27-10-2017, 18:18
Üyeliğini Sonlandırmış

bilgivehis;islam alimlerinin cilt cilt kitapları vardır..Ne yazar bu kitaplarda?
Mesela şunlar yazar..
Seks esnasında çıplak olmalı mıyız?
Seks esnasında okunan dualar..
Seks öncesi ne yapmalıyız?
Seks sonrası okunan dualar..
Seks yaparken korunmanın yolları..
Seks sonrası temizlenme..
Seks yapacağımız gün hangisi olmalı?
Seks yapacağımız saatler..
Cilt cilt anlatılır bu konular..
Yani daha çocuk ortada yokken,dualar başlar
Doğarken dualar,doğduktan sonra ezan okumalar,falan filan..
Öldün artık..Aradan diyelim 50 sene geçmiş..Biri hatırlar ve bir fatiha okur size..
Yani bırakın hayattayken yapılan faşizmi,daha siz hayatta yokken ve hayata veda ettikten sonra bile nasibinizi alırsınız..
Alt 27-10-2017, 21:03
Üye

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bilgivehis;islam alimlerinin cilt cilt kitapları vardır..Ne yazar bu kitaplarda?
Mesela şunlar yazar..
Seks esnasında çıplak olmalı mıyız?
Seks esnasında okunan dualar..
Seks öncesi ne yapmalıyız?
Seks sonrası okunan dualar..
Seks yaparken korunmanın yolları..
Seks sonrası temizlenme..
Seks yapacağımız gün hangisi olmalı?
Seks yapacağımız saatler..
Cilt cilt anlatılır bu konular..
Yani daha çocuk ortada yokken,dualar başlar
Doğarken dualar,doğduktan sonra ezan okumalar,falan filan..
Öldün artık..Aradan diyelim 50 sene geçmiş..Biri hatırlar ve bir fatiha okur size..
Yani bırakın hayattayken yapılan faşizmi,daha siz hayatta yokken ve hayata veda ettikten sonra bile nasibinizi alırsınız..
İş bunlarla da bitmiyor.
Örneğin ne zaman hangi pozisyona geçilir, hangi delik ne zaman helal olur.
İsmi de konmuş "Kadınlar sizin tarlanızdır".
Bunları 70'li yıllarda küçücük çocukların teslim edildiği kuran kursundan aldığım kitaplarda okumuştum...
Alt 27-10-2017, 21:51
Üyeliğini Sonlandırmış

bilgivehis;çok detaylı anlatırlar tabi..
Gazali demiş ki,arkadan yaklaşmak helaldir..İbni Rüşd ise buna şu şu nedenlerden dolayı itiraz etmiş..
Kitaplar da yazanlar bunlar..
Ebu Hanife kadının altta yatmasını uygun görmüş..İmam maliki ise,duruma göre pozisyon değiştirilebilir demiş..
İslam bu işte..!
Alt 27-10-2017, 22:35
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Aynı çocuklara geçmişte Kemalist ideolojinin öngördüğü eğitim müfredatı doğrultusunda ideolojik eğitimde veriliyordu. Halbuki bu çocukların yaşı, ideolojik propagandaya maruz bırakılamayacak kadar küçüktü. O dönemde bir tepki gösteremeyen insanların şimdi konu dinsel eğitim olduklarında gösterdikleri tepkiyi samimi bulmuyorum. Bu dini eğitime karşı çıkanlar mesela 5-6 yaşlarındaki çocuklara okutulan ve adına ''Andımız'' denilen ideolojik seremoniye karşı çıkmıyorlardı. Neyse ki Ak Parti'nin Kemalistlere göre çok daha ileri bir demokrasi anlayışına sahip olması hasebiyle şu andımız denilen metninin çocuklar tarafından okutulması uygulmasıda kaldırıldı. Böylelikle daha özgür düşünceli nesiller yetiştirilmesinin önü açıldı.
Alt 27-10-2017, 22:49
Üye

Karaiskakis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı çocuklara geçmişte Kemalist ideolojinin öngördüğü eğitim müfredatı doğrultusunda ideolojik eğitimde veriliyordu. Halbuki bu çocukların yaşı, ideolojik propagandaya maruz bırakılamayacak kadar küçüktü. O dönemde bir tepki gösteremeyen insanların şimdi konu dinsel eğitim olduklarında gösterdikleri tepkiyi samimi bulmuyorum. Bu dini eğitime karşı çıkanlar mesela 5-6 yaşlarındaki çocuklara okutulan ve adına ''Andımız'' denilen ideolojik seremoniye karşı çıkmıyorlardı. Neyse ki Ak Parti'nin Kemalistlere göre çok daha ileri bir demokrasi anlayışına sahip olması hasebiyle şu andımız denilen metninin çocuklar tarafından okutulması uygulmasıda kaldırıldı. Böylelikle daha özgür düşünceli nesiller yetiştirilmesinin önü açıldı.
Ne zırvalıyorsun yine, Kemalist ideolojide dayak mı atılıyordu da bu kadar yalana, sahtekarlığa başvurdun.
Hey troll, bu çocuklar senin övdüğün zamanda dayak yiyorlar.
Bu kadar olayları çarpıtman normaldir, nasıl olsa mesleğin trollük...
Alt 27-10-2017, 23:21
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kemalist ideolojide dayak mı atılıyordu
Atılmıyormuydu? Eğitim sistemine Kemalist ideolojinin yön verdiği yıllarda okullarda dayak karakteristik bir olaydı.

Ayrıca devlet tarafından küçük yaştaki çocukların zihinsel yapısının şekillendirilmesini eleştiriyorsak bunu sadece dinsel olarak yapıldığında değil, ideolojik olarak yapıldığında da eleştirmeliyiz.
Alt 27-10-2017, 23:47
Üye

Karaiskakis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atılmıyormuydu? Eğitim sistemine Kemalist ideolojinin yön verdiği yıllarda okullarda dayak karakteristik bir olaydı.

Ayrıca devlet tarafından küçük yaştaki çocukların zihinsel yapısının şekillendirilmesini eleştiriyorsak bunu sadece dinsel olarak yapıldığında değil, ideolojik olarak yapıldığında da eleştirmeliyiz.
Elbette dayak olayı yoktu, dayak atılan yerler merdiven altı dinci guruplardı...

Önerilen Siteler