Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-01-2018, 11:01
Saint-Just Saint-Just isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kadın Cinayetleri

artık bu sorun kontrolden çıkmaya başladı. gazeteyi ne zaman açsam, televizyondan haber bültenlerine ne zaman baksam en azından 3-4 tane kadın cinayeti görüyorum. gördükçe de beni hüzün, öfke ve ızdırap kaplıyor. özelliklede 16-17-18 yaşındaki kız çoçuklarına baktıkça yüreğim sıkışıyor.

boşanmak isteyen kadını öldürüyorlar, ayrılmak isteyen sevgiliyi öldürüyorlar, çıkma teklifini reddeden kız çoçuklarını öldürüyorlar. sokak ortasında vuruyorlar. bıçaklıyorlar, yakıyorlar, dövüyorlar, tecavüz ediyorlar, esir alıyorlar..

size soruyorum. neden oluyor bunlar? dahada önemlisi bunlar nasıl engellenebilir? birazcık da olsa nasıl azaltabilir?

gerçekten bu ülkedeki mideye ben hayret ediyorum. türkiye'de kadınlara karşı işlenen suçlar artık korkunç boyutlara vardı. ancak yinede bu sorun türkiye'nin ana gündemine yerleşmiyor. bu sorun üzerine bütün toplumun duyarlılık göstermesi için, sorunun çözülmesi için türkiye siyaseti ve sivil toplum kuruluşları bunu sürekli gündeminde tutmalı. alanlarında uzmanlaşmış kişiler toplanıp bunun üzerine iyice düşünmeli. bu sorunların nereden kaynaklandığını, nasıl olduğunu, nasıl azaltılabileceğini, nasıl engellenebiliceğini vs. uzun uzadıya analiz edip bir çözüm taslağı ortaya koymalı.

türkiye'de yaşayan kadınlara inanmadığım allah sabır versin. çünkü gerçekten bu ülkede işleri çok zor.
Alt 09-01-2018, 11:17
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Öncelikle bir erkek bir kadına şiddet uyguladığında sürekli kadın hakları diyoruz ancak delirtilme aşamasına getirilmiş, onuru ve haysiyeti aşağılanmış yığınla erkek var. Aldatılmış, dolandırılmış bir sürü erkek var.
Kadın-erkek türü arasında ki bitmeyen kavga olabilir sebep.
Erkekler direk fiziken kadınlar ise sinsilikle. Bir birleriyle hem sevgili hem düşman.
Kadına şiddetin azaltılması sadece erkeklere ağır cezalar vererek olmaz, kadınlarında bilinçli olmaları lazım.
Alt 09-01-2018, 11:49
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle bir erkek bir kadına şiddet uyguladığında sürekli kadın hakları diyoruz ancak delirtilme aşamasına getirilmiş, onuru ve haysiyeti aşağılanmış yığınla erkek var. Aldatılmış, dolandırılmış bir sürü erkek var.
Erkekler direk fiziken kadınlar ise sinsilikle. Bir birleriyle hem sevgili hem düşman.
Kadına şiddetin azaltılması sadece erkeklere ağır cezalar vererek olmaz, kadınlarında bilinçli olmaları lazım.
-
-Bu dediğiniz bazı kadınların kişilik bozukluğu ile alakalı. O da toplumun yeterince özgür olmamasından kaynaklanıyor bence. O açıdan ben bu Milenyum kızlarını çok seviyorum. bizim dönemimize göre öfkelerini çok daha iyi ifade edebiliyorlar, içlerine atmıyorlar, daha doğal davranıyorlar, bu da olumsuz bir şey değil.

finneas:

Ben İran'daki olayları yakından takip ediyorum. Yeni başkanları Rouhani çok akıllı bir adam. daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi istiyor.
Türkiye'deki mesele de aynı. TR'de tam tersi yapılıyor.
- İlkel anlayışta toplum bireyi kontrol ediyor. Ne kadar saçma olursa olsun birey toplumun (binlerce yıl öncesinin gerçeğine dayanan günümüzde hiçbir anlamı kalmamış) kuralına uymak zorunda kalıyor.
Çözüm de özgürleşme ve bireyselleşmedir.
Ülkenin de 1980'lerden beri iyice belirginleşen "daha geleneksel" anlayışa dönme sevdası da bitmelidir.
AKP kitlesi de gerekirse zorla yola getirilmelidir çünkü bir şey bildikleri yok.

Bir de şu var: Orta sınıf normalde daha alt sınıf için örnek teşkil eder. Alt-sınıf orta sınıfa özenmeli, onun gibi olmaya çalışmalıdır.

