Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-05-2007, 15:41
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart ÖZÜR DİLE PAPA

Gözünüzden kaçtıysa önce şu haberi bir okuyun.

* * Özür dile Papa
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Hristiyanların Amerika kıtasının keşfinde yerlilerin hiçbir baskıya maruz kalmadan Hristiyanlığı seçtiğine dair sözlerine kızarak, Papa’nın özür dilemesini istedi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16.Benediktus’un, Latin Amerika’nın Hıristiyanlaşması konusundaki sözleri yüzünden yerlilerden özür dilemesi gerektiğini söyledi. Chavez, Papa 16. Benediktus’a hitaben, ‘Nasıl olur da buraya tüfeklerle donanmış halde gelenlerin hiç baskı yapmadan kıtayı Hıristiyanlaştırdıklarını söyleyebilir’ ifadesini kullandı. Papa, Brezilya ziyareti sırasında, Amerikan yerlilerinin Hıristiyanların Amerika’yı keşfinden ve kolonileştirmesinden önce Hıristiyanlıkla tanışmayı sakince ve özlemle beklediklerini belirterek, yerlilerin 1492’de yeni kıtanın Avrupalılarca keşfinden sonra Hıristiyanlığa geçmesi için hiçbir baskıya maruz kalmadan kendi arzularıyla bu dini seçtiklerini söylemişti.

YERLİ SOYKIRIMI

Chavez, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika’da Yahudi soykırımından çok daha ciddi şeyler olduğunu da belirterek, ‘Bu topraklardaki yerli soykırımını Papa dahil hiç kimse inkar edemez. Papa desteklenmesi çok zor şeyler söylemiştir. İşte bu yüzden Katolik Kilisesi her gün daha fazla inanan kaybediyor. Öyle görünüyor ki, Papa Latin Amerika’da Katoliklerin sayısının azlığından kaygılı, ama bu açıklamalarıyla durumu daha da istikrarsızlaştırıyor’ diye konuştu. Venezuela Devlet Başkanı, Papa’ya sataşmasını da, ‘gerçekleri söyleyerek kimseye sataşılmaz’ açıklamasıyla savundu.

Chavez daha önce de 1492’te Christopher Columbus’un Amerika’yı keşfinin kutlanmasına karşı çıkmıştı. ABD ve bazı Latin Amerika ülkelerinde her yıl 12 Ekimde kutlanan Columbus Günü’ne Chavez tepki göstermiş ve yabancı kaşifler için ‘Hitler’den bile kötü’ demişti.
* * * * * * * * * * * * * ******** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *****

* DİN ADAMLARININ *yalancılıkları hep aynı.Utanmadan, aynı yalanları söylüyorlar. Pizarro ve Kortez'İn yaptıkları
katliamları papa, utanmadan unutuyur! ve koskoca Latin Amerika halklarına yalan söylüyor.
Bizdekiler de aynı değilmi? Resmi söylem!
*Efendim eski Türk'lerin dinleri islamiyete zaten çok yakındı. Müslümanlığı tanıyınca ,sayha, sayha, müslümanlığa
geçtiler . Pırof Cemalın tabiriyle yalancının tarlasını belliyeyimmi. Türk'lere yapılan katliamlar faraşla kilimin altına süpürüp, *gerçeklerin üstünü örtüyorlar. BU YALAN NE ,UĞRUNA SÖYLENİR?din uğrunamı? yalanla beslenen din dinmidir. yoksa zavallılıkmıdır?
*Şimdi inançlı arkadaşlar CHAVEZ'in haklı olduğunu düşünecekler veya söyleyecekler ama *Türk'lerin katledişlerinin üstünden atlayacaklardır.
* *Doğru yolu! DİN ADAMLARI *gösterecekse, ben yanlış! yolda gitmeye devam edeceğim. Yalanla hak edilecek cennetide istemiyorum.
Alt 22-05-2007, 15:56
Üye Değil

Standart Re: ÖZÜR DİLE PAPA

Dinler senden hayatini istiyor. Bunu veresiye istiyor, simdi sen ver, olunce bak ben sana neler vericem. Tabi bunu cazip kilmak icin, nasil bankalar faiz veriyorsa, o da aldigindan cok daha fazlasini verecegini soyluyor. Bana bu durust, temiz hayatini ver, bak ben sana ne cennetler ne hurmalar yediricem. Bravo Chavez, durust insan.
Alt 22-05-2007, 16:42
Üye Değil

özür dilemek farketmek,anlamak ve yanlış yoldan dönmektir.

medeniyet götürmek adına bir medeniyeti yok etmek,dünyayla barış içinde yaşayan bir kıta halkını beyaz,hristiyan ırkçı ve yıkıcı bir istilayla yok etmek,bunun adına da uygarlık demek....keşfedilecek bir kıta daha olsaydı eminim papa tarihi tekerrür ettirirdi.kaynak tükendi.geçmiş olsun
Alt 22-05-2007, 16:43
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bütün dinlerde yalan kötü ,yalan söylemek yasaklanmışken dinlerin ileri gelenleri durmadan yalan söylüyor...

Demeki temeleri yalan

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 22-05-2007, 16:53
Üye Değil

Sevgili tewderi,

hayatimda, birkac kere, su kronik yalancilara rastladim. Hani kontrolsuz sekilde, zararsiz yalan soyleyen insanlar. Psikolojik adini unuttum neyse. Bu insanlarin hepsinin en hassas olduklari konu yalancilikti. Iki yalan soylerlerdi, hemen arada "Ben yalandan hoslanmam, nefret ederim" gibi bir gunah cikartmaya girerlerdi. Yada sevmedikleri insanlari, su icer gibi yalan soyluyo felan seklinde suclarlardi. Islam'in yalani, siddeti yarimagizla kinayan sozleri bu tarz birsey.

Islam, kadina cok buyuk deger verirmismis, cennet kadinlarin ayaklarinin altinda demismis. Hatta analarin diyerek, bu laftan, kari koca iliskisinin nasiplenmesini engellenmismis. Sonra da ver dayagi, recmi, sindirmeyi, mallastirip satmayi. Bir kadin derse ki, sizde vicdan yokmu kitapsizlar, e biz "cennet analarin ayagi altinda" dedik ya, diyecekler.
Alt 23-05-2007, 17:15
painsneverstop painsneverstop isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

evet bu olay Türkler'in müslümanlığı ''kendisinin seçmesi'' olayına çok benziyor bence de
Alt 23-05-2007, 19:56
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cennet ilkel toplumlarda ilk olarak krallara , zengin bireylere, üstün komutanlara kiralanmıştı. sonradan demokratikleştik .. hepimize açıldı bu kapılar. fakat bir bedel karşılığında. kendi hayatından fedakarlık yapmak.. kendi hayatını vermek.

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx

Önerilen Siteler