Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-05-2007, 23:20
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Turgut Özal'ı kutsallaştırmak için iğrenç bir çaba...

bu kadarına pes denir , ne yapalım biz nereler kaçalım bu iğrençlikleri gördükçe...Babasını kutsal üstü yapmak için çabalıyor aklınca ama yazıktır yahu inanan biri bu günahı üzerine nasıl alır....

Babam ermiş mezarını evliya yaptı 13 Mayıs 2007

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Yeni Şafak Gazetesi’nde Taha Kıvanç takma adıyla yazan Fehmi Koru’ya babasının ermiş olduğunu ve mezarını bir evliyanın yaptığını anlattı.

Koru’nun dün yayınlanan "Mahremi öldürdük" başlıklı yazısında Ahmet Özal, babasının mezarını yapan ustanın kamera kayıtlarında görünmediğini sadece mermerlerin hareket ettiğini iddia etti. Koru’nun "Sırlı programlara konu olacak" diye yorumladığı hikaye şöyle:

Ahmet Özal annesi ve babasıyla İstanbul Adnan Menderes Bulvarı’ndan geçerken, Turgut Özal, Adnan Menderes’in anıt mezarı hizasında otomobili durdurur. Başını pencereden çıkarıp mezara doğru bakar ve oğluna vasiyet eder: "Öldüğümde ne yap et, benim cesedimi buraya gömdür." Ahmet Özal şaşırır ve "Allah gecinden versin, sen daha çok yaşayacaksın" der. Özal, yine de cumhurbaşkanlarının devlet mezarlığına gömüldüğünü, ancak kendisinin halkın yanında olmak istediğini söyler. Oğluna, "Sen bu dediğimi unutma yeter" der. Turgut Özal, bu olay yaşandıktan iki hafta sonra aniden yaşamını yitirir.

MERMERLER İŞLENİYOR AMA USTA GÖRÜNMÜYORDU

Vasiyet ettiği alanda mezarlık düzenlemesiyle, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Mustafa Bey (Dönemin Mezarlıklar Müdürü Kazım Gülmez’dir) ilgilenir. Mezarın pembe mermerden yapılması düşünülür. Ancak bir türlü aranan usta bulunamaz. Bir gün sakallı biri ortaya çıkar. Bursalı olduğunu ve bu işi parasız yapmak istediğini söyler. Ortaya beklenenden iyi bir işçilik çıkar. Mustafa Bey, işin kalitesini görünce, meçhul mezar ustasının peşine düşer. Mezar yapımında çalışan hiç kimse mezarcıyı hatırlayamaz. Adamı göstermek için çalışma sırasında çekilen görüntüleri izlemeye başladığında, mermer parçalarının işlendiğini, ancak işleyenin görünmediğini fark eder. Şaşırır. Kaseti Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal’a da izletir. Ahmet Özal, o görüntüleri, "Hayretle izledim. Mermer parçaları işleniyor, sonra birbirinin yanına konuyordu, tamam, fakat adam ortada görünmüyordu. Saatler ve saatler boyu sadece mermerler."

BOŞUNA ARAMA DERLER SIRLAR KAPISINI ARALAR

Mustafa Bey edindiği bilgilerle adamın peşine düşüp Bursa’ya gider. Dolaşmadığı köy kalmaz, ama meçhul mezarcıyı ya da onu tanıyan birini bulamaz. Sonra, bir gün, Eyüp’te soruştururken, "Senin kimi aradığını biliyorum, boşuna arama" diyen biri çıkar ve "Sırlar Kapısı"nı aralar. Ahmet Özal öyküyü, "Mustafa Bey işini gücünü bıraktı, hakikatin peşine düştü’ diye bitiriyor.

Beni oraya göm

Ahmet Özal, babasının ölümünden 2 hafta önce, kendisine, Adnan Menderes’in anıt mezarını göstererek, "Beni oraya gömdür" diye vasiyet ettiğini söyledi.
Alt 14-05-2007, 00:21
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Turgut Özal'ı kutsallaştırmak için iğrenç bir çaba...

"Mezar yapımında çalışan hiç kimse mezarcıyı hatırlayamaz. Adamı göstermek için çalışma sırasında çekilen görüntüleri izlemeye başladığında, mermer parçalarının işlendiğini, ancak işleyenin görünmediğini fark eder. Şaşırır. Kaseti Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal’a da izletir. Ahmet Özal, o görüntüleri, "Hayretle izledim. Mermer parçaları işleniyor, sonra birbirinin yanına konuyordu, tamam, fakat adam ortada görünmüyordu. Saatler ve saatler boyu sadece mermerler."
Medyaya böyle inanılmayacak, olağandışı bir iddiada bulunan şahıs hem de Ahmet Özal gibi bir şahıs adam olsa bu iddiasıyla birlikte videosunu da belge olarak sunar ve ispatlardı.
Ama bunlar milleti aptal yerine koyar ve sadece iddia ile yetinirler. Medyaya da bu iddia yeterlidir zaten. Çünkü onların gözünde de önemli olan haberin ilginçliğidir, doğruluğu değil. Ayrıca birçoğu kanıtını isteyerek inanmıyor pozisyonuna düşmek istemez.
Eğer yürekli biri çıkıp ta bu videoyu istediğinde ya geçiştirilecek ya da " Video da ilginç bir şekilde kayboldu veya silindi." gibi bir bahane uydurulacaktır. İspat onlar için önem arzetmez. Önemli olan iddianın milyonlar üzerinde bıraktığı izdir. Milyonlar içinde sadece binler ispat arar, diğerlerinin büyük kısmı ispatsız inanır.

