Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-06-2018, 14:16
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Standart Damat Albayrak'tan bor-cam açıklaması

Haz 12, 2018

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bor madeniyle ilgili konuşurken "Bordan ısıya dayanıklı cam yapmamız lazım" diyen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye 'Borcam' yanıtı verdi.

"Geçen gün gördük, ana muhalefetin adayı. Adam diyor ki 'biz bordan cam üreteceğiz'. Yahu günaydın. Borcamı üretip, evlerde kullanalı 10 yıllar oldu, biz çoktan ürettik çoktan. (...)

Borcam nedir?
http://www.pasabahce.com/tr/hakkimiz...larimiz/borcam

1968, Teknik Cam San. A.Ş.-Topkapı 'da sert borosilikat camdan ısıya dayanıklı cam ev eşyası, cam boru/çubuk ve laboratuar malzemeleri üretimine başlandı.

1974, M-16 Üfleme makinesi ile sert borosilikat camdan çaydanlık ve bardak otomatik üretimine başlandı. El imalatı çaydanlık, bardak gibi ürünlerin üretimi zenginleştirildi.

1977 yılından itibaren, sert borosilikat camdan üfleme ve pres ürünlerin tüm dünyada bilinen önemli bir üreticisi durumunda olan Japon NEG Firması ile dostluk çerçevesinde karşılıklı ziyaretlerle teknik konularda görüşmeler yapıldı.

1981 yılında, Paşabahçe Fabrikası M-16' ya göre büyük ürün üretebilen ve teknolojisi daha yüksek olan LH-16 Üfleme Makinesi, M-16 Makinesi yerine devreye alındı.

1985 yılında Japon NEG firması ile teknik yardım anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında teknoloji desteği ile birlikte üretim için otomatik pres makineleri alındı. Borosilikat camın özellikleri yenilenerek tasarım çeşitliliği artırıldı ve Teknik Cam Sanayi Fabrikası'nda tek bir pres makinesi ile 1986 yılının 2. yarısından itibaren ısıya dayanıklı fırın kabı üretimine başlandı; kapaklı yuvarlak (59003) ve dikdörtgen tencereler (59009 ve 59010) ile dikdörtgen tepsi (59004), ilk ısıya dayanıklı fırın kabı üretimleridir.

1986, ısıya dayanıklı fırın kabı ve benzeri pres ürünlere, nihai tüketicilerin de görüşleri alınarak 17 seçenek arasından, BORCAM adı verildi.

1986, Borcam markası tescil edildi.

1989, üretim 2 pres hattına çıkarıldı: Borcam ürün yelpazesi genişletilerek oval tencere, kare ve yuvarlak tepsi üretimine başlandı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...iti_verdi.html

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte

Önerilen Siteler