finneas´isimli üyeden Alıntı
size soruyorum. neden oluyor bunlar?
|
Belki bana forumda ki arkadaşlar gülecek ama sebep belli derim, sebep
AŞK!
Bu kadar dizi, film yapılıyor, sürekli aşk yüklemesi yapılıyor, haber programlarında bile aşk pompalanıyor. Şarkılar türküleri saymıyorum bile. Bir aşkımdır gidiyor. Sonuçta bu oluyor, bizim toplum duygularıyla hareket eder,
aklıyla etmez, adam/kadın fark etmez kendini aşık zannediyor.
Yani etkileniyor.
Bilinç altı ister/istemez etkileniyor.
Ben sana aşık oldum!
Eee!
Benim dediğimi yapacaksın.
Adam güyâ aşıkya, aşkının kendi sözünden çıkmayacağını zannediyor! O, onun malı! O ona yazılmış!
Ne yazgısı!
İyide kardeşim, sen evlenmişsin aşk bitti. Zaten evlenmeden öncende aşk değildi ki nedir bu aşk havaları.
Neyse, lafı uzatmayım yoksa sabaha kadar yazarım, AŞK bir toplumda bir iki kişide anca olur, gerisi fasülyedendir, aşk değildir, sevgidir, menfeattir, saygıdır, anlaşmadır, adettir, töredir vs.
Lakin dizilere, magazin programlarına bakar mısın, Aşk, Aşk, Aşk.
Banka reklamında aşk.
Dondurma reklamında aşk.
Hatta sloganında aşk olan
bazı firmalar.
Aşkım Aşkım: Darısı diğer aşıkların başına
Citroen: Teknoloji aşka geldi
Merbolin: Boyacının aşkı
Porland: Porselen aşkına
Privacy: Aşk bile bile tutsaklıktır
Vakko: Bir aşk yetmez
Volkswagen: Otomobil aşkına
Aşkın kendi sloganıda vardır, yakar yıkar! zehirdir o!
finneas´isimli üyeden Alıntı
dahada önemlisi bunlar nasıl engellenebilir? birazcık da olsa nasıl azaltabilir?
|
Problem TV de, iletişim araçlarında.
Uzmanların bahsettiğim şeyden zerre haberi olduğunu da sanmıyorum. Haberleri olmadığı içinde olaya Fransız kalıyorlar.
Duygular bu kadar tetiklenmemeli, zaten duygusal kaldıramıyor bünye fazlasını, uzmanlar bu "duyguya" odaklanmalı derim.
Deniz kirleten sebep onu besleyen yan kanallarsa, o kanalların durdurulması gerekir. Yoksa denizi temizlemek tek başına da çare değil.
Sevgiler