Bizde gayet köylü / kıro / maganda bir üst sınıf türedi, alt-sınıf da bunlara benzemeye çalışıyor. Tüm dünya da da böyle bir şey var. Kapitalizm iyice yerlşeştikçe böyle şeyler oluyor ABD de bile Trump gibi siyasetçi bile olmayan adamlar bu şekilde güçleniyor

/ Yani toplumu kendi haline bırakamazsın. Gerekirse Çin'deki kültür devrimi gibi bir şey yapacaksın ki millet iyice akıllansın.
Alt 09-01-2018, 12:07
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kadina siddetin bircok sebebi var,saymaya kalkarsak en basda,
1.Kadinin ekonomik olarak erkege bagimliligi
2.Bazi zontalarin kadini insan ve es deyilde mali gibi görmesi (Islam öncesi türklerde kadinin kimligi olup esken kilic zoruyla islam dayatmasindan sonra bu kimliyini kaybedip avrat olmusdur (avret yerleri (: sanirim avradin ne oldugunu anlatmaya yeterli)
3.Erkeyin yada kadinin akil ve ruh sagliginin bozuk olmasi ( kadin sürekli dayatma altinda yetisip yasadigi icin onun akil ve ruh sagliginin bozuk olmasini anlayabilirim)
4.Kiskancligin erkekde paranoya haline gelmesi
5.Kadini fiziken erkekden zayif olmasi
6.Kadini siddetden korumanin herhangi bir maddi cikar saglamamasi (Kadina siddet herhangi bir cikar saglasa buna en basda diyanetin ve politikacilarin karsi cikacagina eminim ama gözü kör olasi konunun getiri deyil götürüsü var (: ),,, (sokakda yatanlarada sahip cikmanin herhangi bir cikar saglamadigindan toplumun duyarsiz kalmasiyla ayni)
Daha bircok sey sayabilirimde yazmakdan cok okumayi sevdiyimden gerisini yazmayi seven arkadaslara birakiyorum.
Toplumun bir konuya duyarli olmasi icin icinde mutlaka cikar olmasi gerekir,insanlar hernekadar ben allaha inaniyorum ben yehovaya inaniyorum yada ben babaya (hristiyanlikdaki tanri) inaniyorum desede en büyük tanrisi hic tartismasiz cikardir.
Saygilar

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 09-01-2018, 18:03
Üyeliğini Sonlandırmış

1. İşsiz ve başarısız erkekler daha çok kadın dövüyorlar
Bir de: kadınlar artık çalışıyorlar.
2. İslamın iyi dönemlerinde kadın o kadar ezilmezdi. İslam uygarlığı bozulmaya başlayınca kadının durumu ciddi olarak kötüleşti.
3. Bu ruh sağlığı değil. kör inanç. Mantıklı düşünememe, mantık yürütememek. bir çeşit sürü psikolojisi gibi bir şey. O tür insanlar tek başlarına olunca da modern dünyada acınacak haldeler.
4. kıskançlık her iki cinste de olan bir şey. Daha çok soğuk kanlılıkla oturup konuşabilmek denen bir şey var. Tabi bunun için cinslerin ekonomik olarak filan da bağımsız olmaları gerekiyor. 70'li / 80'li yıllarda bu "medenice ayrılma" olayını bile herkes bilmiyordu. Geleneğe / göreneğe göre iş yapılıyordu, bu modern dünyaya uymuyordu, insanlar iyice deliriyordu.
Laik / modern eğitim anlayışı bu yüzden önemli. Din eğitimi bunun yerini alamaz. Orada "bilinç" denen şeyin olabilmesi lazım. Din eğitimi o yüzden kişiseldir. 18 yaşından sonra istersen dergaha bile katılabilirsin. Dini her türlü öğrenirsin. Da bu tür medeni şeylerin öğrenilmesi 18'den sonra çok zor.
5. Zayıf filan değiller . orta çağ bitti o kadar.
6. Nasıl sağlamıyor?
- Kaç tane doktoru, öğretmeni, İş kadınını filan evlendirdiler ve bunlar okula gitmemiş, bizim taksi şöförümüz, ya da veterinerimiz olamamış kaç kişiyi doğurdular?
AKP (ve Feto ve MHP) zihniyeti çarpık bir zihniyettir. Mantıktan uzaktır bu yüzden her konuda sürekli hata yapmaktadır.
Ondan önceki zihniyet de dayatmacı, çarpık ve aşrı sertliğe dayalı faşizme yakın bir zihniyetti. Dolayısıyla Atatürk ve İnönü döneminde yapılanlar devam ettirildi. yeni bir şey de eklenmedi.

