Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-04-2018, 21:14
Mileena Mileena isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ruh eşi

Ruh eşi kavramının varlığına inanıyor musunuz?

Ruh eşi ne ola ki?
Kendi adıma; hayata aynı pencereden bakabileceğim, ruhumun içini görebilen, bana saygı duyabilecek, beni ben olduğum için seven biri benim ruh eşim olabilir. O kişiyle hayatımı paylaşabilirim.

Fakat böyle birini artık bulabileceğimi düşünmüyorum. Bu umudu kaybetmiş bulunuyorum.

Yalnız kalacağımı, biriyle birlikte olsam bile kendi içimde yalnız kalacağımı o ilişkide daima bir şeylerin eksik kalacağını düşünüyorum.

Mutlu aşk yok, belki de aşk yok.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Alt 11-04-2018, 21:51
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Mileena;ruh diye bir şey yok..Bu kesin..%100..Haliyle bu olmayan şeyin eşi de,arkadaşı da,komşusu da ol(a)maz
Aşk diye bir şey de yok..Bu da kesin..%100..

OSHO diye birisi var..Bir ara bir iki kitabını okumuştum..Bir yerde ettiği sözler hoşuma gitti..Not etmiştim..Şöyle diyor bu manyak;
''Onu sevdiğin için değil,karın olduğu için bir kadını sevmek zorunda olduğun an,bu fahişeliktir,yasallaştırılmış fahişelik..''
Bu var ya,muhteşem bir tespittir/teşhistir..

İnsanlar birbirlerini sevdikleri veya birbirlerine aşık oldukları için beraber değiller..Kendilerini böyle bir sürecin içinde buldukları veya böyle bir sürece kendilerini zorladıkları için,karşılarındaki kişiyi seviyor veya aşıkmış gibi davranıyorlar...Halbuki ne seviyorlar,ne de aşıklar..Tüm dert yalnız kalmamak,ortama uyum sağlamak,üremek,çoğalmak,geleceğe dair planlar yapmak..vb
Yani GEN BENCİLDİR..
Alt 11-04-2018, 22:12
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mileena;ruh diye bir şey yok..Bu kesin..%100..Haliyle bu olmayan şeyin eşi de,arkadaşı da,komşusu da ol(a)maz
Aşk diye bir şey de yok..Bu da kesin..%100..

OSHO diye birisi var..Bir ara bir iki kitabını okumuştum..Bir yerde ettiği sözler hoşuma gitti..Not etmiştim..Şöyle diyor bu manyak;
''Onu sevdiğin için değil,karın olduğu için bir kadını sevmek zorunda olduğun an,bu fahişeliktir,yasallaştırılmış fahişelik..''
Bu var ya,muhteşem bir tespittir/teşhistir..

İnsanlar birbirlerini sevdikleri veya birbirlerine aşık oldukları için beraber değiller..Kendilerini böyle bir sürecin içinde buldukları veya böyle bir sürece kendilerini zorladıkları için,karşılarındaki kişiyi seviyor veya aşıkmış gibi davranıyorlar...Halbuki ne seviyorlar,ne de aşıklar..Tüm dert yalnız kalmamak,ortama uyum sağlamak,üremek,çoğalmak,geleceğe dair planlar yapmak..vb
Yani GEN BENCİLDİR..
Osho'nun kitaplarinda guzel bilgelikler mevcuttur. Kitaplarindan ogrenilecek seyler var.

Ama hep iste bu haci/hoca/yogi tayfanin gizli ajandalari oluyor.

Terence akil hocasi ariyorsan olu insanlarin kitaplarini okuyun der. Yasayan insanlarin pesinde dolasmayin der. Osho bunun en guzel ornegidir.

Ruh esi konusuna gelince. Ruh'tan kastettigi metafizik varlik degildir umarim. Insanin ozu/konektomu diye bakabiliriz.

O acidan bakinca yani bazi insanlarla uyumla yasayabilirsin bazi insanlarla surekli tartisirsin. Uyumlu oldugun insani aramak tabiki dogru seydir. Ruh esi en uyumlu oldugun, en iyi gecindigin insandir.

Karsit cinste ikizini arama uyum ara.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 11-04-2018, 22:26
Üye

Hayır metafizik olarak ruhu kastetmiyorum tabii ki.
Ağız alışkanlığı.

Karşıt cinste ikizini arana uyum ara...
Bu cümleyi biraz açabilir miyiz?
Alt 11-04-2018, 22:37
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Mileena´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır metafizik olarak ruhu kastetmiyorum tabii ki.
Ağız alışkanlığı.

