Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2018, 13:14
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart ODATV kime hizmet ediyor?

ODATV, haber portalları içinde kendisine önemli bir yer edinmeye çalışan bir haber portalıdır. Fakat aşırı kar hırsı haberciliğinin önüne geçiyor. Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesi gibi güce tapıyor! Örneğin, İsmail Hakkı Pekin, "Oda TV’nin amacı ne?" adlı makalesinde bu durumdan yakınır!

ODATV'nin sahipleri Sözcü gazetesindeki köşe yazarlarından Soner Yalçın ve Cumhuriyet gazetesi köşe yazarlarından Cüneyt Özdemir'dir. Fakat her haberin altına açtıkları "YORUM" bölümü sansürlü çalışır. Yani ODATV'nin bu tutumu Yeni Akit gazetesindekinden bile çok daha berbattır. O zaman dayanamıyorsan, kaldır "YORUM" bölümünü ODATV!

Benim de bazı haberlerde yorumlarım oldu ama şimdiye kadar 7 yorumumun kaldırıldı. Bunlardan en çarpıcı olanı şu idi:

Yukarıdaki resmi görebilmek için foruma giriş yapınız!

Yukarıdaki "Önemsiz olarak algılandı" uyarısına dikkat ettiniz mi? (Bkz. "CHP canlı yayında dekontları gazetecilere verdi")

ODATV sahiplerinden Soner Yalçın, "ODATV Davası" nedeniyle gözaltına alınırken şimdiki mevcut durumuna küfür edercesine şu sözleri söylüyordu:

Oda TV davasından yargılanan gazeteci Soner Yalçın, ''kurban'' olarak seçildiğini ve medyaya kendisinin üzerinden ''biat edin'' çağrısı yapıldığını söyledi.
Alt 02-02-2018, 13:34
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben gecenlerde takibi biraktim. Haber resminin uzerine ya alakasiz yada cok abartili manset atip tiklanmasini sagliyorlar. Hem sitesine girmiyorum hem twitterdan sildim, rahatladim.

Bu baska bisey. Insanlari yaniltma amaci guduyor.
Alt 02-02-2018, 13:49
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben gecenlerde takibi biraktim. Haber resminin uzerine ya alakasiz yada cok abartili manset atip tiklanmasini sagliyorlar. Hem sitesine girmiyorum hem twitterdan sildim, rahatladim.

Bu baska bisey. Insanlari yaniltma amaci guduyor.
Doğru söylüyorsun. Yorumcular birçok haberde bu durumdan yakınıyorlardı. Yani haber başlığı ile içeriğinin uyumsuz olması.
Alt 02-02-2018, 18:52
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hit almak için aynı yordamı Halk Arenası da yapıyor. Haber resmi üzerinde "Haberi Duyan Şaşırdı... Tam 2050 Yılına Kadar" yazıyor, tıklıyorsun, kimbilir ilgili satır nerede veya varmı belli değil.

Halk Arenası.
Haber Günlüğü.

Haber resminde "Son dakika... Benzin 6 lirayı geçti. Benzinde vergi ne kadar"... hep meraklı bir soru tümcesi bırakıyorlar. Açıkcası ben de odatv den t24'e bu çarpık başlıklar nedeniyle yöneldim ama odatv den vazgeçmiş de değilim. ilk haber kaynağımdır her zamanki gibi. t24'ün başlıklarında soru tümcesi pek yok. Yalnız burada, Perinçek'in aydınlık gazetesinde yazan ( İsmail Hakkı Pekin) bir adamın odatv eleştirisi beni ırgalamaz, bunu da belirtmeliyim.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 02-02-2018, 19:13
Kıdemli Üye

Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hit almak için aynı yordamı Halk Arenası da yapıyor. Haber resmi üzerinde "Haberi Duyan Şaşırdı... Tam 2050 Yılına Kadar" yazıyor, tıklıyorsun, kimbilir ilgili satır nerede veya varmı belli değil.

Halk Arenası.
Haber Günlüğü.

Haber resminde "Son dakika... Benzin 6 lirayı geçti. Benzinde vergi ne kadar"... hep meraklı bir soru tümcesi bırakıyorlar. Açıkcası ben de odatv den t24'e bu çarpık başlıklar nedeniyle yöneldim ama odatv den vazgeçmiş de değilim. ilk haber kaynağımdır her zamanki gibi. t24'ün başlıklarında soru tümcesi pek yok. Yalnız burada, Perinçek'in aydınlık gazetesinde yazan ( İsmail Hakkı Pekin) bir adamın odatv eleştirisi beni ırgalamaz, bunu da belirtmeliyim.
Şimdi sen Soner Yalçın Biatçı demiyor musun?
Alt 03-02-2018, 15:47
Mudiban Çivitgorz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mudiban Çivitgorz Mudiban Çivitgorz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir tarafta odatv ile sözcü benzer ulusalcı çizgide ilerliyorlar. Diğer tarafta cumhuriyet ile aydınlık.

Türkiye'de akp'nin karşısına diğer %50 tek parça gelemediği için başımızda tüm bu olumsuzluklar var. Zaten chp'nin sol çizgisi Kılıçdaroğlı başkanlığında sosyalistlere çektiği için ulusalcılarla mesafeleri açıldı ve bazen zıtlaşıyorlar.
Alt 04-02-2018, 12:01
Kıdemli Üye

Mudiban Çivitgorz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir tarafta odatv ile sözcü benzer ulusalcı çizgide ilerliyorlar. Diğer tarafta cumhuriyet ile aydınlık.

Türkiye'de akp'nin karşısına diğer %50 tek parça gelemediği için başımızda tüm bu olumsuzluklar var. Zaten chp'nin sol çizgisi Kılıçdaroğlı başkanlığında sosyalistlere çektiği için ulusalcılarla mesafeleri açıldı ve bazen zıtlaşıyorlar.
Yanılıyorsun, Y-CHP ve şürekası (HALKTV, ODATV vb.) solcu olamazlar. Eğer solcuların kim olduklarını merak ediyorsan, NETFLIX'teki Uyuşturucu Baronları (Pablo Escobar, El Chapo) ile ilgili belgeselleri izlemeni salık veririm. Yani bunlar solcu olamazlar; ama 90'lı yıllardaki Demirel Hükümeti'ndeki İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'in dediği gibi bal gibi de Marksist-Leninist'tir!

Önerilen Siteler