/Ama bu mesele Batı'da tam çözülmüş bir mesele değildir. Demokratik süreçler işledikçe iyileşen bir şeydir.
Alt 10-01-2018, 02:48
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

finneas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
size soruyorum. neden oluyor bunlar?
Belki bana forumda ki arkadaşlar gülecek ama sebep belli derim, sebep AŞK!

Bu kadar dizi, film yapılıyor, sürekli aşk yüklemesi yapılıyor, haber programlarında bile aşk pompalanıyor. Şarkılar türküleri saymıyorum bile. Bir aşkımdır gidiyor. Sonuçta bu oluyor, bizim toplum duygularıyla hareket eder, aklıyla etmez, adam/kadın fark etmez kendini aşık zannediyor.
Yani etkileniyor.
Bilinç altı ister/istemez etkileniyor.

Ben sana aşık oldum!
Eee!
Benim dediğimi yapacaksın.

Adam güyâ aşıkya, aşkının kendi sözünden çıkmayacağını zannediyor! O, onun malı! O ona yazılmış!
Ne yazgısı!
İyide kardeşim, sen evlenmişsin aşk bitti. Zaten evlenmeden öncende aşk değildi ki nedir bu aşk havaları.

Neyse, lafı uzatmayım yoksa sabaha kadar yazarım, AŞK bir toplumda bir iki kişide anca olur, gerisi fasülyedendir, aşk değildir, sevgidir, menfeattir, saygıdır, anlaşmadır, adettir, töredir vs.
Lakin dizilere, magazin programlarına bakar mısın, Aşk, Aşk, Aşk.
Banka reklamında aşk.
Dondurma reklamında aşk.

Hatta sloganında aşk olan bazı firmalar.
Aşkım Aşkım: Darısı diğer aşıkların başına
Citroen: Teknoloji aşka geldi
Merbolin: Boyacının aşkı
Porland: Porselen aşkına
Privacy: Aşk bile bile tutsaklıktır
Vakko: Bir aşk yetmez
Volkswagen: Otomobil aşkına

Aşkın kendi sloganıda vardır, yakar yıkar! zehirdir o!

finneas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dahada önemlisi bunlar nasıl engellenebilir? birazcık da olsa nasıl azaltabilir?
Problem TV de, iletişim araçlarında.
Uzmanların bahsettiğim şeyden zerre haberi olduğunu da sanmıyorum. Haberleri olmadığı içinde olaya Fransız kalıyorlar.
Duygular bu kadar tetiklenmemeli, zaten duygusal kaldıramıyor bünye fazlasını, uzmanlar bu "duyguya" odaklanmalı derim.

Deniz kirleten sebep onu besleyen yan kanallarsa, o kanalların durdurulması gerekir. Yoksa denizi temizlemek tek başına da çare değil.

Sevgiler

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 10-01-2018, 16:40
Üyeliğini Sonlandırmış

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

yazınızda tek katıldığım nokta kadınların da bilinçli olması gerektiği. ancak ben farklı bir açıdan katılıyorum. kadınların bilinçli olması gerekiyor derken nasıl erkeklerle birlikte olduğuna sosyal medyayı nasıl kullanmaları gerektiği kendilerini nasıl savunabilecekleri yada bu soruna karşı nasıl örgütlenip çözüm bulabilecekleri gibi vs konularda bilinçli olmaları lazım diye düşünüyorum.

lütfen şuraya bir bakarmısınız http://kadincinayetleri.org/

https://www.evrensel.net/haber/33977...rken-olduruldu

kaç tanesi sizin söylediğiniz sebeplerden dolayı katledilmiş. bütün hepsinin bahanesine bakabilirsiniz. şahsen benim en çok iğrendireni ayrı olarak alta ekledim. ''aşkıma karşılık vermediği için öldürdüm''. 19 yaşındaki kızın işe giderken sokak ortasında vurulmasının sebebi bu. ve bu bunun gibi yüzlerce cinayetin sadece bir örneği.

ben çoçukken dinden çıkmamın sebeplerinden olan nisa 34'ü diğer insanlara sorduğumda veya tartışmasını izlediğimde verilen cevapların bazıları şuydu ''kadını ancak aldatırsa dövebilirsiniz''. yahu böyle bir şey olmuşssa bu kişinin kendi namussuzluğudur orası ayrı ama aldatılma bile olsa şiddet veya dahada kötüsü cinayet nasıl meşrulaştırılabilir ya? bir insanın canını almak bu kadar kolay bir şey mi?