Karşıt cinste ikizini arana uyum ara...
Bu cümleyi biraz açabilir miyiz?
Iliski tavsiyesi verebilecek bir insan degilim. Basarili olamadigim bir konudur iliskiler. Bir iki sevgilim, bir kac flortum oldu. Kalici olmadi hicbiri.

Cok da ciddeye almazsin umarim ama kastettigim karsi cinste ayni senin gibi birini aramamak lazim. Bazen zitliklar guzeldir. Sen savurtkansindir sevgilin tutumlu olur iyi olur. Arada tartisilir ama ekonominiz iyi olur.

Sen disarda gezmeyi seversin o evde takilmayi sever. Hem surekli oturup depresmezsiniz hem arada guzel fimler/animeler izlersiniz eglenirsiniz.

Bunu kastettim .

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 11-04-2018, 23:06
Üye

ereninthenature´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Iliski tavsiyesi verebilecek bir insan degilim. Basarili olamadigim bir konudur iliskiler. Bir iki sevgilim, bir kac flortum oldu. Kalici olmadi hicbiri.

Cok da ciddeye almazsin umarim ama kastettigim karsi cinste ayni senin gibi birini aramamak lazim. Bazen zitliklar guzeldir. Sen savurtkansindir sevgilin tutumlu olur iyi olur. Arada tartisilir ama ekonominiz iyi olur.

Sen disarda gezmeyi seversin o evde takilmayi sever. Hem surekli oturup depresmezsiniz hem arada guzel fimler/animeler izlersiniz eglenirsiniz.

Bunu kastettim .
Ben de ilişkiler konusunda başarılı biri değilim. Uyumdan kastım siyasi görüş uyumu ve/veya dini görüş uyumu gibi. Bunlar bana olmazsa olmaz gibime geliyor.

Bayramda AKP 'li tanıdıklar geliyor. Normalde sümüğümü atmayacağım insanların elini öpmek çok sinir bozucu bir olay.

Hal böyle olunca hayatımı paylaşmak istediğim insan için bu konularda kendim gibi birini arıyorum.

Aşk var mı yok mu emin değilim ama "O" kişinin yanımda olmasından keyif almalıyım. Beni öperken midem bulanmamalı.
Alt 12-04-2018, 09:17
Dijwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dijwar Dijwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mileena, işin içinde sevgi ve aşk olunca, herşey tolere ediliyor.

Ben Kürt kökenli birisiyim. Hatta Kürt Milliyetçisi de denebilir. Benim en tutkulu aşk yaşadığım kız, bir şehirde MHP İl başkanının kızı idi. Daha sonra Ülkü Ocakları üyesi bir kızla da çıktım ve birbirimizden hoşlanmıştık. Çok iyi idik. Kızın ailesi vermedi o ayrı

Yurt dışında iken Yahudi kız arkadaşım da oldu,hristiyan kız arkadaşımda...Türkiye de tesettürlü bayanlarla da beraber oldum.

Sırf cinsellik için değil, çekim varsa beraber oldum. Yani o çekicilik, yanında hissettiğin o mutluluk için.

Ve ben bu bayanların hiçbirisinden kendimi gizlemedim. Solcu, Ateist, Alevi kökenli bir Kürt olduğumu hep söyledim. Hiçbirisi de bu yüzden beni terk etmediği gibi, kimse de benden soğumadı.
Çünkü, iki kişi arasında bir çekim varsa; siyasi farklılıklar ya da dini ayrılıklar sorun olmuyor.

Elbette erkek ve kadın açısından farklı olabilir. Kadın, evlenince erkeğin ailesi tarafında da baskı görebilir. Falan filan...

Ama kişiden kişiye değişebilecek bir olgu. Yani, ben şahsen müslüman bir kadınla evlenebilirim.Çocuklarım olursa da, çocuklarıma her zaman özgür düşünen birey olmalarını aşılarım. Eşime asla karışmam. 5 vakit namaz kılacak da olsalar, günü birinde o sağduyuyu yakalayacaklardır.

Aşk ve tutku, her şeyin üstünde.Yeter ki karşılıklı olsun. Eğer o yoksa, aynı görüşteki insanla bile çekilmez olur hayat.

Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
Alt 12-04-2018, 10:03
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bence birak aski meski. Bunlarin hepsi palavra.

Toplumun, ortakyasarlarinin, izledigin dizilerin, dinledigin muziklerin ve benzeri zirvaliklarin sana dayattigi seyler bunlar.

Isinde, mesleginde, okulunda, hobilerinde yapabileceginin en iyisini yapip kendini gelistimeye bak.

Hayatin, sacmalamak icin cok kisa oldugunu elindeki firsatlar kacinca anliyor insan.

Bunu unutma..

Önerilen Siteler