Bu asılsız iddianın zamanlaması önemlidir. Turgut Özal'ın tartışıldığı, medyada konu olduğu zamana denk getirilmiştir. Çünkü kabinede Özal'ın mason olduğu konuşulmuş, Gül için "İlk defa mason olmayan bir cumhurbaşkanımız olacak." denmiştir. Ayrıca Özal'ın arada sırada da olsa içki içtiği haberi medyaya yansımıştır. Bunun dindar kesim üzerindeki kötü izlerini silmek gayesiyle hemen böyle bir evliya hikayesi uydurularak medyaya sunulmuş, böylelikle Özal'ın dindarlık itibarı korunmanın ötesinde ebliyalık mertebesine yükseltilmek istenmiştir. Yani kısacası " Siz babamın mason olduğunu, içki kullandığını düşünerek onu gözünüzden düşürmeyin o bir evliya idi." mesajı verilmek istenmiştir.
Alt 14-05-2007, 00:57
Üye Değil

Biz onun babasini iyi biliriz. O mermerler nasil kendi kendine islendiyse, Ozalci zihniyette kendi kendine islendi, yerli yerine oturdu bu toplumda. Ustasini birturlu goremedik belgelerde. Ne Ozal ne K.Sunal 'da keramet aramasin kimse.
Alt 14-05-2007, 10:10
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ahmet Özal'da biraz algılama zorluğu olmalı. Babasının evliyalığını ancak anlamış. Bu memleketin, ne evliyası biter, ne eşkiyası biter. Bir *evliya ölür, bin evliya doğar!. Bu Anadolu toprakları münbittir
* Hem evliya üretir, hemde onu baştacı edecek safları üretir.

* * * BANA KAFİR DEMİŞ ÖZAL EFENDİ
* * * BEN DİYEYİM ONA'' EVLİYA'''
*

* * * * * * * YARIN VARIRIZDA RU-Zİ CEZAYA
* * * * * * * *İKİMİZDE ANDA ÇIKARIZ YALAN
*
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * NEF-İ

ANDA.orda. *ruz-i ceza. ceza günü
*
* * * * * ilk iki mısranın orjinali şöyledir
* * *
* *bana kafir demiş müftü efendi
* ben diyeyim ona müselman
Alt 15-05-2007, 14:54
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ahmet Özal Efendi 'den bir zırva...Üzerinde bile durmaya değmez.
Pante de zamanlamaya dikkat çekmiş.Konjonktüre uygun bir masal
olmanın ötesine geçemiyecektir zaman içinde.......
Alt 15-05-2007, 18:48
ninkasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ninkasi ninkasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mezarı yapan adamın sakallı olması da ayrı bir simge tabi,zaten hep böle ak sakallı tiplerin başının altından çıkar böyle işler

Gördüm meyhanede,bir bilge piri
Dedim:Gidenlerden vermiyorsun haberi.
Dedi:Şarap iç,bizim gibi çok kimseler;
Gittiler,onlardan alamadık haberi.
Alt 15-05-2007, 20:28
Kıdemli Üye

Şimdi aklıma kurt düştü. Acaba ulu evliya Hüseyin Rahmi Gürpınarın *GULYABANİ'sinemi benziyor ( ihtimaldir ki bana benzemez) yoksa , Gandalf kardeşimin *avatarındaki Gandalf'amı benziyor.
* *Ama maşallahı var Gandalf sureti tam bir evliya suratı.
* *Bu akşam mezara gidip bakacağım NUR inmeye başlamış mı? Eğer nur inerse belliki evliyalık! onaylanmış münafıklık edip evliyanın aleyhinde konuşmamak, zamanı gelmiş demektir

* *Aziz Nesin'' Nurlu Ufuklar' 'adlı *hikayesini bu günler için yazmıştı. Oda gomunistlerin evliyası değilmi?ama Aziz Nesin'in
mezarına global evren ısınma felaketinden dolayı enerji kesintisi olduğu için, *gomunist evliyaların mezarına nur yağdırılmıyor :cry:
Alt 15-05-2007, 21:46
Üye Değil

özgür beyinim *o hikayedeki ak sakallı evliya benim, mezarı da ben yaptım,
ahmet in söyledikleri doğru, lakin rahmetli eskiden neyse hala aynı, eve dönerken
birde baktım cüzdanım yok , cüzdanı kaptırmamak için görünmez oldum ama,
işte huylu huyundan vazgeçmiyor
Alt 15-05-2007, 23:31
Kıdemli Üye

GANDALF, afedersin eşşekliğime bağışla senin evliyalığını bilemedim *
* *Yalnız kafama bi şey takıld. Madem mermeri görünmeden OYACAK kadar büyük evliyasın ,bizim siteyi hacker'lerden niye koruyamıyorsun.Gücün mermerlemi sınırlı.?Başka ne OYARSIN?KABAKMI? *
Alt 15-05-2007, 23:46
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bence Evliyalık iksiri bu gün değil, anıt mezardaki ihtişamda atılmış...

Sevgili Gandalf vasiyet sayılırmı bilmiyorum ama bir yere not et, ben öldüğümde mümkünse taş, mermer vs istemiyorum, birde beni dikine göm fazla yerde kaplamamış olur, başım aşağı gelecek şekilde olsun mümkünse, görünür olabilirsin ama sakalın görünmesede olur...

Kutsallığın egemen kılınmaya çalışıldığı yerde kaybedilen cüzdan değil mantık olsa gerek *:twisted:
Ha cüzdan, oda bundan sonra geliyor, kutsalın mülkiyetini ve kullanımını bir kez üzerine geçirenler için

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler