Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2018, 21:16
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Farkındalık Oluşturmak İçin

Şu anda ülkemizde muhalefet işini doğru düzgün yapamıyor, eleştiremiyor, yanlışları söyleyemiyor. Dolayısıyla da farkındalık oluşmuyor. Halk hep muhalefetin kötü olduğunu görüyor ve iktidarla kıyaslayarak iktidarın çok iyi olduğu sonucuna ulaşıyor, bazen de geçmiştekilerle kıyaslıyorlar ve rahatlıyorlar.

Medya zaten muhalefet etmiyor, belli bir bakış açısını yansıtıyor sadece, karşıt görüş yok. Ayrıca dini ve milli duyguları da hesaba kattığımızda insanlar tek bir görüşe körü körüne bağlanıyorlar ve aksini kabul etmiyorlar, hayatlarının temeli haline getiriyorlar o görüşü, herkes uç noktalarda yaşamaya başlıyor, farklı fikirlere tahammül ortadan kalkıyor, farklı görüştekiler hain ilan ediliyor ve linç oluşuyor. Bazı eleştirenlere karşı da "sen ne yaptın da devlet engelledi" deniyor.

Herkesin bireysel olarak inanılmaz başarılı olması bekleniyor ve herkes bu başarıya sahip değilse hükümet tamamen haklı oluyor ama bireyler haksız oluyor, tüm sorun bireylerde aranıyor. Böyle devam ettiği müddetçe herkes uç noktalarda yaşar, sorun çözülmez, sorunlar dinlenmez vb. Cehaletin aşılması gerekmekte. Dolayısıyla insanların farkındalığının oluşması lazım, bunun için de muhalefet gerekiyor, farklı görüşler gerekiyor, eleştirel bir bakış gerekiyor.

Bu sitenin bir amacı da farkındalık oluşturmaktır, bu aydınlanma sürecinde büyük önem taşıyor aslında site ve üyeleri. Ama burda biraz da kendi kendimize konuşuyoruz, kimse haberdar olmuyor. Veya haberdar olunsa bile aman yanlış bir şey söyledim mi, sıkıntı olur mu paniği yaşanıyor, fikirleri özgürce ifade etmekte sorunlar var. Her ne olursa olsun karanlığa teslim olunamaz, direnmek gerekir fikri olarak.

Bu bağlamda din ve milliyetçiliği eleştirerek farkındalık sağlamaya çalışmak tamamen ters tepecektir. Çünkü insanlar duygusal olarak karşı çıkarlar, bütün karşı fikirlere karşı mesafeli olurlar, mantıksal olarak düşünmezler. Ama din ve milliyetçilik üzerinden görüşler aktarılısa çok daha başarılı olunur, halkta karşılık bulunabilinir. Dolayısıyla dini ve milliyetçiliği eleştirme politikasını kesinlikle bu aşamada bırakmak lazım, daha entelektüel aşamaya gelinmedi. Ama belli bir yerden sonra onlar da tartışılabilinir, fakat önce temel siyasi şeyleri halletmek gerekir, en iyi biçimde uygulamak gerekir, insanların yüzünün gülmesi gerekir.

Hasılı aktif olarak siyasete atılmak gerektiğini düşünüyorum, bu siyasi fikirler de milliyetçilik, dindarlık ve başka önemli görülen değerler üzerinden aktarılabilir. Bu aşamada bilim ve felsefe konuşmaya gerek de yok, konuşulacaksa ilgili olan sosyal bilimler konuşulabilir ama doğa bilimleri ve üst düzey felsefi mevzular gereksiz bu noktada. En önemlisi ise halka fikirlerimizi duyurabilmektir, onlarla dost olmak ve geribildirim alabilmektir, umut verebilmektir. Bunu çok iyi yapacak üyelerimiz mutlaka var inanıyorum ama korkuluyor sanırım, herkes kendi köşesine çekilmiş ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın deniyor sanki.
Alt 04-03-2018, 00:24
Dijwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dijwar Dijwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Milleti değiştirelim diye yazmıyoruz ki.
(En azından ben öyleyim )
Amaç, paylaşımlarda bulunmak.
Yoksa toplumu dönüştürmek gibi Vizyonumuz yok. İnsanlar isterse değişir, sen değiştiremezsin.

Su akar, yatağını bulur. Geç de olsa.

Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
Alt 04-03-2018, 00:39
Üye

Siz o amaçla yazmayabilirsiniz, ama mutlaka insanların aydınlanmasını ve kardeşçe yaşamasını isteyenler vardır(zira hepimiz toplumun parçasıyız, izole değiliz) , onlara yöneliktir ifadelerim.