elbetteki sizin bahsettikleriniz de kadın cinayetlerinde az da olsa sebeplerden birisi. size çok sert çıkıştığımı falan düşünüyorsanız kusura bakmayın ama mağdur tarafı genelleyerek suçlamamamız lazım.
Alt 10-01-2018, 16:55
Üyeliğini Sonlandırmış

Felasife: Aşık oldun diye illa öldürmen mi lazım?
+ Yetişkin isek, Aşkımızın başındaki tetikleyici unsurun kendimiz olduğunu da biliriz.
/ Bu ayrı bir konu ama evet: eskiden de Brezilya dizileri Mariana / Zenginlerde Ağlar filan vardı )
Gösteri dünyası bunu kullanmasın mı? ne saçma bir yaklaşım. Alıcısı varsa üretecek tabi, ne var bunda?

Bu haberlerle ilgili olarak üzüldüğüm taraf bunu yapan Erkek. O da 19-20 yaşında. Kızı fabrikaya giderken öldürmüş. Ömrünün kalanını da cani olarak geçirecek.
- Başbakan da hala 3/5 çocuk yapın diyor. Almanya'da da bu var. 50 senedir Almanya'dalar. Kadınlar halen başörtülü, halen namus cinayeti filan var. Bu olabilecek bir şey değil ki.
Demek ki bu adam okula da gitmemiş. Ben bir sürü "fakir" insan da tanıyorum. köylü de tanıyorum. Mesela Kadına el kalkmayacağını biliyorlar. Da bunlar nerenin manyağı? onu bulmak lazım. Kapitalizm bunları askere alıyor. sonra ölünceye kadar 1500 TL'ye çalıştırıyor. gerisine de karışmıyor. Demek ki yeterli değil.

/Mesajın son kısmı:

Hayır. "Çok sinir ediyorsa önce yatağından uzaklaştırıp sonra kalçasına vurabilirsin" gibi anlaşılan bölümler var. Da biz 1700'lü yılların köylüsü ya da bu köylülerin ağası filan değiliz. Dönem değişmişse din de değişecek. Dünyanın yuvarlak olduğu yerde hiçbir din "Hayır banane dünya düzdür" diyemez.

Yokluk ayrı bir mesele: Bunu görmemiz lazım. Yokluktan gelen insan varsa, bunu çözmeliyiz. Bence köy enstitüleri tekrar açılmalı. Dedikleri gibi gerek olmasa, böyle olaylar halen yaşanmaz.
Alt 10-01-2018, 17:15
Üyeliğini Sonlandırmış

anti-ka´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
6.Kadini siddetden korumanin herhangi bir maddi cikar saglamamasi (Kadina siddet herhangi bir cikar saglasa buna en basda diyanetin ve politikacilarin karsi cikacagina eminim ama gözü kör olasi konunun getiri deyil götürüsü var (: ),,, (sokakda yatanlarada sahip cikmanin herhangi bir cikar saglamadigindan toplumun duyarsiz kalmasiyla ayni)
Daha bircok sey sayabilirimde yazmakdan cok okumayi sevdiyimden gerisini yazmayi seven arkadaslara birakiyorum.
Toplumun bir konuya duyarli olmasi icin icinde mutlaka cikar olmasi gerekir,insanlar hernekadar ben allaha inaniyorum ben yehovaya inaniyorum yada ben babaya (hristiyanlikdaki tanri) inaniyorum desede en büyük tanrisi hic tartismasiz cikardir.
Saygilar
diğer saydıklarınız da çok doğru ama benim en çok ilgimi çeken bu oldu. demek istediğinizi anlıyorum. derin felsefi bir yanı olduğu için irdelemiyorum ama toplumun duyarlılığı ve sorunun çözümü için illaki bir maddi çıkar beklentisi olması gerekirmi? yani kadınlar için ve diğer vatandaşlarımız için daha güvenli ve daha sağlıklı bir toplum gibi şeyler özellikle kadınlar açısından çok büyük çıkarlar değil midir? belki biraz açarsanız bunun maddi getirileri bile vardır.

bunlar ve daha saymadığımız bir çok nedene bakarak söylebilirizki sorun tek bir basit formülle çözülemeyecek kadar büyük. sadece eğitim değil sadece ekonomik değil sadece hukuk değil sadece kişi koruma değil sadece psikoloji değil hemen bütün alanlarda bir değişime gidilmesi gerekiyor. bizim ülkemizinde durumu malum olduğundan sorun katlanarak devam edeceğe benziyor.
Alt 10-01-2018, 18:21
Üyeliğini Sonlandırmış

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Belki bana forumda ki arkadaşlar gülecek ama sebep belli derim, sebep AŞK!

