Leonardo;yerak kelimesinin beyt yerak veye Yeriko gibi şehir adları ile bağı ortada..Şüpheni gidereyim..Priapus adında bir kent var mesela..Priapus nedir?Yerak veya penis veya erkek cinsel organı işte

Yani yerak isminde şehirler var..Var yani..
Nerelisin?Yeraklıyım..
Şaka yapmıyorum..Elvin Azar'da bu espriyi kitabında yapar
Bu yerak mevzusu ne zaman başlıyor?Üst paleolitik dönem..Yani mağara yazıları yazmaya başlıyan atalarımızın zamanında..Tarih M.Ö.50,000 ile M.Ö.10.000 arası..Neolitik dönem öncesi yani..Ortada ne din var,ne yazı,ne devlet..
Yani Roma artık,konunun son zamanları..
Ben diyorum ki,müslümanlar yerak taşlıyorlar..Bu bir iddia tabi ama destekli/kaynaklı/rasyonel bir iddia..
Konudan konuya atlıyoruz ama..
Yeni yaratılan bir din,en yakın eski dinin üzerinde inşa edilir..Bu eski din de,daha önceki dinlerin izleri mutlaka olur..Yani bir dine bakıp,daha önceki dinlere ait veriler elde edebilirsiniz..Bu şeytan taşlama konusu da böyledir..
İslam,bir önceki din olan Hristiyanlık üzerine inşa edilmiştir..Hristiyanlık ise,yahudi dinini kaynak almış,yahudilerde;babil/mısır dinlerini..
Müslümanların şeytan diye bir dikili taşı taşlamasının mantığını bana kimse anlatamaz..Çünkü saçmasapan bir ritüel bu..İslam'la da alakası yok..Dediğim gibi,tamamen binlerce yıllık bir geleneğin,dinler içinde kaybolmadan bugüne kadar gelebilmesinin görüntüsüdür bu..
Ne yapıyorlar?
Penis taşlayıp,vajinayı okşuyorlar,hatta kafalarını vajinanın içine sokuyorlar..Görünen bu..Tamam da bunun islamla ne alakası var?Yok işte..
Niye böyle yapıyorlar?Bunu anlaması/anlatması zor..Çünkü zamanla dini ritüellerde değişme mutlaka olacaktır..Yani zamanında penise tapan,penis önünde eğilen insanlar,bugün aynı penisi kötü bir güç olarak görüp taşlıyorlar..Adına da şeytan demişler işte..
Bu penis veya yerak o kadar önemli ki,nazar değmemesi için çocukların boyunlarına tahtadan penis takıyorlar..Bu kadar hayatın içinde yani..Buradan şöyle bir çıkarım yapabiliriz..Tek tanrılı dinler,bu penis tapımını kötülemek adına,penisi şeytanla bir tutup,penis taşlama gibi ritüeller yaratmış olabilirler..Burada aslında ataerkillikte mevzu..
Leonardo,madem konuyla ilgilisin..Sana şahane bir kitap tavsiye edeyim..Bul,oku..Ben daha okumadım ama bugün biraz bakındım..Konuda yazdıklarımla direk ilgili şeyler yazılı ve tahmin ettiğim gibi yazar da beni tasdiklemiş..Yani yazdıklarım tamamen bilimsel/arkeolojik verilere dayanıyor..Ben bu veriler üzerinde mesela Urfa'da iki yerak olduğunu veya Kabe'de yerak taşlandığını iddia ediyorum..
Kitap şu;Mitolojiler ve semboller-Mehmet Ateş..
Bir cümle yazayım mı kitaptan..Bakın şimdi;
''MİTOLOJİLERDE SIK SIK SPERMALARIN YUMURTANIN ETRAFINDA 7 DEFA DÖNEREK YUMURTAYI DÖLLEDİĞİNDEN SÖZ EDİLİR..''
Ne demek bu

Erkeklere hitap eden bir din olan islam..Kabe'nin etrafında dönen erkekler ve bunlar 7 defa dönüyorlar..Kabe'nin de bir köşesinde vajina(yumurta) var..