Paylaşımların amacı olması lazım, boşu boşuna paylaşım yapmanın bir mantığı yok, boş iş diye düşünüyorum. İçinde yaşadığımız toplum ve durumların elbette eksi ve artılarını dile getirip farkındalık oluşturmak gerekiyor, cehaleti yenmek gerekiyor. Bu bağlamda siyasi çalışmalar yapılabilir, akışına bırakmak bir çözüm değil, çözümsüzlüktür, cehalete teslim olmaktır. İnsanlar aydınlandığı takdirde zaten kendisi doğrusunu yapabilir, ama bu koşullar oluşmadığı müddetçe ilerleme kaydedilemez. Hepimizin el atması gerekiyor, birlik olması gerekiyor, ayrılığın vakti değil.
Alt 04-03-2018, 00:51
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Daha , sana VAR ile YOKUN farkına vardıramadık ki ? Kaldı ki , başkalarına farkındalık oluşturalım.

Sen kafana gore takıl işte. Kumda oynar gibi.

Yonetim ile alakalı bir rahatsızlığın varsa !! Git sarayın önünde soyun. Fark edilip , farkındalık oluşturabilirsin. Burayı bulastirma , sınama oyunlarına.
Alt 04-03-2018, 00:57
Üye

Kim olduğumuzu ve ne istediğimizi bilmek gerekiyor, sonra çevreye bakıp ne olduğunu okuyabilmeliyiz, okuyamayanlara öğretebilmeliyiz..

Vatan, millet, Sakarya denilen bir şey var, kimileri bunu istismar edebiliyor. Aslında vatan demek bir bütünlük demek, insanların ortak bir paydada birlik olup hukuk çerçevesinde yaşaması ve bunu istemesi demek, ortak bir gelecek için birarada olmaları demek, dayanışma demek, hukuk demek, özgürlük demek vb. Böyle bir vatan istiyorsak hepimizin bir olup çalışması gerekiyor. Banane yaa dersek hiçbir şey çözülmez, zaten bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti yüzünden sorunlar çıkıyor, birlik ve beraberlik bozulabiliyor, insanların hakkı yenebiliyor, canlar yanıyor, analar ağlıyor, insanlar ölüyor.

Her şeyi çözmek insanların elinde. İstenirse en iyi toplum olunabilinir, bunun tersi istenirse o da olunabilinir, iyi yaşamak istiyor muyuz bunu bilmemiz gerekir. Çoğu kişi daha iyi bir gelecek istiyordur, daha iyi bir vatan istiyordur, daha iyi bir toplum istiyordur. Bu kadar vatansever varsa sorun nerde? Sorun cehalet ve zihniyette. Cehalet ve zihniyet zincirleme olarak birbirini doğuruyor zaten, ama bunların değişmesi mümkün, yeter ki istensin, çaba verilsin. Avrupa gökten zembille mi düştü? Onlar da mücadele verdiler ve başardılar, su akar yolunu bulur deseler hiçbir şey olmazdı. Ne demişler ağlamayana meme vermezler.
Alt 04-03-2018, 01:30
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çevreme bakınca caner taslaman denen malı görüyorum ve tüm iştahım kaçıyor.

Ve

Bu topluma , bu durum müstehak diyorum.

Deveye diken insana .......

İnsanlara gaz verme , senin gibiler gazı verir ve en arkaya geçip aradan da sıvışır.
Alt 04-03-2018, 01:35
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Vatan millet Sakarya dediğin yüzünden birlik-beraberlik bozuluyor, onun yüzünden insanlar cahil bırakılıyor.
İşin bu tarafına bakmadan öyle cennet vaat etmeyle olmuyor bu işler.
Aman gönülleri kırılmasın diye dini eleştirmemek, doğruları rafa kaldırmak demek, bu düzensizlik böyle sürsün demektir.
Kardeşlik showlarıyla insanlar uyanmaz aksine din batağına daha çok saplanır.
Zaten devlet ve iktidarların yaptığı da bu değil mi, ocaklar sönmesin, analar ağlamasın diye diye ayrımcılığı körüklediler, her kesimi birbirine düşman ettiler, kendinden olmayanları yok etme gayretindeler.
İnsanlara gerçekleri anlatmadan kardeşlik palavralarıyla ne kardeşlik olur ne de toplum düzeni...
Alt 04-03-2018, 01:56
Üye

Vatan millet Sakarya unsuru istismar edilirse olumsuz sonuçları olabilir, ama doğru kullanılırsa toplumsal bilinç oluşturulabilir. Önemli olan ortak bir amaç çerçevesinde biraraya gelebilmek, önce birey sonra da toplum olabilmektir.