Bu kadar dizi, film yapılıyor, sürekli aşk yüklemesi yapılıyor, haber programlarında bile aşk pompalanıyor. Şarkılar türküleri saymıyorum bile. Bir aşkımdır gidiyor. Sonuçta bu oluyor, bizim toplum duygularıyla hareket eder, aklıyla etmez, adam/kadın fark etmez kendini aşık zannediyor.
Yani etkileniyor.
Bilinç altı ister/istemez etkileniyor.

Ben sana aşık oldum!
Eee!
Benim dediğimi yapacaksın.

Adam güyâ aşıkya, aşkının kendi sözünden çıkmayacağını zannediyor! O, onun malı! O ona yazılmış!
Ne yazgısı!
İyide kardeşim, sen evlenmişsin aşk bitti. Zaten evlenmeden öncende aşk değildi ki nedir bu aşk havaları.

Neyse, lafı uzatmayım yoksa sabaha kadar yazarım, AŞK bir toplumda bir iki kişide anca olur, gerisi fasülyedendir, aşk değildir, sevgidir, menfeattir, saygıdır, anlaşmadır, adettir, töredir vs.
Lakin dizilere, magazin programlarına bakar mısın, Aşk, Aşk, Aşk.
Banka reklamında aşk.
Dondurma reklamında aşk.

Hatta sloganında aşk olan bazı firmalar.
Aşkım Aşkım: Darısı diğer aşıkların başına
Citroen: Teknoloji aşka geldi
Merbolin: Boyacının aşkı
Porland: Porselen aşkına
Privacy: Aşk bile bile tutsaklıktır
Vakko: Bir aşk yetmez
Volkswagen: Otomobil aşkına

Aşkın kendi sloganıda vardır, yakar yıkar! zehirdir o!

Problem TV de, iletişim araçlarında.
Uzmanların bahsettiğim şeyden zerre haberi olduğunu da sanmıyorum. Haberleri olmadığı içinde olaya Fransız kalıyorlar.
Duygular bu kadar tetiklenmemeli, zaten duygusal kaldıramıyor bünye fazlasını, uzmanlar bu "duyguya" odaklanmalı derim.

Deniz kirleten sebep onu besleyen yan kanallarsa, o kanalların durdurulması gerekir. Yoksa denizi temizlemek tek başına da çare değil.

Sevgiler

okuduğum bir köşe yazısında toplumumuzda tecavüz suçunun bu kadar yaygın olmasının geçmişten bugüne gösterilen türk sinema filmlerinden ve dizilerinden dolayı olduğunu yazıyordu. yani iffet gibi filmleri gösterek izleyen insanların tecavüzü normal sıradan yada kadının zevk aldığı yada ses çıkarmayacağı bir olaymış gibi gösterirseniz böyle sonuçlar yaşanır diyordu. ''ya benimsin ya kara toprağın'' gibi sapkın düşüncelerin tvlerde ve filmlerde ''aşk'' gibi gösterilmesi gerçektende bunun zemini hazırlayan etkenlerden biridir.

bu cinayetlerin bazılarının sebebinin ''aşk'' olarak gösterilmesini benim aklım almiyor. aşk dediğiniz gibi anlaşmaya menfaate dayanmazki. güçlü ama en önemlisi temiz bir duygudur. nadirdir de. bir insan gerçekten aşık olduğu ve sevdiği bir insana nasıl kıyabilir? bunun adı aşk veya sevgi değil saplantılılık canilik şerefsizlik psikolojik rahatsızlıktır.

evlilik teklifini reddetiği için öldürülen hatice kaçmaz davasında
katil zanlısına indirim gerekçesi ise şu ''tutku derecesinde aşırı sevdiği için'' üstelik önceki ''tasarlayak adam öldürme'' nin değiştirilmesin isteyip bu indirimin alınmasını sağlayan ise kadın bir savcı.

ha birde bizim güzel yargımız katilin mahkemeye takım elbiseyle gelmesini de takdir ediyor ve o yüzden indirim veriyor.

http://www.diken.com.tr/hatice-kacma...evgi-indirimi/

Önerilen Siteler