Mesele din eleştirisi falan asla değil. İnsanlar istediğine inanır, kimseyi alakadar etmez. Bu bireysel bir şey. Bağlayıcı olan ise toplumsal meseledir, sosyo ekonomik meselelerdir. Bu alanlarda bir aydınlanma, rahatlama, refah sağlanmadan din ve benzeri tartışmalar yapılamaz. Yapılırsa insanlar ayrışır. Vatan için biraraya gelmeleri gerekirken birbirlerini ötekileştirirler, ayrılırlar, hak hukuk kalmaz.

Dolayısıyla insanların kişisel değerlerini eleştirmek gibi bir amacımız olmamalı. Amaç kişisellik değil, amaç koşulları düzeltmek ve bu koşullar düzelttikten sonra insanlar kişisel meselede kendi kararını verir zaten. Bu özgürlüktür, istismar değildir. Vatan bilinci böyle olmalı. Din eleştirileri hiç sonuç vermedi, hep ayrıştı insanlar. Yok ateist, yok dindar, yok şucu bucu diye ayrıştılar ve duygusal bakmaya başladılar. Bu bağlamda farkındalık biter ve içgüdülere geçilir, akıl devre dışı kalır, vicdan devre dışı kalır. Bunu istemek insanlığa sığmaz. Cennet vaad etmiyorum, çok daha iyi bir dünya, vatan mümkün diyorum.
Alt 04-03-2018, 03:10
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Velhelebe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vatan millet Sakarya unsuru istismar edilirse olumsuz sonuçları olabilir, ama doğru kullanılırsa toplumsal bilinç oluşturulabilir. .
Mesela Turkiye topraklarinda Federal bir Kurdistan kurulmali diyorum. Ileride belki bir bolumu Ermenistanin kontrolune verilebilir. Simdi ben boyle dusunuyorum. Turkiyede benzer fikre sahip milyonlarca insan da bulabiliriz. Bu ornekler uzerinden gidilirse, nasil bir toplumsal bilinc olusturulmali?

Insanlar kardesce yasayip, ayni zamanda federal bir yapiya sahip olabilir mi Turkiyede? Kardesce bolunebilir mi mesela ?
Alt 04-03-2018, 04:21
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesela Turkiye topraklarinda Federal bir Kurdistan kurulmali diyorum. Ileride belki bir bolumu Ermenistanin kontrolune verilebilir. Simdi ben boyle dusunuyorum. Turkiyede benzer fikre sahip milyonlarca insan da bulabiliriz. Bu ornekler uzerinden gidilirse, nasil bir toplumsal bilinc olusturulmali?

Insanlar kardesce yasayip, ayni zamanda federal bir yapiya sahip olabilir mi Turkiyede? Kardesce bolunebilir mi mesela ?
Bu önerileriniz birleştirici değil, ayrıştırıcı gözükmekte. Çoğunluğu direk karşınıza alırsınız, ağır bir direnç ile karşılaşırsınız, o yüzden çözümden çok sorun getirir. İnsanların tepki gösterdiği ve korktuğu şey bölünmektir, toprak bölünme lafını duydukları an birçok kişi karşıya konumlandırır kendisini, yani desteklemezler.

Dolayısıyla belli bir kesimi değil, bütün kesimlere hitap etmek lazım ama çok zor bir şey. Muharrem İnce her kesime hitap etmeyi düşünüyordu, geniş bir şemsiye altında toplamaktan bahsediyordu, böyle bir şey yapılırsa harika olur. Ama ağırlık muhafazakar ve milliyetçi kesime verilebilir, en büyük oranı onlar oluşturuyor. Din ve milliyetçilikten söz edilerek "biz de sizdeniz" görüntüsü oluşturulmalı(onlardan olunduğu hissettirilmeli, umut verilebilmeli, tabi amaç kişisel çıkarlar değil, toplumun çıkarları olmalı.)Tabi daha Atatürkçü kesim var, solcular var, ateistler var bunlar da dışlanmamalı. Ama farkındalığın temel odağı iktidarın icraatlarını analiz edip tek tek ispatlarıylaortaya koyup halkı bilgilendirmektir, diğer kısımlar bu temelden sonra anlam kazanır, farkındalık olmadıktan sonra diğer fikirlere geçilemez. İyi hoş konuşuyoruz da daha partiye bile üye olan yoktur bu forumda, zamanla o da olabilir tabi.

Ayrıca farkındalığı forumda oluşturmak imkansız. Habertürk gibi kanallarda 3-4 saatlik tartışma programlarında iktidarı temsil eden kişilerin argümanlarının çürütülmesi lazım. Keşke bunu bir CHP'li yapabilseydi ama sağlam siyasetçilere ihtiyaçları var.

Önerilen Siteler

Etiket
aydınlanma, farkındalık, iktidar, muhalefet, siyaset